Sorun olmaz diyen arkadaslar evlilik kurumuna ya girmemis ya da bole birsey baslarina gelmemis! Benim basima geldi tecrubelerimi yazayim nacizane
Islerim iyiyken gercekten cok iyi para kazaniyordum gelirimde esimden yuksekti. Esimide belirli mevkilere zaman icinde yonlendirmelerim sayesinde bir seviyeye geldi. Guzelde maasi oldu. Hic bir sorun yoktu. Benim islerim bozuldu ne zaman benim gelirim karimin gelirinin altina dusmeye basladi. Sorunlar orda yavas yavas cikmaya basladi. Her lafinin basi ben kazaniyorum eve ben bakiyorum. Senin kazancin hicbirseye yetmez ben olmassam. Ise yaramassin vb seylerle zaman icinde yedi bitirdi beni. Psikolojim zamanda dahada dibe vurdu. Artik bittigim noktada kendi ellerimle yarattigim esim beni sokaga atti. Asik olarak severek baslamistik herseye sonu benim icin yikim oldu. Buz gibi bir subat gecesi sirtimda bir ceketle cebimde bir simit parasi ile sokaga atildim. Sonra sole geri dondum baktim coktan kendi keyfine dalmisti. biraz yuruyerek ilerledikten sonra bir polis arabasi belirdi beni kelepceleyip alip goturduler esim beni telefonda sikayet etmis polise. ogle saglam konusmuski beni bir gece nezarette tuttular. savci evime bir sene yaklasma yasagi koydurdu. mahkemeye kadar hapse attilar 3 ay yattim hapiste. sonra berrat ettim ustumde ayni elbiseler vardi. herkes sirtini dondu bana. sanki bir romandan alinti gibi ama hepsi gercek
Ne yani, eşin sırf sen ondan az maaş kazanıyorsun diye mi yaptı bunları? Bu kadar ağır bir şey yapmaz bir kadın, ona zarar vermediğin sürece. Hapse girdiğine göre buraya anlatmadığın, senin yaptığın bir şey var. Kendi yaprıklarınıda yazmanda fayda var. Olaya objektif bakılması için 😏
@Dejavuoldumya hapse girmek cok basit. birisinin iftirasi ile cok rahat hapse atabilirler. Sadece renklerden siyah beyaz yok. Benim esim benden en kolay kurtulmanin yolunu hapse girmem olarak dusunmus ve ayak altinda dolasmamam icin. Sorun islerimin bozulmasindan dolayi az gelirimin olmasi. Kendisinin istedigi gibi bir hayat yasiyamamasi. Bu tarz seyler basina gelmeyen kolay anliyamaz. Evlilikte denge olmasi lazim. Denge yoksa hicbirsey sonsuza kadar surmuyor. Er ya da gec ciftlerden biri baskinlasiyor. Allaha sukur o gunleri atlattim. Şu an hayatim yoluna girdi. Eskisi kadar olmasada Şu an cok guzel bir hayat suruyorum. Eski esim Şu an bir sirkette dusuk bir maasla calisiyor. borclari ile ugrasiyor. Benden sonra 2 kisi ile evlenmis ikiside ayri kazik atmis.
Cidden inanılması güç, eşine vurmadın mı sinirlenip? Ya da bağırıp çağırmadın mı hiç? İftira atılarak hapse girdin yani? Bu kadar şeyler oldu gıkın çıkmadı, öyle mi? Anladım. Aynen adaletli dünya o zaman, haketmiş.
@Dejavuoldumya bole durumda insan ne kadar bagirsa cagirsa vursa kacinilmaz sona o kadar cabuk yaklasiyor. bir nevi bataklik gibi cirpindikca icine cekiyor. daha beterleri yapmak istedim ama kendimi toplamam gerektigini biliyordum. Şu an o gunler bende yara olarak kaldi. Kendim icin degisik ulkelere seyehat ediyorum. kadinlarada cok mesafeli davraniyorum
Kişilere göre değişir. Mesela benim yakın bir kız arkadaşım eşinden çok daha fazla alıyor ama bu konuda hiçbir sorun yaşamadılar. Gayet mutlu bir evlilikleri var. Bu arada ben sorun etmem de edenler olabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Senin paran benim param gibi muhabbetler evlilikte olmaz. Sevdikten ve kafalar uyuştuktan sonra hiçbir önemi yok bence. 3 kuruş kazansın alın teriyle kazansın.
