AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
181Cevap
sonra ne oluyor at kenarda dursun.. abartı, gösteriş
Çevre etkisi aslında
Kesinlikle
Genelde evlenen ve satın alınmış her kişiden duyduğum şey hangi sitede satabilirim bir türlü bu fiyata girmiyor :) bana görede bir gün giyilecek gelinliğe bu kadar para vermek saçma o paraya tatil yaparsın :)
59 lıraya gelınlık mı olur çiçeğinı alamazsın o fıyata
Alıyorsun :)
perde bıle 300 400 den başlıyor onu söyleyen bence yalan söylemış mumkun değil öyle birşey
bırde kaç ay önceden başlıyoruz bakmaya ha :D bu kız hiç bakmamış kumaşı almış dıktırmış kesın aılesınden bırıne kumaş da özel gelınlık kumaşı değil dır
Yahu alan dolu, sen de alabilirsin. Adresi orada. İspata rağmen inanmıyorsunuz pes.
yok ıstemem ben guzel değil bıle o gelınlık
Aile boyu tatile istediğim zaman para biriktirip gidebilirim , ama gelinlik ömür boyu bir kere giyilen bir şey istesem de "gelinlik giyesim geldi" diyip gelinlik alamam o yüzden o 10 bin tl verilecek arkadaş 😁
10 bin nedir bu arada sen 10 bin dediğin için öyle dedim taş çatlasa 2 bin gelinlikler yahu 10bine ne gelinliği?
Cok sik ucuz gelinlikler de goruyorum ama insanin durumu iyiyse para vermekten kacmamali en cok sevdigini almali cunku bir kere evlenecek en guzel ani kalsin, nasil istiyorsa oyle olsun, durumu elveriyorsa sayet.
Ya gelinlik zaten çok gereksiz birşey ona o kadar para verilmesini de anlamıyorum insanlar 1 aylık 2 aylık hatta bazen 6 aylık alın terlerini bu salak kıyafete yatırıyorlar özentilikten başka birşey değil halbuki
Düğün işi artık tamamen ticarete dökülmüş durumda. İnsan mutlu olduğu gibi yaşamalı, düğünü de nasıl mutlu olacaksa öyle olmalı. Bu kadar parayı verdikten sonra mutsuz olunacaksa, sıkıntı çekilecekse gereksiz.
Ya gelinlikler neden bu kadar pahalı ben de anlamıyorum valla 😂 20.000 liraya araba alınır bunlar gelinlik satıyor 😂😂
Gümrük parası ödüyoruz aslında kaliteden değil o uçuk fiyatlar. :)
Onu anlatmaya uğraşıyoruz :)
😌😌😂
Ne önemi var ya önemli olan yanında kim var gelinliğin fiyatını kim takar
İşte budur :)
😉...
59 lira gelinlik tatbaktan dugun pastasi 1 kilo kuruyemis dugun muziginide flutle calarsiniz oh kebap cadirda yasayabilirsiniz
Hahahsjkshjksksk 😂😂
Milla ve ucuz gelinlik çakması elbiseleri ya ömrümde 1 defa evlenicem onuda 70 liralık tül elbiseyle geçiştiremem
diktirirsin en fazla 500 tl olur yani bence gelinlik adı altında diktirmezsen gelinlik diyince hele gelin saçı ıvır zıvır 25 tllik saçı 500'e bile kakalayabiliyorlar
Alsam mi diye dusunmedim degil. Olmadi elbise niyetine giyerim. Dugunumde giyer miyim? Giymem o ayri konu tabi ama pahali olmadigi icin degil. Modeli tarzim olmadigi icin.
Bir tane sırtı ipli var, ondan güzel elbise olur. Dantel ve balık etek. :)
Evet cok hos:) Sulalemde evlenen kimse yok sansa:/ Gerci beyaz elbiseyle dugune gitmek ne kadar dogru olur bilemedim ama. Bu gidsle alip evde giyecegim:))
Böyle parti tarzı bir etkinlikte, yazlık bir yerde özel yemekte olur. Düğünde gelin hariç beyaz giyinilmesine toplum olarak hoş bakmıyoruz :)
Çok mantıklı ucuz olması ama bu ticari zekadır bence adam böyle satıp sürümden kazanacak :)
Evet :)
O fiyata kimse yaklaşmaz çünkü belli ki tül değil, yağlı kağıt gibi bir şey o bildiğiniz. Kalitesiz olmasından belli, kimse kâr etmeden bir ürünü satmaya çalışmaz
Buyuk tavsiyesi, almayin.
Birkac sene bekleyin uzerine para vererek size verirler:))
Doğru, atılıyor sonra :)
Bayatliyor, ici geciyor:) buzdolabinda kalmis erik gibi buzusuyorlar:)
Bunun tek sebebi siz kadınlarsınız bunu biliyorsunuz dimi? Kendinizi 3-4 saatliğine galler prensi gibi göstericem derken bulgar çingenesinden farkınız kalmıyor haberiniz yok. Üstüne o verilen para cabası.
prensesi
Bence gelinlik bir bayana birkez alinir para konu olmamali ama şöyle bir durum var kalitesiz duruyor su bir gerçek gelinlikler pahali
Ortalama bir gelinlik bile pahalı evet
hepside gayet guzel.. bence dunyanin en gereksiz masrafi zaten. guzel gelinlik giycem diye hayati boyunca acliktan agzi kokan insanlar var..
