Sevgiliyle birlikte yaşayınca mutlaka ayrılık gelecektir, evliliği unut denir genelde. Bana göre tam bir evlilik provası. Sevgin güçlüyse aşk da tükenmez ona olan sabrında...Sizce sevgili ile aynı ev paylaşılmalı mı paylaşılmamalı mı?
Küçük bir not; etik değerlerinizi sormuyorum, sadece bu durumun aşkı tüketip tüketmeyeceğini merak ediyorum.
Sevgiliyle aynı evi paylaşmak aşkı tüketmek midir?
Genelde cevapları okumazdım ama ilgimi çekti cevaplara bir bakıyım dedim ve genel itibarıyla aynı evde yaşamak aşkı bitirir denmiş.
Ancaaaaaaaaaakl,
Bu arkadaşlara bir sorum var. Madem aynı evde yaşamak aşkı öldürüyor neden evleniliyor o zaman?
Eeee evlenmeyelim o zaman, yakın durmak sürekli beraber olmak insanları birbirlerinden soğutuyorsa
Tama kabul aşırı görüşmek tabi ki sıkar insanları ama sevgi konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef. Sevginin özellikle de aşkın bu kadar sık görüşmeyle bitireceğine inanmıyorum
En güzel örneği de annenin yavrusuna beslediği sevgiyle veririrz. Anne çocuğunun yanında 7/24 yıllardır duruyor ama bir gram eksilmiyor sevgi.
Şimdi diyeksiniz ki onunla o aynı mı?
Sevgi değil mi kardeşim bu, insan o kadar çocuğunu sevebiliyorsa başka birini de sevebilir.
Hoşlantı, çekicilik, etkilenmek...
Bunlar birbirlerinden ayrı şeyler, şimdiki ilişkilerin büyük kısmı yukarıda saydığım zamazingolardan oluşuyor.
Aaaaa şu çocuk yakışıklı, parası var, şurada okuyor, çalışıyor arabası da vare hem Kız da taş gibi, çok seksi tam bana göer
eeee sonra,
Sonrası belli iki eğlen, iki öpüş, iki seviş... veeee, ben bu ilişkiyi bitirmek istiyorum. Yooook canııııııım,
Sen şimdi bu tip duygularda olan birilerini aynı yere koy, 2 hafta duramazlar. 2 haftayı bırak 5-6 saat yan yana durmazla sıkılırlar çünkü, sıkılınca kavga ederler sonra barışırlar sonra yine kavg, a böyle döne döne ilişki devam eder.
Zaten çeverem de gördüğüm çoğu ilişkinin böyle devam edip sonunda da alışkanlığa dönüştüğünü görüyorum.
Herneyse konuyu dağıtmadan şuraya gelmek istiyorum.
Benc e aynı evde kalmak insanların gerçek yüzlerini (tam anlamıyla tanıma, yanlış anlaşılmasın) gösterir.
Dışarıda çok iyi anlaştığın arkadaşınla aynı evde kalınca sürekli kavga edersin mesela, bu en büyük örneklerden biri.
Bence evlilik arefesinde kesinlikle deneyimlenmesi gereken bir şey.
Biz Müslüman ve Türk milleti olarak ne zaman aşka inandık ta sevgili ile bir arada yaşamayı bu değerlerle bir arada görerek yaşadık, onayladık? Evet üniversite gençliğinin büyük çoğunluğu zaten evliymişçesine okul bitene kadar bu rezillik içinde yaşıyor ve adı konmamış olan bu aynı evde yaşamalar ile er gün cehennemi arzularcasına yakıyorlar bir birlerinin geleceklerini. evetolmalı, ev hali muhakkak test edilmeli ama bizler sadece iin cinsel özgürlük trafındayız. merak bu ya bir iki üç gün derken bir bakıyorsunuz bitmiş gitmiş yani. Ben ise aynı evde yaşamayı destekliyorum ama kim kurallara uyuyor?
