Tesekkür ederim
Evleneceğiniz kişinin eğitim durumu sizin için önemli mi?
Tesekkür ederim
İlkokul mezunu da olmamalı mesela. Adamla oturup iki lafın belini bükebilmeliyim. Entelektüel birikimi olmalı. Üniversite mezunu olursa güzel olur. Eğitim durumlarımız eşit olur. Yani üniversite değilse de en az bir lise mezunu olmalı.
Yani üniversite mezunu ve diğer alt kademelerden mezun olan insanların hayata bakış farklı olabiliyor. Misal çok var ilkokul veya lise mezunu olup eşim çalışsın istemem deyip bunu sözde masum nedenlere bağlayıp hanımını kendine mahkum eden, erkekler. Sonrasında ileride o kadınlar niye bir emeklim yok diye başını taşlara vuruyor. Görüyorum. Görüyoruz yani. Hem hayatın ne getireceği de hiç belli olmaz. Düşünsene, adam alkolik, aldatıyor, şiddet uyguluyor ama maddi imkanlarını eline alamamış olduğu için kadın resti çekemiyor. Bir de dışarıya böyle olup mutluluk rolü oynayan sözde çok mutlu insanlar var. Yazık yani cidden. İşte bunlardan veya aklıma gelmeyen birçok nedenler yüzünden her kadın çalışmalı. Daha iyi şartlarda çalışması için de okumalı. Üniversite aile yanında okumayanlar kişilere kendi kendine yetebilmeyi öğretiyor. Bu yüzden üniversite okunmalı.
Evliliğin ne olduğunu evlilikten beklentileri anlayışı farkındalığı sadakati vefakârligi değer kıymet kavramlarını bilen tek çatı altında toplamak gerekirse karakteri olmalı önemli olan tahsilli olup yüksek mevkilerde çalışan ya da çalışma imkanı olanların karaktersiz olmamasıdır
Karaktersiz tahsilli beş kuruş etmez benim gözümde karakterli ama okuma yazmayı bilmemesi baş tacıdır ben onu okula da gönderir eğitimini almasını saglar üniversite mezunu olup kepini atıp mesleğini de eline almasına vesile ve yardımcı olurum ama karaktersizi iki cihan bir araya gelse düzeltemez
Bazıları üniversitelilerden daha zeki olabiliyor lakin istisna!. onun dışında eğitim almış biri ile eğitimsiz biri yapamaz. Öyleleri var ki hayattan soğuturlar, hayal kurmayı dahi beceremezler.. Ha cahil, gözü açılmamış isteyenlerde var hakli nedenleriyle kendilerince tabi
Cevap
71Cevap
Ay gerçekten seviyorsam hiçbir önemi yok sonuçta okumuş nice üniversite mezunu ama gram beyine sahip olmayan insanlar var
Hayır değil beni sevmesi önemli
Okumak kimini adam eder, kimini etmez. İnsan Eşek olmak istemesin yeter ki. Eşeğin sırtına Altın Yaldızlı Kitaplar yüklesen de Eşek, yine bildiğimiz Eşek' tir.
Kimisi vardır Yüksek tahsil yapmaz ama hayatı öğrenmiştir, kimisi de hayatı kitaplardan öğrenmiştir. Tatbik etmekle okumak bir değildir elbet. Okumakta mühim bir meseledir. Mesela kişinin kendini nasıl yetiştirdiğidir.
Önemli olan kişinin kendini nasıl geliştirdiğidir. Kimine okul bile gerekmez. Öyle biri ise yüksel tahsilinde bir önemi yoktur.
Hayır kesinlikle önemli değil. Ben 3 üniversite okudum, inanın şahsiyetin üniversitesi okumakla alakası yok. Üniversite okumayıp daha güzel huylu olan insanlar var. Önce dışından hoşlanırım ve ilgimi çeker ama hal ve hareketleri hoşuma gitmezse onunla bir geleceğim olmadığını anlarım. Üniversite ile hiç alakası yok.
Eğitimle diploma sahibi olunmaz öğretimle olur. Sizin sormak istediğiniz "öğrenim durumu" olayıdır.
Eğitim, kişinin kendi cabalarıyla eksik veya hatalı yönlerini donanımlarla düzeltmesidir.
İlla üni okumuş olacak diye bir şart yok fakat kültürel çevre, ufkun açılması vs açısından her iki tarafın da denk olması anlaşma açısından uygun olacaktır
Genelde insan büyüdükçe kendi seviyesine uygun çevre oluşturuyor. Buna evlenmek de dahil olursa daha huzurlu hayat olur sanki. Ama evleneceğin kişi karşına çıktığında ne kadar şartın varsa yok oluyor.
Lise mezunuyum abla https://www.instagram.com/p/BipntFCAQtc/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Değil sırtına kitap yüklenmiş üni bitirmiş ama kendini gelistirememis kişiliği oturmamış ayyyy benim diplomam var deyip hava atan birisi yerine okumamış kişilikliyi tercih ederim
Dağdan çıkma biriyle dünyanın en zengini olsa bile bir hayat geçirmek çok zor. Üniversite eğitimi kültürlü olduğunun "en azından" ufak bir göstergesidir.
ya allah aşkına yorumlara bakıyorum. cidden hiç samimi değilsiniz. cahil cühenna birisi olsun ve o kişinin deli gibi parası olsun kimse eğitimini falan sorgulamaz
Önemli tabii ki, çünkü üniversite mesleği eline almaktan ziyade hayatı gercekten öğrenmeye başladığın yerdir. Hayatı öğrenmeye başlamayan insanla olmaz bence.
Üniversite mezunu olmasına gerek yok kendini geliştirmeye çalışan sıradan olmayan kendini her yönden geliştiren birisi olması daha önemli bunlar için illa üniversite gerekmiyor
Önemi yok benim icin ya gercekten o Adami seviyorsam eğer onun herşeyinle kabul ederim sadece bana olan sevgisi hic bir zaman usanmasin
Diplomalı olması şart değil
sadakatli, Seni herkesten ayrı bir yere bırakması, Anlayışlı ve Karakter sahibi olması yeterli..
Eğitim durumu, kültürel birikimi, hayata bakışı... Bunlar önemli kriterler. En başta iletişimin yapısını değiştiriyorlar...
İlişkilerrimde sevgili olduğum insanların hepsinin eğitim durumu benden düşüktü. Ben asla sorun etmedim ama onlar hep sorun etti.
Eğitimi, bireyi ilgilendirecek bir durum bence ama geriye kalanı yani insanlığı, merhameti gibi konular daha mühim.
Gerçekten seviyorsan bir önemi yok da ben eczacılık okuyorum oyunda en az eczacı olması ilk tercihim olur
İyi bir mesleği varsa eğitim benim için önemli değil yani gelir seviyesi iyi olmalı Türkiye şartlarında bu dönemde
Hayır değil neden olsun önemli olan seksiliktir onu görünce aletim kalkmalı. Üniversite diplomasına kaldıracak değilim herhalde.
Hayır ama maddi durumu önemli lise mezunu kuaför üniversite mezunu bir sürü kızdan iyi kazanıyor diplomaya değil kazanca bakmak lazım
Şart değil tabi ki. Yine de kendini geliştirmiş, eğitimli biri ile benzer bir başka kişinin anlaşması daha mümkün. Burada önemli olan okumak değil kendini geliştirmek olabilir belki.
İyi bir insan olsun, anlaşabilelim o yeterli, üniversite bitirip insan olamayan bir sürü insan gördüm
Kendini geliştirmiş olması daha önemli diploması değil de kişisel olarak gelişmiş olup olmaması daha önemli
Elbette kültür düzeyi bir birine yakın olursa tadından yenmez. Elektriklerde iyi tutarsa surunda olmayabilir
şart değil. eğitim sadece okulda olmaz ya. seveyim, kafalarımız uyuşsun, karşılıklı saygı sevgi olsun yeterli bunlar benim için
Eğitim durumu değil ahlak zeka ve akıl 3 ü olsun çamurdan olsun
Eğitimden ziyade görgülü olup olmadığı daha önemli zira görgü görenek eğitimle olmuyor
Önemli olan karakteri düşünce biçimi hal ve hareketleri illaki üniversite mezunu olması gerekmiyor
Eğitim diplomayla olmuyor. Karakter yoksunu olmasın da yeterli
duvarda asılı olan diplomalar meslek içindir evlilik için değil..
isterse ilk okul mezunu olsun hiiç önemli değil benim icin beni sevsin yeter kafasindayim ben
Üniversite mezunu olmanın bir ayrıcalığı kalmadı ki üniversite okumayan kişi yok artık
Olmaz sanıyordum.. ama önemliymiş. Hatta mümkünse bi üniversiteyle yetinmesin, sürekli öğrenmeye de açık biri olmalı. Kendini ne kadar geliştirdiyse paylaşacaklarımız o kadar artar. Her anlamda eğitimli olması önemli bir konu.
Hemde çok önemli davul dengi dengine her zaman sıkıntı yaşanır
Aslında değil, ama eğer eğitim durumu benden daha yüksekse geçim yapamayız kendimi ezik hissederim yanında. Bu yüzden ya dengim olmalı ya da eğitimsiz olmalı.
Kendini geliştirmiş bir lise mezunu da olabilir. Ne üniversite mezunu hanzolar var yani.😃
Onemli tabi napacam okumamış kızı hem öyle her önüme gelen kizla da evlenmem:D
Onemli degil cahil zihniyetli olmasin kendini gelsitimis olsun yeterli
evlilikte eğitim durumlarının birbirine yakın olması avantajdır
Yok, kültürlü ve düzgün dünya bakış açısına sahip olması yeterli.. üniversite şart değil
Evet demek isterdim ama değil sevince gözüm bişeyi görmüyor ne yalan söyliyim
Tamamende eğitimsiz birisi olmasın ama kültür sahibi olmasida önemli
Benim aşık olduğum adam üniversite mezunu biri ama diplomasını kediler kapsa umrumda olmaz. Bir tane çiğköfteci açarız hiç olmadı aşkıma.
Hiç önemli değil çünkü eğitimli olması onu ne merhametli yapar ne saygın yapar
hiçbir özelliği yok..
kendini geliştirmesi önemli..
Eğitim onmli değilde, kültürlü, kendini gelistrmesi onemli
Kendini geliştirmiş olsun yeterli üniversite mezunu olupta boş insan çok ;)
Bence şart değil tamam okumuş olur olmaz ama üniversite okumadan da iş sahibi olan bir çok insan var kendi işini kuran
Hiç önemli değil. Ancak lise mezunu olmalı en azından. Yoksa işe giremez. Çalışması önemli benim için
İki insanın anlaşabilmesi için aynı dili konuşabilmesi gerekir. Dolayısıyla bu uyum için kişilerin benzer tahsillerde olması şart.
Benim için dürüst güvenilir ahlaklı olsun gerisi önemli değil. Bu saydığımin 3 u önemli bir evlilik te
Sevdiğim kişinin diploması değil de düşünce yapısı önemli daha çok
Eğitim durumu önemli değil fakat kendini eğitebilmiş olması yeterli olur
Ben üniverste okurkan ilkokul mezunu bi embesili sevmistim ama ondaki ego bende yoktu
Erkekler önemli değil kızlar önemli yazmış dikkatimi çekti de ben de kız olarak önemli diyorum
Esas kriter değil ama üniversite mezunu olması iyi olur.
Siz lüks yaşarken kimse size diploma sormaz önemli değil üni faln tabi üni yerine çalışıyorsa boş oturuyorsa olmaz
Değil anlaşabileyim yeterli benim için.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?