Üniversiteyi yeni bitirdim ve 4-5 ay sonra işe başladım çalışıyorum şu an 24 yaşındayım ailemden ayrı tek başıma yaşıyorum. Ve ailem artık sürekli evlenmem gerektiği ile ilgili konuşuyor. Birileri ile tanıştırmaya çalıştılar birkaç kere ama görüşleri vs bana uymadı istemedim. Duracak gibi de değiller? Acaba zamanı geldi mi diye düşünmeye başladım ve ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım.!
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılParası olan kadının erkek kahri ve erkegin ailesinin, akrabasinin kahrini cekmeye luzum yok diye dusunuyorum. Tabi cocuk isteniyorsa o ayrı ama simdilerde evlenmekte evli kalmakta cok zor. Cocuklu halde boşanan cok kadin bar, ulkede de cok bosanan kadin var. Ve bir yuva bosuna yıkılmaz. Kim bilir neler yasadilar da bosanma yolunu seciyorlar.
Ki bosanmak kadin icin daha zorlu bir surec. Bosanan erkek bekar olur, tekrar evlenmek istese bekar kiz kolay bulur. Ayagina bag cocukta olmaz vs vs.
Kadina dul kadin derler, bekar anne olursun daha zor, evlenmek istesen daha zor secenek bulursun, toplumun bakis acisi bosanmis kadina hala tam anlamiyla duzelmedi vs vs. Bosanma daha cok kadindan goturen bir sey iken kadinlarin bu topa girmesi ya da itilmesi boşa degil. Kadinlarin, bunca olumsuzluga ragmen bu cesareti gostermesi boşa degil.
Eger cocuk istenmiyorsa pek geregi yok gibi. Isteniyorsa dahi tek basima bakabilirim, maddi imkanim var vs diyen kadinlar daha da o erkegin kahrini cekmek, maddi manevi her konuda hizmet saglamak istemeyip bosaniyor.
Arastirmalarda da evli erkekler mutluyken, bekar kadinlar daha mutlu. Cevremden gozlemledigim de ilk basta yeni duzen kurmada zorlansalarda (ozellikle kendi kazanci yoksa) bosanmis kadinlari da daha rahatlamis görüyorum. Hastaliklari vs iyilesenler var. Evliligin, heleki bu devirde evliligin, gunumuz erkeklerine de bakinca fazlasiyla gereksiz oldugunu dusunuyorum.
Hani evlensen de hayati paylasabilecegin erkek sayisi cok az. Cogu maddi manevi kadina yıkılmanın pesinde kosuyorlar. Kimse ortak bir hayat kuralim, beraber kazanip yiyelim, beraber cocuk bakalim, beraber ev islerini yapalim, hayata beraber gogus gerelim demiyor. Hepsi kadinin ustune yıkılıyor. Gunumuz erkekleriyle anlasmak cok zor. Aldatilma orani cok yuksek, cunku bir tik uzaklarında bu gibi seyler. Hatta cogu erkek sosyal medyada konusmayi, sanal bir seyler yapmayi kendilerine yapilmadigi surece aldatma sinifina dahi almiyor.
Bu devirde kadin icin evlilik cok zor. Sanki tek tabanca olmak daha huzurlu, daha ozgurluk gibi duruyor. Ha tabii ki iyi bir adama denk gelinirse, hayati paylasabilecegin, sirtini yaslayabilecegin, duygularini tatmin eden, sadik olan biri vs denenebilir. Ama bizim ulkemizde bosanmis kadin olmanin yaninda, bosanabilecegin erkekle evlenmekte mesele. Sirf bosanmak istedigi icin basina neler gelen kadinlar var. Bizim ulkede bosanmakta kolay degil. Bosanabilecegin erkekle evlen dersin onunda bir garantisi yok.
Bazi erkekler calismani istemez, karimi calistirmam cocuklara baksin, evin duzenini saglasin der, bosanirken nafaka vermemek icin,3 kr parasiyla ahkam kesmeye falan basliyorlar. Vallahi her turlusu sıkıntı. Bana gore en iyisi hic bulasmamak bu islere. Bir bulastigin zaman hasari buyuk oluyor her anlamda. Maddi manevi, psikolojik her acidan.
