Evlilik yaşı gitgide artıyor, artık 30'dan önce evlenmeyen ve evlenmeye sıcak bakmayan bir sürü insan görüyorum. Bu durumun kadınların sosyal yaşantıda daha aktif rol oynamasıyla, kariyer yapma planlarıyla alakası olabilir mi?
Eskisi gibi evde oturup çocuk bakayım, yemek yapayım, kocam çalışsın evi geçindirsin klişeleri kalmadı sanki :/
Kariyer sahibi kadınlar evlilik fikrini erteliyor mu?
Herkes gözü açılmıştır, kocayı ne yapsın, özgür, egolu gibi şeyler söylemiş bu kadınlar için ama hiçbiri değil 😊 Biraz kendinizi bu kadınların yerine koyun bakalım. Evlensinler kariyerde yapsınlar diyenler Türkiye'de mi yaşıyorsunuz acaba? Kadınlar işe girerken evli mi, değil mi diye sorguya çekiliyor haberiniz yok galiba. Evliyse hamile kalma ihtimalinden dolayı işe alınmıyor, hani nerede kariyer? Hadi diyelim buldu bir iş, çocuğu oldu e sonra? Bu çocuğu kime emanet edecek? Anneanne babaanne yok, dadıya güven olmuyor, kreşlerde hergün dayak haberi... O zaman evinde otursun çocuğu büyüyene kadar demeyin; o zaman sadece devlet dairelerine değil, her yere kreş, çocuk bahçesi yapılsın deyin. Köyde çiftçilik yapan kadınlara kadar her yere çocuk alanı yapılsa, sanıyor musunuz ki bu kadar çok "evlenmem" diyen kadın olacak? Olmayacak, siz yeer ki ona güvence verin, içi boş olmayan güvence.
Eğer bir kere kendi ayaklarının üstünde durmaya başlamışsan ve hayatın yükünü omuzladıysan 20li yaşlarda iş hayatında daha aktif oluyorsun. 22 yaşında şef oldum, 23'ümde müdür yardımcısı. Bu kadar emek vermişken planlarımın arasında bir erkek, aile birliği kurma çabası yok. Çünkü; henüz varmak istediğim yerde değilim. Müdürlükten sonra bir şeylere daha sıcak bakabilirim diye düşünürken insan; bu sefer de evlenmeden biraz gezeyim, bekarlığın sultanlığını yaşayayım derken bi' bakmışsın yaş 35, yolun yarısı! Şu an benim yaşımda olupta evlenip çocuk sahibi birçok arkadaşım var. Maddi özgürlüğü olup, kendi ayakları üzerinde duran bir kişi dahi yok. Eşlerinden isteyemeyip benden istedikleri günler de oldu. Hayatta her şey bir defa. O yüzden önceliklerinizi hayatınızın akışına göre değerlendirin. Evlendikten sonra kariyer değil, kariyerden sonra evliliği düşünün.
@noooonameee giyim değil, orası da mağara değil. Senin eşin gibi 'para ver alışverişe çıkacağım, çocuğun ayakkabısı eskimiş vs vs' olmaktansa turşu olmayi yeğlerim.✌🏼️ Ki muhtemelen de evde kalmışsındır.
nerden bıldın evet evde kaldım fakırım tıpsızım el arabam bıle yok benle evlenıp bana bakarmısın zira bu kafayla 40 ta evlenırsın bı serserıyle o yatar sen calısırsın soranada karıyer yaptım dersın bebiş
30 bile erken olmaya başladı hayat kurmak kolay mı zannediyorsunuz? O kadar sorumluluğun dışında dünya kadar borca girmek hiç akıllıca bir iş değil tırnağım varsa başımı kaşırım. Eskiden insanlar erken evlenirlermiş, doğru fakat ne bu kadar teknoloji yaygındı ne de iş bulmak bu kadar zor değildi. Kadının olması gereken yeri meskenidir, fakat günümüz şartlarında tek kişi kendine bile zor bakarken aile geçindirsin? ALLAH evlenenin rızkını verirmiş de bu şartlar altında canımın her istediğini alamıyacaksam Evlilik bana lüks gelir. Herkesin temel ihtiyaçları dışında psikolojik ihtiyaçlarıda vardır bunun yanında özel ihtiyaçlarda içinde tabi.. Evlenenlerin çoğuna dikkat ederseniz anne baba desteklidir birazcık ya evini alır ya masrafları karşılar.