Sorun etmezdim, belli bir seviyeden belli bir refah düzeyinden sonra maaşdan ziyade ünvan ve mevkilerinde rolü olabiliyor. Örneğin kabin memuru bir bayan pilot bir erkekle evlenebilir ama ben hiç kabin memuru bir erkeğin pilot bir bayanla evlendiğini duymadım. Maaşdan ziyade bir seviyeden sonra farklı etmenlerin de etkisi oluyor diye düşünüyorum. Ama bu tabii ki genele maaş edilemez, iki kişide son derece hoşgörülü kibirden ve egodan uzak ise, kalpler birbirini bulmuşsa isterse kadın ceo olsun erkek çaycı yine de sorun olmaz diye düşünüyorum. Yani biraz karakterlere kişiliklerine ve olgunluklarına da baglı. Alnının teriyle kazanıldıktan sonra maaş da bir problem çıkartmamalı.
Huisvrouw Hollandaca da Ev kadini demek;huisman da ev adami (erkegi). Kadinin geliri yüksek ve cocuklari varsa erkek ev islerini cocuk bakimini üstlenir. Roller bile degisebiliyor sa ; fazla maas mi sorun? Ben bunu sorun olarak görmeyenlere Hollanda dolusu sevgiler yolluyorum. Iyi geceler dilerim sizlere k. s. nin güzel insanlari. Iki kalp ayni ritme uyduktan sonra; hic bir sey sorun degilldir bence.
KARI-KOCA eş olmak, hayat arkadaşı olmak demek sadece aynı evi aynı yatağı paylaşmak demek değil ki! Senin paran ben param oluyursa orda kopukluk var ☺️demektir Bizde böyle bir konu hiç olmadı ve hesabımız hep ortak oldu eşimle☺️Bu tür durumları sorun haline getiren kişiler tekrar düşünmeli doğru evlilik yapıp yapmadıklarını 🙏😉
Ben etmem ama erkeklerin bazıları çok gurura takan tiplerden oluyo cok gurur yapaanlarda gurur diye diye saçma sapan seylere takilanlarda bundada oldugu gibi ilişkide sorun yaratabilir ayni evdesiniz artik bir ailesiniz onun parası benim param diye birşey mi var?
Kişilikli ve aile terbiyesi almış görgülü insanlar bu konuyu ortaya dahi getirmezler.. o zaman birlikte yaşamanın kıtymeti kalmaz.. Şahsen ben erkek olarak eşimle gurur duyardım öyle durumda.. Eşimde asla konusunu bile etmezdi.
Kadının tavırlarına bağlı. Ben bu konuda gurur yapacak birisi değilim ama sevgilimde/eşimde o alçak gönüllüğü görmeliyim. Benden çok kazanması hiç takmayacağım bir mevzu iken, tam tersini şiddetli şekilde düşünmeye geçişim çok kısa sürebilir. Çünkü kadınların da büyük kısmı kendisinden daha çok kazanan erkekle birlikte olmak ister. Yani kendisi de aslında bir anlamda bu durumu normal görebilecek kişilikte olmalı.
bence cikar. kadinlar ister istemez kavgada bunun lafini yapip erkegi ezmeye calisabilir. kadinlar ince dusunurler cunku. ama erkekler maaslarinin yuksek olmalarini dusunmezler bile. dusuk olursa gurur yapma ihtimali yuksek.
Elbette çıkar en ufak tartışmada ben daha çok kazanıyorum diye söyleyecek bunu yapmayan yoktur pahalı bişey alacağı zaman bende çalışıyorum kazanıyorum diyecek evde ikilik çıkarsak Allah çalışma vazifesini erkeğin sırtına yüklemiş bence tadını çıkarın boş verin
Ancak : israfkar, marka delisi ve kibirli olup, göstermelik eşine şunu alıcam bilgin olsun deyip sonrada erkek fuzuli dediğinde ama hayatım senden para istemiycem tarzı bir bayansa bu fazla gelirli az gecim ehli insan? O zaman sıkıntı olur.
Karşınızda ki insanın egosuna ve tavrına bağlı. Sevgilisinden veya eşinden çok fazla kazanan bir bayan özgürlüğü abartacak derecede bir yaşam içerisindedir. Bilmeden çok iyi ezer ve sonu iyiye işaret olmaz. Ama karakterli ve ağır bir üsluba sahipse denecek bir şey yoktur...
