https://voca.ro/13BfiDYeNq21
Ee iyi geceler şimdi.
" Başkalarına karşı ahlakçılık yapanlar, kendi içlerindeki isyanları daha güçlü olan insanlardır".
Bu sözleri bir yerde okumuştum.
Çok hoşuma gitti.
Ön yargılı olan çoğu insanlar kendi içlerindeki kötülükleri saklama içinde oluyorlar.
Sadece hayata kendi dünyasından bakıyorlar.
Bilmiyorlar ki karşıdaki insan ne için neyle mücadele ettiği için o halde.
O yüzden yargılamak daha kolaylarına geliyor.
tam olarak ön yargili insan derken kimi kast ettiginizi anlamadim. ama eğer boyle insanlar var ise, ben buna ön yargili degilde, daha çok çapsiz, cahil ya da düşük rütbe insan derim.
çünku bir insan hem kaliteli hem ön yargili olamaz. belirli konularda ön yargisi gelişmiştir bu olabilir. bilgin, sevgin varsa belki konusarak kirabilirsin.
ha sabit fikirli bir insansa, zaten dedigim gibi cahildir. niteliği dusuktur.
bu yuzden niteligi dusuk insanlari çok ciddiye almiyoruz. gerekirse biz yönlendiriyoruz. onun ön yargili olmasi, bana karşi veya genel, benim hayatimi etkileyecek bi konu degil.
bu hayatta seni, herkes degil, niteligi yuksek insanlar etkilemeli. bu yuzden de insanlari ve rutbelerini iyi tanimalisin. aslinda çoğu düşük rutbe insan,
yani hedefsiz, sorumluluk almamiş, mutsuz, devamli negatif ureten, bilmem ne.. sana ihtiyaci olan insandir. sevgiye ihtiyaci en çok olan insandir.
sinirlenmemeyi, pozitif kalmayi başarabilirsen, onunla başa cikabilecek kadar güçluysen, ona bir miktar yardim edebilirsin veya tolere edebilirsin.
ama bunun için, senin de dönüşuyor, gelişiyor, bilincini yükseltiyor ve pozitif enerjiyle doluyor olman gerek. bunun için size önereceğim en etkili kişisel gelişim yontemi, orijinal yoga sistemidir.
çunku insan kendisi değişmeden, aydinlanmadan, başkalarina faydali olamaz.
ön yargı her hangi bir şeye karşı olabilir her ne kadar normal olsada bazen saplantı noktasına gelebilir ve bu olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Bence sadece yaşadıkları tercübeler sonucunda elde ettikleri istenmeyen tercübeler veya kulaktan dolma bilgiler neticesinde alakalı alakasız şeyler için yargısız infaz yapan insanlardır denebilir. Belli olaylar karşısında bazı insanların ön yargılı davranmasının veya olumsuz tepki vermesi bence normal
Tabiki zaman zaman benimde kapıldığım ama anlık olarak. Ben her zaman empati becerimi mükemmele yakın kullanır ve oldukça anlayışla yaklaşırım..
Ve kimin ne olduğu belli olmuyor malasef..
İnsanlar bazen sadece o anlık kılık kıyafetine göre değerlendirme yapıyor..
Böyle yaşanmışlıklar kaç kez yaşayıp ya da canlı anlara tanık oldum.
En iyi dostum boğaziçi üni kimya mühendisliği mevzunu ve kızın sıradan kıyafetler giydiği günde bir kaç kendini bilmez akli sıra diplomalarıyla ezmeye çalışmaya kalkmışlar ama buz dağının görünmeyen yüzünü görünce saygı duruşunda duracaklarmış. Anlattığı zaman baya gülmüştük... komik şeyler bunlar kısaca.
