Adaylara “Eşinizin/sevgilinizin hangi meslek grubunda çalışmasını istersiniz ve istemezsiniz?” soruları soruldu. Kadınlar sevgililerinin ya da eşlerinin mühendis olmasını isterken, erkekler öğretmenliği tercih ediyor.Anket, ilginç sonuçlar ortaya koydu. 9 bin 816 kişinin katıldığı ankette katılımcılara “Eşinizin/sevgilinizin hangi meslek grubunda çalışmasını istersiniz ve istemezsiniz?” soruları soruldu. Anket sonuçlarına göre, kadınların sevgilileri / eşleri için tercih ettiği mesleklerin başında yüzde 20,6 gibi yüksek bir oranla mühendislik geliyor. memurluk yüzde 12,8 ile ikinci sırada yer alırken, öğretmenlik yüzde 12,2.Kadınların eşleri/sevgilileri için istediği meslekler Mühendis 20,6 Memur 12,8 Öğretmen 12,2 Avukat 9,9 Doktor/Hekim 8,7 Bankacı 8,5 Polis 5,3 Aşçı/Ahçı 4,7 Sporcu 4,3 Satış Temsilcisi 3,7
Erkeklerin eşleri/sevgilileri için istediği meslekler Öğretmen 17,8 Memur 16,2 Mühendis 12,8 Doktor/Hekim 8,8 Bankacı 6,8 Hemşire 6,5 Avukat 5,4 Satış Temsilcisi 5,1 Aşçı/Ahçı 4 Sporcu 3,6
Kadınlar mühendis, erkekler ise öğretmen sevgili istiyormuş. Sizce doğru mu?
Değil, öğretmenlerden hoşlanmem, hele yeni nesil öğretmenlerden, cidden dikkatli bakarsanız, ciddi bir kısmının suratında hafiften ebleh bir ifade oluyor. Nerde o eskinin zehir gibi hocaları, nerde şimdiki başka bir iş yapmaya yemediği için 'Garanti maaşım olur oh' zihniyetli öğretmenler?
Alınacak öğretmen arkadaşlar pek umrumda değil kusura bakmasınlar.
Eğitimsiz Türk kadını genelde doktor ya da avukat sevgili isterler. Çünkü bu meslek gruplarının para kazanması garantidir, yani nene ve dedelerin mantığıyla düşünürler. Bu bağlamda, anket sanırım eğitim kadınlar üzerinde gerçekleştirilmiş.
Erkeklere gelirsek, öğretmen sevgili olayı kadının iş yerinde taciz ve sarkıntılığa uğrama ihtimalinin düşük olması yüzünden kaynaklanıyor. Yani kadınların erkek tercihi maddi kaygılar üzerinden ilerlerken, erkeklerin kaygıları ise sevdikleri insanın rahat etmesi zerine.
Avukat ya da öğretmen ya da listede üstlerde olmuş biri Allah korusun ben hastalandığımda altımı temizleyebilecek mi? Sorusuna cevap ararım ben. Anama babama saygılı olacak birisi. Mesela gece saat 4te dedem uyandı birden bire ve annemden çay istedi. 10dakka sürmeden çay hazır. Annemin tek kelime sesini duymadım. Yanlarına gidip eşlik ettim. Ailemden başka kimimiz var ki? Yeter ki insan olsun, bir şekilde geçiniriz Allah c. c. kerimdir.
Mesleği umurumda bile değil Makina mühendisi bir sevgilim vardı zekiydi kabul çok seviyordu kabul ama hayatında bir kez bana ego yaptı işte bu yüzden terk etmiştim onu 😏
Gönlüne göre seçim yapmak varken mesleğine göre seçim yapıyor olmak yanlış ilişkileri beraberinde getiriyor olabilir... Neden zihnimizde belirli bir profile sığdıralım hayat arkadaşımızı?
ben mühendisim, mühendislik fakültesinde olduğum için farkım anlaşılmıyor :D Ama cidden başka fakülteden birine mühendislik diyince "ouuuwww" diyorlar :D ne sanıyorlarsa
istersiniz mühendisi ama bok bulursunuz :) üniversitedeki kızlar nerde abuk subuk tip var onlarla gezsinler ondan sonra okulun bitimine yakın ben evlenmek için mühendis istiyorum diye dolaşsınlar ne güzel hayat
Ay benim kocişim çalışmasın ya kıskanırım ben evde otursun ben çalışırım mümkünse dışarı bile çıkmasın haatta televizyon bile izletmem dişi sinek bile göremez gözleri 😡
Çocuklara, bana ve eve daha fazla vakit ayırabileceği için öğretmen tercih ederim. Avukat, hakim vs de olur ama doktor istemem. Hem çok para kazanır hem vakti olmaz. Cık.
En İyi Cevaplar