Atiyorum iki doktor biri 8 aliyor biri 10 o kadr fark etmez ama. Biri 3alir biri 10 alirsa fark eder. iki taraf da birbirine yakin olmali. Biz de annem cok uzun sure babamin neredeyse iki kati maas almis. anormal de degil yani
Ben sorun etmem ama bazı erkeklerin gücüne gidiyor bu durum ama öyle düşünmeleri gerekmiyo sonuçta yaptığı iş maaşları değişiyo hangisi daha fazla ya da az almış önemli değil önemli olan bunun farkına varmak
bir kadın ve kocası arasında senin ve benim param kelimesi olmamalı. benim param senin senin paranda benim yani paramız ikimizin olmalı her kim daha çok alırsa alsın bir yuvada herşey paylaşılmalı
Ya ne kadar da sevgiden bahsedilse de kadın bunu sorun etmez ama erkek kendini altta kalıyo gibi hissedebilir tabikide ilişkide aşırı bir sorun değil ama erkeklerin çoğu böyle düşünür
Sanırım bu durumu sorun etmezdim ama kadınların yaratılışında erkeğin üstün olması gerektiği düşüncesi vardır erkeklerin güçlü olması gibi. Bunun sorun edileceğini sanmıyorum ama bilinçaltında bir yerlerde bir soru işareti kalacaktır ve belki bir kavgada karşıdaki küçük düşürülecektir.
Sıkıntı etmezdim Çunku sevgilim ev işleri yapmasını biliyor benden daha güzel yemek yapıyor hahah daha fazla maaş alsam o yemek yapardı sıkıntı olmazdı. bir nevi yer değiştirme
çıkabilir benim kazandığım para sadece bana kalmalı erkek kazandığı parayla hem kendini hem evi gecindirmeli bence
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkeğin bu durumu kabullenmesi pek kolay olmaz ama imkansız değildir. İlerleyen zamanlarda problem çıkmasına sebep olur. Çünkü erkek kadını harcamaları konusunda muhakkak uyarır, o anda sinirlenen bir kadının "kendim kazanıyorum kendim harcıyorum" lafını etmesi muhtemeldir. Zaten kadının daha fazla kazanmasını hazmedemeyen erkeğin bu lafı duyması çöküntüye uğramasına neden olur.
@Elektronegatif bakin erkeklerin yorumlarini okudum da yorum yapma ihtiyaci hissettim : şöyle ki kadin ne kadar alcak gonullu olursa olsun eger erkek bunu en basindan yediremediyse veya iliskinin basinda erkek daha cok kazanirken birden daha az kazanmaya baslarsa kadina karsi dusunceleri degisir , sanki esini kendinden yuksekte gorur. bizzat yasadigim bir olay bu farkli ornekler , farkli kisilikler mevcuttur , bu olay kisinin cimri olup olmamasiyla da baglantili sonuclari degistirecektir.
Bir kadın eşinden yüksek maaş alıyorsa bu sorundur.. Kadın en ufak tartışmada sinirlenir ve bu sinir harbinde benim maaşım senden yüksek gibi kelime sarf edebilir. Bu da erkeğin gururuna dokunur ve ayrılık sebebi olur..
Hangi kadin herhangi bir tartismaya benim maasim senden yuksek diye baslar ki. Erkeklerin gururu kirilmasin diye kadinlar az mi maas almak zorunda sence
@dudakkremii Az maaş almak zorunda değil. Kadının genetiğinde üstün olmak vardır. Bu da bazen saçma sapan cümle kurmalarına olanak sağlıyor. Sorun çıkartır mı çıkartır. He sen kendini biliyorsan sorun çıkmaz diyorsan problem yok o zaman..
Aslında çok güzel bir soru eyer bu kişi ben olmuş olsaydım benim için sorun olmazdı maddi gücü olup değerleri bu taşıyabilen beyni ve yüreği doymuş kişilerin sayısal rakamların büyüklüğü vya kocuklugunun anlamı olamaz
günümüzde hiç çalışmayip karısı ona baksada sorun olarak görmeyecek o kadar çok boş kafalı varki. benim için sorun olurdu bir başka iş daha yapıp daha fazla kazanmanın yoluna bakardim
Evlilik sadece yatağı paylaşmak demek değildir. Bütün hayatı paylaşmaktır. Senin benim diye bişey yoktur evlilikte. Bizim vardır. Bunun bilincinde olan kimselerin evliliklerinde sorun çıkmaz.
genelde sorun olarak geçer bu. erkek kendini karısına karşı ezik hissediyor yani. başka yerden patlar vallahi. benim için sorun yok. geçinelim de artık kim ne kazanıyosa
En İyi Cevaplar