Sevgili olmaktan ziyade hayatının sonuna kadar birlikte olabileceğin kişiyi belirlemek biraz güç. Genel gözlemim de kadınların bu konuda aşırı seçici olmaya başladığı yönünde.
Bilgi birikimi, zeka, kültür, davranış, tutum, kişilik herkes için önemli kriterler ama kadınlar çocuk sahibi olacağı kişinin vasıflarına daha çok dikkat ediyor diye düşünüyorum.Gerçekten çocuk için eş mi seçiyoruz sizce?
Evet kadınlar eş seçimlerinde baba olabilecek erkek profili arar.
Hayır, kadınlar için görsel etkilenme daha önemlidir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadınların eş seçimlerinde "baba" profili aradığı gerçekten doğru mu?
mesela mal bir erkekle sevgili olup sevgiliyken her haltı yiyen sonra evlenmeye gelince iyi erkek isteyen kadın artık günümüzde çok fazla. erkeklerin aşırı dikkatli olması lazım.
düzgün kızlar da genelde sevgili arayışında olmayıp direk evlilik olasılığı olan erkeklere meylediyor, ama iyi kız dediğimiz bunların sayısı da çok az.
bence zaten ilk şıktakilerin ilk çıktığı erkek seviyesindekilere bakması gerekir evlilik için, yani onlar onu hakediyor. diğerleri ise inş istediği gibi erkek bulabilir.
Olması gereken de budur. Baba olamayacak birisi, yani davranış, karakter yapısı olarak, tercih edilemez... Sorumluluk sahibi de olamaz o kişi anlaşılan. Haliyle bizler de iyi bir anne olacak birisini istiyoruz bu yüzden... Önemlidir bunlar, merhamet sahibidir bir kere bu kişiler. Çocuk sahibi olmasak bile, iyi geçinilir böyleleriyle.
Allah'ım ya rabbim, bu insanlar neyin kafasında anlamam mümkün değil. Çocuk için eş mi seçilir, ne kadar saçma bir bakış açısı. Zaten sadece çocuk yapmak için evlenen insanlar varken neye şaşırıyorsam.
Ben kendime eş seçiyorum, çocuk yapmak için bir adam değil ya da yapacağım çocuğa baba değil. Zaten bir insanla evleniyorsam, kendim sevmiş istemişsem yeterlidir. Kötü bir baba olabilecek karakterde insanla kimse evlenmek istemez zaten. Ama çocuk için eş seçmek, bir erkeğe bu bakış açısıyla yaklaşmak saçmalıktır.
Cevabımı algılayamadığın yorumundan belli. İnsanın seçtiği karakter bellidir zaten, çocuk yetiştirebilmeyi beceremeyecek, çocuğu olunca eşini yalnız bırakabilecek yapıda bir insanı baştan istemişse, o karakterde biriyle evlenmişse o onun sorunudur. Yorumun acayip saçma yani.
Bir kadın tarafından çocuk için seçilmiş olmayı normal gören bir erkekle olmam mümkün değil zaten. Senin zihniyetindeki erkekler de çocuğuna iyi bir anne seçme kafasında oluyor.
Muhtemelen dediklerimi çoğunuz anlamamıştır. Neyse boşuna uzatıp yorum yapmayın daha fazla uğraşamam.
Asik oldugum adama evet dedim. Babamla uzaktan veya yakindan ilgisi yok. Evlenir iken karnimda kelebekler vardi hic hayata evlenmem dedigim bir erkek tipiydi. Iki cocugumun babasi ve cocuklarimiza benden daha iyi bakiyor diye bilirim. Biz ask evliligi yaptik mantik evliligi deyil mutluyuz
Hayır.. Kadınların havalı serserilerle çıkıp düzgün adamlarla evlenmek istediği şeklinde tamamen yanlış bir inanış var.. Kadınlar hayatlarının her döneminde popi ve serseri isterler.. Daha doğrusu şöyle açıklayayım, düzgün adam istemezler, yamuk adamlara aşık olup onları düzeltmeye çalışırlar.. Sitede de çok rastlamışsındır, çapkın erkeği kendine bağlamak isteyenler, madde bağımlısını yola getirmek isteyenler falan kum gibi.. Sanki memlekette düzgün adam kalmamış, kızımız esrarkeşten kendisine koca yapacak.. :D
Ben sırf çocuk için eş secmem hatta eşim kısır bile olsa (allah korusun) yeterki o beni çooook sevsin ben onu olduğu gibi kabul ederim. Karşılıklı ve sonsuz sevgi olsun aramızda en çok buna ihtiyacım var. Ama bir erkek baba gibi olmalı daha koruyucu ve sıcak. İyi babalık yapabilme özelliğinide arıyor olmamız gayet normal ama bu çocuk için eş seçtiğimiz anlamina gelmez
Şahsen ben sorumluluk duygusunu görebildiğim adamı aradım hayatım boyunca. Bir şeyleri beraber atlatabileceğim birini aradım. Sadık olsun istedim. Bu profil çoğunun gözüne babasını getirir. Ama benim gözümün önüne açıkçası gerçek olmayan bir karakter gelirdi. :D
Onu bulduğumda ise çok mutluydum. Gerçek olduğuna bile inanmamıştım. Şanslıyım ki öyle birini buldum.
Baba profilini aradığı doğrudur. ama bir babanın yapması gereken "baba"cümlesinin altında yatan bütün sorumlulukları kaldıra bilen adamı ararlar baba olmayı kaldırabilen adam. Ama bu eskiden di şimdi yakışıklı olması yetiyor işi varmıy mış bir ev gecindirebilirmiymiş bunlara bakan yok oysa babası taşı kırk yarar var vi gecindirir çoçugunu tok yatırır şimdi gercekten öyle degil. kaş göz boy entam. başka bir özellik arayan yok.