kariyer değilde para aşkı diyebiliriz. mesela benim eski kız arkadaşım aileside zengin olmasına rağmen paraya taptığı için zengin sevgili ve iş iş iş diye zırvalıyordu devamlı sevgili değiştirir çünkü paralarını yiyeceği tipler avlardı. neyse 35 yaşına geldiğinde rahminde bir kist olmuş. ilk bana ulaşıyor hakan efendi tipti evlenilecek adam ben onla evlenip anne olmalıyım diye hatta planlı çocuk yapalım bile dedi. uzun lafın kısası bende paraya tapan birinden çocuk dünyaya getiremem demiştim kısaca çalışmakla alakası yok. yengemde iş hayatında hemde zor bir işi var 3 çocuğu var
Bana göre her kadın kendi ayaklarının üzerinde durabilir ama bunu da erken yaşta evlenip kocasına muhtaç kucağında çocukla yapamaz elbette. Kariyer sahibi her kadın belirli bir refah seviyesine ulaşmış insan demektir. tabi ki her kadın evinde çocuğuna annelik yapmak ister ama bazı şeyleri atlattıktan sonra. Kadın erkek eşitliğinden bahsediyoruz erkeğin yaptığı şeyi kadın yapınca bir başkaldırı oluyor erkeklerimiz güya egoist kadınlardan şikayetçi. Bunun egoistlikle alakası yok. Bu tamamen kimseye ihtiyacı olmadığını anlamış, kendi ayakları üzerinde durabilen ve kocam evimin direği o olmazsa ben, bu çocuklar napar aç kalırız zihniyetini ortadan kaldırmış kadın demektir. kariyer yapan her kadın çocuğuna düşkün ve onu geleceğe daha sağlıklı yetiştiren bir anne ve kocasına yetebilen bir eş olabilir.
bu ise bu kadar basit bakiyorsun galiba bana gore bir erkek bir kadina yetmemeli ya da bir kadin bir erkege yetmemeli iki side bir elmanin parcasi biri diger yani olmali oburu diger yani senin soylemene bakarsak yetmedigi zaman birak git veya baskssini bul oluyor bu is okadar basit degil helede cocuk oyuncagi hic degil
@yakamoz5353 açıklamada bir çok şey yazdım. sorduğun sorunun daha çok kadınlara dikkat çektiğini farkedersen söylediklerimin basit olmadığını anlarsın diye düşünüyorum. her açıdan birbirlerine yetebilirlerse başkasına gerek kalmaz
@yakamoz5353 ikiside aynı kapıya çıkıyor bence yetebilmek önemli ve doğru da bir kelime. sor kendine bir kadın yanında sana yetemiyorsa ondan uzaklaşmaz mısın?
