Biliyorum kişisine göre değişiyor ama genel anlamda hangisi? Küçükken gerçek manada aşık olduğumda kadınların bir tanesi bile aşk acısı çekmez sanıyordum :d
Aşk acısını en kolay kadınlar mı atlatır yoksa erkekler mi?
Daha çok kadınlar atlatır.. Kadınlar sevgiliyken bile bir çok taliplisi, pusuda bekleyenleri vardır. Hatta mesaj gönderme, yolda yürürken laf atılması gibi tacizlere sürekli maruz kalırlar. Yani ayrılmasını beklemeye gerek duymayan etrafında pervane olan onlarca erkek vardır... Ayrıldığını duydukları an daha fazla yüklenirler. Yani bir şekilde birileri en nihayetinde dikkatini çeker, merhaba'laşırken kafası dağılmaya başlar... Erkek ise ayrılınca hayatına kolay kolay kimseyi sokamaz.. Birini sever ama sevdiği kişiye niyetinin ciddi olduğunu ispatlamak uzun sürer. Çünkü o anda onunla birlikte başka erkekler de kıza yazıyordur. Kız şans verse bile ilgi çekici olması gerekir. Mesaj kutusu dolu olan kız belki de erkeğin yazdıklarını hiç görmeyecektir. Yolda görüp selam verse, o ana kadar kıza kaba saba asılanlardan dolayı terslenecek, niyetinin ciddi olduğunu izah edemeyecektir.. İşin özeti, erkek genel anlamda daha uzun yalnız kalır. Yeni birilerini bulamadıkça geçmiş sürekli aklına gelmeye başlar.. Kendine yapay acılar üretir. Keşkeler, pişmanlıklar beynini kemirir.
Ayrılık acısı her zaman kafamızı karıştıran bir durum olmuştur... Ancak Evrimsel Davranış Bilimleri dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, kalp kırıklıklarının iki cinsiyet üzerinde farklı etkileri olduğu ve her iki cinsiyetin de bu durumla başa çıkmak için farklı yollar tercih ettiği sonucuna varılmıştır.
Çalışmaya 96 ülkeden 5.705 kişi katıldı ve her birinden çektikleri ayrılık acısını duygusal ve fiziksel olarak 1-10 arasında değerlendirmeleri istendi. Çalışma, kadınların ayrılık sonrası gözlemlenen kalp atışlarından hem fiziksel hem de duygusal olarak daha çok acı çektiği sonucuna ulaştırdı. Kadın katılımcılar, ayrılık sonrası duygusal acı çekmelerini 6.84 oranında değerlendirirken erkeklerinki 6.58 oranındaydı... Fiziksel acı ise kadınlarda 4.21, erkeklerde ise 3.75ti.
Kadınların, ayrılık sonrası durumundan daha çok etkilenmesine rağmen bu olayı daha çabuk ve güçlü bir şekilde atlattığı da sonuçlar arasındaydıErkeklerin ayrılıktan sonra bu durumla başa çıkmak için seçtiği yol, duygularını ve ihtiyaçlarını daha yapıcı bir şekilde yönlendiren kadınlardan çok daha farklı... Erkekler, ya hiçbir şey yapmadan acısını yaşıyor ya da alkol, uyuşturucu veya şiddet gibi eğilimlerde bulunuyor. Aynı zamanda, kişisel aydınlanma olasılığı da daha düşük oluyor.
Araştırma, erkeklerin hayatlarına devam etmek için daha fazla mücadele ettiğini ve araştırmaya katılan bazı erkeklerin 1 yıl önce ayrılmış olmalarına rağmen acı çekmeye devam ettiklerini gösterdi.
🙂🌸
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadın ilişki içerisinde elinden geleni fazlasıyla yapmış olan bir tarafta ise unutması kat kat hızlı olur çünkü artık yapacak birşeyim kalmadı düşüncesiyle artık uğraşmaz ancak erkek bu durumda ise direk siler atar birdaha da dönüp bakmaz erkek de bir ton kız var der ve yoluna bakar eğer ki kız çabası çok erkek çabası yok ise erkek unutamaz ve ömür boyu ona verilen çok kıymetli değeri umursamadan yaptığı tüm hareketler için vicdanı rahatsız olur. Eğer erkek çok değer vermiş ve sonu hüsran olursa erkek yine döner dolanır bir değil 5 tanesini bulur ve can yakmaya kalp kırmaya başlar
Şöyle derler: Kadınlar ayrılığın ilk zamanları acı çeker sonra hayatına bakar Erkekler ayrılığın ilk zamanları hayatına bakar sonra acı çeker
Fakat ben yine de kişinin acıyı yaşama biçimine ve ne kadar sevdiğine göre değişiklik olacağını düşünüyorum. Benim çevremde erkekler daha bir unutamıyor ama çevreme göre genelleme yapmak istemem.
Bu kişiye göre değişir kadınlar genelde takıntılı oldukları için atlatmaları daha zor oluyor çünkü bir süre kendilerine yediremiyor aldatılmayı ya da terk edilmeyi bu yüzden de saplantılı oluyorlar erkek zaten sevmediği için direk başka kızlara gidiyorlar bu şekilde atlatıyorlar
Kadınların daha yoğun ve erkeklere göre daha kısa sürede yaşayıp atlattıklarını düşünüyorum. Erkekler ise bu kadar ağır yaşamasalar bile sanırım daha uzun sürüyor onlarda ama çoğu bence kolay unutup yoluna bakıyor ya, hatta yerine yenilerini bile koyabiliyorlar kısa sürede.
@aloovera neyi etkilemediki çok kere sevdiğimi söyledim Ceyda Düvenci'nin gençlik halinin ikizi gibi ben askerdeydim duydum ortalık karıştı beni başka birliğe gönderdiler. İnsanlar unuttum diye kendini avutuyor adını, onun sevdiği bir şarkıyı duyunca bile metabolizma alt üst oluyor.
Aşık olmayanlar atlatıyor Aşıkmış gibi yapanlar atlatıyor Yeni birine daha çok aşık olanlar atlatıyor Güncellenmeyi hayat felsefesi edinmiş olanlar atlatıyor Atlatmak kelimesini hiç lügatinda bulundurmayan kar atlatıyor Siz atlatabilme ve atlatamama kelimelerine hakim olmamaya bakın Bilmediğiniz şeyle uğraşmak zorunda kalmazsınız 😌 Çok güzel anlattım, rica ederim 😂
Erkekler tabiki Onlar icin dunya yanmis zeree umurlarinda olmaz Keyflerine bakarlar Ama cogu kadin durmadan kafasina takar Uzulur kendini maffeder Oysaki erkeklerin bu durum hic kafalarindada olmaz Erkekler icin böyledir Bugun bu kiz yarin o kiz diyerek eglenmeye devam ederler Ama kadinlar durmadan aynj insanla yaptiklarina bakar Aklina getirip durur Ama tabiki her erkekte her kadinda ayni degildir yani Vardir tabiki zor atlatan erkekler
Guzel sevenler her zaman sorun yasiyor. Sonra bir daha sevemiyorlar. Oyle perisan yasiyorlar. Guzel adamlar hep boyle yok oluyor iste. Bize pislikler kaliyor ya da digerlerine iste aman neyse
erkekler aşk acısı çekmez çünkü hazırda bekleyen başka aşklarıda vardır genelde kadınlar çekiyor erkekle aşk yaşamaları üzücü erkek için acı çekmeleride ayrı üzücü 😄
Bence kadınlar dusunulenin aksine daha kolay atlatıyor bir erkek gerçek manada severse onun için daha zorlu olabilir bu tarafsizca dusununce böyle kişi bazlı değişebilir tabi
Bence en çok kim çaba gösterdiyse onun unutması daha zordur. Günümüz ilişkilerinde genelde erkekler daha az çaba gösterdiği için genelde kadınlar zor unutur, erkekler ise yeni limanlara yelken açar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
erkekler acılarını başka kadınları mikerek en kolay atlatır
Bence kadınlar erkeklere göre bu konuda daha derin düşünen kişiler erkekler bir süre sonra yenisini bulma odaklı ve çevresi yani ortamları gereği karı kız ortamlı