Uzaktan sevmek zor mu? Yaklaşmadan, anlatmadan, anlaşılmadan mümkün mü?

Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen...
Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar ne kanatır...
Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek...

"Seni uzaktan seviyorum..." diye düşündü erkek içinden. "Yaklaşmadan, anlatmadan, anlaşılmadan...
Ben seni beklentisiz seviyorum!
Hiçbir şey ummadan, talepte bulunmadan, hayal bile kurmadan.

Kendi içimde taşıdığım sessiz sedasız bir sır bu, nazenin bir mum alevi, sırf yanmaya devam etsin diye karanlığı gündüze yeğliyorum...
Ne sahip olmak derdindeyim, ne kendimi kanıtlamak.
Her şey olduğu gibi kalsın istiyorum.
Ben hep bir sıfır mağlup olayım;
Sen hep uzak bir hayalden ibaret...
Ulaşılmaz. Dokunulmaz. Koklanılmaz...
Aynı gökkubbenin altında yaşadığımızı bilmek yetiyor bana.
Başımızı kaldırdığımızda gördüğümüz sema aynı, yıldızlar aynı, dolunay aynı. Bunu bilmek yetiyor bana.
Umurumda değil ki nerede uyuyorsun, kimin yanında...

Elif Şafak

link
---------------------
uzaktan sevmek
uzaktan sevmek
Şu an bir yazara yazısını bu şekilde parçalayarak en büyük saygısızlığı yapıyorum, tabi okurlara da, o yüzden hepinizden özür diliyorum. Ama uzun yazıları okumaya tahammülü olmayan bir toplum olduğumuz için en can acılı kısımları paylaşmak istedim, eğer daha önce okumayan varsa bu satırlardan mahrum kalmasın istedim. Metnin tamamına linkten ulaşabilirsiniz :) Elif Şafak'ın hiç bir kitabını baştan sona okuyamadım, aslında bana hitap eden bir yazar değil ama bu yazısında ruhuma dokunan sözler var.

Karşınızdaki kişi duygularınızdan haberdar olmadığı zaman her şey daha kolay bence. Karşılıklı beklenti içine girmiyorsunuz, hayaller kurmuyorsunuz, dolayısıyla hayal kırıklığına uğramıyorsunuz. Canınızı yakamıyor, gururunuzu kıramıyor, koruma altında oluyorsunuz yani. Uzaktan sevmek benim gibi korkaklar için bulunmaz nimet yani :)

Hiç kimse tarafından bilinmeyen ya da karşılık bulamayan kendi içinizde yaşadığınız aşklarınızdan bahsedin istiyorum :)
Uzaktan sevmek zor mu? Yaklaşmadan, anlatmadan, anlaşılmadan mümkün mü?