hayir hic oyle dusunmem ben onu tamamliyormuyum yoksa o beni tamamliyor mu onu dusunurum ya da en basindan oo benim yasantima hayatima uygunmu onu dusunurum bunlar benim icin uyuyorsa sikinti yok haa yeri gelir bszi seyleri alttan alir kirmamaya calusirin fedakarlik yaparim hic sikinti degil
Sadece ewliliği değil herşeyi ertelio aile baglarınıda koparıyo ailesi çalıştığı ortamdaki arkadas cevresi oluyo çünki herkesten daha cok onları görüyo bide yetmio dısarda buluşup takılmalar vs halbuki sen miss gbi hatunsun ewinin meleğisin sana kim karışabilirki geç evine yayıl ister tv izle ister gez toz ( aksam ewde olamk kaydıyla) yemek yap camasır yıka dıyen yok onları artık kimse pek önemsemio kız erkek aynı kafada nie kendini sıkıyoki sanki yani şahsen bn ewli deiğilm ama ilerde eşimin çalışmasını istemiom mümkünatı varsa ewe gelince bni görüp mutluluktan havaya uçup boynuma atlıcak kendini bana tasıtıp bir bebek gbi baktırcak hatunum olsun yani ne öyle hle bide vardıyalı işte çalışıyosa bn ewde o işte bn işte o ewde ne anladm bu ewlilikten sadece gıt gel sırsasında yatktaki eşe minik bir öpücük ewlilik bumu yani sosyallik sadece arkadas ilişkisimi
Eskiden okuyan kadın sayısı azdı. Şimdi okumayan kadın sayısı azınlıkta. Bizler 6 yaşında okula başlıyoruz. Ömrümüz okullarda, kurslarda geçiyor. Bu kadar emeği verip en sonunda elimizde bir süpürge bir çocukla kalmak istemeyiz değil mi? 30 bile kulağa erken geliyor bazen.
Benim feci biçimde hasta olduğum, tılsımlı bir gülüşü olan bir hatun var.
Onun bir lafı vardı, 'Boş iş evlenmek falan, yapılacak en saçma şey, ben almayayım, bir erkekle 3 ay bir arada sorunsuz yaşayamayacak kızlar birileriyle ömürlerini geçirmeyi hayal ediyorlar' diye.
Kadın dediğin böyle olacak arkadaş. Kariyerle falan alakası yok, kız hayatta yapılacak bir sürü şey olduğunu biliyor.
Evet ama bu durum malesef geçimle alakalı bir de tek erkek maaşı maalesef yetmiyor bu seferde erkek evlilik için eşininde mecbur çalışmasını istiyor ve bayanlar açısından bakarsak da olaya 20 yaş üstü eğitimi bitmiş evde Çan'ları sıkılıyor bu sefer bir şekilde kariyer başlıyor işe giriyor bu sefer evlilik için iyi birisi tanıma dönemi derken yaş 30 lara gelebiliyor malesef bence herşey için mücadele edilmeli ve hedef olmalı
Kendi ayakları üzerinde durabildiği için erkeğe ihtiyaç duymuyorlar. Anca biyolojik saat alarm verip, hormonlar tavan yapıp, bir haylide çevre baskısı ile ortaya çıkan annelik iç güdüsü sonucu çocuk sahibi olmak için evleniyorlar. Sonra gelsin yalnız başına büyüyen tek çocuklar.
Evet doğru, genç yaşta evlilik bana çok uzak mesela. Ama sadece kariyer için değil. Sağlıklı bir evlilik yürütebilme isteğinden de kaynaklı. Anne olmak, eş olmak büyük sorumluluk. Bunun için belli bir olgunluğa ulaşmak istiyorum. En az 25 diye düşünüyorum evliliği. Para ve kariyer de önemli tabi :) Geleceğin veterineri olarak 😊
bayanlar kariyer sahibi olunca kendi ayakların üstüne durduklarında erkeklere gerek kalmadığını düşünüp evlenmezler. ki bu aşırı saçma bir düşünce. bir bayanın mesleği olması güzeldir ama evlenmeme için bahanedir. okadr kariyer sahibi ve mutlu evli kişiler var ne güzel onlara.. kariyer yapıp evlenmeyenler sadce ego
herkes bana önce eş sonra iş desede günümüz koşullarında gerçekten maddi durumu çok iyi bir es bulmadiktan sonra kadinda eve en az erkek kadar bakmakla yükümlüdür çünkü tek maaşla yaşamanın imkanı yoktur sonuç maddi durumunu oturtup işinde bir yerlere gelip doğru işi yapana kadar üniversite mezunu bir kadının yaşı 30 olur bu yaş aslında kadın içinde erkek içinde ayaklari yere basan ve daha doğru kararlar verebildikleri yaşlardır ben erken evliliği desteklemiyorum
Sosyokültürel konjontür ile birlikte kız çocuklarının daha çok okuması ve kariyer planlaması doğal olarak etkili evet. Ama bunun yanında artık insanların evliliğe sıcak bakmaması da bir etken diye düşünüyorum. 2010'dan beri yaptığım araştırmalara göre yeni evli çiftlerin yüzde 60'ı boşanıyor. İnsanlar yavaş yavaş tek eşli bir canlı olmadığını kabulleniyor ya da tek eşli gibi davranma yeteneğini (rolünü) kaybediyor gibi düşünüyorum.
evde kalmıs oluyor o zaman. bence yanlıs karar. bir kız 21 22 de kadınlıgını yasamalı. hatun oldugunu nasıl anlar erkek sevgisi ile. oksaması ile. seks ile. bence hersey yasında. eminim ki karıyer diye ömrünü gecirenler de memnun degildirler. millet anne olmus bende erkek arkadas bile yok. mesaj atan yok. cıcek gonderen yok. toplum değişiyor malsef
Aynen kalmadı herkes kariyer yapıyor çünkü herkes geçmişte yaşadıklarından büyük bir yara almış ve aynı hataya tekrar düşmemek için evliliği erteliyor. Bu sayede hem kendilerini aynı şeyleri yaşamaktan uzak tutuyorlar hem de daha olgun bir insanla birlikte olmayı bekleyip geleceklerini heba etmemeye çalışıyorlar
evet etkiliyor. aynen dedigin gibi kadınlar artık eskisi gibi degil. zamanda eskisi gibi degil zaten. cağa ayak uydurmak, gelecek telası, ileriye dönük planlar yani hepsini toplamı kariyer diyebiliriz. ve kadınlarin geneli artık bunu evliliğin önünde görüyor
Hayat şartları kapitalizmin etkisiyle iyice zorlaştı. Şimdi herkes kendi ayağının üstünde durma derdinde. kadın eşimden ayrılsam dahi sıkıntı çekmeyeyim diyor. eskiden eşinden ayrılan kadının hali daha zordu. paranız olmayınca en yakınlarınız bile umursamıyor artık. tek maaşla da ev geçinmeyeceğine göre günümüzde mantık evlilikleri hızla artmaya başladı.
Tabiki de öyle artık ne kadar gelişemesek de kadınların her yöne ulaşmasına olanak var ve kadınlar artık hayatımızın her yerindeler şahsen olması gereken de bu kadınlar erkeklerden daha sivri düşüncelere sahip ve şu andan itibaren ülkemizde nüfus arttırıcı politikalar uygulanıyor nedeni iste yaklaşık 50-100 yıl içinde nufusumuzun en yuksek düzeye ulaşıp düşüş yaşayacak olmasıdır. Bu da kadınların iş hayatındaki yerlerine geçmesinden kaynaklıdır
kadin icinde erkek icinde bu durum gecerli malesef birazda hayat sartlari diyelim ama bazen soylemler lafta kaliyor egolar bir anda yok olu veriyor kalbinizi acan kapiyi tam kapamayin derim ya gelir zorla kirilir ya da cilingir zoruyla acilir 😊😊😊 ya da gun gelir geriye bakar keske evlenseydim ya da boyle davranmasaydim dersiniz korkmayin derim anadoluda kadinlar hem tarlada kocalari ile beraber calisip evlerindede cocuk bakiyorlar yani bunu ornek vermemim nedeni istenilce hersey oluyor
baştan kafanda planlarsan öyle devam edersin ama karışık olursa kafan hayatta nasıl ederim. nasıl yaparım vb o zaman hayatta zorlaşır insanın ilk önce kendisine güvenmesı lazım güvenirse bir insan başarır zaten adımları dikkatli. atarsa iyi olur. herşeyin bir zamanı vardır hiç bir şeyin acelesi yoktur. getirirsen çıkamazsın hem doğru insanı bulursun hemde kariyer sahibi olursun
Oku iş bul diyene kadar 30 u yaklaşık buluyosun zaten. Okurken evlenilmiyo. İssizde ev geçirmez, o kadar okudum calisnicam mi dusuncesi de , bizlere ayaklarınızın ustunde durulması gereken öğütler aldık ailemizden ve bu gidişle 30 dan önce evlenemicez
Akıl yaşta değil baştadır. Şöyle söyleyeyim eğer maddi imkanlar varsa yani evin araban aileni geçindirecek paran varsa 20 yaşında da evlenirsin. Bir evi geçindiremeyen erkek/kız 5 sene sonra da geçindiremez. Kişi kendine ve eş adayına güveniyorsa evlenmeli. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum benim görüşüm de bu.
Hala kocam çalışsın ben yerim diyen zihniyet var ve sayılarıda az değil. Ama şunu söylemek mümkün eskiden ben çalışmak istiyorum diyen bayanların azdı şimdi çok arttı. Lakin evlenmelerin sayısının düşmesi sadece bundan dolayı değil. Düşünceleri özgürlük istemeleri hayatı yaşamak istiyorum ki bunda önüne gelenle ya da sevgilisiyle yatıp kalkan kızların sayısının artması da etken...
kızlar biraz saf salak olduğu için, alınmayın ama, kariyerlerine başladıklarında sanıyorlar ki, artık asslaaaa bir kocaya ihtiyaçları olmayacak. Erkekler binlerce yıldır kariyer yapıyor ama hiç "kariyer yapıyorum evlenemem" cümlesini duyamazsınız. Çünkü evlenmeye yine ihtiyaç duyacaksınız :D saf duygularınızla yanlış düşüncelere kapılıyorsunuz = )
Erkeklerin de kadınlara ihtiyacı kalmadı zaten. Erkekler de yemek yapıyor bulaşık yıkıyor çamaşır desen makine var zaten. Bir tek çocuk konusu onu da belli bir yaşa geldiğinde evlat edinebiliyorsun. Dünyanın düzeni kaçtı gördüğün gibi. Saçma sapan bir düzen
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
erken evlilik güzel bir sey bence insan belli bir sorumluluk altına girip kendine vali düzeni öyle verebilir diye düşünüyorum. iş konusunda da evet hayat müşterek nolucagi belli değil hayat herşeyi ansızın önüne surebiliyor. evet elinde bilezigin olsun zorluk çekmemek için ama kariyer yapicam diye evlenmeyip dünyanın en güzel duygusu olan anneliği ertelemek istemem. .❤
Kariyer hedefleyen veya kariyeri olan onu bahane ediyor, ama kariyeri olmayıp boş boş yatanlar veya gezenler de var, onlar da çocuk istemiyor.. Yani kariyer bahane, sorumsuzluk-serserilik şahane.. (tabi bana göre değil, onlara göre)
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlilik özgürlüğümüze kısıtlama getiriyor 30 dan önce evlenip çocuk bakıp ilerleyemedigin bir işte çalışıp kaynana koca dır dırı mı dinleyeceğim? 30 a kadar kariyerimi sağlamlaştırırım ayaklarımın üzerinde güçlü bir şekilde dururum , ondan sonra söz hakkı bende olur her zaman. Güçlü kadın olmak önemli. Bundan her ne kadar erkekler hoşlanmıyor olsa da. Bazılarımız Böyleyiz güçlü kadınları seven erkekler de var 👍
Kariyer sahibi kadınlar 3 kuruş para kazanınca kendilerini Ağaoğlu sanıyorlar. Aynaya bakmadan kimseyi beğenmemeler her konuda erkeği aşağılamaya çalışmalar. Sonuç 50 yaşında yalnız ya da evlenip dayak yiyen ya da aldatılan kadınlar.