Evet gelinlik için yıllarca taksit ödeyenler var. O. da ilginç tabii.
Gelinliğe çok para verilebilir normaldir. Kaç kez evlenceksin?
Gelinlik ticari bir olaydır. Ben evleneceğim eşime karışmam lakin zekasimi gelinliğe verdiği paraya göre tartabilirim.
Güzel bir yöntem :)
bence gelinliğe bile gerek yok ama gelde millete anlat. İnsanlar bu kadar masrafalrın artmasından dolayı düğünden evlenmekten soğudu.
Herkes bütçesine göre hareket ediyor ancak sevdiğim kadını da çok güzel bir gelinlikle görmek isterim tabi.
Annemin gelinligini rahmetli halam dikmis. Hala duruyor. Benim begendigim gelinlik su an 4.600.00 TL. ama o para ile cidden cok sey yapilabilir.
Bana bir gelinliğe o kadar para vermek ya da şatafatlı bir düğün yapmak vs gereksiz geliyor.
Şahsen ben gelinliği satın almam, kiralarım. Bir kere giyilecek bir şeyi satın almaya lüzum yok yani.
Gelinligi kiralamak daha mantikli bence zaten birkez giyeceksin dolapta durucak sadece ne gerek var o kadar para verilmesi kotu kirala isin bittikten sonra gotur oh mis :)
Tamam bir kere evleniyorum ama ben gelinlik için mi evleniyorum kardeşim kocam için evleniyorum ucuz derken 59 tl değil ama en azından 1000-3000, 10000 nedir yav israf resmen
En asil görünümlü ve yakışan gelinliği giymek istiyorum.. Masraftan da kaçmak istemiyorum benim en güzel günüm olacak inşallah.
Her şey gönlünce olsun :)
Amin ^^
Tamamen KADINLARIN BUDALALIĞI ve ENAYİLİK..
Bir de gelinlikçilerin hepsinin ağızından "fransız gipürü" lafını duyarsınız.. Oysa ki her türlü malzemeyi mahmutpaşadan alırlar..
Gelinlige o kadar para vereceğine evlenmem daha iyi be.
O da bakış açısı :)
6-7 bin mi gelin de dahil ellam o gelinliğe :D şaka bir yana gerçekten uçuk fiyatlar ama o fiyatı koyduklarından mı o fiyata millet aldığından mı bilemedim
ben o kadar harcamam, 59 TL de az :D
benim annem diker :)
Öyle imkanın varsa :)
evet hatta öğrensem kendim de dikerim daha çok hoşuma gider :)
Gelinlik enayilik bence :) düğün de öyle sayilir. Ben evlenirsen normal sade 2 sait le olacak :) h tabi eşim isterse onu marul birakamam bunlardan ama. Her şekilde yaparim o isterse:)
bu tamamen kişinin aç gözlü, herşeyin en mükemmelini isteyen bir tip olmasından kaynaklanır. ayşe 10 tl'lik dürüm yiyorsa, mehtap 100 tl'lik yiyordur. değişir tabi fark var.
bir gelinliğe bir araba parası yatırmak çok saçma bikere giyosun sonuçta okadar para ver gardolapta çürüsün sonra bence Bişey işallah yayılır hızla
Umarım yazık durumu olan var, olmayan var. Yarın durumumuz ne olacak o bile belli değil.
Aynen öyle bir
Çok arkadaşim dünya para yatırdılar bu gelinliklere ama hepsi bikere giyip daha kaldırdılar onlarada çok kızıyorum ya belediyeler alıyo abiye gelinlik tarzı şeyleri alamayanlar ordan alıp giyiyolar dolapta duracağına versin herkes yazık
Belediyenin aldığını bilmiyordum gelinlikleri. Kesinlikle çok faydalı bir uygulama olur.
Evet alıyo ama çok az insan biliyo gelinlik degil herşeyi alıyorlar sen arayıp ya da götürüp gönül elleri çarşisına bırakıyosun ben bir
Çok giymedigim bir
Çok şeyi verdim
Giyim eşyasını biliyorum. Ben hatta yeni eşya da alıp verdim. Gelinlik alındığını bilmiyordum.
Ben Tuzla'da oturuyorum evet alıyorlar
Bu sorun genel olarak var ülke de fırsatçılık olmuş işimiz adam nede olsa düğün yapıyor kaç dersem bile razı olur mantığı damarı da öyle keza gelin saçı başı damat traşı derken kendi insanlarımız tarafından soyuluyoruz
Kesinlikle öyle. Acayip masraf oluyor.
Evet öyle maalesef enkaz 40 50 bin para çöpe veya kendine milleti soymayı kâr edinenlerin cebine
bir güne bir ömrü harcamak saçma. sonra onun birde ödemesi var değil mi
Erkek ödüyor :)
ben ödeyene dedim zaten. bu mebla salaklıktır...
Bir kere evleneceğim sonuçta. Masraftan kaçmam kısaca.
Ama genel olarak gerek yok düşüncesi hakim olmaya başlamış.
Bence gerek var
Herkes haklı gibi bu konuda :)
Ya gelinlik degil ben bildigin duz beyaz elbise giymek istiyorum daha cool ya ne para vercem
kefenimizi giydik geldik gibi bişey yapsan daha marjinal olmazmı, ölene dek seninleyim temalı bir kefen giysen mesela :)
bu kadar para vermeye gerek yok ve kiralikda aliniyo galiba gelinlikler
düğün yapmcağim için hayalimdeki istediğim şeyi giyme hakkım var ayrıca millet eğlensin diye niye düğün yapıyım gece eğlence mekanına gider dibine vururum eğlencennin oda eğlence sonuçta
Düğünü de gelinliği de müsrifçe buluyorum. Hiç gereği yok. O paralarla çocuğuma gelecek hazırlarım daha iyi..
bence o kadar da abartılı olmasın evet önemli bir ana şahitlik ediyor ama sonuçta bir kereliğe mahsus.
Ben düğünü de masraf olarak görüyorum. gelenlerin yarısını tanıyormuş gibi yapıyorsun oynamak zorunda kalıyorsun yapmacık yapmacık haller.
ayh bikere evleniyorum diye ortalığa düşüp kol gibi kazık yiyorsunuz kızlar..
nedir la gelinlik okadarpara verilir mi ayak üstü mikiyorlar şerefsizim.
Hiç gerek yok bu kadar para harcamaya... ne kadar çok param olursa olsun gereksiz buluyorum. Sade bir elbise yeterli.
Yakabilir elbette. Yapacakları işi biliyorlar nasılsa bunu da gayet ayarlayıp yapabilirler. Bende gereksiz buluyorum, mantıklı gelmiyor seçeneklere göre olan bu yüksek fiyatlar.
Yıkabilir*
aslında maliyetler çok düşük. Mesele bizim kızlarımızın naz seviyesi ve esnafın fiyat şişirmesi eee araya görsel açıdan farklı görünüm de girince vay fiyatların haline
Vay sizin halinize :)
bu konuda iş evlenilecek kıza düşüyor biraz anlayışlı olursa minimum zararla kurtulabilirim. Gerçi aklı başında kızı buldukta ince düşüncelisimi kaldı. Boşversene çeyiz olarak bekaretini getirsinde varsın masraflı olsun
ben çook pahallı 'bir kere evleniyoruz canım bir şey olmaz'' diyenlere 'bir kere giyiyoruz ona o kadar para vermeye ne gerek var' diyorum..
Tabi ki de en güzeli benim olmalı. Bunun tatil ile ne alakası var. bir kere evleniyoz her gün değil
guzel olsun yakissin gelinin gonluce olsun onemli olan o. Cünku istedigi gibi olmassa icinde kalir insanin gelinlik bir defalik icin giyilir yani onu umut eder insan
Evlenmeye uzağım, gelinlik hayalim falanda yok. Olduda evlendim ama o kadar paraya asla gelinlik almam. Alt tarafı bir kere giyeceğim abartmaya gerek yok. Sadelikten yanayım zaten. Büyük ihtimal kiralarım.
Mecburiyetten oturu okadar pahali. tul perdeler bile 100 tl
Kıyasa bak şimdi :)
Olmamis mi 😊
Olmadı tül perde ile kıyasladın aşkolsun
Tulden yapilmiyo mu oda? Biri giyiliyo digeri takiliyo
Romantik ol evladım azıcık :)
Anatomimde yok o dediginden. bak adini bile yazamadim 😀
İnsanların o kadar anlamsız yönelimleri seçimleri talepleri var ki akıl sır ermiyor bu masraflar yerine daha güzel bir balayı vs güzel olmaz mı
Aynen katılıyorum
ben de olayın düğün kısmındayım gelinliğe gelene kadar. tanıdığın tanımadığın tipler eğlensin yesin içsin diye binlerce lira veriyorsun
bence düğüne yapılan masrafta öyle onun yerine ona vericeğin parayla eşinle dünya turu yaparsın
Konu düğün olunca bizim esnaf 10 tl olan çiçege bile 300 tl diyor. toplumsal açlık ve fırsatçılıktan hep o uçuk fiyatlar.
Asla 1.000 TL sen fazla bir gelinlik almak, aldırmak istemem. Nasıl olsa bir kere giyeceğim. Hatta kiralı alsam bile olur 😕
Altı üstü zadece bir günlük sürede giyilecek olan bir şey için yüklü bir miktar para harcamayı; görgüsüzlük ve lüzumsuzluk olarak görüyorum.
Bence çok para verilmesi, hiç mantıksız değil. Gelinlik bir kadının en özel ve en önemli elbisesi. Paha biçilemez derecede önemli. 😊