21 Yorumla
Soran1 yılAyyyy erkekleri o kadar güzel özetlemişsin ki hepten bir dertler cidden de. Bir de eşimim çalışmasını istemem diyen değişik tipler var ki onlara girmiyorum bile. Erkekleri anlamak zor o yüzden pek de gerek yok diye düşünüyorum ben de
En İyi Cevaplar
1 yılEvliliğin bir yaşı yoktur aslında ama çocuk yapacaksanız çok geç kalmamanız gerekiyor. 30 yasinda ornek, evlendiniz 2 sene sonra çocuğunuz olsa çocuk 20 yaşındayken Siz 52 yaşında olacaksınız ve bu normal olur. 40 50 gibi yaşlar daha zor olur. Çünkü işin şöyle bir detayı var.. Daha genç olduğunuzda çocuklarla ilgilenmeniz sabır etmeniz peşinden koşmanız daha kolay olur ama yaşlandığınız zaman bunlar da zorlaşır. Sevgiler :)
02 Yorumla
Soran1 yılAynen herhalde insanların acele etmesinin sebebi de çevre baskılarından bir yana bu sebepten ötürü
- 1 yıl
O da ihtimaller arasında. Bazıları da psikolojik, aile baskısı, evden Kaçmak için de evlenir vs. bir sürü insan çeşidi var. ) hayırlısı be :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
10Cevap
1 yılBu yaṣlarda ṣöyle bir avantajın var
1. hayattan ve erkeklerden daha bıkmadın.
2. sevgisizliği ve yalnızlığı tam manasıyla tatmadın.
3. 23-35 yaṣ arası her erkekle tanıṣıp evlenebilirsin yani seçeneğin çok fazla (ama zamanını iyi kullanman lazım çünkü iyi ve kaliteli erkekler erken kapılır)
4. güzelliğinin, çekiciliğinin, doğurganlığının ve enerjinin en yüksek olduğu yaṣtasın
5. safsın
Bu yaṣta ṣöyle dezavantajın var
1. daha çooook genç olduğuna kendini inandırıp kandırman
2. bu yüzden gelen iyi teklifleri bile aman dahada iyisini bulurum diye reddetmen (ama yaṣ aldıkca bulamaman)
3. daha gencim diye bir erkekle evlenmeden 1 seneden fazla sevgili kalman (zamanın kaybolur yapma)
Bu yazdıklarımın hepsi tecrübe değildir bazısıda gözlemdir. Yașınıza aldanıp bazı fırsatları kaçırmayın derim ben.
15 Yorumla- 1 yıl
İyi ve kaliteli erkekler erken kapilmiyor kendini geliştiren erkekler geç evleniyor işsiz güçsüzler erken evleniyor
- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma. Daha iyisi vardır diye bekledim 34 oldum. Şimdi hiç kimse yok
Soran1 yılKesinlikle çok doğru noktalara değinmişsiniz teşekkürler her biri için göz önünde bulunduracağım 🌺
Soran1 yıl@everythingisdream bir arkadaşım zamanında demişti ki erkenden birisi ile tanıştı erkenden evlen demiyorum ama çok geciktirme çünkü zaman geçtikçe daha seçici olmaya başlarsın demişti
- 1 yıl
@Tükendimçok2 yaṣ geçtikce bunun alakasının olmadığını anlayacaksın. Genelde egosal sorunları olanlar, karı kızla çok takılanlar, tipsizler, özgüven sorunu yaṣayanlar, güven sorunu yaṣayanlar, uzun iliṣki yaṣayıp ya da boṣanmıṣ erkekler 25+ oluyor. Yani kaliteleri düṣüyor. O insanlarla tanıṣınca ya psikolojin bozulur ya da psikolojilerini bozarsın.
Ben 27 yaṣımdan sonra arayıṣa girdim sen de 100 ben diyeyim 200 insanla tanıṣtım belki ama kaliteli erkekle tanıṣmadım maalesef.
