+1 yılboşanmakta hayatın bir gerçeği, kimse istemez boşanmayı, yuvasının dağılmasını. ama ne yazıkki günümüzde boşanmalar o kadar arttı ki bir ay içinde bu kadarı alanlar dahi var. birçok evli çiftte yalnızca kağıt üzerinde evli aile bağları bitmiş durumda.
bende, boşanmış çok genç bir kadınla bir süre görüştüm kafama çok taktım bazı şeyleri kabullenmek zor. o insan size bu dünyayı cennete de çevirebilir, sizi çok sevebilir hatta canını feda edecek kadara sevebilir. lakin boşanmış insanlarda bir katılık vardır ki atamazsınız. siz dünyanın en iyi insanı olun geçmişini hatırlatacak bir şeye ayak bastığınızda onun gözünde bitersiniz ve ayrılış hiçte zor olmaz. katı kararlar verir çünkü en zorunu görmüştür.
yalnızca şuradaki sorulara göz atarak boşanmaların sebebini saptayabilirsiniz. çoğu gayatımı yaşayamadım artık kaçamaklar yapmak istiyorum diyor, kimisi geçmişi unutamadım kocama alışamıyorum diyor, kimisi başkasını seviyorum diyor.
ben bir de hatır gönül evliliklerine karşıyım. oğlanın anası her gittiği ortamda kızlara göz dikiyor hepsini oğluna bağlamaya çalışıyor. işe yaramaz oğlunu prens gibi anlata anlata bitiremiyor. araya aileler giriyor bir heyecan bağlayıveriyorlar işi. nice iyi kızların hayatını yakıyorlar böyle çok gördüm. çoğu zamanda iki tarafta uzun bir ilişkiden çıkmış oluyor işte o boşluktayken herkesin evlilik nişan koşturmacaları yaşanırken tanıştırılan bu çift sadece evlenmek için evleniyorlar. sonuç altı ay sonra boşanma.
kabul etsekte etmesekte günümüzün sorunu bu33 Yorumla- +1 yıl
rica ederim. keske çok çok yazılsada insanların aklının köşesinde kalsa. basit bir karar alır gibi yaklaşmasalar mevzuya.
En İyi Cevaplar
+1 yılgeçmişinde çok büyük yamuk yoksa medeni halinin boşanmış olması beni alakadar etmez. herkesin terkettiği veya terkedildiği sevgilisi var ve bir çoğu da ilişkiye giriyor. bana nikah dışındaki farkı söyleyin ben de tamam olmaz diyeyim. ki nikahsız ilişki de çok muteber bişey değildir.
29 Yorumla- +1 yıl
rahatız dediysek mantıksızız demedik :)
- +1 yıl
olması gereken bu. millet nikahsız birlikteliği şakşaklıyor ayrılınca bişey olmamış gözüyle bakıyor. nikahı düşene tepeden bakıyor. alabildiğine saçma.
- +1 yıl
toplumun asimile olunmuş kalıplaşmış cümleleri. değişmesi için 100 seneye kadar ve öncesini araştırmak lazım. kızın sevgilisi varsa ve ayrılmışsa modern boşanmışsa kötü kadın muamelesi yapılmaması gerektiğini çivi gibi çakmak lazım.
- +1 yıl
ben hariç diyeyim :D
Bence geçmiş engel veya kusur değildir. Asil onemli olan iki kisi sevgili olduktan sonrasi onemlidir. Cunku o evlendiginde veya bosandiginda sadece bosandigi kisi vardi. Gelecekte evlenmek istedigi kisi yoktu veya asik degildi. Ama eger gecmis simdiyi ve gelecekgi etkiliyorsa veya hep karsima cikacaksa evlenmem. Fakat gecmis gecmistir. Benden sonra ne yapti o onemli olan.
21 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılGörüşlere bakıyorum da.. herkes iki damla kan peşinde gibi. Namusuyla evlenip bosandiysa neden olmasın kendi fikrimi de belirtyim erkekte bekaret denen bisi yok çok afedersin iz ama kime nereye nasıl girip çıktığı belli değil. Dürüst namuslu namusuyla evlenmiş boşanmis birisiyle neden evlenmeyeyim? Sanki evlenmeyenler hiç bı halt yaşamamış? Aralarda vardır Tek tük ama.
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
+1 yılEğer çocuğu yoksa ve anlaşırsam gözü kapalı evlenirdim. Yıkılan hayallerini, incinmiş hallerini bir tebessümle yok etmek isterdim. Hatta öyle biri olsa keşke hayatimda. Kendimden çok şey verirdim ona. :)
211 Yorumla- +1 yıl
Her zaman yapıcı oldum. Yıkıcı olmak bana göre değil. Kadına ne verirsen sana daha fazlasını verir. Toprağa ekilen mahsul gibi düşün bunu. Bir kadının kolları her yere uzanır. Yüreği, sadakati ve sefkatidir aileyi bir arada tutan. Ve yara alan kadınlar doğru bir erkekte daha çok bağlanırlar yaşama. Yeter ki geçmişin kötü izlerinden eser kalmasın. :)
- +1 yıl
Kadınların çektiği acıları derin anlamda hissedebiliyorum. Belkide siir yazmaya, duygusal zekaya ya da ne bilim kadınlarla ilgili konular üzerinde araştırma yapmaya dayalı bir durumdan kaynaklabilir. Hiçbir zaman birkaç damla kana bakmadım. Bekaretini kaybeden bir kızı günah keçisi yapmak erkeklerin acizliğini ve üstünlük kurma çabasını gösterir ancak. Beyni sadece tek bir noktaya çalışan insan zaten kadına hak ettiği değeri sunamaz.
- +1 yıl
Yalnızlığa kulaç atmış bir adamım ben. Limanı olmayan bir gemi gibi okyanusta savrulmaktayım. Sevenim yok. Yani bir kadınım yok. Hayat beklendiği gibi yaşanmıyor. Acılar dolup taşmış bedenimizde. Ruhumuz acıların açığa çıkmasına fırsat vermiyor. Hep güçlü kalabilme çabası. Ve en çok da biz gibiler bu oyunu kaybediyor. Seven, güvenen, inanan ve dürüst kalan. Ama hep yara alan. Kendi yaralarına merhem olmayı öğrendiğin an ve geçmişteki acılarına tebessümle baktığın an büyüdüğünü hissediyorsun. Güzel düşünceler için teşekkürler.
- +1 yıl
Siz bu gerçekleri haykirsaniz da emin olun bazı erkekler yine bunu anlamayacak. En büyük gerçeklik nedir biliyor musun? Kirli düşüncelerden arınıp şeffaf bir şekilde bakabilmek. Zenginlik mi istiyorsun. Al sana çoğu insanda bulunmayan zenginlik. Güzel bir sohbetti. Teşekkürler.
- +1 yıl
Az insan çok huzur dedikleri durum. Bir şeylerin farkına vardıkça elini çekiyorsun her şeyden. İnsanlar kötüydü. Kitaplara sarıldım diyordu sanırım şair. Hoşça kalın.
+1 yılHer bekar aslında bir dul adayıdır aynı zamanda. İleride boşanmak zorunda kaldığınızı ve çok sevdiğiniz bekar birinin sizi sırf dul olduğunuz için tercih etmediğini düşünůn. Anladınız mı l@n empati yoksunları.
11 Yorumla
+1 yılTercih etmem. Bosanmissa, cok hakli gerekcesi olmali ve o kisiden ciddi anlamda her yönüyle etkilenmeliyim. Kiskanc bir insan degilim aslinda ama eski esini ve yasanmisiklarini kiskanirdim aklima geldikce. ( ve evet bu sadece erkeklere özgü bir sey degil)
10 YorumlaYorumlara baktım bu ülkede kadın olmak herzamn zor. Erkege bisi olmuyor tabi yaa herkes için bekaret önemli olmus
23 Yorumla
+1 yılEvet, neden olmasın? Bir insan bir kez evlenmiş mutsuz olmuş ayrılmışsa ömür boyu mutsuz olmaya mı mahkum edilsin? Ne saçma bir soru. Niçin boşandığı önemli tabi yani aldatma vs kabul edilemez o ayrı. Karşınızdaki insan dürüst ve ahlak sahibi bir insansa, sizi seviyorsa, neden "hayır" olsun anlam veremiyorum.
bir de biri "kimse evlenmez evet diyen yalan söylüyor" demiş. Ya sen benden iyi mi bileceksin benim veya diğer evet diyenlerin ne düşündüğümü? Ne gereksiz insanlar var.10 Yorumla
+1 yılnormalde erkekler evlenmezler cunku kiz dokunmus oluyor, ama erkege gelince bekar la evlenir.. cunku o "erkek"
11 Yorumla
+1 yılhayır son derece net benle yasamasini isterdim cunku herseyi hem cinsel hem romantiklik hem çocuk hem gezme ilkleri olmak isterdim
13 Yorumla- +1 yıl
teskkur ederim
+1 yılKesinlikle "Evet"
Bisanmis diye yeniden evlenmeye gayet hakki var31 Yorumla
+1 yılBen evliliği iki insan arasında biliyorum burda önemli olan duygular mıdır yoksa karşındaki insanın yasanmisligi mi? Bence asıl soru bu
10 YorumlaCocugu yoksa esiyle de gorusmuyorsa hicbi sekilde, onu silip attiysa neden olmasin
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSevdikten sonra yapamiycam sey yok. Dinimi degistirmek haric.
20 Yorumla
+1 yılasla evlenmem. ben o ilk gece o ilk bekaret duygusunu yaşamak isterim dul biri ile bu imkansız. hem davul bile dengi dengine. biri sıfır diğeri kullanılmış olur mu sence.
10 Yorumla
+1 yılÇok seviyorsam
hem ruhumu hem kalbimi hem mantığımla onu kabul ettiysem
evet evlenirim10 YorumlaBu iki taraf içinde kolay olmaz.. ama çok ta güzel olur o ayri :-)
11 Yorumla- +1 yıl
olgun candır :) tecrübe ;)
Aşk İlişkileri konusunda 605 cevap paylaştı. Sevebildikten sonrasıyla hiç ilgilenmiyorum. Sevdikten sonra gerisi kolay
10 YorumlaEvet sevdikten sonra sorun Yok çocuğu olmasın yeterli
14 Yorumla- +1 yıl
Geniş birisin
+1 yılSıfır kilometre araba varken İkinci el araba ne yapayım 😂😂
10 Yorumlaolabilir karakteri aile yapısı benim için uygunsa neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılKişiye ve durumuna göre farklılık gösterir boşanmayla Allahin kullugundan cikmiyorya
10 Yorumla
+1 yılevlilk düşüncem olsaydı ona takılmazdım hiç evlenridim
10 Yorumla
+1 yılilk tercihim olmaz tabikide, ama cocugu yoksa ve bu konu disinda bana uygun oldugunu dusunuyorsam evet.
10 Yorumla
+1 yıleğer kafamız uyuşuyorsa ve çocugu yoksa olabilir
20 Yorumla
+1 yılevet. evlendim de. ama iki kez düşünmek gerekiyor.
20 YorumlaSeviyorsam oda beni seviyorsa olur...
20 YorumlaBoşanmış olan insan değil mi?
10 YorumlaBu hayatta her şey olabilir büyük konuşmamak gerek
10 Yorumlaolabilir gönül kimde ise mutluluk ondadır
10 Yorumla
+1 yılgönül kimi severse aşk onda güzeldir...
10 YorumlaNeden evlenilmesin ki kafalar uyuştuktan sonra?
10 Yorumla
+1 yılsorun yapmazdım sevgisine inanıyorsam
10 YorumlaSeversem neden olmasın
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı. Çocuğu yoksa belki olabilir
10 Yorumla
+1 yılbüyük konuşmayım ama hayır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük konuşmamak lazım
10 Yorumla
+1 yılAilem istemez bende bilemiyorum
20 Yorumlaboşanma sebebine baglı aslında
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çok küçük bir ihtimal olabilir %5 gibi
10 YorumlaHayır. Bekarla da evlenmem.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 628 cevap paylaştı. beyinlerin uyuşması daha önemli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum olabilir muhtemelen
10 Yorumla büyük konuşmamak lazım ama hayır
10 YorumlaAnlasirsam seviyosam evlenirim tabisi
10 YorumlaEvlenmem
13 Yorumla
+1 yılSeversem olur
321 Yorumla- +1 yıl
Ask engel tanimaz bence ne olursa olsun😄
- +1 yıl
Sana kurban 😄
- +1 yıl
Sana daha cok kurban 😄
- +1 yıl
Kimin delisiyim acabaaa😄
- +1 yıl
Senin delinim ben sende benim delym sin 😄
- +1 yıl
Gel canim biz kafamiza huni alip gidelim 😄😂
- +1 yıl
Nerdesin yaaa ozele geell
Aşk İlişkileri konusunda 13,8b cevap paylaştı. şu an bişi diyemem seviyorsam belki de evet
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 783 cevap paylaştı. evlenmem ne işim var o duyguları yaşamış biriyle
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇocuğu yoksa evlenirim..
10 Yorumla
+1 yılÇocuğu yoksa evet.
20 YorumlaMuhtemelen olmaz ama kişiye göre değişir
10 Yorumla
+1 yılKimse evlenmez yalan konuşuyor herkes
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır
10 Yorumla
+1 yılneden olmasın.
10 YorumlaEvlenirim.
10 Yorumlaevlenmem asla
11 Yorumla
+1 yılevet evlenirim
10 Yorumla
+1 yılÇocuğu yoksa evet
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla