Tecrübelerimden yola çıkarak şunu söylemeliyim ki ; sizin gerinizde kalan biriyle ettiğiniz sohbet bile sizi tatmin etmeyecektir. Lise ve üniversite ortamı çok farklı. İnsan mutlaka tatmalı diyorum. En azından büyümek adına, olgunlaşmak adına, tecrübe edinmek adına. Kelimeleriniz bile değişiyor insanları tanıdıkça. Kendinizi ifade etmeyi öğreniyorsunuz. Elbette bunlar sadece eğitim-öğretimle kazanılmayacaktır lakin mutlaka bir şeyler eksik olacaktır. Benimle eş değer eğitim seviyesine sahip biri isterdim elbette.
Hayır.. Hayat tecrübesi ve genel kurul çok daha önemli.. Ben henüz üniversite bitiremedim ama çoğu doktorun öğretmenin hukukçunun mühendisin mimarın diplomasını tuvalet kağıdı yerine kullanırım.. Şam'ın neresi olduğunu bilmeyen doktorun ta diplomasına.. ya da şöyle diyelim macasi yiyen çıksın beraber kim beşyüz milyara gidelim:)
işte bu yüzden kimse evlenemiyor, herkes bir üst düzey kişileri arayıp durduğu için. kimse sevdiğinden değil, mal mülk davası için, ölürse bana şu kalsın bu kalsın diye diye etraf bekar dolu. ben istemiyorum evlenmeyi o ayrı.
Iliskinin basinda hersey laylaylom gunleri oldugu icin gozun birseyi gormuyo ama evlilik cok farkli birsey evlilikte sizinle birlikte ailelerde birlesiyor ve illaki dengesizlik ve gorus ayriliklari oluyor hem aileler arasinda hem sizin aranizda anlayacagin davul bile dengi dengine
Eğitim durumu çokta önemli değil benim için. Hatta hiç önemli değil. Benim sevgi, saygı gibi daha büyük önem taşıyan önceliklerim var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
önemli degil bazen bakıyosun 3 4 üniversite bitirmiş ukala insanlıkla alakası yok yaşamayı bilmiyo bazende bakıyosun ilk okulu mezunu adamlar kibar Allah korkusu var yaşamayı saygı sevgi göstermeyi biliyo tamamen insanın kendisi ile alakalı egitimle degil
Bence üni seviyesi kadar zihniyeti ve düşünceleri de çok önemli. Boğaziçi mezunu olsa ve taban tabana zıt olsak bir anlam ifade edecek mi? Yine de eğitim mühim.
Eğitim seviyesi de olaylara daha geniş bakabilme, çözüm üretebilme, idrak edebilme ve anlamlandırabime becerilerine katkı sağladığı için benzer seviyede eğitim görmüş olmak ilişki kalite ve tatminini arttırır. Tabi ki bu ilişki kalite ve tatmininden kişilerin ne anladığına ve bakış açılarına göre değişiklikte gösterse de iki kişi bir yola çıktığında eğer kendilerini ya da karşı tarafı kandırma yoluna gitmezse bu anlaşılır. ALLAH herkese hayırlı evlilik nasip etsin.
hangi okuldan mezun olduguyla degil kendini yetistirip yetistiremedigine daha önem veririm nice universite mezunu ama kendi kisisel gelisimini tamamlamamis insanlar mevcut maalesef
İşi garanti olsun yeter diyeceğim ama üniversite okuyup devlet memuru olmayan kimsenin işi garanti değil. Artık onlarınki bile garanti değil. Elinde bir mesleği olsun yeter ya.
En azindan konuşurken fikir alışverişinde bulunabilmeliyim. Bu sohbet ederken iyi vakit geçirmemizi sağlar. iyi bir ilişki için uzun sure konuşabilmek önemlidir benim için.
Önemli olan insan olması ama kariyer de bir yerde lazım inkar edilemez gerçek
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendini geliştirmiş biriside olabilir. Ülke de Üniversite Eğitimi tartışılır durumda. Ayrıca sevgi saygı güven gibi daha önemli olmazsa olmazları varken eğitim durumu mesleği çokta önem taşımıyor.
En İyi Cevaplar