30 yaṣındayım daha ilk defa düzgün diyebileceğim biriyle tanıṣıp sevgili oldum. Durumun ciddiyetini sen düṣün.
1 yılEvlilik için net bir yaş yok, her şey senin hazır olup olmana bağlı. Şu an için kariyerini düşünmen ve kendini geliştirmeye odaklanman önemli. Ailene saygı göster tabi ama senin hayatın senin kararların. Kendi isteklerine ve hayatına uygun biriyle evlenmek, acele etmeden doğru zamanı bulmak daha önemli. Ailenin baskısı zor olabilir ama hayatının yönünü sen belirlemelisin. 24 yaşındasın henüz zamanı gelmediğini hissediyorsan kendi yolunda ilerlemelisin.🙏🏻🌷
16 Yorumla
Soran1 yılEvet zamanı yok bu işler nasip işi kariyerin şu an için benim yönümden daha önemli olduğunu düşünüyorum baskıcı bir ailem vardı en çok da benim üzerimde baskıları vardı diğer çocuklara göre şimdi okudum mesleğimi elime almışken önce bunun tadını çıkarmak isterim. Değerli yorumun için çok teşekkürler 🌺
- 1 yıl
Benimde ailem çok baskıcı seni en iyi ben anlarım. Sen oku ne olursa olsun, benim hatama düşme.
Rica ederim ne demek.😊🌸
Soran1 yılAynen bu zamana kadar her şeyde baskı yaptılar okuduğum bölüme kadar şimdi diyorum ki madem bu kadar baskı yaptınız bırakın da işimi yapayım rahatça
- 1 yıl
Çok haklısın en iyisini yapıyorsun, umarım her şey dilediğin gibi olur. ❤️
Soran1 yılTeşekkür ederim senin de öyle olur umarım 🌸
- 1 yıl
Amin inşAllah 💖🌷
1 yılKadinlar herseyi denedikten sonra evlenmeli icinde birsey kalmamali
12 Yorumla
Soran1 yılDeğil mi ya önce bir kendi düzenini oluşturmalı. Hemen daha kendi hayatını kuramadan başka bir hayata başkasına falan uyumlu olmaya çalışmak ürkütücü
- 1 yıl
Kesin cinsellikte oneml8
1 yılBence acele etme ailene de bakma Ztn ayri eve çıkmışsın iyi etmişsin valla
50 YorumlaHalihazırda bir sevgilin olsaydı evlen derdim ama zaten biri yokmuş, tanıştırmaya çalışıyorlar vs, yaşın da genç daha. Bence çalışmaya başla. Kaldı ki iş hayatında gözüne, görüşlerine ve hayat tarzına uygun biri de çıkabilir karşına.
01 Yorumla
Soran1 yılAynısını düşünüyorum önce kendim bir çalışayım diyorum bir de mesleğim zaten özel sektörde olunca hazır iş yerim de iyiyken. Beni tanıştırdıkları insanlarda da birisi çalışmamı istemiyor birisi devlet memuru yeri belli değil vs vs bunlar da korkutuyor beni
- Eğitim & Kariyer konusunda 867 cevap paylaştı.
1 yılÖnce iş yani geleceğin önemli aşk olsada olmasada olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilik yaşı diye bir şey yok, 25 yaş altındaki evlilikler sağlıklı olmuyor orası ayrı. İnsan kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman evlenmeli. Tabii benim evlilik gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı bana göre değil.
