Aşık olduğunuzda midenizde uçuşan kelebekler, ayrılıkta yerini ciğer yanmasına bırakır; hepimiz yaşamışızdır. Peki bu ayrılığın ızdırabını erkekler mi daha kolay atlatır yoksa kadınlar mı? Mesela siz ayrılığın bunalımını nasıl atlatırsınız? Bahsetsenize biraz?
Aşk acısını erkekler mi daha kolay atlatır kadınlar mı?
Ayrılığa bağlı bence. Yani iki tarafta birbirinden tiksinecek duruma gelmisse ikisine de koymaz. Belki alışkanlıklar sorun çıkarabilir ama iki tarafta kararlıysa gerçek ve en az zararla atlatılan bir ayrılık olur. 2. durum bir taraf diğerini yakışmayan bir şekilde bıraktıysa mesela başka biri için terk ettiyse ki benim başıma gelen bu oldu, o zaman kalanı sıkıntılı günler bekliyor ama kalan daha net unutuyor ve dönüşü olmayacak şekilde siliyor ama giden geri geliyor ve sıkıntılı günler onun için başlıyor. Karşılık var yani. 3. durum da eğer severek ayrılık varsa o zaman iki tarafta çok zor günler geçirir. Yani genellersek kimin duyguları daha sağlamsa o daha çok yıpranır.
Bence... erkek ve kadin ayrimi yapmak sacma bu konu ile ilgilli cunki eger gercekten asik olduysan erkek ol veya kadin ol her ikiside zor atlatir ama gercekten asik olduysan. Genelde erkekler daha cabuk atlatir diyorlar ama soyle birsey var.. erkekler cabuk asik olmazlar severler ama gercekten asik olmak zor onlarda erkekler mantik insanlaridir biz kadinlar daha duygusal bir yapiya sahipiz eger erkek asik olursa erkeklik hormonu azaliyormus ozamanda daha cok duygusalasiyor. Yani soruna deginirsem kim gercekten asiksa zor atlatir.
Kadınlar çok duygusallardır erkeklere daha bir inatla ve cok düşünürler didik didik ederler. O yüzden daha çok üzülür ama kolay atlatır. Erkekler ise kadınlar kadar uzerine düşmez bir süre sonra aklına gelir animsar ama beli de umursamaz bile. Ben erkeklerin kadınlar kadar önem verdiğini düşünmüyorum
Çoğu kadın erkeklerin sevgisine güvenmez bunun nedenide çok açık aslında fakat bir söz vardır 5 parmağın beşide bir değildir diye anlayamadığım şu bir kadın bir erkekten zarar görüyor bunu bütün erkeklere mâll ediyor bence aşk acısının ikilemi olmaz seven acı çeker ve unutması çok zordur kadın içinde erkek içinde bu geçerli
Benim düşünceme göre kesinlikle kadınlar daha kolay atlatıyor. Ama sadece aşkın acısını. Acıyı anlatmaları ise çok daha uzun sürüyor. Erkeklere gelince bir aşkın acısını uzun zaman atlatamıyorlar. Bu yüzden aşk şairlerinin neredeyse tamamı erkek. Fakat aşk acısını bitirebilirlerse geriye o acıdan bir eser kalmıyor. Kısacası aslında zaten aşkı yaşayış biçimlerimiz farklı. Bu nedenle aşk acısından kurtuluş süremiz ya da yöntemimiz de elbette farklı olacak.
Bu tamamen kişilik özelliğine bağlıdır. Cinsiyete göre değişmez. Demek istediğim aa kadınlar daha duygusaldır unutamaz erkekler serttir haftaya başka kız bulur lafları felan hikaye. Sevgilisinden ayrıldıktan sonra 1 yıl kendine gelemeyen erkek de var kadın da. Ya da 1 hafta sonra dağıtan erkek de var kadın da. Burda en büyük etken de bence gerçekten sevip sevmediğidir. Bir insan gerçekten sevdiyse seviyorsa dünyanın en taş kalplisi de olsa dışarı yansıtmaz ama o acıyı atlatamaz..
Erkek kısa sürede ama çok ağır bir travma geçirir. Avcının avını avlayamama sendromu. Kadın ise önce arkadaşları ile konuyu unutmaya çalışır. Zaman geçtikçe geçmişi hatırlama ve melankolik olma konusunda kadınlar daha hassas olduğu için gittikçe moral bozukluğu yaşar.
İlk başta kadınlar acı çeker geceleri gözlerine uyku girmez vs. O arada erkekler "oh be kurtuldum" hisine kapılır. Biz kadınlar zamanla iyileşiriz. İşte tam da o zaman yani bizim iyileştiğimiz dönemde erkekler "ne yaptım lan" der "özledim lan" der. Acı çekmeye başlarlar.
Bu olayı giden - kalan çerçevesinde incelemek lazım. Ki her ayrılıkta az da olsa iki tarafta üzülür ama üzüntünün arttığı gerçeğini unutmamak lazım. parabolik artan bir eğri gibidir bu ve sevdiğiniz kadar üzülürsünüz. Bu eğrinin denklemi yaşananlarda gizlidir her özel an yaşanan her tartışma ve her sevişme denklemimize değişken fonxyonlar katar... Ben yalnızlaşarak atlatma taraftarıyım kendime dönerek daha kolay atlattığımı düşünüyorum 4 yılda sürse..
Erkekler ayrıldığında ilk bir kaç ay keyfine bakar. Düşünmez onu hiç :) eğlenir gezer tozar. Kadınlarda ilk aylar çok zorlanır ağlar hüzünlü takılır. Sonra kızların arkadaşları gelir keyfine bak unut o p. çi der. Erkeklerde o iki aydan sonra zorlanmaya başlar yalnızlık çeker. İçer içer kızı arar söver bla bla bla
Ikiside atlatir mi atlatamaz mi bilinmez ama kadinlar atlatamasada erkege gore daha iyi rol yapip bastirir aci cekmiyomus gibi yapar bu bir gercek... Erkek cok sevmisse bir daha guvenemeyecegi icin sevmek zorlasir ve tek gecelik iliskilerde arar mutlulugu...
@sahin0686 gercekten sevipte alamamis her erkek dedigim durumu eninde sonunda yasar sen daha yasamamis olabilirsin ins yasamazsinda sevememek baglanamamakta kotu yani yasama insallah
Erkekler daha kolay atlatır gibi gözükse de kadınlar daha kolay atlattığı iddia edilse bile, erkeklerin aşk acısını daha kolay atlattığı konusunda rivayetler var olsa da, kızların çok daha kolay atlatamadıklarıda bellimi acaba diye bir soru sorsam, erkekler dahamı kolay atlatır diyebilirler aslında ))))))))
kadınlar. bunun nedenini şöyle açıklayabilirim. biz ilk etapta aman bana ne ya kafasına gidiyoruz o sırada kadınlar deli gibi acı çekiyor. aradan zaman geçtikten sonra kadın rahatlıyor, erkek acı çekmeye başlıyor. süreçler farklı işliyor
erkekler duygularını en uçta yaşar ve öyle herkesle paylaşamazlar. Kızlar ise sürekli paylaşım içersinde bir konuşma ihtiyacı bir gıybetsell döngü. anlayacağınız erkekler daha içe dönük varlıklar olduklarından sebep kızlara göre daha zor atlatırlar
Aşk acısı çeken salaktır biraz üzülüp yola devam etmek normal insanların yapacağıdır bir kaç gün hafta durgunluk sonra hayatına devam oda 1 yılı aşkın ilişkiler için öyle 2 ay çıkın sonra aşk acısı buna eşşekler güler.
Acilari atlatmak kolay degildir eger birbirlerine cok bagliysa iki insan ikisininde cani yanar ama eger biri sever biri seviyo gibi yaparsa sevenin her zaman cani yanar kiz da erkek te ayni duygulara esittir
Kadınlar tabi ki çünkü erkekler iş işten geçtikten sonra pişman olup acıyı yaşamaya başlıyor ama biz öyle değiliz ilk başından acıyı yaşayıp sonra kurtulup devam edebiliyoruz 💪🏻😊
ikiside biri birilerini seviyorsa ikiside kolay kolay atlatamaz aama birisi sevmemişse bütün yük sevende kalır umarım siz biri birinizi seviyorsunuzdur ayrılmamanızı dilerim hayatta başarılar
Bana göre ayrılığı kadınlar kolay atlatır çünkü kadınlar içlerini istediği arkadaşına dökebiliyor biz erkekler kolay kolay içimizi dökemiyoruz şahsen ben anlatmak yerine alkolle kafamı dağıtırım neden erkekler zor atlatır çünkü en çok biz severiz en çok biz değer veririz ve sonunda biz kaybederiz
Cok zor oldu benin icin 7 senedir bir insanla hayatinin herseyini paylasiyosun sonra bir kac hata yuzunden geri dönüşü olmayan karar veriyosun ve herseyden zor olan baglandin insandan kopmak 3 sene oldu kendimi yeni toparlayabldim
Valla ben cabuk atlatiyorum. bir kuafore git az bakim yaptir guzelles. aynanin karsisina gec aptal olma kizim o seni kaybetti de. biraz oje sur. disari cik. tarihe bile gomerim vallah
Erkekler cok zor atlatir aşik olmussa eger. Cunku erkekler kolay kolay asik olmaz. Kadinlar aglar zirlar ve gecer. Unutulur yani
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadınların erkeklere nazaran daha soğukkanlı, içten pazarlıklı, ruhsuz, yalancı ve arz/talep dengesi dolayısıyla poposu 5 arşın yüksekte olduğu bir memlekette sorulmasına bile gerek olmayan bir sorudur bu.
İkiside zor atlatır bu ayrilik acisinin cinsi olmaz erkek içi yanar ama belli etmez kadın zaten duygusaldir belli etmemeyr calissa bile belli eder
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kadinlar ilk 1 ay cekerler erkeklerde ilk 1 ay mutlu sonra hayat aklini kalbini celen birisine kadar devam eder ki genelde bu 1 seneyi bulur ben hala bulamadim 2 sene oldu unutamadim ama simdi o sozlenmis 😄
erkeği kadını yok hayatına kaldığı yerden devam edebilen insan daha kolay atlatır ama ilişkiye çok anlam yükleyip kendini kaptırmışsa biraz daha zaman alır toparlanması
kadınlar çünkü onlar en fazla 1 hafta ağlar susar ama erkekler her gece onu düşünür aklına geldikçe ağlar çıldıracakmıs gibi olur ve kendine zarar verir bir kadın yüzünden intihara bile kalkısır ama kadın onun değerini anlamaz
Ya boyle seylerde erkek veya kadin diyemeyiz cok sacma. sevgiye gore degisir bence bunu dami boz soyleyelim soru sormak icin soruyosunuz yaa
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence kadinlar cunku erkekler kizlarla oylesine sevgili oluyor mesela bir kac ay cikiyor oylesine birakiyor kadinlar bir kac hafta veya bir kac ay a unutuyor... Erkekler asik oldugunda ise cok asik oluyorlar veunutamiyorlar kolay kolay..
Sen doğruyu bu mu sanıyosun insan sevdiğini unutmaz kızım acısı geçse bile izi kalır doğru ya da yanlış her ne yaparsa yapsın her nerede olursa olsun ben bu kıza aşık oldum tatlısıyla acısıyla da olsa bir şeyler yaşadık bana o anlar yetti öyle yok başka unutuyım bunu yarın başkasını seviyim öbür gün onu da unutuyım falan ne biliyim asıl siz tuhafsınız bekliyorum diye kafayı sıyırmışsın diyorsun bekliyorum arkadaşım sevgilin askere gitti mi 12 ay ya da 6 ay bekledin mi hayatın her yerinde beklemek var burası olmazsa başka bir yerde beraber oluruz belki umudumu yitirmediğim için tuhaf geliyorum sana
ben deli gibiydim intihar ettim sadece onun yuzunden degil tabii 2 sene onu gordum 1 sene gormeden sevdim ama unuttum ve ondan cok kac kisiyi sevdim pismanim zevklerin her gun degisiyor
En İyi Cevaplar