Erteliyor tabi, artık herkes bilinçli. Kendini sağlama almadan bebeğinin geleceğini riske atmak istemiyor. Sağlam bir kariyer yaptıktan sonra rahat rahat büyütmek istiyor çocuğunu. Doğrusu da bu bence. 20-25 yaşında evlenip 2-3 yıl sonra boşanmaktansa...
Dediğin gibi o klişeler bitti, iyi ki de öyle oldu. Ne zaman kadını sabah akşam ev işi yapan hizmetçi rolünden ayrı tutarlar, o zaman kadınlar evlenmeye sıcak bakar.
önceden eğrisiyle doğrusuyla herşeyi kabullenen erkekler ve kadınlar vardı su gibiydi insanlar girdiği kabın şeklini alıyordu şimdi insanlar kalıp gibi bana uysun istiyorlar egoist oldular sebebi ewet kariyer ve ego
Öyle eskisi gibi kalmadı zaten bence kalmamalı da. Genç yaşta evlenenleri de anlamıyorum daha dünyanın farkına varmadan evleniyorlar. Çocuk oyunu değil evcilik mi oynuyorsunuz
En kısa zamanda kendimi toparlayıp evlenmek istiyorum. Dünyanın en güzel iman yarısını tamamlayan duygusundan ve baba olmaktan mahrum kalamam. Eşimi, çoluğumu çocuğumu mahçup etmeyecek duruma geldiğim an evlenirim.
kalmasin zaten ne aceleniz var, adam akilli bir kariyer sahibi olun, kendinize bakabilecek imkaniniz olsun, öyle evleneyim de kocam calissin ben oturayim 3 5 cocuk dogurmusum daha napayim kafalarindan cikin..
Kadının görevi evde oturup çocuk bakmak yemek yapmak değildir erkekte eve geçindirmek zorunda değildir kurtulun ataerkil düşünceden. Sende kariyer yap kardeşim
Artık okumadan kimse bir şey olamıyor ve genelde insanlar üniversite bitişinden otuz yaşına kadar olan birkaç yıllık esnada daha rahat olmak istiyorlar. Benim gözlemim bu yönde o yüzden biraz daha geçe sarkıyor evlilik
Tabii ki kadınların çalışmasıyla alakalı bir durum. Kadınlar artık erkeklere geçinmek için ihtiyaç duymadığından dolayı evlenmeyi gerçekten istedikleri zamana kadar erteleyebiliyorlar. Bu iyi mi kötü mü tartışılır tabi.
İdealleri, hedefleri olan insanlar 30 yaşından önce evlenmeleri saçmalık olur. Dünyaya evlenmek için gelen, hayattan beklentisi olmayan, ot gibi yaşayan insanlar erken evlenir.
Neden sürekli bayanlar her yaşta evlilik hayali kuruyor? Neden 40 yaşında kadın bile elinden gelse masallardaki gibi 40 gün 40 gece düğün yapılsın istiyor ben de bunu anlamıyorum
Şimdi yanlış cevap grzklı insanlar kız olsun erkek olsun zaten evli gibi yaşıyorlar her haltı yiyorlar sizce bu pislik insanlara evlilik olurmu olmaz..
@SexualChocolate ... benim felsefemde kız dediğin edepli terbiyeli nefsine düşmemiş tertemiz pırlanta kızdır hiç bir erkekle yanlış birşey yapmamış kızdır..
Peki erkek demek yani hemcinslerim de... edepli terbiyeli nefsine düşmemiş tertemiz olcak evleneceği kişiyi bekleyecek Erkek olmak her haltı yemek değildir..
Aynen oyle ama bence iyi bir yandan cunku kadin hamallik icin dunyaya gelmemis onlarda bir karie sahibi olmali ve sadece ev temizleyip cocuk dogurup bakmamali diye dusunuyorum ben
Kariyer yolunda arkanda sana guvenen bir erkegin olsa fena mi olur , yani evli olarak devam etsen iş hayatina da , sonucta senden beklentilerinin ne oldugunu bilecegin biriyle evlenmeyi sececeksin senden ev temizligi cocuk dogurmani isteyen biri yerine kariyerinize onem vermenizi istgen biriyle erken evlilik dusunulemez mi?
Evet Daha yapacak birsuru sey varken cocuk ve Koca sprumlulugu almak nedir.. Zaten baski dolu bir toplum Turk toplumu. para kazanip baba elinden kurtuluyorsun birde koca eline mi duscen kariyer yapmayip?
insanlar genel bir bakış açısıyla doğar, büyür, okur bir iş sahibi olur evlenir çocuğu olur büyütür ve ölür... hızlı yaşamanın anlamı yok bence 😊😀 30dan sonra gayet ideal duruyo
Özellikle birşeyi ertelemeye çalışmıyorum. Birincisi zaten evlenecek adam yok, beni kimse istemez, ikincisi zaten okulu bitirmeyi beceremediğim için, kariyer filan da yapamıyorum..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kariyerden dolayı değil de güvenilecek erkek kalmadığını düşünüyorum. Erkekler evlilikten çok kısa süreli ilişkileri tercih ediyor.
16-17 yaşında ceviz kırmaya başlıyor, üniversite hayatı başlıyor, ailesi para yolluyor kızım diploma alsın kariyeri olsun diye, kız o parayla ev tutup erkek arkadaşıyla birlikte yaşıyor, herif bigün sıkılıp bırakıyor sonra da güvenilcek erkek kalmadı
@Real35 Namusuma laf eden adam da sen misin hahahahaha 😂😂 Ailemle beraber yaşıyorum merak etme, erkek arkadaşımla ev falan da tutmadım hiç. Ama müneccim dışkısı falan yediğinizi düşünüyor olmalısınız ki bilip bilmeden şöyle bir yorumda bulunuyosunuz. Hadi başka yerde oynayın oyununuzu.
Okuyup mesleğimi alacam inşallah ama erken yani okul bittikten sonra evlenmeyi düşünüyorum. Yaşım ilerledikçe hem bana hem çocuklarıma sıkıntı olur bence
kariyerle evlilik birlikte yürümez seçim yapmak zorunda kalıyorsun ister istemez evlilik sorumluluk gerektirir kariyerde iki sorumluluk aynı anda yürümez
niye klişeler kalsın ki. çok zor zamandyız bir kişi evi geçindiremez artık evet ertelemek kötü yaşında evlenceksin ama evde dyrayım çocuk bakayım olmax
Bence 30 dan sorası biraz sıkıntı çünkü hemen çocuk yapmak iyi değil biraz evliliğin tadına varacaksın , 32 33 gibi olunca biraz riskli gebelik oluyor yaşı tutamıyorsun su gibi gidiyor
Evlilik çocuk için gerekli olduğuna inanıyorum ya da yoğun bir aşk olursa Onda bile önce işimiz belirli birikimimiz olmalı o çocuğa iyi bir gelecek vermek isterim.
21 yaşında evlendim ama çalışıyorum, kendimi de işimde yükseltmeyi düşünüyorum. İkisini aynı anda yürütebildiğimi düşünüyorum ama herkes koşuşturmadan hoşlanmayabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Alakası yok ben evliyim ve kariyer yapıyorum eşim yeri geldiğinde ayaklarımı yıkıyor her işi yapıyor kendini güvenlik görevlisi ben onun 3 katı maaş alıyorum ama sorunsuz yürüyor evliliğimiz.
En İyi Cevaplar