Evleneceğiniz insanın eğitim durumunu önemser misiniz?
Önemli
Hayır, değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Evleneceğiniz insanın eğitim durumunu önemser misiniz?
Eğitim önemli mi diye sorarsan evet önemli ama üniversite okumamış diye bilgisiz eğitimsiz olmuyor insan her üniversiteye giden de bilgili olmuyor maalesef o kadar boş insanlar ile dolu olan bir eğitim alanında üniversite okumayıp da kendini geliştirecek bir çok yöne eğilim gösteren kimse benim açımdan önem arz ediyor ister üniversite okusun ister okumasın gelişime açık ve okmayı seven kişi ve hep ben biliyorum demeyip dinleyip anlaşılan kimseler çok iyi insanlar umarım böyle kimselere denk geliriz 🤲🏼
Benim için önemli değil aşık olduktan sonra. ama diğer kişiler için konuşursam eğitim durumu, kötülükte önemli bir rol oynayabilir. Eğitim, insanlara dünyayı anlamalarına ve farklı bakış açılarını görmelerine yardımcı olur. Ayrıca, insanları empati ve şefkat geliştirmeye teşvik eder. Eğitimsiz insanlar, dünyayı daha az anlayabilir ve başkalarının duygularını daha az anlayabilirler. Bu, onları başkalarına zarar verme olasılığını artırabilir. Araştırmalar, eğitimli insanların eğitimsiz insanlara göre daha az suç işlediğini göstermiştir. Örneğin, bir araştırmaya göre, eğitimli erkeklerin eğitimsiz erkeklere göre hapishanede kalma olasılığı %20 daha düşüktür. Tabii ki, eğitim durumu tek başına kötülük için bir öngörücü değildir. Eğitimli insanlar da kötülük yapabilir. Ancak, eğitim, kötülük yapma olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir. İşte eğitimin kötülüğü azaltmaya yardımcı olabileceği bazı yollar: Eğitim, insanları dünyayı daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Bu, onlara başkalarının bakış açılarını görmelerine ve başkalarının duygularını anlamalarına yardımcı olabilir. Eğitim, insanları empati ve şefkat geliştirmeye teşvik eder. Bu, onları başkalarına zarar verme olasılığını azaltabilir. Eğitim, insanları daha iyi iş bulmalarına yardımcı olur. Bu, onları suça karışma olasılığını azaltabilir. eğitim, kötülüğü azaltmaya yardımcı olabilecek önemli bir faktördür.
Ünv mezunu olup zeka seviyesi yerde olan da gördüm. Ünv okumayıp çok zeki ve akıllı olan da. O nedenle eğitim durumu olmazsa olmaz bir kriter değil
Eğitim? Hayır.. Kültür? Evet. Açıkçası milletin ne eğitimi aldığı benim için önemli değil. Ve bunu bir öğretmen olarak söylüyorum. Eşimle eğitim seviyesi yüzünden anlaşamayacağımızı sanmıyorum ama kültür seviyelerimizde fark olursa, bir diyalog bile kuramayız.
Cevap
32Cevap
Yani tabi önemli. Şöyle diyim. Kendi ayak üstünde duran birisi olmasi benim icin daha önemli. Hic calismasa bile Bir meslek olur hayatinda. Ama bir erkek olarak söylemen lazimki. Bir kizin bir erkekden daha yüksek bir mesleğe olmasi bir erkek icin pek iyi değil. Ama ayni meslek ve ayni boyuta diyelim olursa ister calisir ister calismaz yani
Eğitim durumu önemli değil kendini geliştirmiş olması önemli
Aynen öyle çok güzel bir söz. her şey bence eğitim durumu ile ölçülemez. Yani o kadar okumayan ama kendini geliştiren insan var ki bu hayatta b
Eğitim dediğin diplomadır… kendini geliştirmiş olmasını tercih ederdim
Aynen öyle bende aynı fikirdeyim. Çokta önemli değil bence okuyup okumaması benim için. Kendini geliştirmiş biri olsun benim için yeter öyle şeyleri önemsemem ben.
Doğrusu da budur
Önemli bence. En azından lise veya ön lisans bitirse iyi olur. Tabi bunun yanında kendini geliştirmiş olmalı.
Genel bir yorum yapacak olursam, başlarda önemli olmasa bile ileriki zamanlarda bunun sorun yaratılacağını düşünüyorum.
Önemli değil çünkü Türkiyede eğitim yok. Ben kendim egitirim 😉
Aynen öyle bende önem vermem şahsen böyle şeylere. Benim için eğitim durumunun ne olup olmadığı şahsen pek önemli değil önemli olan karakteri.
Asla değil insan olsun adam olsun sevsin yeter evde eğitim görecek halimiz yok
Aynen öyle. Bende seninle aynı fikirdeyim. Bu devirde okuyanda bence aynı durumda okumayan insanda. Yani karakteri güzel olsun seni sevsin yeter bence.
Eğitim konusunda çok yükseklere çıkmamış olabilir, üniversite okumamış olabilir ama kendini geliştirmiştir mesela. Çoğu üniversiteli'den daha zekidir. İşte o erkeğe hayır denmez.
Maalesef eğitim konusunda ülkece kötüyüz. Diplomayla olacak iş değil yani. Ama çocuklarımın babasının her yönden bilgili olmasını, cahil biri olmamasını isterim.
Bana göre çok önemli. Çünkü kültür, anlayış, espri ve olaylara bakış açısı eğitime göre bile değişir. Tabii ki Bana göre. Başkası beni ırgalamaz.
Evet önemli.
Cahil kendini gelistirememis insanla işim olmaz. Geneld bu tip insanlar sığ düşünceli yeni şeyler öğrenmeye bilgiye hevesli olmayan okuyup napcm kafasndaki insanlar işim olmaz yani
Entelektüellik soyunmakla oluyor
4 yıl ilkokul 4 yıl ortaokul 4 yıl lise 4 yıl üniversite okuyup da bir halta yaramayan. Kendini eğitmemiş etrafta gezen çok köpek var
Eğitim seviyesi de önemli. Ancak okumuş cahiller de var. Okumuş ve okuduğunu anlamış olması gerek.
Belli bir seviyeye kadar önemli. Benim için daha çok kültürlü, kendini geliştirmiş ve zeki bir birey olması her şeyden daha önemli.
Bence önemli ya okumuş insan ile okumamış insan arasında gerçekten fark oluyor. En azından lise mezunu olmalı
Tahsili en az lise mezunu olabilir. Ancak kendini geliştirmişsin olsun. Her zaman gelişime ve değişime açık olsun.
Kesinlikle eğitimi kültürü çok önemli, evlenince bir kişiyle değil kendi dahil sülalesi de ailene giriyor.
Evet önemli. Bir hayat paylaşacağım sonuçta. Sadece eğitim durumu değil kendisini geliştirmiş olması da önemli.
Eğitimden ziyade kültür seviyesi onemli. Hangi okul ne okuduğu onemli degil
Eğitimden kastınız, bozuk sistemin yetiştirdiği diplomalı canım, hayır
Önemli kesinlikle. Bir noktada düğüm oluyorsun yoksa.
Emek ders caba ne anlaması için gerekli ama once insan
Hayır. Eğitim gerekirse o konuda da destek gösteririz.
Eğitim değil ama kültür önemli, diplomalı essek çok malum
En azından bir state üni'de master yapsın ama değil mi
Hayır diplomalı hayvan çok önemli olan kendini yetiştirmek
İnsanlık üniversitesinden sevgi ve saygı dersleri almışsa hiç sıkıntı yok
Evet önemli. Mühendis olmasın da ne olursa olsun ajajsjjw
En azından bir lise bitirmiş olmalı ve kendini hayatta geliştirmiş olmalı
E herhalde cahil biriyle nasıl sohbet edebiliriz ki
senin aklina geldigine göre onemli sanirim
Yok ben böyle şeylere önem veren biri değilim şahsen. Benim için önemli değil okuyup okumadığı falan.
o zaman bende cevap vereyim soruna okuma yazma bilmesi yeterlidir sanirim.
yani önemli bence ben şu an tıp birinci sınıfım ve evlenegim kişininde ya tıp ya saglık okumuş olmasını isterim
Yani aslında değişir tabi şimdi çok aşık olursam ve ona güveniyorsan sorun olmaz
Eğitim durumundan ziyade kendisini yetiştirebilmiş mi, geliştirmiş mi bu önemli
Hayır çalışkan olsun yeterli
Evet çok çok önemli
Aileden aldığı eğitim daha önemli
kendini geliştirmişse değil.
Önemli değil yaptığı iş daha önemli
Elbette önemli
Hayır değil ama fakir olsun
Önemli elbette.
Hayır çokta önemli değil
Türkiye'de eğitim gören de cahil
Önemli. Hemde çok önemli.