Bilginize.
Evleneceğiniz kişinin eğitim durumu sizin için önemli mi? Neden?
Bilginize.

Eğitim, Diploma her şey değildir. Diplomalı olan bir çok insanı görüyorum da anlam veremiyorum.
Önem verdiğim tek şey kendini geliştirmesi. Diploması olmayabilir ama bir insan kendini geliştirebilir. Karşımdaki insanda da bunun olmasını tercih ederim.
Boş bir insanla bir ömür geçirmek istemem. Sorarsan evlilik düşünüyor musun. Benin için bu yaştan sonra zor açıkçası.
Rabb' im herkese hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah
Amin hakkınızda hayırlısı.
Önemli çünkü birlikte bir yuva kuruyorsan içerisinde kullanılan dilden, sergilenen hal ve hareketlere kadar her şey ikinizin eğitimiyle alakalı. Tabi ki iyi bir okul mezunu herkesin karakteri ve fikirleri oturdu diyemeyiz.
Ama bilgi olarak kendini geliştirmiş olmalı. Bir çocuk soru sorduğunda "ben bilmiyorum ki" der gibi bakmamalı bana. Bilgisine hayran olurum zaten çünkü öğrenme tutkusu olmayan bir insanı kalbimin alabileceğini sanmıyorum. Yani her anlamda gelişmek ve geliştirmek için iki tarafın da iyi bir eğitimi olması şart
Kelimesi kelimesine katılıyorum.
Teşekkürler ☁️
Ben teşekkür ederim iştirak için🌺
Çok önemli. Eğitim, kültürü her şey çok değerli benim için. Birde isterse lise mezunu olsun beni sevsin saygı duysun klişesi asla gerçeği yansıtmıyor. Bu bir masal ya da çay edebiyatı olabilir ancak. İnsanın eğitimi içtiği çay bardağını tutuşuna kadar da yansıyor ayrıca kdkdkd he bir de eğitim görüp eğitim alamayan kişilerde eğitimsiz gibi yarı cahil olur.
Zamanımızda evlenilecek kişinin eğitimi önemli hatta bununla birlikte geliri ailesinin eğitim durumu geliri yanı daha net statüsü önemli eski zamanlarda kültürel farklılık bu kadar değildi uyum kolaydı şimdi bırakın şehirler arasındaki kültür farkını aynı şehirdeki semtlerde bile kültür farkı çok açıldım ilk zamanlarda sorun olmasada evliliğin ilerleyen dönemlerinde çatışmalara neden oluyor
Cevap
73Cevap
Hayır benim için önemli değildir. çünkü ak olduktan sonra insan her türlü sever zaten. anlaşabiliyorsak gerisi önemli değil benim için :)
Kadın eğitim seviyesinin altında biririni istemez. Kabul etse bile anlaşabilen pek görmedim. Erkekler genel olarak kompleksli ve baskın olma çabası var çünkü… Ciddi ilişki çok yönlü düşünülüp karar verilmesi gereken bir durum. İleride evlenip çocuk sahibi olunduğı zaman biri A biri Z diyecekse o işin bir yerden sonra tadı kaçar ve yürütmek imkansızlaşmaya başladı…. Eğitim, kültür, ortak zevkler, ortak hassasiyetler ve hatta aile yapıları da dahil ‘ortak ‘ kavramı baskın olmalı…
Tecrübe başka bir şey 👏👏👏
Bir şirket kurmayacaksam diplomasının bir önemi yok..
Lakin bir yuva kuracaksam; bir çok konuda asgarî düzeyde eğitim ve yeterliliği olmalı..
Dindarlık, ahlâk, annelik bilgisi, eş olmak, gelin olmak, merhamet, Kur'an ve Sünnete olan yakınlık ve bağlılık gibi eğitim düzeyine önem veririm..
Şirkete ortak olmayacak ama hayat yolunda en büyük desteğim ve yoldaşım olacak.. Bu yüzden bu konuda eğitime bakıyorum..
Eğitim durumudan çok kendini eğitmesi kendini geliştirmesi önemlidir yani üniversite mezunu olup da hiçbir şeyin farkında olmayan ya da kendini geliştirmeyende var orta okul mezunu olupda neler başaran o yüzden daha çok kendini geliştiren önemlidir benim için
Eğitim durumu ve çalıştığı yer önemli. Şöyle örnek vereyim lise mezunu iki kişi. Biri esnaf diğeri yabancı bir şirkette çalıyor. Şimdi bu ikisini lise eğitiminden sonra devam ettirmedi diye aynı kefeye koyamayız. Ortamdaki kişilere ve çalışma statüsüne göre gelişmişlik düzeyleri farklı olacak.
aynı vizyonda ve hayat gorusunde oldugun biriyle birlikte olman ilerisi için uyumsuzlukları minimum seviyeye cekmeni saglayacaktır. Bu evlilik için değil hayatın her alanında önemlidir. İş yerinde, arkadaş seçiminde, flört seçiminde ve tabi ki eş seçiminde. Eğitim sadece universiteyi tamamlamak değildir, insan kendini son ana kadar yetiştirmelidir.
Valla bana göre okusun okumasın önemi yok, Evlendikten sonra kendi de isterse okur bitirir diplomasını alır. O kadar diploması olan insanları görüyoruz.
Önemli olması gereken tek şey, Kendi alanında kendini geliştirebilmesi yeterlidir. Diploma her kapının anahtarı değildir. Bana göre.
Öğrenmeyi seven, körelmek istemeyen herkes için bu önemli olmalı. Çünkü sizde açığa çıkmamış olan beceri ya da yetenekler eşinizle ortaya çıkar ya da tamamen köreltilir. Size birşeyler katsın ve birlikte çoğalarak büyüyün istiyorsanız bu konuyu kesinlikle önemseyin.
okur yazar olsun yeter diyoormuşum sanki nefees alsın der gibi 😅 yani tahsil durumu tabiki onemli ama yani okuyupta adam olamadim biseyden anlamayan bir suru insan var Onemli olan akli basinda olan edepli bjri olsjn aman ne uzun yazdim ya ahahha neyse gideremmm 🤣🤣
Eğitimden ziyade kendisini ne kadar geliştirdiği ile alakalı bir durum.. Sonuçta iletişim kurabilmek, konuşabilmek ve fikir alışverişi yapabilmek isterim.. Tüm bunları sağlayamıyor ise sıkıcı ve sıradan bir hal alacaktır.. O yüzden eğitim değil ancak gelişim durumu önemlidir..
Eğitim durumu "İNSAN" olsa kâfi
Beni Oxford diplomasiyla kazanıcak biri malaesef yok
Köylü kızı olsun önüme bi tas çorba koysun bende ona herşeyimi vereyim
Hadi geç oldu herkes yatsın
Yorumumu beğenenler inşallah bi köylü herifiniz olur 🤗
Evet önemli öğretmenimin bir lafi vardir
Eğitimli bir baba iyi bir aile reisidir eğitimli bir kadın eğitimli bir toplum çocuklar aile demekdir
Çok güzel söylemiş.🌺
Türkiyedeki eğitim çöp olduğu için her üniversite bitiren eğitimli olacak diye bir şey yok o yüzden yokummmm diyorum acun abii asdjdk
Eğitimi sadece okul mu verir?
Kendisini geliştirmiş olması önemli ben gelecekteki çoluğumu çocuğumu düşünüp bir şeyler yapıyorsam evleneceğim kişinin de böyle düşünmesini isterim.
Evet çok haklı bir gerekçe.
Sevdikten sonra iş eğitim aslında çokta önemli değil önemli olan uyum sağlamak ama karşılıklı bu konuda anlaşabilmek önemli... evlilikten sonra başa kakmalar olacaksa önceden bunun önlemi alınmalı en başta...
Kendini geliştirmiş olması, aklı başında olması benim için en önemlisi ama tabii ki de eğitimini tamamlamış olmasını isterim. Yüksek lisans doktora kadar değil de üniversite diploması olsun mesela. Bir zararı olmaz, lise mezunu kalmaktan iyidir.
Anaokulu mezunu olmadığı sürece sorun yok diye düşünmekteyim
😅😅
Maalesef olaya her zaman yanlış taraftan bakıyoruz.. eğitim seviyesiymiş kültürmüş.. merhametli tembel olmayan birisi fazlasıyla yeterli.. bahsettiğim kişilerin çoğu bakış açısı çok farklıdır
Anladım ki hepimizin putu var, kimi eğitim, kimi yakışıklılik, kimi zenginlik. Sıyrılmak mi gerek? Sımsıkı sarılmak mi? Benim ölçütüm peygamberim neyi istediyse onu isterim, beklemeden gelen güzellikler, beklentilerden daha üstündür.
Yani önemli ya ilkokul mezunu da olmasın bu devirde üniversite mezunu olmalı bende yinede. Ama karakteri daha çok önemli
Eğitim durumu değil de kitap okuma alışkanlığı olmayan bir üniversite mezunundansa , kitap okumayı seven lise mezununu tercih ederim.
kişisel eğitim daha önemlidir benim için
evliliğimizde trigonometri problemleri çözmeyeceğiz
Evet önemli ben sağlıkçıyım ve eşimin de dengim olmasını isterim kim ne derse desin ben herkesin dengiyle birbirini yakıştırıeım
Tabu önemli yani olmazsa olmaz bir durum değil ama ne eğitim aldığı ne iş yaptığı yapacağı illaki bir önem taşıyor.
Eğitimden daha önemli onceliklerim var.
Eğitim almış egitimsizler var oldugu sürecede geçerli bu düşüncem.
Bir yere kadar evet önemli. Fakat yüksek lisans mezunu olduğu halde karakteri ve niteliği çöp kovasından farksız yığınla insan var.
Eğitim durumu öd sadece bilmediği konuda bilmiyorum deyip geçsin kara cahil gibi her şeyi bilmesin bilmediği şeyide araştırsın yeterli
Tek kriterim cidden eğitimli olsun ne olursa olsun sjcngkhk
Aynı şeyleri konuşabilmemiz açısından gerekli olduğunu düşünüyorum
Sizin mesleğiniz nedir 🌹
eskiden önemliydi
arrtık
herkes okumuş cahil
Eeşim eğitimsizdir. Evde eğitim görmüştür💯 chejakaxja
Önemli elbette. Ama her okula gideni de eğitimli olarak görmem.
Yok be kanka bu zamana kadar baktık da ne oldu sanki hepsi aynı bökün laciverti.
Önemli evlenip birlikte çocuk yetiştireceğim o kişi ile
Seni çok da önemli değil sonuçta Ben bir okul değilim ki işe öğretmen mi alacağım sanki
Diploma önemli değil ama cahil olmasın, kendini geliştirsin.
Hayir , önemli degil, kendi yetistirebilmisse , dogru birsekilde onemi yok
Değil kalbî güzel olmalı gerisi teferruat 😎
Diplomalı cellat çok gördük Tv'de diploma sevdasına düşenlere not...
Önemli değil çünkü eğitimini almış insanların hali’de ortada
Kendini geliştirmesi önemli okuyupta cahil kalmasından
Doktorasını tamamlamamış kişilerle muhattap olmuyorum. Teşekkürler.
Önemli değil. Hayat okulundan mezun olsa yeterli.
Lise mezunu olması yeterli.
Kendini geliştirmiş, bilgili biri olsun yeterli
Davul dengi dengine çalar hem aileler için hem eğitim için hem kültür için hem iş hayatı için
Bence insan olması daha önemli, okumuş olup da okumuşun cahiliyle uğraşmak daha zor çünkü her şeyi bildiğini sanıp, hiçbir şey bilmediğinin farkında değildir.
Okul eğitimi önemli değil ama kişisel gelişimi çok önemli kendi adıma. Eğitimsiz-kültürlü > Eğitimli cahil den
Kendini eğitme ve öğrenme arzulu biri olduğu sürece lisans mezunu olmama rağmen ortaokul mezunu birini sırf bunun için reddetmem
Kafa uyuşması lazım ama ten uyumu çok daha önemli o aşk tutku..
Önemli ama duruma bağlı belki de eskiden durumu el verişli değildi ya da bir sorun vardı belli olmaz. İstisna yapılabilir.
Değil bence ben bi ton okudum diye gezen kör cahil gördüm maalesef
Önemli, ileride çocuklarıma yararlı bir baba olmalı. Çocuk bir şey sorduğunda bildiği kadariyla cocuğu bilgilendirecek biri olmalı, kültürlü olmalı.
Önceden hayırdı ama artık evet oldu
Merak ettim neden peki?
Kısada olsa görüştüğüm biri bu düşüncemi değiştirdi
Anladım teşekkürler🌺
Rica ederim ☺️
guncelleneme bınaen yazıyorum dıploma demek onu alana kadar neler yasamak nelerı tecrube etmek demektır
Genel bir uyarı idi size degil🙂
Bende o genel içinde olduğumu düşündüm ☺️ Siz ne mezunusunuz peki
eğitim durumu değil de kafa yapısı ve düşünce tarzı önemli
Ayn anlaşmazlık farkı olmasın isterim benim bildiğimi o da bilsin isterim
Hayır değil ama benim kazandığım parayada karışmasını istemem
Kendini geliştirmiş olması önemli. Diplomalı ess#k çok
Hiçbir önemi yok. Karşılıklı birbirimizi idrak edebildiğimiz sürece
Eğitim durumu tabiki önemli ama kafa yapısı için çünkü eğer ben bilgiliysem onunda olmasını isterim.
Tahsil önemli değilde biraz kültür biraz bilgi şart cahillikle baş edilmiyor
Yo değil kültürlü ve yeniliğe acık olsun yeter sosyal olsun engin Polat bak lise terek Dilan da öyle zeka önemli diploma değil oda önemli ama yinede zeka bi tık daha önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?