İnsanın fıtratında üreme gizli. Boşa hormonlar yok ve bu olguyu gerçek manada sahiplenebilecek insan arıyoruz. Ha gerçekten o kişidir veya değildir o ayrı. Çoğu kız da baba olabileceğine inandığı adamı hayatında ister. Babası gibi biri sadece ön model oluşturur yani kalıp sunar. O kalıba da çok bağlı kalmamak lazım. Şablon her zaman sağlıklı olmayabilir.
Evet böyle olması gerek çünkü.. Baba vasfı taşımayan biri ile evlilik düşünemem. Günümüzde masum bebeklere "Ayy çocuk sevmem ben " diyenlere de şaşırıyorum. Masum bir bebeğin ki " Kendisinin olacak kendinden olacak" bebeğe karşı bu tavır ileriye dönük kaygı oluşturmakta
Hayır doğru değil. Ama erkeklerin zaman geçtikce annelerine benzeyen kadınları tercih etmesi doğru. Ailede mutluluk kadının elinde ne zaman bir kadın kendi erkeğine eş olmakla beraber onu kendi çocuğu gözüyle bakmağı becerirse çok şey başarmış olur ve hatta erkeği kontrol ede bilir.
Bence en eğlenceli olanı seçmeye çalışıyorsunuz hepiniz, hepimiz. Görüntü de bir eğlencelilik vasfı. Sırf babalık niteliğini değerlendirme yapmaz görsellik haricinde yani. Yine de oyumu, kısaca "baba" diyebileceğimiz şıkka kullanıyorum.
Genelde psikolojik olarak tersidir öyle bilinir ya da diyeyim. Yani erkekler evleneceklerse çocuklarına anne ararlar kadınlarsa kendilerini sevecek mutlu rahat ettirecek aşık olunabilecek sağlam karakterli bir erkek.
Hayır. Ben şuana kadar hiç baba profiline uygun olabilecek birini isteklerim doğrultusunda arayışıma yön çizmedim ama şu sorudan sonra fikrim değişti gibi. Çünkü bu da gerekli ve önemli bir özellik olmalı seçimlerimizde.
görsel olarak etkilendikten sonra işin ciddiye binmesi, karşı tarafın baba olabilecek bir profil çizmesiyle ve sorumluluk almasıyla doğru orantılı bence.
Bende hep şey olmuştur, mesela sevdiğim erkeğin babamla olan benzerliğini hiç düşünmem ama biraz düşününce babamla çok benzediğini fark edip şok geçiriyorum hep
kadınlar da erkekler de anne baba profili ararlar. görsel etkilenme de bunun ilk şartıdır. Bu insan çocuk yapabilir deyip evleniyoruz. Özellikle erkekler dogurganliga bakarlar bilinçsizce.
Tabikide baba gibi olcak çünkü babası gibi sevip koruyacak kendinde daha çok eşini düşkünn olcak hayatını evlatlarınada feda edebilcek tabiki kadınında bunlara karşılıksız kalmıcak oda fedakar olcak.
Potansiyel baba adayı seçer kadınlar.. İçgüdüsel olarak kimden daha güzel bir çocuk çıkacağını düşünürse, onu seçer, ona şehvetle bakar.. Çirkin adamları el birliğiyle bitirdiniz..
Çocuk sahibi olmak için evlenildiğine gore, evlenirken de insanların baba/anne olabileceklerini duşunduğu karakterde bir insan seçmek istemesi normal.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
yalan ya.. nerede serseri var onların peşinden giderler.. hangisi daha çok ağlatırsa ona aşık olurlar deli divane.. baba profili erkekleri de ellerinin tersiyle iterler... sorsan bambaşka konuşurlar ama.. teoriyle pratikte çok farklılar..
babaları iyiyse evet ama ülkemizdeki baba profillerinin %50 den fazlası sorunlu olduğundan babasına benzediğinde kaçan sayısıda çok fazla. 20 sene önce babası gibi olun denirdi ama şimdi asla.
Kadinlar sevgililik seçimlerinde yakisikli olsun, sempatik olsun falan diye arar. Ama baba seçimlerinda nefes alsin yeter ama adam olsun kafasina girerler.
Kısmen doğru olabilir önemli olan karşındaki kişinin karakteridir. Sana güven vermesi anlayışlı ve saygıya sevgiye önem veren biri olmalı zaten bu özellikleri taşıyan insan içinde birazda merhameti varsa eminim iyi bir baba olur.
Çocuk sahibi olmak istemiyorum ve görselliği çok önemsemiyorum. Ne oluyorum şimdi?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben soruyu yanlış anladım sanırım :) babam gibi biriyle evlenmek istemem... Ama çocuklarımın benim gibi mutsuz olmasını istemediğim için iyi bir eşten ziyade iyi bir baba olmasını tercih ederim :)
Böyle düşünmeniz gercekten güzel. çok hoşuma giden bir yorum yapmışsınız. artık evlenen ciftlerin tek aradığı yakışıklı ya da güzel olması oysa bir sürür sorunluklar yerine gelmesi. bu yüzden mutlu olmayan bir çok çocuk yazık
@aaabbcc evlenenlerin tek aradığı dış görünüş değil tabi ki ama dış görünüş onları karakter konusunda yanıltıyor olabilir... Mantık evliliği yapmak daha iyi... Aşık olduğun kişiyle değilde yanında huzur bulduğun sevdiğin saydığın biriyle evlenmek gerektiğini düşünüyorum...
Neden ikisini ayiriyorsun ki kizlar her zaman babasi gibi birini yaninda ister... sevgili oluncada bu boyledir zaten iliski ciddi olursada evlilige gider o iliski
En İyi Cevaplar