Etrafımıza baktığımızda çalışmayan ev hanımlarına kıyasla, kariyer yapmış belli bir konumu ve ekonomik özgürlüğü olan kadınların kocaları tarafından daha çok saygı ve sevgiye boğulduğunu gözlemleriz. Maddi gücü olan kadınların karşılaştığı davranışlara bakacak olursak, Aşk denen kavram hayatın neresinde durmakta?
Buradan yola çıkarak şu soruyu da sorabilirim:
Çiftler arasındaki ilişkinin sağlamlığı Aşk'a mı yoksa maddi güce mi bağlıdır?
Ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadın kocası tarafından hor görülmeye mahkum mudur?
Karısına-kocasına hor davranan, verilen tavizleri suistimal eden insan kadar alçak insan olamaz. Ne yazık ki ülkemizde şöyle bir algı var. Erkek sert olacak karısının söylediğini dinlemeyecek yeri geldiği zaman dövecek. İşte bu tanım erkekliğin ya da adamlığın tanımından çok hayvanlığın tanımıdır. İPMAN diye film var bir çoğunuz bilirsiniz. Adam dövüş sanatı ustası ve yeri zamanı gelince karısının kendisine bağırmasına anlayış gösteriyor. Diğer dövüş ustaları dalga geçerken verdiği söz manidardır. "Karıma bağırmamam ya da vurmamam gücüm yetmediğinden değil saygımdandır." Kaldı ki erkek evin geçindirme görevinin yanında eşine aylık olarak imkanı dahilinde ihtiyaçlarını karşılaması için para vermeli ve bunu kesinlikle şöyle yaptım böyle yaptım şeklinde eşinin suratına vurmamalı. Eş çalışsın ya da çalışmasın iki fikiri de hoş karşılarım. Ama çocuk olduktan sonra çalışmasını istemem. Şöyle bir gerçekte vardır ki çalışan kadın şayet erkeğe sana ihtiyacım yok kendi paramı kazanıyorum derse ya da bunu ona hissettirirse erkeğe büyük terbiyesizlik yapmış olur. Kimi bayanlar bu yoruma kızacaklar, ne yani biz erkeklere mi muhtacız diye. Hayır kimse kimseye muhtaç değil. Nasıl ki siz duygusal anlamda beklentileriniz olduğu gibi bazı duyguların hiçe sayılması onurunuzu kıracaksa erkek içinde yukarıda söylenen ya da fiilen yapılan hareket onur kırıcıdır. Kısaca iki tarafta sakin kalmalı, verilen tavizleri suistimal etmemeli ve yapılan hataları görmemeye çalışmalı.
Böyle bir adam açık ve net alçaktır. ev hanımlığı çok zor birşeydir. bütün gün evin içini çekip çevir. yeri geldiğinde dolapta 1 lokma yiyecek bile yoksa yoktan var et, çocukların temizliğini bakımını yap. (eşi içinde geçerli) bunlara saygı duymayan eşini hor gören adama da ben adam demem.
Kendi parasını kazanan kadının saygı görmesi maddi gelir sağlamasından değil. İsterse arkasına bakmadan gideceğini bildiğinden, erkeğin onu kendi mülkiyeti gibi görememesinden.
Bu birincisi. İkincisi. çalışan kadınların eğitim seviyesi çoğunlukla daha yüksek ve bu nedenle kendine göresini seçiyor. Eğitim düzeyi düştükçe saygı da düşüyor.
Ha çalışan eşine hıyar gibi davranan da var, ev hanımı eşini prensesler gibi yaşatan da. Ben en temel noktalarıyla genellemeye yanıt verdim. yoksa insan insan olduktan sonra, geri kalan her şey teferruat.
Maalesef Türkiye'de erkekler çalışmayan hanımları daha çok hor görüyor. Çalışan kadın hor görüldüğü zaman kocayı çekmiyor, ayrılık kararını daha rahat alabiliyor. Çalışmayan kadın ise katlanıyor. Yıllar içinde hor görülme kemikleşebiliyor. Nasılsa ayrılamaz diye düşünüyor erkekler sanırım. Çocukların aklı edip anneyi korumaya başladıklarında ve babaya düşman olduklarında ise erkeğin aklı başına geliyor. Ama genelde iş işten geçmiş ve arada büyük uçurumlar açılmış oluyor. Kadın büyük ihtimalle sinir haklarına muhtaç hale geliyor.
iki tarafinda basan kabul ettiği doğrular uzerinden kararlari ilişkileri duzenlenen bir ailede huzur olur. çünkü kimsenin egosuna aliskanliklarina gore bir sey yapılmaz.
İslam'da ki aile hukukunan her ikiside itiraz etmeden uyacaklar ve sorun olmayacak. Kadin esine eve geç gelme dediginde sebebi olarak ben öyle istiyirum yerine Allah oyle emrediyor denecek mesela adam da cevap verip tartismayacaktir. her konu için böyle. yok bu isineze gelmiyorsa yiyin birbirinizin başını kimin dedigi dogru diye tartisin habire
Tüm samimiyetimle söylüyorum bu topluma enjekte edilen bir zehirden başka birşey değildir günümüzde biz erkeklerde eskisi gibi değilız ama bu konuda kadınlar icin olan bir söylem yanlıştır (kadın çoçuğun en büyük oğretmenidir toplumdaki suç oranıda bunla alakalı türüyen bir cok sorunlu sapık insanda bununla alakalıdı) (dunyadaki hic bir mucevhere degismeyecek zamanı paylasan eşler için erkegin para saklaması kadından belli ihtiyacları kısması aklada kalbede yatkın değildır bir ömür bir yatak tek cüzdan para kadar degersiz birsey icin kadının calısmak zorunda olması erkegin kadına bunla alakalı baskı yapması toplumumuzu kotu bir sekilde etkiledi bu benim sahsi dusuncemdir)
ilkokuldayken sınıf öğretmenimiz vardı tembel öğrencileri hep korkuturdu. kız çocuklarınıda okumazsanız ders çalışmazsınız kocaya gidersiniz derdi. bende 3. sınıftan beri evliliği kötü birsey sanırdım. ama demek istediği okumak meslek sahibi olmak gerektiğiydi :) yani kadın ayaklarının üzerinde durabilmeli ama inandığım din islamiyette kadın çalışmak zorunda değildir isterse çalışabilir ama erkek karısına ve çocuklarına bakmak ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır der. yani benim için doğru bu. eşim bana bakmak zorundadır ama ben istersem çalışırım istemezsem çalışmam ve çalışsam bile kazandığım para yalnızca benimmiş :) vallla birde islamiyet kadına değer vermiyor derler asıl hakkı bize vermiş kullanmıyor bunu kadınlar
ben erkkeğin kadına bakma zorunluluğu olduğu bir dünyayı kabul etmiyorum. Çalışmaya bilir kadın benim maaşım ile geçinebiliriz. yine adamın işi olmayabilir kadının maaşı ile geçinebilirler. hayat müşterekttir. ama biri çıkıp eşşek gibi bana bakmak zorundasın gibi bir telafuzda bulunacak olursa zaten o kişiyle hayat kuramazsın. umarım anlatmak istediğimi yanlış anlamazsınız. bu arada hiçbir kadının zengin bir koca bulur hayatıma bakarım gibi bir düşünceye de kapılmasınlar tekmeyi yedikten sonra toparlanamazsınız. hep bir eziklik hissi yaşarsınız. kadın dediğin güçlü olmalı kendi ayaklarının üstünde durabilmeli.
Ben aşka aşkın gücüne çok inanırdım. Hala inanıyorum ama bir süresi varmış gerçekten bitiyormuş. Bu yüzden evet aşık olunca her zaman saygı var maddi güce filan da bakmazsın. Ama aşk bitince dinginleşince gozlerdeki perde açılımca yerine gelecek sevgiyi yaşadığın ortam belirliyor. Maddi güç demek istediğin çoğu şeyi yapabilirsin demek. Maddi gücün yoksa evden işe işten eve gider gelirsin. Maddi gücün varsa olanakların artar kaliteli yaşarsın. Kadın kendi ayaklarının üzerinde durup kocasına boyun eğmedikçe istediği ortama girebiliyorsa. Korkar erkek onu kaybetmektenm diğer türlü zaten o bir yere gidemez dusuncesi var.
bu konuda günümüz erkekleri daha bilinçli diye düşünüyorum. eskiden kadınlar iş hayatında bu kadar aktif degilmiş şimdilerde ise kadınlar iş hayatına daha çok dahil olabiliyor. yine de çalışmayan evde farklı sebeplerle oturmak zorunda olan evli bayanlar var. ama erkeklerde sırf bu yüzden kadını ezmeye ve hor görmeye kalkıyorsa bu ne evlilige sıgar nede erkeklige.. barbarlıktır bunun adı.. sonuçta kadın çalışmasa bile erkek o kadına bakmak zorundadır çünkü evlenmişsin o kadının geçimini sağlamak zorundasın. zorunluluk olan bir olay için erkek eger hor bakmaya çalışıyorsa kadına ben o erkege erkek demem
Kendi parasını kazanmaya başlayan kadınlar genelde ufak kavgalarda bile " benim param var sana mı kaldım lan " durumunda oluyorlar. ( Bak genelde diyorum hepsi demiyorum.) Yani erkeğe olan saygı azalıyor. Ya para kazanmasını tabi isterim ama kalkıp da en ufak kavgalarda bunu benim gözüme sokmasının bir manası yok. Öyle yaparsa bende " İşte kapı işte sapı " derim. Bunu soruya şöyle aktarayım. İkilinin arasındaki sevgi bağı kuvvetliyse sağlamlık aşka bağlıdır. Ha yok kuvvetli değilse iki tarafında birbirine olan saygısı zamanla azalır. Saygı bitince sevgi de bitmeye başlar. Sonuç mahkeme...
@phoeniix Bende çalışıp kendi ayakları üzerinde durmasını isterim. Fakat para kazanıyorum diye egosu tavan yapıyor. Sonra ilişkinin gidişatı bozuluyor. Ha derse ki ben hep sana bağlı kalacağım o zaman çalışmasını isterim tabiki.
@phoeniix Dediklerimi hala yanlış yerlere yorumluyorsun. Egosu tavan yapmasın yeter. Para kazanınca kendisini zirve de gibi görüyor. Benim bahsettiğim konu bu. Öz güveni olsun tabi bende öz güveni olan bir bayan isterim fakat aşırı derece yükseliyor. Afedersin ama hani g*t* kalkmış " diyorlar ya. Hah öyle olunca sadakat azalıyor. Bu da ayrılığa doğru gidiyor.
Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın, kendi ayaklarının üstünde durup kafası attığında çekip gidecek niteliktedir bence. Eşi de bunun olabileceğini bildiği için bir nevi daha farklı davranış sergiliyordur. Ekonomik özgürlüğü olmayan bir insan ise kime sığınacağını bilemez şahsen, muhtaçtır eşine. (Toplumumuz yüzünden muhtaç olduğunu düşünür.) Bu da eşlerin davranış biçimini etkiler. Ekonomik özgürlüğü olan insan ayrıca evi geçindirmeye katkı sağlar, bu da borç vb olayların azalmasına sebep olur. İnsanların kafası rahat olur en azından. Velhasıl-ı kelam, ekonomik özgürlüğü olan kadınlar toplumumuzda daha fazla saygı görürler. 😏
Siz bu konuya para üzerinden bakmışsınız. Ben saygı çerçevesinde bakacağım. Gene anlamıyla para bir konu ise ve saygının önüne geçiyorsa ; Kadın para kazanmasa erkeğin baskısı oluşur. Kadın para kazanıyorsa erkeği baskı altına alır. Az kazansa başka sorun, çok kazansa başka sorun olur.
Maddi konular hassas meselelerdir. Bunları dengeleyemeyen çiftler yıpranırlar. Önce sevgi ve saygıyı merkeze alıp ondan sonra maddi meseleler irdelenmeli. Ekonomik olarak erkeğin de sorun yaşadığı veya bocaladığı dönemler olabilir. Yani kimse için hiç bir şey garanti değil. O zaman bunu birbirleriyle mücadele edecek bir konu olarak değil beraber çözüme ulaştırıp hayatı kolaylaştıracak bir madde olarak görmeli.
Bugüne kdr o kadar alıştı ki erkekler sırf evin para getireni oldukları için "reis" olmaya, eşlerinin insani haklarını göz ardı eder ya da bile bile yer oldular.
Bir kadının ya da erkeğin eve para getirmesi gerekmez. Ama gerektiğinde çalışabileceği ev geçindirebileceği gücü olması gerekir.
Evet mahkumdur. Çünkü bir ihtiyacını alacağı zaman kocasının eline bakmak zorunda. O ne verirse ona razı olmak zorunda. Neden az verdin diyemezsin çünkü genelde cevapları hazırdır ''buldunda beğenmiyorsun''. Böyle ilişkilerde kadına saygı hiçbir zaman olmuyor. Erkek kendini şeyh ilan ediyor.
Aslında karşıdaki kişiye bağlı. Hor görmek isteyen en zengini de görür. Ama işte maddi gücü olan kadın buna müsade etmez. Kendini ona sabretmeye mecbur hissetmez. Maddi durumu yoksa kolay kolay boşanamaz ve aşağılanmaya mahkum yaşar. Ailesi arkasında dursa bile onlara yük olmak istemez. Sonuçta onlarda emekli maaşıyla geçinmeye çalışan insanlar oluyorlar çoğunlukla.
Bence öyledir. Kadın da erkek de iki ayrı bireydir. Ben bu yaşıma gelmişim çalışıp bir işe yaramasam anamın babamın evinde bile göze batarım e o adam da haklı yani sitem etmekte. O çalışmasaydı bende ederdim. Ayrıca kadınlar evlilikleri daha kolay bitiriyorlar kısmı gerçek bile olsa yanlış değil. Şuanda çoğu erkekten daha fazla kazanıyorum bunu sorun edecek özgüvensiz adamın kahrını çekmek zorunda değilim. Bu sadece katlanma katsayısını düşürüyor.
Aradaki ilişkinin maddi temellere dayanmaması tabi ki önemli bir faktör ama bence en önemli faktör değil.
Bence en önemli faktör çiftlerin birbirini daha iyi anlayabiliyor olması. Çalışan kadın çalışan kocasını, çalışan adam çalışan eşini daha iyi anlayabiliyor.
Evde çalışmayan kadın için, kocası gün boyu avanta atıyor boş boş duruyor kendisi temizlikti ütüydü bulaşıktı canı çıkıyor, çalışan adam içinse kendisi gün boyu yoruluyor çalışıyor artık ne iş yapıyorsa, karısı ise evde yan gelip yatıyor gibi bir düşünce algısı ortaya çıkıyor.
Sonuç böyle olunca çiftler arasında ki denklik kayboluyor ve saygı kalmıyor zamanla.
Ekonomik özgürlük etken olmakla beraber kadının kendine saygısı, öz güveni, kendini geliştirmesi önemli. Şu da bir gerçek ki kadınlar ekonomik özgürlüğünü kazandığından beri evliliklerin süresi azaldı nasılsa param var giderim diyerek evlilikleri kolayca bitirmeye başladılar
Ne yazık ki çoğu yerde erkekler karısı için ekmek düşmanı der aşağılık bir dil ile.. Sakallı şeytanlar o nedenle çalışan ve okuyan kadın istemez.. Çünkü erkek hayvan olduğu müddetçe kadın ona hükmetmemelidir..
Bu kadının kişiliğine bağlı bir durum, para kazınıp kocasına benimde güçüm var, canım ne isterse yaparım havasındaki bir kadını daha çok hor görürüm ben.
Yani erkek her daim otoriter olmak ister, kadın onun eline bakmalıdır. Öyle mi? Bu zihniyetteki kişiler genelde eşi kendisinden daha çok maaş aldığı için gurur yapar sorun çıkarır.
Bu erkeğin yaradılışında olan bir durum, kadın daha güçlü olabilir ama bunun havasına girerse olay biter, mesele kimin kimin eline baktığı da değil, sevgi hoşgörü kaybolmadan devam edebilmek mesele, parası ya da güçü olanın kıçı kalkmamalı demek istediğim , kadın erkekten bırak fazla kazanmayı ayaklarının üstünde durduğu anda bu havaya giriyor, yani benim gözlemim bu yönde.
Tabiki Aşka bağlı bu yüzden hor görülmeye mahkum falan değildir ama mesela kadın çalışmak istemiyor diyelim ama adamın geliri onlara yetmiyor e bu durumda adam haklı olarak çalışmalısın deme hakkına sahiptir bence ama durumu iyi bir adam eşinin ihtiyaçlarını karşılıyor diye onu nasıl hor görebilir? Ne kadar çirkin bir ilişki
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ev hanımları para kazanmayabilir ama onların yaptıkları işler neden küçük görülüyor ev işleri yapmak kolay bişeymi ütü yemek pişirmek ev temizliği falan bunları insanlar neden görmüyor bunları yapmak kolay bişeymi ben kendim çalışan biiriyim evde iş yapmam bunun için yardımcı birini buldum her ay kendisine bu işleri yapması için 3bin lira veriyorum
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
kocası tarafından hor görülmenin kadının maddiyatıyat kazanması ilede alakası yok çevremde kadın doktor olupda kocası tarafından hor görülen şiddete maruz kalan ama ev hanımı olupda kocası tarafından kraliçe gibi davranılan kocasına her istediğini yaptıran çok kadın gördüm kocanın insanlığıyla adamlığıyla ilgili bir durum , her para kazanan kadının kocası tarafından para kazanıyor diye saygımı gördüğünü sanıyorsunuz eczacı kadın ayda 25bin liradan fazla para kazanıyor kadına hem kocası hem kayınvalidesi şiddet uyguluyor hani saygı burada eczacı kadın kayınvalidesinden bile dayak yiyor
Malesef çoğunlukla hor görülüyor. Bir yakınımın yanımda evlilik ne saçma bir şey elin kızını evine al besle dediğini duymuştum hayvan sanki. O yüzden erkek eline bakmaktan zengin koca aramaktan vazgeçelim bence
çünkü ekonomik özgürlüğü olan kadini parasiyla kendine bağlayamayacağını bilir.. ekonomik özgürlüğü olan bir kadin sadece sevdiği için birlikte olmayi ister aksi taktirde koca çekilir dert değil.. iyi bişey olsaydi adi koca olmazdı zaten 😅
Hiçbir kadın hor görülmeye mahkum değildir. Aksine onlar yüceltilmelidir. Çiçeği seversen açar. Şu hayatta sadece iki şey karşılıklı olur 1. si Aşk 2. si Saygı Şimdi aşk karşılıklı olur diyom da kolay vazgeçin de demiyom kazanması zor olan şey zor kaybedilir. Zor kazan zor Kaybet.
Aşk diyerek bu tip şeyleri somutlaştırmak gereksiz.
Öyle değil o işler.
Kimse birey olarak vasfı sınırlı birine saygı duymaz.
Aşk denen kavram hayatın hiçbir yerinde durmamakta bu arada. Yok öyle birşey. Şartlar uygun olduğu sürece insanlar birbiinden memnun olur, değilse olmaz.
'Biz severek evlendik' insanlarının sıkıntısı a 'Ay ben aşka çok önem vririm hıh' zaten, ondan bikaç sene sonra 'Evlendiğimizde bööle deeeldi'
Kimse kimseyi "ekonomik özgürlüğü yok bunun" diyerek ya da başka bir nedenden dolayı hor göremez. Buna hakkı yoktur. Ve bilindik bir gerçek: Eger herhangi bir ilişkide önemli olan aşk , sevgi değil de maddiyatsa; oradan en kısa zamanda gitmek en güzeli olur.
Maddi güce bakilirsa aşk değildir arkadaşım o aşk maddiyata bakarmi. Gercek aşk ne bileyim tarif edilmezdi herhalde ya tarif edebiliyorsan zaten aşk olmaz ne bileyim ben evlen sen eşim olsa maç fiyatı hic sorun etmezdim benin olan onun onun olan benimdir insan bazı seyler fsrkli olacaksa niye evlenirki zaten
Evli çiftin kariyeri çift taraflı olur. Koca, kadınına ekonomik özgürlüğü dışında aile ortamı kurmasını, ekonomik özgürlüğü olan kocanın vermiş olması güzel bir duygu. Ekonomik özgürlüğü olan kocanın, güzel bir aile ortamını yeteri kadar görememeyi de gözlemleriz. Bence kadın, her konuda baş tacıdır.
kadinlar ekonomik ozgurlugu arttikca eslerine bagliligida ayni orantida azalmakta.. ozellikle esinden daha fazla miktarda maas aliyorsa bosanmaya kadar gidiyor ne yazikki.. kadin calismasa dahi esi ona olan saygisini parasal ozgurlugune gore gostermemeli
Mahkum olmamalıdır, pek çok yerde öyle olduğu da doğrudur ancak bu şekilde düşünmeyen pek çok erkek var. Maddi gücü için değil sevdiği için evlendiyse, adamın maaşı ikisine yeter de artar. Ama özellikle çalışan bir kadınla evlenmek isteyen erkeklerin evliliğinde maddiyata dayanan pek çok sıkıntı gözlemleniyor, en azından çevremde öyle gözlemliyorum.
Hayır... insanlık okumakla tahsilli olmakla diplomayla olmuyor... ona kalırsa günümüzde okumuş tahsilli insanlarda şiddet daha eğimli hale geldi... şidder yoksa bile en ufak sorunda boşanmayı bir çözüm sanıyolar... hani medeniler ya, hukuk bilgilerimvar mahkemeye nerden gidilir boşanmak için ne gerekli biliyolar ya ondan kolayına kaçiyolae
ekonomik özgürlüğü olmayab kadınların kendini yükseklerde gören eşlere sahip olma olasılıkları bizim ülkemizde çok fazla. Para kazanınca kendini bir halt zannedip eşine hizmetçi veya benim istediğim her şeyi yapmalı ben para kazanıyorum gözüyle bakıyorlar. Bu genelde aşk evliliği değilde mantık evliliklerinde çok görülüyor.
Değildir ancak bu cevabı verirken kendimi baz alarak veriyorum öyle adamlar var ki yarı yolda bırakan evine barkına sahip çıkmayan sorumsuz yaşı büyük aklı küçük şerefsiz bunun için kız çocuğu mutlaka okumalı meslek edinmeli gerekirse çalışıp kendine yetebilmeli kızım olursa kimseye emanet etmem kocasına bile kendi ekonomik özgürlüğü olsun sonra ister çalışır ister çocuklarına bakar
Kadının ekonomik gücü, ya da erkeğin ekonomik gücü farketmez;hayat belirli bir noktaya kadar taşır, aşk denilen kutsal kavramı sonrasında işin içine ekonomik sıkıntılar girdiği zaman aşk unutulur geçim sıkıntısı başlar
Kimsenin kimseyi hor görmeye hakkı yok. Hele ki bunlar karı koca ise. Ama günümüzde vampirleşen zombiye dönüşen insan nesli Böyle canavarca şeylere sebep olabiliyor.
Malesef genel olarak mahkum oluyor. Hayatta 1 dala tutunamamış ve sadece koca bekleyerek kocasına güvenerek yaşayanlar malesef hor görülüp itip kakılıyor. Her zaman savunmuşumdur önce meslek diye. Hiç kimsenin kimseye ezmeye hakkı yok. Kadının ekonomik özgürlüğü olsa hor görülmeye izin vermez.
Kocanın adamlığına bağlı. Evlenirken zaten maddi bir özgürlüğü olmadığını bilerek evleniyor. Bir de şöyle bir algı var. "ona ben bakıyorum. Bana muhtaç. İstediklerimi yapmak zorunda" böyle düşünen gerizrkalilarda da var. Kadının ekonomik özgürlüğü olması gerektiğini düşünüyorum ama sirf yok diye olandan daha aşağı bir ilgiye alakaya saygıya uğraması kesinliklr haksızlık
İllaki dışarıda bir işte calismam gerekmiyor eşim para kazanıyorlar ben de evdeki gorevlerimi yerine getiririm sonuçta hayatımızı birleştirdik tek bir tarafa yuklenmenin bir anlamı yok mutlu olmak için iki tarafında görevlerini yerine getirmesi lazim
Bende onu anlamiyorum evlenmişsin kadinina evine sahip cikmiyosun bir işte calisiyosun ver maaş kartını karına ihtiyacin kadar paranı al dönsün tekerlek küçük sorunlar yipratir evliligi
Hayır, mahkum değildir. Bu biraz eğitim seviyesi ve bireylerin kendilerini yetiştirmeleri ile alakalı bir şey. Eşi çalışmayıp da ona çok iyi davranan birçok erkek var. Yine de karı-koca iki tarafın da çalışması gerektiğini düşünenlerdenim.
Hayır değildir.. Allah kadını kudret bakımından erkekten güçsüz yaratmıştır ki erkek kadına baksın korusun kollasın diye.. Hor görsün diye değil.. Bu ekonomik özgürlüğü olsa da olmasa da aynıdır.
kızın ve erkeğin karakterine göre değişir. ama türkiye şartları çok garip. parasız kalmak işten bile değil. hal böyle olunca parasız kalan kişinin karakterinde değişim olması da kaçınılmaz oluyor. tam olarak cevap veremedim ya la :D
Günümüz kadınları işe girip kendi paralarını kazanınca davranışları aynı erkek gibi oluyor. Eşiyle kavga edip tartışsa bile hiç çekinmeden kapı orada diyebiliyorlar. Yani ayrılmaktan korkmuyorlar. Eşi hor görse bile eşinden korkmazlar.
aşka sevgiye bagli inan cok seviosa calisanlardan daha degerlisin ev hanimida olsan ki ev hanimlari daha cok sevilio calisanlardan benim gorduklerim boyle cunku calisanlari hep parasi var die aliolar sevdikleri icin değil yani yaa
Kadın çalışmıyor diye erkeğin onu ezmesi, hor görmesi gerekmiyor. Aksine kadın çalışmasa bile, erkek onun eksikleri almak gidermek zorunda. Çalışan kadının eşine kazandığı parayı vermek gibi bir zorunluluğu yok.
evını yuva yapan kadınındır aslında (güya) adamın her kazandıgı.. uyandır yedır ıcır gıydır yolla evını sıcak ve temız tut adam gelsın otel gıbı eve. yesın ıcsın gonlu hos olsun sonrada ben kazandım desın! yok oyle bır dunya.. maddi ilişki olmaz!!
ekonomik yönden zayıf olmak kimseyi kimseye ezdirmez; sadece akıl akıldan üstündür siz gerçeği görmek yerine parayı ortamı ve pahalı kıyafetleri görüyor ve bunlar onda var bizde yok diye eziliyorum zannediyorsunuz
sağlamlığı maddi güce değil sadakata şefkate merhamete vicdana sonrasında adamlığa sevgiye saygıya bağlıdır hor görülmesi durumu söz konusu bile olamaz
Maddi güç ile orantılı olduğunu düşünmüyorum aslına bakarsan bence seviye meselesi. Kariyer yapan kadın olaki kariyerinden uzaklaşma kararı alsa büyük ihtimal bahsi geçen ilişkiler benzer seviyede yürüyecektir :)
Şimdi benim yanımda ekonomik özgürlüğünü elde etmesine karşı değilim, en azından canının istediğini alır, ha benim gelirime yaklaşabilmesi çok zor o yüzden rahatım :D
O erkeğin karakterine bağlı. Ama Türk erkeklerinin geneli için evet. Zaten cebe atmaya meraklılar bir de eko özgürlüğün olmazsa seni evin hizmetçisi, kendilerine muhtaç olarak görüyolar
Saygıya dayalıdır, çalışan para kazanan ekonomik ve sosyal bağımsızlığını ilan etmiş kadına saygı duyar hayatındaki erkek, evde oturup ev işi yapıp çocuğunu büyüten kadını ise küçümser ister istemez.
En İyi Cevaplar