Aynı dili konuşmadığın bir ruha nefes vermeye değmez.

benım duşuncem aslında ön yargılı ınsanların ozguvenlerının yuksek olmadıgı ve bunun sonucunda karsındakı kışıye peşın hukum vererek yaklasmaları ne kadar basıretsız ve cesaretsız olduklarını gosterır bence zaten bugun yasadımız toplumda bu ön yargılı kışıler yuzunden yapılan hataları ceken bızler degıılmıyız senın dedıgın gıbı aynı dılı konuşmadıgın ön yargılı bırıne bır nefes bır can vermeye hıc degmez bıle hanı bır soz var dır fikrını degıştırmeyenler hic bır şeyı degıştıremez ön yargıdan kurtulamayanlar asla hıc bır ınsanı anlıyamaz zaten bu soz ön yargılı ınsanları anlatmaya degıyor bence
İster istemez yeri gelince önyargılı olabiliyoruz. Önemli olan tanıdıktan sonra pişman olmamak tabi
bence onlar dengesizler. ya da havalilar. ya da çok bilmiş sanıyorlar kndini. kesinlikle on yargıyı kınıyorum
Ön yargı; arı soktu diye bal yiyememektir.. Ön yargılı insanları sevmem.
Cevap
34Cevap
gayet boş olduklarını kafasını kullanan biri ön yargılı olamaz benim kanaatimce sonuca tek olarak bakmaz bakış açıcı geniş olur gidiş yolunu da öğrenir ya da öğrenmeye çalışır yani ön yargılı insan bence tamamen boş insandır duvarla konuşurum daha iyi en azından duvarın bana bir zararı dokunmaz ön yargılı insanınsa her şekilde zararı dokunur net ;) :D
Hiç iyi şeyler düşünm, ön yargı tanımadan kendi kendine yorum yapmaktır, hiç sevmem bu tipleri başıma geldi, şu an evlenmek istediğim sevgilim beni bana anlattığını sanarak hakkımda hiç ben olmayan bir karakter özelliklerini sıraladı, görememişmi? Hayır doğru analiz edemiyormu? Evet, kişi gerek kendi yaşadığı ortamdan gerekse korkularından, yaşadığı yanlış tecrübelerden dolayı bu ön yargı sentezini kence beyninde oluşturuyor bence
Ruha nefes vermek ne zaman aciziyetin simgesi olmuş insanlara ait bir vasıf olmuş acaba? o. O
Bazı konularda önyargılıyım; bir insanı geçmişi, konuştukları, bahsettikleri, inanışı ve insanlarla olan muhabbetinin 'perdesi' belirleyici bir unsur olmayacak da onun kişiliğine dair, ne olacak başka...
Ön yargı insanların geçmişte yaşadığı kötü olaylar sonucu insanlara veya konulara olan güven eksikliğinden kaynaklanır diye düşünüyorum... kötü düşünmem anlamaya çalışırım anlayamazsam döverim...
Ön yargılı insanlardan nefret ediyorum Dövesim geliyor onları Allah karşılaştırmasın genellikle kendilerini bir bok zannediyorlar sanki kendileri çok iyi
Önyargı sahibi bir insanın kokusunu yüz metreden alabilirim ve Önyargı sahibi bir insana itibar etmem, edilmesini de tavsiye etmem.
Ön yargılı bir insan olarak kendim de dahil ön yargılı olmanın kötü olduğunu düşünüyorum. Ama kötü olması yapmayacağım anlamına gelmez. Çünkü bazı insanlar ön yargıyı hak ediyo. Kurunun yanında yaşı yakmaktan hiç çekinmem.
Uzak duruyorum. Dış görünüş olarak da kötü bir vaziyette olduğum için kendileri de uzak duruyorlar :)
Korkarım ön yargılılardan sahibinide felakete sürükler
o tür olan insanların karşısındakilerle duvar var
empatik değillerdir
ön yargılıyım..
kendim gibi olduklarını düşünüyorum..
Bu nası çelişki :D sorun zaten bizi ön yargıya sürüklüyor
kendim hakkında düşünmek fırsat olmadı en kısa zamanda yapicam
cevrem de cok var alıstım valla yargız ınfaz yapanlar bırde
Cehennem düşünüyorum
Herkesin bir şeye karşı onyargisi vardır
Kız o kadın benim. Hiçbir özelim kalmadı.
biseyleri görmş acsnı çkmş derim
ön yargılı olmak hayat kurtarır :)
Hepimizde ön yargı yok mu? 🙄
Bende öyleyim ister istemez oluyor
Bisey dusunup on yargili olmamayi
Kötü zan iyi bir şey değil
Onlardan uzak dururum
Çoğu zaman haklılar...
ön yargılı olmayn bir insanla tanıştın mı?
Ön yargılı olduklarını düşünüyoğum.
Hayat bunun için de çok kısa
Tek kelime "Cahil"
kendini beyenmiw insan
Tanımadan bişey diyemem.
Kirilmasi gereken bir erdem
egoist insandır
Herkes oyle
hıcbır sey
Tercih meselesi.
Yasemin diyorum :P
Umrumda değiller