Cevap
40Cevap
ön yargı konusu ilk bakışta herkese gore olumsuz düşünülen bir konudur nitekim ön yargı tüm insanlarda var olan yapısal bir davranış şeklidir kimse önyargılı degılım dese de bu doğru değildir herkesin ön yargısı vardır bunun da fiili nedenleri var
bir kimse ön yargıda bulunmadan once muhakkak karşısındakı kısıyı az cok tanır onun hakkında bır takım bılgı sahıbı olmuştur hıc tanımıyor olsa bıle o kısının hal hareket davranış ve eylemlerıne şahıt olmuş olması bıle yeterlıdır on yargıda bulunabılmesı
ben on yargılı ınsan degılım hayata bakış açım ınsanları eleştirmek ölçüp biçmek değil kimse benı ılgılendırmez
genel ve özel kullanımlarında bir taraf tutma biçimidir. Bir ideolojik fikri veya bakış açısını koşulsuz desteklemek anlamında kullanılır. Yani bunun diğer amiyane şekli fanatik olmaktır.. Uzak durmak her zaman itidir çünkü işi kavgaya kadar götürüler.
Zaman zaman hepimizin önyargıları olabilir elbet bazı konulara karşı veya bazı insanlara karşı ama işte maalesef bunu alışkanlık haline getiren insanlar var. Onlara da diyebileceğim hiçbir şey yok 🤷♀️Sadece öyle insanlara elimden geldiğince hayatımda yEr vermemeye çalışyorum. Sosyal medyaya gelince orada yazılanlara çokta takmamak gerek. Ağzı olan konuşuyor misali çoğu kişi. Ne dediklerini bildiklerinden bile şüpheliyim 🤦♀️
Herkes ön yargı sahibidir.
2 farklı tip ön yargı sahibi şahıs vardır.
Ön yargısını paylaşan şahıs.
Ön yargısını sadece düşünen şahıs.
Kimi zaman ön yargılar koruyucudur.
Kimi zaman zarar vericidir.
Şahsi görüşümce bir konuya bazen yalnızca kendi içinde ön yargıyla yaklaşmak gerekir. Tecrübe ettikçe bu yargı faydacı mı zararcı mı karar verirsin ve izleyeceğin tavrını belirlersin.
Ben her insanın ön yargılı değilim dese bile konuşmalarında ön yargılı olduğuna şahit oldum. kimse bir istisna değildir çünkü önyargı bizim çocukken anne, baba ve nasıl bir çevrede yetiştiğimizle alakalı. Kadın der yargılarız, erkek der yargılarız, bir etnik grubun üyesidir yargılarız, onu yedi, bunu yaptı yargılarızda yargılarız. Ufak bir çocukken bu önyargılarımız yoktur, babamız, annemiz bağırır kızar döver ama biz onlara küsmeyiz canım der cicim der unuturuz. Yetişkin olunca affetmek bize zor gelir başkalarında ararız suçu. Parklarda koşarken kimin ne olduğunu soruşturmayız herkes aynıdır. Çok fazla kasmamak lazım. Saygılar
Ön yargılı insanların diğer kötü nitelikli insanlardan ne farkı var da ayrı analiz kasalım? Kendini değiştirmesi ve geliştirmesi gereken insanlarız hepimiz. Bazılarımızın buna çok daha fazla ve “acilen” ihtiyacı var, o kadar.
Önyargılı insan egoisttir aslında bro benmerkezcildir kendinden başka kimseyi düşünmez karsidakinij düşüncesine bile saygısı olmaz böyle insanların sadece kendi doğruları vardır ona göre bu arada bro son cinsel içerikli soruna yorum yapamadım xper yetmediği için kusura bakma iyi geceler dilerim.😊
Bazen yaşadığımız kötü deneyimler yüzünden elimizde olmadan önyargılı olabiliyoruz. Ben de önceleri öyleydim. Zamanla kendimi ikna ettim aksi gibi davranmaya ve başardım. En kötü yola sapmış insan olsa bile yargılayıcı düşünceleri aklıma bile getirmeyecek kadar kendi yerimi biiyorum artık.
Önyargıya önyargılıyım.. hiçbir şeyin aslında göründüğü gibi olmayabileceği gerçekliği ile avatarım kral olacak hayalleri arasında 3 günlük dünyada 2. günümdeymişim gibi yaşamaya devam ediyorum..
Eskiden olsa anlatıp o kalın kafalarına sokmak için çok emek sarfederdim ya da yatırıp becermek isterdim ki azıcık mantık bulaşır diye. ama artık umrumda değil yani hiç umursamıyorum.
