Sanki evlenmekten başka görevimiz,başka seçeneğimiz yokmuş gibi evlenmeyi düşünmediğimi söylediğimde beni tuhaf karşılayan,evliliğe sıcak bakmamı sağlamaya çalışan,daha da berbat olanı acıyarak bakan ve çok yanlış düşündüğümü söyleyen,ileride mutlaka evleneceğimle ilgili bir sürü saçma sapan şey zırvalayan dolu insanla karşılaştım. Bu tuhaf karşılanma durumunu erkekler daha nadir yaşıyor sanırım. Nedir bunun sebebi?
Cevabın nedir?
Çünkü toplumun bakış açısı bir bayan için 22'inde evlen. 'Kariyeri boşver . Çoluk çocuk sahibi ol ve onunla ilgilen.' dir. Bunu sürekli olarak belirli aralıklarla sana , bizlere empoze etmeye çalışırlar. Onların gözünden bakacak olursan eğer ana fikir şudur 'madem evlenmeyi düşünmüyor neden insanlarla birlikte oluyor ? bu kız/erkek hayatla dalga mı geçiyor ?' bizim toplumumuzda böyle durumlar hoş karşılanmaz ve toplumumuz karşısındaki her bireyi kendi içinden görmek ister . bunun için sana baskı kurar, farkında bie olmadan. Elbette ileride bir evliliğin olacak ama bu hayatta 'doyum noktasına ulaştım' dediğimiz nirvana ya bakışının değiştiğinde gerçekleşecek. İnsanlar evliliği silah olarak kullanır. hayattan artık pek fazla beklentileri kalmadığında benim deyimimle 'arkadan ittir' taktiğini uygularlar. Tam sıkıldım, yapacak bir şeyim kalmadı dediğinde evlenir, tam sıkıldım yapacak bir şey kalmadı dediğinde çocuk sahibi olur, tam sıkıldım dediğinde kendine yeni uğraşlar bulmaya çalışırsın. (oyalanmak olarak adlandırabileceğimiz saçmalık gerçeğidir.)
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
bunu iki türlü karşılarlar. birincisi "vay zilli ona buna veriyor. evliliğe gerek görmüyor tabi" gibisinden karşılarlar. bir diğeri de; cinsellik olsun, sevilmek olsun, özel hissetmek olsun, bunlar yemek gibi ihtiyaçlardır. kişi bunları almayınca manyak gibi olur. evliliği sadece cinsellik olarak görmüyorum tabiki ama kişiye lazım bunlarda. yani evli olmayan yaşı geçmişler, 35-40 da falan balataları sıyırıyor.. bir diğer kısım da böyle karşılıyor ve haliyle kişiler mutlaka evli olmalı diye düşünüyor.
00 Yorumla
+1 yılçünkü toplumumuz evlenmek istemeyen kadınlara ''bakire değildir'' damgası vuruyor garip gözle bakıyorlar. hatta şu cümleyi de duymuşsundur ''evlenmek istemiyorum diyenler herkesten önce evlenir'' toplum garip bakıyor çünkü kadın kocasız yapamaz onlara göre hem maddi hem manevi yönden. ama bana sorarsan :D ben evlenmeyi isterim iki de çocuğum olsa muhteşem bir ailem olur. sana göre de yalnızlık iyidir ya da sadece takılmak belki de bir imzayla bunu yıpratmak istemezsin bla bla bla... işte biz evde kalmış kız kuruları damgasını yerken erkekler müzmin bekar diye adlandırıldığı sürece bu ülkede her kadın evlenmek zorunda hissedecektir.
21 Yorumla- +1 yıl
👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽
- Aşk İlişkileri konusunda 959 cevap paylaştı.
+1 yılKişilere göre değişen nedenleri var. Annem torun istediği için, ablam şu an yaşadığımız ilde birisiyle evlenirsem uzağa gidemeyeceğimi ve özlem yaşamayacağını düşündüğü için, arkadaşlarım tek bekar ben kaldığım için vs. vs.
Nedenini boşver sen, alış onlara. Hiç susmayacaklar çünkü. Hatta ilerde bir dönem " bir kere görüş ne olur" diye talipler bile çıkarıp başını yiyecekler ama şansın varsa çabuk sıkılırlar, ben şanslıydım :)
Neyse ki destekçi bir babam var diyordum ki son zamanlarda o da " Torun yüzü göremeden ölürüz biz" demeye başladı :D33 Yorumla- +1 yıl
:D İşin ilginç yanı, bu evlen diye başının etini yiyenler sürekli olarak kocalarından, kaynanalarından ve evlilikten yakınırlar. "Ah şimdiki kafam olsaydı ..." gibi cümleler kurarlar. Bu tutarsızlığı görüp de teslim olmak saçma zaten :D Evde kaldın diyenlere, sanki sokakta kaldım, ne bu panik deyip yolluyorum. Sen de diren :D
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
34Cevap
+1 yılTurkiye' de genel olarak kadınların bir hedefi olmadıgı icin hayatta, onlar icin en buyuk aktivite evlenmek oldugundan, senin gibi dusunen insanları dogal olarak yadırgıyorlar. Oyle diyen kadınlara bir bak, genel profil, akademik kariyeri yok, egitim standart duzeyde, hayattan beklentisi sadece, mutlu bir yuva, esinin etekleri altına girmek, saglıklı bir cocuk ve yasayıp gitmek...bu insanların cogu hayatları boyunca, ne bir segiye gitmistir, ne bir muzeye gitmistir, ne kisisel gelisimleri icin birsey yapmıstır, hayat gorusleri ve vizyonları yoktur...genelde yetistikleri cevrenin degerleri ve dayatmaları ile yasamıslardır...Yani sen daha ne bekliyordun ki ? Dogal olarak seni yadırgayacaklar ve elestirecekler. Bence lutfen kendi cizgini hic bozma ve kimse icin yasama. Bu hayat senin ve tekrarı yok. Umarım iyi degerlendirirsin. Hayatında mutluluklar dilerim :)
30 YorumlaSenin yaptığını yapamayanlar sana bu tepkiyi verir çünkü evlenmemek hatta yalnız yaşamak zordur ve güç ister, her kadın kendi ayakları üstünde durmayı beceremez kaldıki erkeklerde bile bu rakam az değildir, evlilik iki kişinin dayanışması sonucu yürür biri çekilince diğeri kaldıramaz ve yıkılır, işte senin fikrine karşı olanlar her nekadar din, adet, gelenek vs. öne sürselerde itiraf edemedikleri gerçek bu ve temelde yatanda budur...
Ben yalnız yaşayan biri olarak bu fikrin her zaman arkasında durdum ve bunu isteyen insanlara karşıda saygı duydum...10 YorumlaKadının başında onu koruyacak bir erkek olmalı gibi bir anlayış var büyük ihtimalle o yüzden. Ailenden de bağımsız yaşamaya başladığında başı bağsız özgür biri olarak yaşaman düşüncesi bazı geri kafalılara koyuyor olmalı ki üstüne bir de seni aksine ikna etmeye çalışıyolar. Her şeyle tek başına mücadele edebileceğini ve yalnız kalmaktan korkmadığını onlara kanıtlayarak ciddi olduğunu anlamalarını sağlayabilirsin ya da boşver ne uğraşıcan. Ama işte ben de ilerde yalnız kalma kısmından endişe ediyorum bu konuda. Bi süre sonra yalnızlığın getirdiği özgürlüğe doyunca geri dönüp emekli anne babanla yaşamayı bile tercih edersin.
10 Yorumla
+1 yılKadın ülkemizde doğurganlığıyla ve muhtaçlığıyla bilindiğinden (hala geri kafalı bir milletiz maalesef) kendi ayakları üstünde durabileceğine inanılmıyor ve yadırganıyor. Aldırma.
41 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılonlar kendi hayatlarını tekbir(allahuekber) adama adadıkları için bu konulara garip bakıyorlardır..zaten bir kadın düşünürün sözü var "evlilik bir kadının hayatını kapsayabilir, bir erkeğinse ancak bir anısını kapsar"...yani bunlar kişiye kalmış şeyler.ben herkesin evlenmesine karşıyım açıkçası bir insan evlenmek istemiyorsa evlenmesin.evlenicek insan vardır mesela "ben kız kurusu kaldım, evlenmem lazım, evlenmem lazım" gibi şeyler diyen insanları evlensin, ama istemedikten sonra bir ısrarı olmaz...ama tabii bazılarıda vardır,aşırı istiyorlardır evlenmeyi böyle sizin gibi evlenmek istemeyenleri kıskanırlar "bende istemiyorum kariyer yapıcam" der..halbuki evlenmek için yanar tutuşur..:D
11 YorumlaŞu kadarını söyleyeyim. Senin kendi kafanda kurduğun dünyada düzenine ve programına asla başkalarının el sürmesine izin verme.Aksi takdirde birinin parmak izi bulunursa bir ömür boyu izi kalacaktır.Başkalarının senin evliliğinede burun sürmesine izin verme.Senin kararın... Yalnız yaşamakta senin tercihin.Kimene ?
10 Yorumlaevlilik olmadığı zaman en ufak bir sorun yaşadığın zaman sen yoluna ben yoluma oluyor.ama aranızdaki bağ kuvvetlendiği zaman sorunları aşmak daha kolay olur.evli olmadan bana demeki ben bir erkekle ömür boyu yaşarım yaşayamazsın.bu ayrılıp yeni birini bulmalarda elbette belli bir yaşa kadar.örneğin elli yasına geldiğinde senle flört edecek birisi olmaz,çocugun olurmu bilmem. doğanın kanunu gereği aile zaten hakkı rahmetine kavuşur.yani çok yalnız ve yalnız kalma ihtimalin varki insan için en zor şey yalnızlık.ama bu senin kararınsa müdahale etmek yanlış tabiki.şimdi değil ama ilerde sıkıntısını yaşayabilirsin kısaca
10 YorumlaBen şahsen pek tuhaf karşılamıyorum aksine evlenmeyi düşünen insanları garip karşılıyorum özellikle herhangi biri ile belli bir süre aynı sürede yaşamadan bu düşünceye sahip olanları. Evlilik toplumun ilişkiyi kabul etmesinin resmi halidir bence yeterince hür bir insan bu yüzden bu kavrama çok takılmayacaktır
10 YorumlaToplumun dayatmalari, kendince yarattigi normlari. Modernlestikce bu ve bunun gibi sacma algilar da ortadan kalkacaktir diye dusunuyorum, umuyorum. Tabii Turkiye su an ne kadar modernlesme yolunda ilerliyor, o da ayri bir tartismanin konusu.
20 Yorumla
+1 yılEvlilik bazıları tarafından mutluluk için bir amaç halini almış. Çok yanlış. İnsan yalnız da mutlu olabilir. Sevdiği şeyleri zaten yaşıyor ve yapıyorsa bir eşe muhtaç değil.
53 Yorumla- +1 yıl
Spor yaparım :) Arkadaşlarımla eğlenirim:) Gitmediğim bir yere seyahate çıkarım:) bir sürü şey.
Televizyonların insanlar üzerindeki büyük bir etkisi bu. Çünkü genelde kadınların kocalarını ayartan kadınlar ; dul, evlenmemiş tarzda kadınlar olarak ekranlarda yer aldığı için toplum da buna koşullanmış vaziyette.
13 Yorumla
+1 yılkadın bizim toplumda erkeğin gölgesinde kalan onun himayesine ihtiyaç duyduğu düşünülen ezik bir varlık olarak algılanıyor ondan bebem :*
32 Yorumla- +1 yıl
mal ben lezbiyenim
- Aşk İlişkileri konusunda 616 cevap paylaştı.
+1 yılİhtiyaçları karşılanmalı insanın.2 yolun var evlenmezsen ya ba ihtiyaçlarını karşılamayacaksın. Yada evlilik dışı karşılayacaksın. Herkesin aklına 2. kısım geldiği içindir o tepkiler.
02 Yorumla- +1 yıl
Anlatamazsında :) Seçim bu herkesin seçimi kendine.
Evlenmeyi düşünen kadın - Ömürlük ilişki arıyordum
Evlenmeyi düşünmeyen kadın - Çapkındır
Görünüş itibariyle bakış bu yani...
cut.20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 603 cevap paylaştı.
+1 yılevlenik evlenmemek senin tercihin evlenmiş olmak için evlenen insanların durumu ortada ama yinede umarım ileride kendine uygun bir eş bulursun cunku nereye kadar yanlızlık dimi
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. 20 yaşında bu konuşmalara girmezsen, insanlar da seni saçma bulup öğretmeye filan çalışmaz. Kime ne ki evlenip evlenmemenden.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 649 cevap paylaştı. bence saygı duymak lazım erkeği yanlış buluyorlar düzenli bir seks hayatın oldukdan sonra boşver gitsin
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyok yok merak etme aynı şeyi bende yaşıyorum evet onlar kazandı nişanlandım bakalım nasıl geçicek nişanlılık dmönemi şimdidew uzatmayın hemen evlenin derler sanki a.q onlara giren çıkan bişey var nasıl bir zihniyetdir anlamıyorum.
10 Yorumlabn küçükken evlenmicem derdim.annemde; ileride biz olmayınca yanında kimse olmucak derdi.yani evlenirsem bir eşim olucak korucak bni. o yüzden yani kimse seni zorla evlendiremez.zor evlilik ya
00 YorumlaÇünkü insanlar evlenmek zorun. haksi iddaa edilseydi allaha insanları melekler gibi tek cinsten yaratırdı.ama bizi eşli yarattı. evlenmek istememek farklı şey evlenememek farklı şey önce bunu ayırt et bence.
10 Yorumla
+1 yılAynen,heralde kadın ömrünün sonuna kadar ayaklarının üzerinde duramaz diye düşünüyorlar..
10 Yorumlabizim öyle senin gibi entel feminist konuşan bir arkadaş vardı asla evlenmem diyordu 18inde kaçarak evlendi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılevlilik düşünmeyen seks e odaklı kadınlar özelden iletişime geçin..
çok önemli not : kaslı bir popom vardır <300 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 593 cevap paylaştı. Güzel bir yaşam bir çok insana göre huzurlu bir yuvadan geçiyor. O yüzdendir heralde.
00 Yorumla
+1 yılkadın demek ev demek bulasık demek çocuk demek, yemek demek :) saka bir yana bende de öyle bir baskı var akıllara zarar :)
00 Yorumladüsünüyorum da olmuyor, yani evlilik gibi bir iliski yurutemeyecegimi dusunuyorum
00 Yorumla
+1 yılEvinin kadını çocuklarının anası olacaksın .. o kadar
Çok yanlış bir tutum sergilemişler sana karşı.. neyse artık evlat edinirsin :)00 Yorumlanedn evlenmesinki sebebi olması lazım ama tabiki zamanı geldiğinde evlnmeyi oda ister
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhep böyle işte. toplum başkalarını kendisi gibi yaşasın istiyor. bir çok zavallı insan da sirf beşkaları öyle istiyor diye yaşıyor. boşver kendi kanatlarınla uç...
10 YorumlaGeçmişten gelen örf adet, gelenek ve görenek falan filan :)
2 insan birbirini sevdikten sonra gerisi faso fiso :)00 Yorumla
+1 yılEvliliği düşünmemen değil birini oyalaman kötü bir durum olur yoksa evlenmen evlenmemen kime ne
00 Yorumlaevlilik düşünmeyen erkekte tuhaf karşılanır ama yaş ilerledikçe düşünürüsn buna emin ol
02 YorumlaBir bir etrafındaki sevdiklerin yanından ayrılmaya başladığında anlarsın o zaman
00 Yorumla
+1 yıliyide kısmet meselesi bu :D aşık oldun istedi hemen evlenirsinki boşuna tribal enfeksiyon yapma
00 Yorumlaevlilik düünmeyen her zat yuhaf karşılanır ondandır belki ...
00 Yorumla
+1 yılBen katiyen evlenmeyi dusunmiyorum kimse karisamaz
30 Yorumlaistemyrsan kmse seni zorlayamaz
10 Yorumlaolabılır bende düşünmüyorum
10 YorumlaOffff var mıymış öylesi? Nerde nerde? :D
01 Yorumla
+1 yılErkelerde tuhaf karşılanıyor meraklanma
00 Yorumla
+1 yılZihniyet ve bu zihniyet hiç değişmicek
00 Yorumla
+1 yılbilmem.evlenmek sıkıntılı iş
00 Yorumlakaşar olarak düşünülürmü bilmem aklıma geldi
05 YorumlaNeden öyle düşünüyon peki sevgilin yokmu
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlabiliyor böyle şeyler.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.
+1 yılboşver onları ya ben boşverdim
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 405 cevap paylaştı. Evinin kadını çocuklarının anası olaceksin uleeyn
00 Yorumla
+1 yıltuhaf karşılamıyorum ne isterse yapsın banane
00 Yorumlabana evlilik demeyin arkadaş...
00 Yorumlayaş kaç senn
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı