Üzerinizde sürekli baskı kurmak istese. Sizi yönetmeye kalksa sizin tepkiniz ne olur? "İlişkide ben ne dersem o olur" diyen bir eşiniz olsa tepkiniz ne olur?
"İlişkide ben ne dersem o olur" diyen bir eşiniz olsa tepkiniz ne olur?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Örneklemeli olarak cevap vereceğim:
Görücü usulü kızla tanıştım. Aileler v. s. herkes işin içinde. Kıza hayata dair beklentin neler? Ne yapmak istiyorsun ilerde? Neyin olsun istiyorsun? sorularını sordum. Cevap hiç bir beklentim yok, saygı, sevgi, huzurumuz olsun başka bişeyde gözüm yok dedi. Cevaplar olumlu olunca ilişkimiz ilerledi. Nişanlandık. Tabi bu süre zarfında ben normal kişiliğimle davrandım, ılımlı, elimden geldiğince istediğini yapmaya çalışan. Ben böyle iyi davrandıkça kıza, kız bir havalara girdi sonrasında kademe kademe o hiç bişeyde gözü olmayan kız isteklerini teker teker saydırmaya başladı. Başında taviz verdiğim için ben ne dersem o olur demediğim için kız başımıza çıktı.
Konuya dönersek, bazı insanlar vardır ki onlar nankördür. Onlara asla ve asla sen ne diyorsun demeyeceksin, ben ne dersem o diyeceksin o zaman kedi gibi uysal olurlar. Ama dediğini yaptırdığını gördüğü anda da kafanıza s. çarlar.
Sonuç olarak insan gibi insan olursa her iki taraf da halden anlar kim ne yapıp yapmayacağını, ne isteyip istemeyeceğini şartlara göre belirler bilir ve zorakilik koşmaz. Ama halden anlamayan at gözlüklü kişiler istediğini tonla sizi borca da girdirse yaptırır.
@yakınveuzak sonuç, ben kıza kapıldım başta o yüzden ayrılamadım. İsteklerini de karşılayamam dedim aramız bozuldu biraz, araya aileler girdi şu an pek iletişim halinde olmadan nişan devam ediyor. Sevmiyorsa o atsın nişanı.
Hee hala nişanlısınız.. Tavrını net koymak önemli.. Keşke başta sana söyleseydi herşeyi ve sende ona.. Olması gerektiği gibi gösterilen şeyler bir yere kadar gidiyor. Umarım sorunları atlatıp mutlu bir hayatınız olur
@yakınveuzak aynen öyle kardeşim başta beklentilerini dürüst şekilde ifade etseydi, hiç başlamadan biterdi. Şimdi yol almışız, gemi hareket etmiş diyorsun ki kaptana dur rota değişti. İnsanlar dürüst olmadıkları için mutsuzlar.
Hayırlısı deriz ya hep, gerçekten herşeyin hayırlısını nasip etsin ALLAH.
@yakınveuzak büyük konuşmamak gerekli ve asla öyle biri değilim. Bir işin oluruna bakarım oluru yoksa ben bunu yaparım ederimli asla konuşmam ki bir de olduğundan fazla görünen ve yapamayacağı bir çok şeyin vaadini veren nice insanlar var. Hepsi hava binbeşyüz ama aklımın almadığı nokta şu; yine de prim yapıyorlar rağbet görüyorlar. Ben, insanlar bunlara nasıl değer veriyorlar anlamış değilim. Mütevazi olduğunda da bu hiç bişeyden anlamayan pısırığın biri gibi görüyorlar. Ortasını bulamadım ben bu işin.
onun dediği olacaksa bir tane süs köpeği alsın onunla avutsun kendisini :D kılıbık olmadım olmamda ben annemi babamı karşıma almış birisi eşimi mi dinleyecem :D benim dediğimde olacak illa demem mantıklı orta yolu hangisiyse onu yaparım eşimde benim kafamdan olduğundan pek bir zıtlık yaşamıyorum sana gelelim illa benim dediğim olacak diyosa sen ne yapıyosan yap beni bulaştırma bana dokunma adam yerine koymuyosan kendi işini kendin yap bir yerede gidecekse ben vazgeçtim gitceksen ugurlar olsun beni çiğneyipte gideceksen evin anhatarını komidine bırak dönüş biletini annenlere al seninle uğraşamayacağım der televizyonumu açarım :)
Karşılıklı Sevgi Saygı ve GÜVEN …! Eğer bir eş veya sevgili sadece BEN diyorsa ozaman kendisine olan güveni sorgularım çünki kendine GÜVENİ olmaya bir eş veya sevgili karşısındakinede GÜVENEMEZ hep benim dediğim der Ben merkezci olur …! Öyle biriside ne hayatımı paylaşacağım eş nede sevgilim olur
Evliliklerde en büyük sorunun çıktığı nokta da bu zaten. Herkesin kendi doğruları ve olurları var karşı cinsi de buna zorlamaya çalışıyorlar. Ama akıllı bireyler zamanla bunu atlatıp orta yolu buluyor. Yoksa diretmeyle olmaz bu işler.
ben karakter olarak çok baskın bir karakterim ilk olarak olumlu yaklaşırım ne derse tamam derim bende olmasını istediklerimi sıralarım eğer bana olumlu yaklaşıp ortak bir noktada buluşuyorsa sorun yok ama aksini yapıp hep ben ben diyora bende ben derim inatlaşarak yine ben baskın çıkarım. Bu çok güzel bir huy değil biliyorum ama baskın karakter olmak bir yönden iyi.
Ben ne dersem o olur kafasiyla yasiyorsa cok sorunlarimiz olabilir. Tabiki istemedigi seyler olur mesela cok fazla kisa giyinme dekolte giyinme der vs. bunlari kabul ederim ama yok ben erkegim benim dedigim gibi davrancaksin derse hayatta ugrasamam onun kölesi degilim sonucta. Iki tarafta anlayisli olmali
dedikleri genelde mantıklı hem de çok, senin sözlerini de önemsiyor... ama gün gelir de mantıklı bulmadığın bir şey olursa yine dediğini önemserim oturur konuşuruz ama son kararı ben veririm, o nktada eşimin kararına uymak zorundayım, ne de olsa erkek yani evin reisi diyebilir misin?
Eşim tabiki evimin reisidir hoslanmadigi rahatsiz oldugu seyleride yapmam dedigin gibi nedenleri mantikliysa kabul ederim ama soruda ben ne dersem o olur diyor buda bambaska birsey ben suscam birsey demeye hakkim yok o ne diyorsa dogrudur
ama reis olduğunu kabul ediyorsan o zaman her 2 tarafın anlaşamadığı uzlaşamadığı noktada onun dediğinin geçerli olması gerekmez mi? yoksa reis olmasının anlamı olur mu?
ya zorluyorsun beni ama😅 tabiki onun dedigine dikkate alirim sonucta sorun ciksin istemem sevdigimin gönlü kirilsin istemem birde mantikli konusuyorsa olumlu yaklasirsa öyle "höööyt" diye bagirarak masaya vurarak degil. Sonucta inatci birisi de degilim anlasiriz yani bir noktada
ama verimli bir zorlama değil mi? gönlü kırılmasın konusu ayrı... senin gönlün kırılmasın diye o da alttan alabilir buna da gayret ediyor ama diyor ki madem aile reisi benim direksiyonda da ben oturuyorum sana da sorarım ama en son kararları ben alırım... bu senin "aman ya adamın gönlü hoş olsun" dediğin durumlarla ilgili değil;istesen de istemesen de dediğini yapmak zorunda olacağınşeyleri kapsıyor... belki hep iyi anlaşacaksınız ve bu hiç olmayacak yani orta yol hep bulunacak ama öyle bir zaman gelebilir ki "tamam canım dediğini dikkate aldım ve kararım budur tartışmay devam etmenin bir anlamı yok" dediğinde tepkin ne olacak?
Pat diye tepki verilmez ki buna. Biraz bakarız ne yapıyor, ne ediyor. Orta yol şart. Zaten mümkün olmaz bu pek. Kadınlar genelde daha ince düşündüğü için kendi başlarına gündelik hayatta büyük resmin bazısını ıskalayabiliyorlar. O yüzden mutlaka ortaklaşa alınıyor çoğu karar.
resimdeki kişi Amy Pond ve Doktor Who, ne güzel günlerdi.
Eğer ilişkiden kastettiğin yatak odası ise, Allah derim. İstediği gibi yönetsin. Çünkü evlenince yatak odası olayı bitiyor. Herkes zannediyor, herşeyi yaşayacam ama aksine hepsi bitiyor. Evlenenlerin haberleri yok.
valla bu ister istemez bu şekile giriyo bence. yeri geliyor kadın carlıyo erkek kaçıyo yeri geliyor erkek bağırıyor kadın susuyor. Yani böyle de olması gerekir. Yoksa herşeyi peki hayatım tamam hayatım şeklinde mantık çerçevesinde yapmak mümkün değil. Susma sırası herkese geliyor birgün mutlaka.
Var ama eşim değil sevgilim. Artık hiç bir şey umrunda değilmiş. İstediğini yapmak istiyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yanlış bile olsa maalesef ben de aynen böyleyim ve erkek arkadaşım da 2 let miyor eskiden böyle değildi ama beni terk edip geri döndükten sonra ve daha fazla hata yaptı bana karşı sevdiğim için affettim ama başka bir ben oldum ona karşı ve bu elimde olmadan gelişiyor oda kan kussa kızılcık şerbeti içtim modunda
Açık açık böyle yaparsan ben yokum derim kaybetme korkusu yaşıyorsa kendini düzeltir yaşamıyorsa zaten sevmiyordur fazla uğraşmaya değmez değişmez Kimse için prensiplerinizden, kendinizden ödün vermeyin
@Phantasmagoria kaliteli bir yalnızlık kalitesiz bir birliktelikten her zaman iyidir Yıpranmazsın, gereksiz fedakarlıklar yapmak zorunda kalmazsın, kimsenin nazını çekmezsin. kendimi seviyorum sevdiğim kişiden de saygı görüyorum hayatım devam ediyor ve prensiplerimden de ödün vermiyorum.
Çok büyük bir olasılıkla ayrılırdım.. ne baskı kurulan olmak isterim ne de baskı kuran, tahterevalli misali dengede tutabilmek ilişki sürdürebilir.. bir hayatı paylaşıyor olacağız iki kişilik düşünmeyi bilmek gerekir
Oyle bir olay gecti basimdan ask insanın gözünü kör ediyor. Hem uzuldum hem sevdim. Ama gercekten birbirinize zarar vermek istemiyorsaniz hani yapmayin boyle seyler. Kötü oluyor sonu ayrılık oluyor.
valla genelde ilişki de bayan ne derse o olur ama bu şekilde açık söylemez şeytana pabucunu ters giydirecek yöntemlerle yapar bunu yoook böyle açık açık derse o zaman ipler kopar
her birey kendi kararını kendi alabilir. Bende kendi fikirlerimi kendim verebilirim bir de söylediği fikri değerlendiririm. ama yeri geldiğinde o da dinlemeli karşılıklı dinlersek no problem :)
Tabikide ben ne dersem o olur erkegin sözleri biraz daha gececii önde olması lazım ama tabii ki kız arkadaşınında sözü önemsenmelii dinlenmeli bence böyle yani :))
Öncelikle erkek ya da bayan cinsiyet ayrımı olmaksızın kimse kimsenin kölesi değil. Öncelikle bunun bir kabullenilmesi lazım. Hayat sadece bir kişinin etrafında kurulu değil ki kimse kimseye itaat etmek zorunda değil. Hayatı paylaşmak en güzel olanı bence.
Kadini bu konuda sadece bazı yerlerde korkusuz olmasini yurekli olmasini isterim ama çıkıp reis benim derse o is yemez ben agirligini hissettiren bir adamım bana yemez
Ben baskın bir karaktere sahip değilim. Eğer eşim çok baskın olursa muhakkak sorunlar çıkar. O yüzden herkes karakterine yakın insanlarla evlenmeli. Evlilik bu. Sahibe köle ilişkisi değil...
@PiranaAsker yooo... erkeği kadını yok doğru doğrudur... hayır ben sert erkek severim maço severim diyene "ama erkek otoritesine girmeye hazır mısın" denildiğinde "yok ya ben neden boyun eğecekmişim" filan diyorlar :) maço erkeği bodyguard gibi görüyorlar
ahaha bodyguar iyimis valla haklısın sanal ortam yazanlar oluyor tabi sevgim kisi bana bagıracak sert olucak ama sözde öyle gercekte öyle olunca kaba oluyoruz kötü kötü laflar ediyor tekrardan tebrik ediyorum seni :D
@PiranaAsker ya kabalık tamamen ayrı bir şey... kaba veya kötü laf etmek de değil mesele... bir adam maço ise ve sorumlluk alıcaksa seni koruyacaksa onun sözünden de çıkamazsın... ya şu var adam iyi niyetli olacak ve bunu kendisi için kullanmayacak yani ben köfte seviyorum evde köfte pişecek veya ben şu filmi seviyorum ben ne dersem o olur gibi değil ama erkek sorumluluk alacaksa koruyacaksa son sözü de söyler elbette ki çünkü nihai anlamda soruml olacak. Yani yatay tercih konuları değil ancak neyin iyi neyin kötü olduğuyla ilgili bir kararı varsa o zaman o geçerli olacak... tabi bunu maço erkek severim erkek dediğin oruyacak kollayacak, ağırlığını hissettirecek sahip çıkacak vesaire vesaire diyenlere söylüyorum. yani çelişki var o bakımdan
Bencee erkegin biraz daha bu konuya sahip olması lazım ama kızların sözlerinide göz arda edilmemesi lazım diyorum Bence böyle benim sözüm daha önce olsun ama karsımdakinin sözlerinide dikkate almak lazıım sorun yaşanmasın
işte bu be sonunda bitane bitiririm yorumu olmadan birini buldum tabi erkek biraz öncelikli olcak sözleri ama kızların dedikleride önemsencek dinlencek ki bu ufak bir detay hemen bitirmek yanlış bisey halledilebilr yani :D alkıslıyorum
hiç birşey dedği gibi gitmez . hayat müşterektir.. aynı haayatı paylaşıyorsan ortak davranacan hep benim hep benim dersen hayatında neyin var neyin yok kaybeder böyle davranan kişi.
Valla bravo erkek milleti olarak alkıslıyorum şu an bunlar ufak detaylar ilişkide tabi erkek sözünün dinlenmesini ister öncelikli olur ama kızlarında sözü önemsenmeli dinlenmeli konusarak halledilcek seyler bunlar kalp kırmaya degmez becen :))
Bunu diyebiliyorsa elini öper tebrik ederim. Ama genelde bunun yerine ağlar trip yapar hayatı zindan ederler...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bazen beyimdir o yapar desem de bazı durumlarda diyemiyorum ve sesimi yükselttiğim an tartışma yaşıyoruz AMA HER ŞEYE RAĞMEN AŞIĞIM DELİLER GİBİ ACISIYLA TATLISIYLA HER ŞEYİYLE VARIM BEEEEE ÇOK SEVİYOM KIDHSKDHKJ
dedikleri genelde mantıklı hem de çok, senin sözlerini de önemsiyor... ama gün gelir de mantıklı bulmadığın bir şey olursa yine dediğini önemserim oturur konuşuruz ama son kararı ben veririm, o nktada eşimin kararına uymak zorundayım, ne de olsa erkek yani evin reisi diyebilir misin?
yapacağınız tek şey ya o ilişkiye kabullenerek devam etmek ya da o ilişkiyi sonlandırmak. onu yapardım bunu yapardım döverdim asardım keserdim falan fistan diyerek kandırmayın kendinizi..
hiiç doğru anladım mı emin olmak istedim :) bence de her dediğini yaptıran dominant üstün bir hanımefendinin eşim olması çok harika bir şey çok isterdim şaka yapmıyorum
@Hayalinizdekierkek 22 yaş için bu pembe hayaller normaldir... canım merak etme yakında geçecek herşey normale binecek... tanımadığın bilmediğin iki kelimeyle karsıdakine ilanı aşk etme modundan kurtulacaksın... ama biraz sabır:)
Hemen asın kesin erkekleri zaten tabikii erkek biraz öncelikli olcak esini korucak sahip cıkcak ama kadınlarında sözleri önemsencek dinlencek yanii bunlar ufak detayalar hemen ne öyle avukat falan tam dayaklıksınız bitiririm diyenler olarak :DD
dedikleri genelde mantıklı hem de çok, senin sözlerini de önemsiyor... ama gün gelir de mantıklı bulmadığın bir şey olursa yine dediğini önemserim oturur konuşuruz ama son kararı ben veririm, o nktada eşimin kararına uymak zorundayım (konuya göre değişemiyor yani), ne de olsa erkek yani evin reisi diyebilir misin?
En İyi Cevaplar