AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
181Cevap
bu gelinlik olayı paradan farklı bişi maddi değilde maneviyat dolu gelinliğin çok farklı anlamları vardır en güzeli olmalı bembeyaz ve çok kaliteli
düğün olayı zaten başlı başına saçmalık.
millet iki saat oynayacak diye binlerce lira gömülüyor 100 metrekareye :/
ben düğün yapma taraftarı bile değilim. bunun sebebi oyundan korkmam tabide eger böyle olmasa bile istemem yani.. bir yıgın sacmalık dönuyor.
Yengemin gelinliği yurtdışından geldi Türk parasıyla 500 tl oldu. Burdakilerden farkı yoktu
Çin mi?
Ali express. Ztn hepsi çinden gelio. Fransadan falan mı gelio sanıosunuz
cddmsn ya işte ölçü skntı olr dye ben gvenemyrm yoksa bnde 1800 baylcam gelnlge
Hayır ya hiç gerek yok ölçülerini gönderiosun adamlara ona göre gönderiolar. Bizim gelinde hiçbi sıkıntı olmadı türk parasıyla 500 tlye geldi gelinlik
Siz nerde yaşıyorsunuz ya biz en kral özel gelinlik dikimine burda 3000 den yukarı vermiyoruz. O paraya çeyiz dizerim ben be
Valla bazı gelinlik paralarına gider venedikte balayı yaparsın eşinle yazık yani düğünler gelin damat için değil ki resmen davetlilere çevreye fors atma 1000 yıl gerideyiz dünya saatine göre
Gelinlik için yüksek fiyatlara karşıyım. Sonuçta tek seferde giyilecek ve çok güzel olması, pahalı olması hayatta bir değişiklik yaratmayacak.
ali express'te gelinlikler hep ucuz zaten ben bir tane alıp canım sıkılınca evde giymeyi düşünüyorum
6-7 bin çok fazla ama bu 59 liralıklar da çok kötü görünüyor valla giyilmez. düz elbise giysin daha iyi yani.
Kesinlikle bir günlüğüne giyilecek olan gelinliğe bir dünya para bayılmaktansa o para ile bir hafta lüks bir otelde balayına çıkmayı tercih ederim..
59 TL değerindeki gelinliği beğenmen, gerçekten güzel.
Beklentileri yüksek tutan herkes bundan ders çıkarmalı.
Hani tamam 1 kere evleniyorsun filan ama o kadar parayı ne gelinliğime ne de düğünüme harcarım. O paraya balayı yaparım yurt dısında. d
Öncelikle siz cok fazla abartmıssınız 10000 tl ye gelınlık mı olur Allah askına 2000 tl ye cok harıka bır gelınlık aldım hersey içinde dusunun
Aşkın sevginin değerini bilen insanlar için çok güzel
Maddiyata paraya pula değer verenler düşünsün !
aliexpress'den 100 -150 dolara getirtirdim. O paraya kiraya bile vermiyorlar. Ayrıca gelinlik kırmızı olsun. Hep beyaz olacak değil ya.
Bence çok aşırıya kaçmadan uygun fiyatta şık bir gelinlik almak en iyisi zaten biraz tutucu biriyimdir :) bu tür şeylere çok para harcamam
Gelinliğin bir kere giyileni makbul😊 O yüzden 59 bile pahalı geliyor😊
Bu ne cimrilik. :)
Cimrilikle, tutumluluk arasında ince bir çizgi var 😊
Saçma o fiyatlar bir gelinlik için ama 1 kere o duyguyu yaşayacaksın 🙈
evlilik bir kere...
ne istiyorsa o olacak..
Bu yorumu gelin adayı da görür umarım :)
işin güzel tarafı öyle biri yok ama samimiyim bu konuda..
insanlar hayatları boyunca bir kere (niyetleri bu yönde) yaşayabileceği bir mutlulukta niye cimri davranırlar ki..
düşün bir daha öyle bir günün olmayacak, en mükemmel halde olmasını isterim..
bir artida benden gelsin mi? ;)
Ortalama bu gelinlik 6000 7000 olamaz. Oyle miymis.1700 tl ye diktiren var gayet
Evet ortalama fiyatlar böyle.
Kiyafet bulamayan insanlrin oldugu bir dunyada 😰
Evet ne yazık ki
Benim gelinliğim beleş olacağı için dert etmiyorum :D
Kısmetli seni :)
1500 TL maaş ile 5000 TL'lik gelinlik alan manyaklar gördü bu gözler...
Ben belki kiralarım durumum olaa dahi napacam Gelinliği ya da alırsam satarım teyzem satmıştı 😄😄😄
Düz beyaz bir elbise giyerim daha iyi hem sade ya bu ne
Bence çok pahalı gelinlik fiyatları
Ne demek 5 bin tl
İnşallah kızlarımız anlar bunu
bazı seyler bir kere olur tabıkı fıyatta uçmamak gerek fakat hoşunuza gitmeyen bir gelinlik gıymekden gıymemek daha mantıklı
Saçma ama herkes güzelini ister güzeli ise pahalı..
El işçiliği yüksek bir ürün diye biliyorum ondan dolayı pahalı fiyat düşükse malum bir miktar gösterişi ve kaliteside düşüktür bunu hangi kadın kabul edecek :D Araki öyle bir kadın bulasın peh peh
Gelinlik mi satıyosun bilader sen hayırdır 😄
İyi de 59 liralık gelinliği herkes alabilir. Gelinlik kadınlar için çok önemlidir. Özeldir. Bir kere giyilir. Servet vermesi hem işlemesi açısından hemde benzersiz olmasından bence.
Benim icin güxel olması ve begenmem yeterli. bir kere evlenicem de demem ne olursa olsun bir gelinlige o kadar para vermek israftan baska bisey degil
Ben para harcarim tatil yapmaktan daha onemli olduğunu dusunuyorum gelinligimin
kesinlikle... tıraş bile 20 lira damat tıraşı 200 lazım ya eninde sonunda alacaksın geçiriyolar..
Damat tıraşı yap deme imaj maker en kralı 30 35 alıyor enayiliğin lüzumu yok
@Aykut1990 beşiktaştaki mi çok duyar oldum gidicem bir ara...
Kanki yak sigaranı 1 saatten aşağı traş yok maskeni yapıyor kahveni içiyorsun mis gibi 2 kere saçın yıkanıyor usturayla kesiyorlar Makasla kesen var sürekli gitmeyeceksen ara makası attırma usturayla kestir saçları
Valla Bikere evleniyoruz evet ama fazla para vermekte aptallık. Sonuçta bihter ziyagil değiliz kızlar kendimize gelelim
bravo.
Değerli olan şeyler değersizleşicek
Değersiz olan şeyler değerlenicek
adamın işi ne lan alsın işte şaka şaka yazık kedi gibi sevsin yeter
çok uçuk bir miktar verilmemeli bencede, aybı zamanda fotoğrafcılarada az masraf yap kalan parayı balayıda çatır çatır ye
Damat bey gönlünden kopani versin, ben üstünü tamamlar alırım istediğim gelinliği 😇
yani şimdi pahalı diye ucuz adi bişey de giyemezsin.. hadi diktirelim desen kumaşı da pahalı.
Gelinlige 10bin lira vereceksem icinde gelinde isterim
Alırsam böyle gelinlik alırım o kadar para vermeye değmez
Gelinlik konusunda pek seçici değilim ya... Ama pahalı gelinlik de gereks, iz:
Abarti ya hakikaten cok para gidiyormus sizin orda 😨
Begeneyim fiyati önemli değil ucux-pahali farketmez
Evet hakkından fazla alıyolar. Ama 10000 de abartı canım. 5000e gelinlik ve aksesuarları hal olur.
beğendiğim bir model olsun da parası önemli değil halledilir o
bence hayatlarında bir kez evleniyolar olsun okadar
Ucuz olsa ne ki, modeller kötü ben hayatımda bir kere evlenicem onda da masraftan kısmaya gerek yok pek fazla
Harcanmali. Bir kez evleniliyosa ve hayallerin parcasiysa kesinlikle harcanir. Kendini kaliteli hissetmeki gelin dedigin
bekle canım daha belki 50 yaşında bu paraları harcıcak bir delikanlı bulursun :D
@SB_1986 Evlilige sicak baktigimi gelinlik giyecegimi kim soyledi..😉😉😉 alemsin
evde kaldıktan sonra genelde öyle deniyor, mesela artık bende öyle demeye başlamayı düşünüyorum :)))
@SB_1986 sen ne yasadigimi nereden biliyorsunda bu yorumlari yapiyorsun kimsin sen...
evde kaldıktan sonra birde hırçınlaşıyor insanlar böyle :)
İyide gelinliğin asıl maliyeti işçiliği tasarimidir 59 TL ye alınan gelinlikten hayır gelirmi
Satın almam kesinlikle kiralarım 1 defa giyilecek bişey için o kadar para veremem
Bir kere oluyor iyi olsun ama o derece fazla olmasın yinede orta fiyatta
Evlenmek bile saçmalık. Bide gelinliğe o parayı veremem
Normal bir gleinljk isterim cok fazla satafata gerek yok
Nerede yaşıyorsun yaa :D fiyatları o kadar da abartma bence. Tamam o fiyatlara olanları da vardır ama standardı 1000-4000 arası. 800'e bile bulabilirsin. Hatta şansın varsa biraz daha aşağıya. Ben dikim yaptırdım 2500 TL'ye özel ve bulunduğum yerde gayet popüler olan bir yerde.. Bence yaparken doğru ortalamaları kullanın lütfen..
Fiyatlar ortalama dedim. 12 bin TL ye alan da var, 1 tl ye alan da. Herkes sizin beğendiğinizi beğenecek diye bir kaide yok. Ona bakarsan 100 tl nin altında giyenler de seni nerede yaşıyorsun sen ya olarak görüyor
Demek istediğim dünya senin dünyandan ibaret değil. Ortalama.
tamam bende sana ortalama fiyat vrdim zaten. Sen ortalama almıyor, en yüksekten uçuyorsun ;) ortalama demek genel olarak demektir. Bilmiyorsanız öğrenin lütfen.. Daha bir ay önceydi düğünüm ve gelinlik için gitmediğim yer kalmadı. İnternetten de çok araştırdım. Senn söylediğin fiyatları bir yerde ya gördüm ya görmedim. Hatta hiç görmedim
Siz dünyayı kendinizden ibaret sanıyorsunuz. Şu an baksanız, evlerden pahalı gelinlikler ve bunların alıcıları dolu. Ki ben onları söylemek istemedim, ancak şu an gençlerin çoğu özel tasarım ve özel kumaşlardan diktiriyor.
Bu fiyatlardan geçen hafta alan erkekler olmuş. Nokta atışı diyorlar. Ki ortalama demek ucuzcu dükkanların ortalaması demek değil. Lütfen siz ortalama nedir önce bunu anlayın.
Yoksa bakın 100 liraya bile onlarca gelinlik var, ancak duruş farkı var. Bu da beğenidir. Kişiden kişiye farklılık gösterir.
Ayrıca bence yaparken demişsiniz, bu bence değil bir soru.
soru da kendi görüşünüze yer verdiğiniz kendi ortalamanızı alığınız için söyledim onu, sizin bahsettiğiniz yerlere gidecek kişiler senin bir ayda kazandığını bir restoranda bırakacak kişilerdir. Ve o tarz yerler ender var. Standart gelinlikçiler 5000 taneyse o bahsettiğiniz yerler 50 taneyi geçmez. Bu da ortalamadaki katkılarını düşürür. Neyse tartışmayacağım. Ben sadece uyarmak istedim. İnsanların gözünü durduk yere korkutmayın diye. Ayrıca eleştiriye açık olmanız gerektiğini düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz platformda sıkça başınıza gelebilir çünkü. İyi günler..
Eleştiriye açık olmasam çoktan engellerdim.
Sizin tavrınız çok fevri geldi. Size de iyi günler
Yıkar yıkmasına da gelde bunu kızlara anlat aşkımmm masrafa sokmak istemem seni..
Alışverişte..
"Bi kere alıyorum herşeyin en iyisinden almalıyım "
Sonuçta o gün cok farklı ve 1 kere yaşanıyor. Durumum varsa eger hic kacinmam. Ha yoksa gercekten iyi bir alternatif:)
10 bin lira verilmez gelinliğe, bir defa giyilecek bidahada giyilmeyecek bir şeye o kadar para çok. Kısaca ben o paraya almam.
Ama o duyguyu ilk kez yaşayacaksın bir daha yaşamaycaksın
İyi ozaman sünnet olurken ne gerek var masrafa kes bitsin yok sopası yok şapkası yok ceketi şusu ayakkabısı busu. Hep yaptıgı birşey değil ki bu.
Alınmaz demiyorum ki 10 binlira çok, 3 - 4 bin lira olsa neyse. Sünnetimi hatırlamıyom zaten fark etmez 😂😂
Tamam😂
Hep diyorum, gelinlik düğün bilmem neye harcicamız parayla tüm avrupayı bir ay boyunca gezşp dolaşırım.
Gelinğine çok para vermenin alemi yok ni kere giyecek sin maddi durumuna göre alırsın bence millete hava Ataman gelinlik için 😂😂😂
ben bir erkek olarak 59 tl degil de yine 200 250 tl civarı alırım. sonuçta evleniyoz. o kadar da olsun 10 bin lirayı karıya verim daha mutlu olur.:);-)