02 Yorumla
Soran1 yılEvet insan daha kendisini büyümüş diye düşünse de düşünceler tam oturmuyor beklemek kendini anlamak önemli
Cevap sahibi1 yılKesinlikle, insan bazen büyümekle olgunlaşmayı karıştırıyor. Kendini tanımak zaman alıyor
Evlilik değil ama çocuk istiyorsan (ben hiç istemedim) bunun yaşı var bence , kuşak farkı , hasta çocuk dogurma ihtimali vs
10 Yorumla
1 yılyas icin acele etmek avantajli olsaydi hala bekar oluyor olmazdim
011 Yorumla
Soran1 yılYani avantajının olmadığını ve kendi bulunduğun konumu şu an daha avantajlı buluyorsun öyle mi
- 1 yıl
elbette oyle
- 1 yıl
cok fazla nedeni var bunu dememin
Soran1 yılHerkes farklı şeyler yaşıyor ve ona göre düşünceleri gelişiyor doğrudur yani demem o ki:)
- 1 yıl
sebeplerini merak edersen paylasirim soran;)
Soran1 yılBuyur paylaş
- 1 yıl
oncelikle insanlari daha iyi tanima sansin oluyor ozellikle tecrube ediniyorsun ve fikirlerin daha tutarli olmaya basliyor birisi hakkinda degerlendirme yaparken yanilma orani azaliyor.. bekledigin veya istedigin seyler daha netlesiyor degisiyor zamanla karsindakinden beklediklerin.. en temel orneklerden verelim mesela 20 li yaslarin basinda iken guzel fiziken iyi dikka ceken birini hayatinda istiyosun fiziki beklentilern daha yuksek oluyor haliyle ama daha ileriki yaslarda bu kez bunlarin yerini daha cok saygi huzur hayati paylasabilecegin birisi aklinda daha fazla yer ediniyor evet cinsellik var her durumda ama 1. onceligin olmuyor
Soran1 yılAma bu sefer de çok seçici olmaya ve her şeye gereğinden fazla da takılmaya başlıyorsun bu da seni yalnızlığa sürüklüyor.
- 1 yıl
secici olmak kotu degil ki amac en uygununu bulmak cunku evlilik her zaman yapacagin birsey degil en onemlisi cocuk isi degil
Soran1 yılBir sınırı olmalı ama yoksa ileride çok baş ağrıtabilir bu sefer kimseyi beğenmemeye gidiyor yol orası riskli
- 1 yıl
Elbette var ama kader denilen seyi de asla gecemem bazen beklemek gerekir tabi bekle onune duser demiyorum;)
1 yılBence daha erken kendinin değerini bil evlilik yanlış olunca hayatı kayabiliyor insanın
01 Yorumla
Soran1 yılEvet düşünsene tüm hayatını etkileyen bir karar ve bunu nasıl ne şekilde verdiğin de çok önemli
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlilik için erken zaten birisi yokmuş ama flört edin derim herkes eski görüştüğüne eski sevgilisine dönüyor sonunda çevrem hep öyle oldu benim
07 Yorumla
Soran1 yılExten next oluyor mu ki yaa hele bir de evlilik 🤔
Cevap sahibi1 yılOluyor kanka onlar daha mutlu amcam exsiyle evlendi 15 senelik evliler şimdi
Soran1 yılAnaaa vay be Allah daha da mutlu etsin. Benim ex adam değil ya o kural herkes için geçerli değil ama herhalde jşnşhlblhlb
Cevap sahibi1 yılKanka ne varsa eskilerde var sapıksa dönme sapık değilse dön 25 ten sonra hep takılmalık için geliyorlar
Soran1 yılŞimdi gidiyorum aç kollarını ben geldim demeye gaz verme kızz glblglbkfkvjf
Cevap sahibi1 yılAma doğru kanka dertleri tek cinsellik görücü usulü desen onlarda bozulmuş eskisi gibi değil kendimiz bulalım desek direk eve geçelim diyor aynısı arkadaşlarımda başına gelmiş oyuzden ne varsa çocukluk aşklarımizda vae
Cevap sahibi1 yılVar çocukluk arkadaşım lise aşkıyla evlendi aynı şekilde diğer arkadaşlarımda ilkokul ya da ortaokuldan tanıdığıyla kuzenimde öğretmen oda lise aşkıyla evlendi amcamda lise aşkıyla evlendi
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılAil3n seni yankız bırakmak istemiyor sanırım. Ama 24 erken bir yaş gibi
02 Yorumla
Soran1 yılAynen yuvamı kurmamı istiyorlar
- 1 yıl
Hangi şehir de yaşıyorsun. Büyük şehirde yanlız olmak zor
Cevrenin baskisiyla yanliş kisiyi secersin zaman mühim değil dogru kisiyi bulmak lazim acele etme
04 Yorumla
Soran1 yılEvet bende ondan tırsıyorum ne yalan söyleyim. Evlenmek için evlenmek değil de gerçekten içime sinen zamanda sinen birisi olsun isterim
Soran1 yılEvet öyle olur umarım teşekkür ederim
1 yılEvlilik Allah'ın emri, Peygamberin sunnetidir, yaradılışın da bir gerekliliğidir. İnsan yaradılışına aykırı yaşamamalı. iş, para, eğitim vs yi engel olarak görmem, gören biriyle de evlenmem.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen fakülteden hemen sonra evlendim. Sonra çalışmaya başladım.