Biri hakkında yorum, eleştiri yapmak doğal. Ama yorum yapılacaksa iki defa düşünmeli insan bu yorumum o insan hakkında ne kadar doğru ve ben bu yorumu yaparsam o insan beni yanlış anlayıp kırılır mı? Şahsen ben böyle yapıyorum ve hiç pişmanlık yaşamadım
Hem kendilerine hem de diğer insanlara yazık ediyor böyle insanlar. Ön yargıları yüzünden kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. O yüzden bir insanı ön yargılı girdiysem muhatap olmak istemem.
Benim için ön yargılı veya ön yargısız olması hiçbir anlam ifade etmiyor çünkü ben bütün herkesten sorgulanamaz derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
Sert ve haber anlamaz yapıdadırlar bence.. Sandıkları şey öyle olmasa bile, sonradan işin aslını öğrense bile kendisini haksız görmez böyleleri.. Zordur vesselam
Empati dağarcığı eksik olduğunu düşünürüm. Ön yargılı kişiler maalesef her yerde karşına çıkabiliyor. Böyle kişilerle muhattap olmamak en güzeli
Ön yargılar pişmanlıklar getirir keşkeler dedirtir. Onun için mantıksız geliyor bana
Her insanın düşüncesine saygı duymak gerekir bazı insanları olduğu gibi kabul etmek lazım
Kendi hayatlarını mahvediyorlar. Onlara bir şey demeye gerek yok.
Ön yargı hep kurtçuk oluşturur. Kurtçuklar da adamın beynini kemirir durur mazallah.
Evet ön yargılarım oluyor. Ama keşke, bir defa yanilsam da haksız çıksaydım diyorum. Maalesef...
Önyargılı insanlara karşı önyargılı mı olalım yani?
on yargili insanlarin kendi basina gelince aldiklari tavir
Kısas yapmayı en çok sevdiğim insan tipi ön yargılı olanlar.
Hiç hoşlanmam anlayıp dinlemeden bu şekilde davrananlardan
Önyargilarimdan kurtulduğum gün her sey daha guzel olacak
Öncelikle sorduğun sorular gayet hoş ve güzel başarılarının devamını dilerim sorduğun soruya gelicek olursam ön yargıdan nefret ettiğim gibi ön yargılı insanlardan da mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışırım
boş olduklarını..
öğrenmeleri gereken çok şey olduğunu..
Açıkcası önyargılı insanlar hakkında pek hoş şeyler düşünmüyorum. Burada söylemiyim linç yemek istemem. d
bunun için bi söz yazmıştım
On yargı insanın savunma mekanizması gibi bir şey bence bu da durmadan yanlış görüp uzuldukleri için aynı şeyleri yaşamak istemiyorlar
Zaten her insan on yargilidir. Sadece bunu kesinlestirip dusunmeden konusanlar var.
Ön yargılı olmak dozunda güzel. Ama çözdükten sonra da devam edilmezki yargılara.
Hayatımda en nefret ettiğim şey ön yargı
on yargili olduklarini dusunuyorum
İçten kendiyle barışık olmadıklarını düşünüyorum
Dik kafalı olduklarını düşünüyorum
Ön yargı benim göbek adım !
vardır bı bıldıklerı.
Basit gereksiz insanlar görüyorum sadece
Hayatı kendine zehir eden tiplerdir.
🚮 > Ön yargılı insanlar
54srp gayet iyi yazmış katılıyorum
Önyargıları arkalarına girsin
Ben arka yargılı seviyom cnmm
Kendini yetistirememis
Bişey düşünmek istemiyorum onlar haklarında
Hayatı zorlaştırabiliyorlar..
Suratlarindan b*k akiyo
Ön yargili kişilerden hoşlanmam.
Sığ ve iq lerinin 90 nin altında olduğunu..
İtici oluyorlar
Hepimiz on yargiliyiz ya cok da kafaya takma
kendileri bilir
Önyargılı insanın bakış açısını daraltır.
Kendileri bilir
Boşuna nefes harcamaya değmez
on yargiliyim kendilerine karsi
Ön yargılı insanlardan uzak duruyorum
Umursamam ya hehe derim
Mesela sen gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?