Evlilik provası olduğunu düşünmüyorum, çünkü bu provanın sonu ille de ayrılıkla bitiyor. Birbirinden sıkılma da oluyor, bir süre sonra rutine bindiği için kavga gürültü de. He evlilikte de olmuyor mu, oluyor. Ama sevgiliyken tahammül eşiği çok aşağıda oluyor. "Kocam/karım mısın ki çekeyim derdini" cümlesi bile evli olsalar o ufacık sorunu sorun etmeyeceklerinin göstergesidir çoğu çiftte. Sevgiliyken cicim aylarını tüketip ya ayrılıyorlar, ya da evleniyorlar ilk haftadan kavga gürültü. Bide heves mi kalır, kocama evimizde hazırladığım ilk kahvaltı ikimiz için de çok özel mesela. Daha önce bunu yaşamış olsak evlilik bize ne getirecekti, muhtemelen "valla dün çok yoruldum acıktıysan kalk bişeyler atıştır". Ya da ben canım ekmek bitmiş dışarı çıkar mısın dediğimde "hiç mi yok şimdilik idare etsek". Evlenince de bazı şeyler tükenmiyor mu, illa ki tükeniyordur ancak evliliğin ilk haftası tükenmiş olarak uyanıp ikinci hafta mahkeme kapısı çalmaktansa, ilk aylar veya ilk sene cicim ayları yaşayıp sorunlara tahammül etmeyi öğrenmek gerek diye düşünüyorum. Etik olmadığını da ayrıca belirteyim
Paylaşmalılar bir süre. Deneme süreci olarak da düşünebiliriz. Bazı mallarda kullanıp memnun kalınmazsa geri iade süreci var ve bunu da biraz ona benzetebiliriz.. Yıllarca aynı evde kalınacak kişiyle önceden bir prova yapılması faydalı olabilir. Anlaşmazlıklar olursa devam ederse en azından evlenmeden önce çözüm bulunabilir ya da ayrılınır. Sevgisi güçlü olana da bir şey olmaz, dokunmaz yani bu süreç.. Böylelikle boşanma oranları da azalabilir belki hem..
şahsi tecrübelerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim aynı evde yaşamak ayrılığı getirir. evlilikte aileler akrabalar işin içine girer ve büyük ihtimel çocuk sahibide olunur bu yüzden iki taraflı alttan alma ve sorunları büyütmeden geçiştirerek daha sabırlı olma yoluna gidilir çünkü boşanmak kolay değildir. aynı evde sevgiliyle yaşamak bunları getirmez çünkü ayrılmak daha kolaydır sabır yoktur karşılıklı iki tarafta rahatsız olduğu şeyi sonuna kadar savunur alttan almak karakter meselesidir ama bir şekilde alttan alma zorunluluğu evliliğe göre daha az. birde bunun üstüne sürekli kafanda " şimdi böyleyse evlendikten sonra ne olur? anlaşamıyorsak evlenmeye ne gerek var? " gibi şeyler kurarsın ve yol yakınken geri dönmek daha cazip gelir. halbuki direk evlensen bu tür sorunlar en aza inebilir. zaten "yol yakınken" le başlayan cümleler kurulmaya başladığı an o iş biter. 2 kere bu deneyimi yaşadım. şu an ikincisindeyim ve uzatmaları oynuyorum, evlenmeyi düşünmüyorum.
ben ileride karım diyeceğim kızın benle aynı evde yaşama konusunda hevesli olmasını tercih etmem açıkcası. ya da hevesli değil de açıkta olabilir. onu da istemem. kadının doğası dozajı ayarlamaktır bence. ben erkek olarak isterim. evimde tatlı şirim bir dişi. her zaman kız iyidir erkekler için. varlığı bile artı. seks vs olmasa bile. ama bu duruma ok demesi kızın sunu demesi ile aynı. " aman ne olcakki en fazla seks yaparız. zaten seviyorum istiyorum onu. azdım da." ben nişanlı ile koca arasındaki farka bile vakıf kızları seviyorum. nişanlısı kocası ben bile olsam. sanırım örümcek kafalı diyeceksin ama modern olamadım hiç.
Sevgiliyken aynı evde kalınmaması taraftarıyım. Sevgili olmanın farklı, kimi zaman güzel kimi zaman da kötü olan tarafları var. Misal bir diğerini her gün görmemek, özlemek, uzun veya kısa bir zamandan sonra onu tekrar görmenin heyecanı var. Her görüşünde katlanan, yoğunlaşan duygular var. Bunlar sevgililiği kıymetli yapan ve karşıdakini daha da değer kılan unsurlar. Ama aynı evde kalındığında bunlardan eksik kalıyor insan. Tamam her sabah onu görerek uyanmak var, onunla kahvaltı ya da spor yapmak var. Ama bunlar zaten evlenince her gün olacak şeyler. Neden yaşanacak daha fazla duygu ve heycan varken kitabın başını okumadan ortadan ya da sonlardan başlansın ki? ^-^
Fransızlar şöyle diyor. Sizin dinde evlendikten sonra anca beraber yaşayabiliyorsunuz, önce tanıyamıyorsunuz sevgiliniz vs falan. Ki haklılar da, ama sevgiliyken zaten soğucan ne biliyim. Evliyken daha farklı şeyler yaptığın için sıkılmıyosundur bence. Sevgiliyken rahat rahat dolaşamazsın mesela ne kadar beraber yaşasan da.. Bilemicem. Aynı evde yaşayıp rahat rahat annemin babamın yanında oturamıcaksam, konuşamıcaksam ne işe yarar ki beraber yaşamanın? Yaşasın evlilik. 😂 ne kadar bekarlık sultanlık olsa da. 😂
Ister musluman isterseniz gayri muslum olun , Allahin haram kildigi ve begenmedigi yolda hayir yoktur. Allahin emir ve yassaklarini hice sayarak cignemenin gunahi mutlaka cekeceksiniz. Ayrica evlenmeden evvel birbirine sahip olanlar birbirlerinden bikacak ve evli olmadiklari icin kolayca ayrilacaklardir. istisnalar kayideyi bozmazlar.
Daha önce yaşadım 2 sene. Yani ne biliyim aslında her şey güzel gidiyordu, hayat yüzünden araya mesafe girip uzak kalana kadar. Beraberken 20 sene yaşayabilecekmişim gibi hissettiğim kadına uzak kalınca his falan kalmadı. Çiftler yakınken sıkılmayabilir ama uzak kalınca muhakkak bitiyor. Yakın olmaktan korkmayın, uzak olmaktan korkun derim 🤷♂️
Aynı evde yaşamak evlilikle olan bir şeydir. Evlilikte insanların birbirine katlanma katsayısı daha fazladır. Sevgililik evliliğe nazaran daha az ciddiyete sahip olduğu için çiftlerin birbirinden sıkılıp ayrılması daha muhtemeldir. Aşk sonsuza kadar sürmez yerini sevgi, saygı, bağlılık ve güven gibi duygular alır bu nedenle sevgiliyken sürekli aynı evde yaşamak insanlar arasındaki duyguları öldürebilir.
totalde 5 yıl bir fiil 4 yıl aynı evi paylaşan ve geçen sevgililer gününde ona süpriz yapmadığım için benden ayrılan bir bireyim.. açık konuşmak gerekirse evet kesinlikle bitiriyor belli süreden sonra yaptığı-yaptığın en küçük hatalair bile batıyor hatta ilişki monotonlaştığı için ayrıldı benden kız arkadaşım.. yalnız şöyle bir artısı var ki, aşk sevgi falan hikaye asıl önemli olanın huzur olduğunu ve eğer huzurun varsa diğer tüm aşk ihtiras arzunun pek de önemi olmadığını anlıyorsun..
İlgi alanım. İlgilendiğim konu bu. Evlilik aşkın mezarıdır.(Yanlış anlaşılmasın evlilik kurumuna saygısızlık yapmak değil amacım) Ama acı gerçek bu. Evlilikte aşk olmaz. İstisnalar hariç. Saygı sevgi uyum olabilir ama aşk olmaz. Peki niçin? Cevabı uzun bunun ama kısaca yazayım: İki insan bir araya geldiğinde biribirlerinin kusurlarını görmeye başlarlar aşk duygusu kusursuzluk zannı üzerine geliştiği için kusurların görülmesi aşkı öldürür. Belki sıfırlamaz ama Mutlaka az ya da çok aşkı söndürür.
Tüketir çünkü aşkı yaşayıp evlendiğinde de aynı durumlar ortaya çıkıyor bununda evlilikten bir farkı yok gibi aynı evi paylaşanlarda da sürekli birlikte oldukları için aşkı bitirme boyutuna geliyorlar. kısacası birbirilerinden sıkılma ihtimalleri yüksek
Soyleki iliskinin gercekten ilerisi var mı birbirinizle bir hayat gecirebilecekmisiniz bunun tek cevabi ayni evi paylasmaktan gecer... yani bir iliski zayifsa ve evlilik gibi uzun soluklu olmayacak bir iliski ise ayni evi paylasmak bu tarz bir iliskinin sonu olacaktir
Aynı evi paylaşmak karşındaki kişinin her halini her anını görme fırsatı sunuyor. Kıbrıs'ta nişandan sonra genelde çiftler birlikte yaşamaya başlarlar. Aslında senn de dediğin gbi bir nevi evlilik provasıdır. Birbirine alışma sürecidir. Ki bana mantıklı gelir. Çünkü evlendikten sonra geri adım atmak çok daha meşakkatlidir.
Bence de bir nevi provadır. Evleniceğim insanla evlenmeden önce kesinlikle aynı evde yaşarım. Ben arkadaşımla 5 gün aynı evde kaldım, tahammül edemedim. Arkadaşlığımız bile bitti nerdeyse. Arada görür selam veririz o kadar. Sonuçta bütün herşeyini görüceksin. Sana yardımcı olucak mı? Olmucak mı? İlgilenicek mi? İlgilenmicek mi? Şimdi benim sevgilim arkadaşlarıyla gece dışarı cıkıyor 12-1 e kadar. Ama bu aynı eve girince olucak mı? Olmamalı. İşte görücez. Ne olur ne olmaz
bence sevgilini seviyorsan 7/24 de seversin bunun aynı evde yaşamak ile alakası yok diye düşünüyorum çünkü sevgi varsa bu eğlenceli bir hale dönüşür ama onu evi, barkı güzelliği için seviyorsan bu çabucak biter. Ama adetlerimize göre bu tabu olduğu için evliliğe kadar bekliyoruz ve ne zaman evlenirsek işte ozaman sevdiğimizi gerçek anlamı ile tanıyoruz. Yanlış demiyorum ama bence evlendipte aynı evde yaşlanmak en güzeli.
Sevgilinle evlenmeyi düşünüyorsa uzun bir süre olmasa da yaşanılabilir bu sayede evde nasıl davranıyor , düzenli mi vs. Gibisinden şeyleri öğrenebilirisin ama evli gibide her gun ayni evde oturmamak gerekir. Sıkılır insan. Hem eğer uzak kalıp hâla sevmeye devam ederse alın onu evlenin 😀😊
evlilik erkegin ve kadının topluma karşı paylastgı sorumluluktur. arada nikah yoksa kişiler daha bagmsz davranıolar. evliler sanki birbirine deli gbi sevdalanıo:))) cogu evliliğin mecburiyetten devam ettigi kanısındayım evlilik cüzdanı adeta bir tapu belgesi. özellikle kadın icn gerekli bisey nikah. genelde erkek maymun iştahlı oluo çnkü. ama tabi oyle olmayan erkeklr de yok değil genelde onların iliskileri uzun suruo zaten
vallaha benim gözümde daha güzel boyuta sokuyor.. ama tabiki aşk ilk zamanlardaki gibi olmuyor aradaki samiyetsizlik kalkıyor mecburen... başka zaman yapsa tiksinecceğin haretler anlamsızlaşıyor doğallığa oğru meyilleniyor... Ama aşkı bitirmiyor daha da körüklüyor tabi ortada aşk varsa bilemem anlatabildim mi? ;) :)
Ben uzunca bir süre yaşadım bunu. Toplamda da 7 yıllık bir ilişkiydi. Ayrıldık ama aynı evde yaşamamız aşkı bitirmeyip güçlendirmişti. Aynı evde olunca her huyuyla beraber sevip sevemeyeceğini anlarsın. Her şeyi paylaşırsın, yeri gelir üzüntünü, yeri gelir sevincini. Her duyguyla da ilişki daha da sağlamlaşabilir.
Aşk zaten geçicidir, 6 ay - 1 sene içerisinde geçecektir. Sevgi önemlidir, ölene kadar birbirinizi sevebiliriz. Bakma sen: ''Biz aşığız hâlâ ilk günkü gibi'' diyenlere. Seviyorlar birbirlerini, hepsi bu.
O duyguları yaşayanların yerine mi geçtin ki böyle bir cevap verebiliyorsun onların adına? Herkes yalan söyleyecek değil. Aşk, bağlanmaktır. Sonsuza kadar da sürebilir. Bazı kişiler için aşk heves olduğu için bu duyguların herkeste kendisi gibi olduğunu düşünebilir anlıyorum sizi de.
@muhendisozi Kişi öyle hissediyor bence. :) Aslında seviyor da, adına aşk diyor örneğin. İstediğini demekte özgür ya herkes, ilk günden bile aşığım ben, deli gibi seviyorum triplere girenler var. Anlıyorum ben o kişileri. :)
@muhendisozi kelimesi kelimesine doğru anlatmış buğra. Ama ben de sanırım seni anlıyorum; hayatında hiç sevilmedin ve her gördüğün ilgiyi aşk sanıyorsun, çok yüceltiyorsun. Oysa aşk çok da mühim bir duygu sayılmaz kulağına küpe olsun. Hoşçakal.
@SexualChocolate aşk konusunda haklı olabilirsin ama sevildiğime eminim. Sevmeyen bir kişi neden sevmediğinin yanında ona eş olsun? En azından seviliyorumdur çok gelme üstüme :D
bunu nikah altinda yaparsaniz ask mi bitiyor? ask bitiyorsa sevgide biter.. cunku nikah bagliyicidir sevgi ise zamanla tukenir.. zaten toplum duzenini bozdugu icin haramdir.. nikah kadin icin nimettir.. erkege bir faydasi yok..
Tüketmez. Bak 3 yıl oldu 3 yıldır beraber yaşıyoruz, evlilik hazırlıkları yeni yeni başlıyor daha. Acelesi yok diyoruz. Uzak olunca ay adam/kadın kaçtı kaçacak diye saçma sapan insanlarla evlenip sonra boşanmak zorunda kalıyorsunuz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben sürekli beraber yaşanması taraftarı değilim ama bizde şöyle oldu, üniversitede eşimle aynı evde yaşamıyorduk ama sürekli onun evine gidip kalıyordum. Başlarda farklı davranıyordu düzenli tertipli sürekli yemek yapıyordu vs sonra artık sürekli geldiğimi ve geleceğimi anlayınca daha pasaklı oldu ve gerçek halini gösterdi. Bu çok iyi oldu çünkü onu tanımış oldum :)
Bu dediğiniz resmen rezillik Bu şey ne Türk Örf Adet Gelenek ve Göreneklerine uygun ne de bu toplumun özüne.
Törelerimize aykırı, din-i İslam' aykırı Rezil bir yaşantı
Tükürün bu düzene Tükürün Huahk Tü
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sevgili ile aynı evi paylaşırsan Onun gerçekden ne olduğunu görürsün Bence gerek insan ne olduğunu bîlmediği bir ayı ile evlenmemeli Size dışarda balonlar şekerler alan adam Ev içinde sehbaları tekmeleyip bardakları fırlatan Alllaha kitaba söven iğrenç bicani Mi yoksa gayet efendi biri mi İşte bu gerçekden çok derin mesele tecrübe etmeden evlenmeyin gençliğinizi hayatınızı yakmayın kimsenin dışarda ki hoş duruşuna aldanmayın malesef tecrübe ile sabit
bütün heveslerini erkenden yaşayıp birbirlerinden erken sıkılacaklar. ayrıca o evde bir şey yaşanmadan durulmaz, illa ki bir şeyler yaşarlar. şahsen ben inancım gereği evlenmediğim bir erkekle aynı evi paylaşamam. :)
Evlilikte bile tükeniyoken bu şartlarda daha da çabuk tükenir çünkü kimseyi bağlayan bir sözleşme yok ortada. Sıkılan ceketini alır çıkar arkasına bile bakmadan. Evliyken 3 kere 5 kere düşünürsün ama sevgiliyken maksimum 2 kere.
Kesinlikle aşkı tüketir ve neden diye maddeler halinde yazabilirim, sevgili olmak ve evli olmak arasında dağlar kadar fark var bir provası ya da ön hazırlık olduğunu düşünmüyorum hatta ilişkinin büyüsünü bozabilir bile
Bencede haklısın ben henüz evlilik aşamasında olmayan çiftlerin aynı evde yaşamasına pek sıcak bakmıyorum çünkü çoğunlukla böylelerinin aklına pek evlilik düsüncesi gelmez beraber yaşadıkları için genelde böyle sürdürmeyi tercih ederler
Sevgili ile aynı evi paylaşırsan evlilikten bir tık uzak durursun. Çünkü cinsel yakınlaşma olacak, İster istemez atışmalar, Kimi aradın?, Neden eve geç geldin? Bu tür sorular her iki tarafı da bezdirir ve o ilişki biter.
Güzeldir. Ev halini bildiğin biriyle evlenmek daha iyi olur. Huyunu suyunu görürsün. Davranışlarını sana olan ilgisini , sen ona bir şeyler hazırladığında sana teşekkür ediyormu veya gülümsüyor mu , uyurken sarılıyormu bunlar evde öğrenilir
Kesinlikle aşkı tüketir. Çünkü birlikte aynı evde yaşayınca aranızda herhangi bir mesafe kalmıyor ve karı koca gibi samimileşiyorsunuz. Fakat evli olmadığınızdan dolayı bu samimiyet olumsuz etkilere neden oluyor.
Fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler ama evlilikte de insanlar içi içe oluyorlar sonuçta.. Bu mantıkla evlilikler de çabucak bitebilir. İlişkinin dozunu , saygıyı iyi ayarlayanlar için bence sorun olmaz.
bence tam tersi beraber bir süre yaşamak çok faydalı. ak ve kara ortaya çıkar anlaşıp anlaşamayacağını anlar hatta yeri gelir ayrılırsın. 25 yaşıma geldim hala bekarım ama bir çok evliden daha fazla şey öğrendim bu sayede.
Aynı evde olunca karşındakinin her halini ister istemez görüyorsun, o kişinin evliliğe aday olup olmayacağını iyice anlıyorsun. Evlenince biraz daha rahat takılıyo insan ama evliliğin fragmanı gibi oluyor aynı evde yaşamak.
aşkı bilmem de bildiğin zina bu ahireti tüketir nikahsiz sevgiliyle aynı evi paylaşmak 😉
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İnsan bağlı bişi ben öyle bisi kendimce dpgru bulmuyorum ama diğer insanlara saygım var tabi konuya gelirsek..
Bu tamamen insana bağlı bişi nasıl her iki taraf ilk günkü aşk sevgi ile kalmış sorun olmaz diyelim bu şey karşılıklı taraflı değilse biter bence yorurulur sıkırlar vs bir çok şey olabilir mesala.
Örnek Erkek ve Kadın birbirini aldatabilir aldatma her iki cinsiyet için geçerli durum ama ilk günkü sevgi aşk varsa gayet güzel yaşarlar tabi sorumluklar da var bir çok şey..
Surekli ayni evde kalmak evlilik monotonluğu getirir. Ama ara sira kalinmasi iyi olur bence. Mesela beraber tatile cikilabilir baş başa. Ben bunu isterdim fakat dinen ahlaken bize ters düşüyor
bence tüketmez. ama iki tarafta seviyorsa. eğer iki taraftan biri yeterince sevmiyorsa biriyle o kadar vakit geçirmek belki yeterince sevmeyen tarafı zorlayabilir. ama çok güzel olabilirde her an birliktesin onunla uyanıyorsun hep sarılabileceğin kokusunu duyabileceğin yakınlıkta. birlikte yemek yapmak eğlenmek saçmalamak sevişmek sevdiğin insanın her anını görmek harika olabilir.
Aşkı tüketmek ne alaka, Her şeyi Yarrağıyla düşünen biriyse ikinci postadan sonra yolunu alır zaten, kafalar uyuşsun hoş sohbetler güzel dostluklar tatlı vuruşlar hayat böyle, Q@rdaşım
O zaman evliliğin bir anlamı yok, aynı evde yaşayarak evliliğin tüm hevesi gider. Olurda bu kisiler evlenirse eğer, sevgililik dönemlerindeki tek fark soyad değişimi olur. Yani böyle birşeyi evliliğe saklamak doğru
aşk dediğin her türlü tükenir önemli olan sevgi. Dediğine katılıyorum ama sevginiz güçlüyse o ilişkiye hiçbişey olmaz hatta daha çok bağlanmaya neden olabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yaz erkek arkadaşımla birlikte yaşadık. Güzel anlar olduğu kadar kötü, birbirimizi sinir eden şeyleri de böylelikle fark ettik. Böyle devam edip etmeyeceğini konuştuk ve düzeltmek için elimizden geleni yapmaya kadar verdik. Aksi şekilde de karar verebilirdik tabii. Bu nedenle bunları yıllar sonra geri dönüşü daha zor şekilde yani evlilikte görmek yerine bu şekilde yaşamak daha avantajlı.
Bir nsanla ev paylaşmak apayrı bir olay bence tamamen farklı yönleri çıkabilir ortaya evlilik düşünen çiftlerin aynı evde yaşamaları gerekir diye düşünüyorum
Evlilik aşkı tüketir, çocuk aşkı tüketir, sevgiliyle aynı evde yaşamak aşkı tüketir. Olmayan aşkınıza s... yım sizin. Nasıl bir aşk ki tükenmeye bahane arıyor.
Evet tüketir. hatta mümkünse zırt pırt konuşmayada gerek yok. Herşeyi paylaşınca evlilik için bişey kalmıyor. Her dk her sn konuşmak görüşmek ve aynı evde kalarak seks yapmak kısa sürede bıkkınlığı getirecektir.
Lan sacmalamayin ne tuketmesi tukettigimiz tek şey kilolarca ter olurdu
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evet, aşkı tüketir. Aksini söyleyen aptaldır. Aşk dediğin şey gerçekte hevestir. Hormonların etkisidir ve geçicidir. Henüz geçmemişken erkeği nikah bağı ile bağlamak gereklidir. Çünkü erkeğin ki tez geçer.
Sevgiliyle aynı evi paylaşmak sevişmek demektir. Böyle bir durumda genelde ciddi bir ilişki olmuyor sonuçta ayrılık oluyor gördüğümüz kadarıyla. Niyet farklı oluyor. Aşk falan bahane yani.
Evlilikle arasında sadece bir kağıt parçası var. Bir insanla beraber yaşamak fedakarlık gerektirir. İki tarafta fedakar olmazsa ister evli olsunlar ister aynı evi paylaşssınlar ayrılık kaçınılmazdır
Alakası olduğunu düşünmüyorum. Bu sana beraber bütçe yapmayı ve geçinmeyi öğretecek bir tecrübe getirir. Ayrıca her halini de görmüş olursun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bence heycani yok eder eger tabi bir insan yirtik biri deglse ilk dokunuslari ilk yasiyacak herseye deger veriyosa paylasmaz ayni evi ben bir kiz olarak evlilik hayali kurarm sevglmle ( sevglmle ayni evde yasamayi degl kocamla hayal ederim)
En İyi Cevaplar