010 Yorumla
Soran1 yılKonuştuğunuz birisi miydi hemen evlenme gibi bir durumun içine rahatça girebildiğinize göre 😅
Cevap sahibi1 yılEvet, bekliyordu zaten mezun olmami.
Soran1 yılYaaa güzel olmuş o zaman sevindim senin adına
Cevap sahibi1 yılEvlik ve kariyer kuşun 2 kanadı gibi bence. Tek kanatla uçulmaz.
Ben eşimin desteğiyle kariyer yaptım diyebilirim. Evliyken master da yaptım.
Cevap sahibi1 yılEvlilik kariyere engel değil. Tabi bence.
Soran1 yılŞans meselesi biraz da güzel olmuş ama sizin için
- 1 yıl
Mutlu musun peki?
Cevap sahibi1 yıl@CentilmenÇocuk06 evet, şükürler olsun.
- 1 yıl
Lütfen 🙏
- 1 yıl
Neden yazmıyorsun
Gizli Üye(30-35)1 yılevliliği de zikeyim yaşı da zikeyim tüm insanların babasını da zikeyim Nokta
00 Yorumla
1 yılduygularının esiri olmadığın gün doğru kararı vermiş olursun aşk gelip geçici sevgi doğru olan mantık ve saygıyla tamamlanırsa mükemmel olur
06 Yorumla
Soran1 yılZaten artık duyguya yerim kalmadı mantık dinlenince de doğru mu yapıyorum yanlış mı onun korkusundan adım atamıyorum
- 1 yıl
Aşk duygu en ufak şeyi dağ yapıyor her şey de kavga dövüş tahammülsüzlük mantık evliliğinde az çok tanıdıktan sonra iyiyse kafalarda uyuşuyorsa bence aşktaki gibi uzun süreli problemler olacağını sanmıyorum zaten aşk sonradan bitiyor yine karakterler ortaya çıkıyor aşk gözünü kör ettiği içij bütün negatifleri görememişsin iş iştende geçmiş.
Soran1 yılEvet bu sefer de bir kere gözün açılıyor ve havadan nem kapmaya başlıyorsun her şeyde mantık arıyorsun her şeye bir kulp buluyorsun ama bakalım bu yolun sonu nereye gidecek
- 1 yıl
Hayırlısı diyeceksiniz kocaman bir alem bir nizama göre yaratıldı ve kusursuz işliyor hem hayır ve şerrin Allahtan geldiğine iman etmek yani kadere iman ; imanın altı şartından birisidir. İyiyi söyleyip iyiyi çağıracaksınız en önemlisi iyi insan olacaksınız bu alemde herkesin bir imtihanı olacak kimisi ailesiyle kimisi para kimisi eş kimisi güç kimisi kardeş herkesin bir imtihanı var imtihanda zor olur zor olmalı ki imtihanınız olsun siz de imtihanınıza sabredeceksiniz unutmayın Muhakkak ki, ölüm tehlikesiyle, korku ve açlıkla, mal, can ve yiyecek içecek gibi ürünlerin azaltılmasıyla sizi sınayacağız. Ama zorluklara karşı sabredip sebat ve dayanıklılık gösterenlere iyliklerin geleceğini müjdele. Bakara 155
Soran1 yılÇok güzel yazmışsın içime bir rahatlama geldi teşekkürler ☺️
- 1 yıl
Ne güzel iyilik yapmakta bana nasip oldu teşekkürler :)
1 yılDoğru kişiyi bulmakla alakalı evliliğin zamanı bence yok
02 Yorumla
Soran1 yılNasıl anlayacaz ve bulacaz acaba doğru kişiyi zamanımız yok ki bulmaya hşglblglb
- 1 yıl
aramakla bulunmuyor zaten zamanı gelince karşına çıkar
Seni seven birini bulmak dunyanin en zor isi o yuzden hayatlar hep solup gidiyor
05 Yorumla
Soran1 yılİnsan insana denk gelmiyor maalesef
Soran1 yılKaçırdık ya treni liseden üniden bulacaktık bu işlere kalmayacaktık 😂
Soran1 yılYok sağol ya güven vermiyor bana bu şekil tanışmak
1 yılEvlilik boş ayaklarında işin gücün olması daha önemli
14 Yorumla- 1 yıl
T. akipp __ attar misinn lütfen
- 1 yıl
@Hassas_Dokunuşlar ben bilmiyorum ki yeni böyle biyerdeyim öğrenirse de atmam
- 1 yıl
Neden
- 1 yıl
@Hassas_Dokunuşlar takip makip sevmem
- Eğitim & Kariyer konusunda 348 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek zorunda hissetme
10 Yorumla
1 yıl26 falan iyidir önce iş daha önemli
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 706 cevap paylaştı.
1 yıl30 yaş ve üzeri olabilir
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 455 cevap paylaştı. evlenmek için evlenmeyin
00 Yorumla
1 yılNe okudun ne iş yapıyorsun acaba
16 Yorumla
Soran1 yılMakine mühendisiyim
- 1 yıl
Özelde çalışıyorsun sanırım acele etme bence elbet doğru kişi çıkar karşına bende senin gibiyim diyetisyenlik mezunuyum beni de çok daralıyorlar ben de 15 gün sonra 25 olacam kulak asmıyorum, olan eninde sonunda oluyor o yüzden bu kadar önemli bir karar için acele etme elbet doğru kişi seni bulur
Soran1 yılAynen özeldeyim bu yüzden de hazır işim varken birisinin arkasında oraya buraya sürükleneyim istemiyorum sen de iyi anlarsın özelde iş bulmak sıkıntı cidden.
- 1 yıl
Aklına da mantığına da hitap eden biri çıkmadan hiç bulaşma bu işlere evlilik çocuk oyuncağı değil sonuçta insanın bu hayattaki en önemli tercihlerinden biri eş seçimi o yüzden sırf aile baskısı yüzünden böyle şeylere girişme , kendi ayaklarının üzerinde dur ekonomik özgürlüğün olsun ben 2026 kpssye hazırlanıcam sırf özeller de sürünmek istemediğim için kariyerin her şeyden önemli o yüzden kendini her konuda evliliğe hazır hissetmeden böyle bir hata yapma şimdiden bol şanslar 🍀
Soran1 yılAynen öyle mantıklı düşünüp alınması gereken bir karar ayrıca karşındaki insana göre şekillenmemesi gerekiyor hayatının da sonuçta o kadar okuduk ettik yani iş şu an için bana daha önemli geliyor umarım kpss den iyi bir puan alıp atanırsın her şey gönlünce olsun 🌺
- 1 yıl
Teşekkür ederim güzel dileklerin için inşallah 🍀, inşallah senin için de her şeyin hayırlısı olur 🤍
21’den başlar bence hemen evlenmek istiyorum ben
01 Yorumla
Soran1 yılDeğişiyor herkese göre bence sebepleri nedir mesela evliliği bu kadar istemenin
1 yılEn az 28 olsun
00 Yorumla
1 yılBence 20-30 arası
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYani tanışmak falan lazim
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Kadınlar için evlenme yaşı var mıdır? Öncelikleriniz evlilik mi olur iş mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler