Aynada kendinize baktınız mı? Güzel misiniz? Şahane misiniz? Bir sanat eserisiniz değil mi? Kaş göz yerinde, fizik desen o biçim değil mi? Veya bir sergidesiniz. Sergide şahane tablolar var. Bu tablolar size bir ilham veriyor ve belli bir güzellik esinliyor. Siz bu resim için, ressamı olmadan kendi kendine var oldu diyemezsiniz. Bilinen en büyük kaidelerden biri etki-tepki meselesidir. Sanat eserinin ortaya çıkması, sanatçının eyleminin bir sonucudur. Konuyu toparlayacak olursak, bir sanat eseri vücuda gelirken, sanatçının kesinlikle bir amacı vardır. Bu amaç sanat eserinin ortaya çıkmasında şekillendiricidir. Aynı şekilde bir insan da sanat eseridir. Bir yaratıcıya inandığınızı söylediniz. Peki sizin gibi akıllı bir varlığı yaratan bir varlığın, sizden daha akıllı olması ve de sizi bir amaç için yaratmış olması gerekmez mi? Sufiler de ki, “Allah güzeldir. Güzel olan kendi güzelliğini anlatması ve kendi güzelliğini anması için, seçme özgürlüğü olan ve iyiyi kötüyü ayırt etme yetisi olabilen bir varlığı topraktan bir kafese, kendi ruhundan üflemek suretiyle yarattı. İnsanın var oluş yolculuğu sonsuz bir hayata giderken, kısıtlı bir zaman dilimiyle kalacağı dünyada şekillenir. Yaratıcı, sonsuzluk verdiği en büyük eserinin akıbetine bu dünyada karar verir.” Kıyamet Suresi 36. Ayette Allah der ki, “İnsan kendi başına ve sorumsuz bırakılacağını mı sanıyor”. Siz bir insana, bir dostunuza bir iyilik yaptığınızda, en basitinden nasıl bir teşekkür olsa dahi bir karşılık bekliyorsanız, sizi yaratan, size akıl veren, hatta kendisini reddetmenize imkan tanıyabilecek bir özgürlük veren Allah sizden bir karşılık beklemeyecek mi? Sizin bedeninizi çamurdan yaratıp, kendi yüceliğinden bir ruh veren, sizden mucidinizi bilmenizi istemeyecek mi? Sizin bedeninizde yaratıcınızın güzelliklerinden birer numune gizli. Bu numune sizi yanıltmasın. Çünkü insan kendisindeki yüceliği bazen kendini putlaştırmak ve aynı Firavun gibi kendini tanrılaştırmak sebebi sayabilir. Aslında insanın doğasındaki yücelik, Allah'ın verdiği aşktır. Allah korkusunun temelinde cehennem değil, Allah'ın sevgisini kaybetme korkusu vardır. Bir insanı melekten üstün kılan, Allah’ı kendi tercihi ile anmasıdır. Dünya denilen yerdeki sınamanın temelinde, insanın kendi rızası ile yaratıcısını anması vardır. Biz bizi var edeni anmaya ibadet ve ondan istekte bulunmaya dua diyoruz. Allah insanlara tek bir din gönderdi. Bütün peygamberler yalnız bir Allah’ı ve gelecekte gelecek son peygamberi haber verdi. Ben son peygamberin Hz. Muhammed (A.S.M.) olduğuna inanan biriyim. İnsanların zaman içinde inançlarını uygulamamaları ve unutmaları farklı farklı yolların doğmasına neden oldu. Özetle, siz asla ve asla tam anlamıyla özgür değilsiniz. Üzerinde gezdiğiniz dünya, soluduğunuz hava, yediğiniz ekmek Allah’ındır. Siz size ikramda bulunan bir insana teşekkürü çok görmüyorsunuz da, Alla sizden isteyince mi çok. Onun adını anarak yaşamak size ağır geliyorsa, onun mülkü olmayan bir yere gidiniz ki, o da mümkün mü?
63 Yorumla- +1 yıl
harika bir yazıydı
En İyi Cevaplar
Aldığın kararın doğru olup olmadığını sorguluyorsan, bu kararı almakta acele etmişsin anlamına gelir. Bence durumunu etrafa acıklamadan önce biraz daha üstünde düşün. Bir de şunu düşün, aldığın karar son dönemlerde islamın içinde boğulmaya çalışıldığı (önceden müslüman olduğunu varsayarak yazıyorum tabii ki) hurafeler nedeniyle mi, yoksa gerçekten sana din kavramı mantıksız geldiği için mi?
Bir de böyle bir karar almadan önce (halihazırda yapmadıysan) tüm kutsal kitapları incelemeni tavsiye ederim. Cahil inanan kadar, cahil inanmayan da tehlikelidir.
Sevgiyle kal.00 Yorumla
Sizin ateistliginiz zoru görene kadardır. Zora gelince ALLAH'ım yardım et ALLAH'ım sen koru ALLAH'IM da ALLAH'ım. Sen inansan itaat etsen ne etmesen ne? ALLAH'IN c.c ne sana ne ne ibadetine ihtiyacı var. Şüphesiz ki ibadetler ve yaratıcı olan yüce ALLAH'ı kabul etmek ona kulluk etmek biz et ve kemikten oluşan insanların yararına faydasınadir. Tüm insanları düşün bi. Herkes öyle ya da böyle bu düzeni yaratan oluşturan bir varlığin olduğuna inanıyor. Yani insan üstü bir güç bir yaratıcı var diyor. Ama sen ve senin gibiler yok diyor. Yani bütün dünya aptal bir sen ve senin gibiler akıllı oluyor. Bu durumda akıllı olduğuna inanabiliyorken Allah'in varlığına inanmıyorsun. Kendi haline kendin gül bence bize mahal vermeden. ALLAH'I kainatı düzeni ahireti beşeri yani dünya gözü ile değerlendirmenin yanlışlığına bir örnektir düşünce şeklin. ALLAH'IN biz insanlara lütuf etmiş olduğu ceviz kadar et parçası beyin ile onun yaratma gücünü onun düzenini o cevizin içini doldurmadan yargılamanin sonucudur bu durum. Ha düşünmeyecek kendi hesabımızı yapmayacak miyiz. Yapacağız tabi ki. Ama önce üzerinde düşünüp karar alacağımız durumu tam anlamı ile öğrenip kavrayıp öyle yapacağız bunu. Sen önce ALLAH'ı onun dinini kitabını tam anlamı ile oku araştır öğren ondan sonra kabul ediyorum ya da etmiyorum de. Daha islamiyet adına bir adım dahi atmamışken kabul etmiyorum deyip çekilmek sadece kendini kandırmaktir. Kabul etsen de etmezsen de bu düzen var ve sen kabul etmedin diye bu düzenden muaf değilsin. Zamanın vaktin alacak nefesin var iken doğruya dair bir adım ve kendin için kabul etmiyorum dediğin düzeni araştır öğren. Bu işin sonunda karlı ya da zararlı çıkacak olan sadece sensin. Ne ben ne çevren ne de burda ki insanlar.
515 Yorumla
Soran+1 yılgormeden etmeden nasil bukadar eminsiniz hic anlamiyoruuuuuumm?
- +1 yıl
Kardeşim Galile dünya yuvarlaktır ve dönüyor dediğinde neredeyse toplumun çoğu inanmıyordu,ama ispatlandı.Şimdi sana sorarım Galile midir aptal olan ve ona inanmayalarmı uyanık?Bu yüzden doğruları ve gerçekleri sayısal çoğunlukla ölçemezsin,bunu sayısal çoğunlukla ölçmekse aptallığın bir başka adı olur,başka şeylerle ölç.
Soran+1 yılahahhaha sen hic fen derslerine girmedin galiba islemedinizmi bunlari elementleri bunlar kanitlanmis incelenmis onlarin sekilleri kucuk atomla halindeler hatirlamaya calis bir :D
- +1 yıl
İspatlaninca oluyor madem aç kur-an'i kerim'i oku. Git din alimlerinin sana Allah'ı ve düzeni ispatlayacağı eserleri kaynakları oku. Ama nerde. İnanmıyorum demek daha kolay. Lafta söylemesi kolay da bedelini ödemek zor. Hayat sana güzel ama taki basın sıkışına kadar. Eğer zorda kalır Allah'ım dersen kendinden igren kendinden nefret et. Çünkü bu adiligin iki ikiyüzlülüğün ta kendisidir.
Soran+1 yıllan dahaaaaa anaaa :D dediklerimde hakliyim bebegim :)) zoruna girmesin bilimin onu herzaman acik. tamam biz depremin ne zaman ne gibi durumlarda olacgini bulmaya calisiriz siz namzinizi kilinda aman oteki tarafa masrafli gitmeyin duanizi edin
- +1 yıl
Depremlerde yığınla cami yıkıldı,yani sizin Allah'ın evi dediğiniz yerler,doğal afetler bunlar.Herkesin verdiği örnek kültür ve bilinç seviyesini ortaya koyar,isterseniz zihninizi biraz zorlayın.Dinler insanların beyinlerini köreltir,yasaklarla,günahlarla ve korkularla gerçekleri görmesine engel olur.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence en doğru kararı vermişsin,hiç doğru bildiğinden şaşma.Akla,mantığa uymayan bomboş masal gibi saçmalıklara inanma.O kutsal dedikleri kitaplarda ki Tanrılar bile kölecidir ve birileri kendilerine ibadet edip,kölelik yapsın isterler ve onlara göre bile kadın erkek eşit değildir,onların tanrılarıda adaletsizdir.Bilim dini reddeder ve onu alaşağı eder.En doğrusunu yapmışsın din egemen sınıfların elinde bir afyondur ve özelliklede yoksulları,ezilenleri, egemenlerin ve ezenlerin zulmüne,sömürüsüne karşı ezilenler,bu dünyada istediğini alamayanlar isyan edipte hakkını almasınlar diye egemen sınıfların "bu dünyada hakkını alamadında,ibadet et cennete git te orada al" diye susturmak için kullandıkları bir araçtır,kısacası din afyondur.Ayrıca birileri cennette görecekleri 40 hurinin hayaliyle sapıkça özlemlerini gidemenin umudunu yaşarlar,hani renga renk ve her daim bakir kalan huriler bunlar.Birde din ve en baştada İslam ortadoğu da emperyalizmin hizmetindedir ve gericiliğin en büyük dayanağıdır.Hukukunda "recm" gibi vahşice bir cezanın olduğu inancın ne kadar insancıl olduğunu varın siz düşünün.Hiç kimsede islamiyet propagandası yapmasın.Çünkü en çok sapıklar,tecavüzcüler,torunu yaşındakiyle imam nikahı adı altında fuhuş yapanlar,kızlarını parayla satanlar,en çok kadın katliamları,kadınların en çok ezildiği,eğitimin ve yoksulluğun en çok olduğu,bilim ve teknolojinin en az geliştiği,tahsil oranının en düşük olduğu gene islam ülkeleridir.İslamiyet propagandası yapanlar önce bunlarla yüzleşsinler bakalım kendileri inanacakmı söylediklerine.
689 Yorumla- +1 yıl
Hak dine bu denli dil uzattığın için Allah'in gazabı bu dünya da ve ahirette üzerine olsun.
Siz beyin küçük varlıkların anlamadigi şey şudur. İSLAMİYET MUKEMMELDİR. İNSANLAR YANİ İNANANLAR MÜSLÜMANLAR DEĞİL. İnsanların yanılma yanlış yapma ihtimalini sen o olmayan beyinin ile tamamen islamiyete yükleyerek aslında kendini nasıl paramparça ettiğinin farkında değilsin. Olma da. Olma ki ibretlik ol.
Soran+1 yılbenim muslumanlika bir derdim yok sadece allah varmi onu ogrenmek istiyorum eger allah varsa benide bu soylediklerimden dolayi yakacaksa ozaman tanriniz cok merhametsiz tabi varsa
Cevap sahibi+1 yılAbsLt dünyada senin gibi beyni az gelişmiş canlı türleri olduğu sürece,hiç kimsenin ibretlik olmasına gerek yok.Tıpkı Einstein in dediği gibi bazıları için et ve kemikten oluşan bir beden yeterliyken yanlışlıkla birde beyin sahibi olmuşlar.Beyin sorgulamak içindir,sen kendi beynine sınır koyabilirsin,ama benim beynime asla çünkü senin iraden cüzi,benimkiyse külli.
Soran+1 yılasil sizin beyniniz az gelismis siz bir dindir tutturmus gidiyonuz gunah gunah diye canim benim ordan kafani bir cikarda arastir incele sor sorustur ama nerdeeee GUNAH
- +1 yıl
Sen kulli iradenin ne olduğunu biliyor musun. Konuştuğunla sahip olduğunu iddia ettiğin şeye bir daha bak. Einstein de senin gibi bir ateist ya da kafir miydi? Sen inkar ediyorsun geçtim kabul etmemeyi. Yahudi bir bilim adamıdır einstein yani bir yaratıcının olduğuna inanan bir insandı. Sen öylesine bir aptalsin ki ne gözlerin görüyor ne de beynin çalışıyor. Ne konuştuğunu biliyorsun ne de örnek gösterdiklerinin ne olduğunu kim olduğunu.
Soran+1 yılama hala sorularima bir cevap bile alamadim ya neyse sizide zorlamak istemiyorum nasil olsa diniz gibi bir yerde kaliyosunuz ilerliyemiyosunuz geri kafalar antikalar
Cevap sahibi+1 yılDin hakkında senin bilmediğin kadar ve senin beyninin almayacağı kadar çok şey biliyorum,buraya ayetleri ve saçmalıklarını dökerdim ama gerek yok,istersen sen ters düştüğün şeyi araştır.Einstein'e gelince kökeni Yahudi olabilir,ama kendisi ve yaşam tarzı,düşüncesi asla Yahudi değildir.Ayrıca bana ve başkalarına hakaret ederek zeki olamazsın,hem Allah varsa senin gibilerin avukatlığına ve fedailiğine ihtiyacı olmaması lazım değilmi?
- +1 yıl
Kafası geri olan beyni cürümüs çalışmayan sadece beşeri şeyleri görüp maneviyatı olmayan ve kendini inanan milyarlarca insandan akıllı sanan tüm dünya ve dünya milletlerine aptal gözü ile bakan sen ve senin gibilerdir ancak geri kafalı antika. Alacak olduğun nefes bittiğinden kimin yarıda kaldığını o gün göreceksin. Dua'm o dur ki yüce mevla burda bu konuşmaya şahit olan herkese mahşer günü nasıl yarıda kaldığını göstersin.
Soran+1 yıltamam ozaman kaki eger sizin dediginiz gibiyse eger o merhametsiz acimasiz tanriniz varsa cehennemde gorusuruz :D
Cevap sahibi+1 yılBak kardeşim birisi çıksa sana dediklerimi yapmazsan sana eziyet edeceğim,seni yakacağım dese bunun adı işkencecilik değilmi?Ben öyle işkenceci yaratan istemiyorum ve bunu benim zekam kabul etmiyor bu bir.Peki birisi sana çıksada ya dediklerimi yaparsan seni onlarca hatunla ödüllendireceğim dese bunun adı nedir?Açıklayabilirmisin?Biraz omuzlarına yük olan saksıyı çalıştır bakalım.Gerçi senin gibilerle tartışıpta senin seviyene inmek istemiyorum.
Soran+1 yılabi nolurr in yaaa cok ustlerdesiiin nolur biraz in kirma beniii :( :DDDD
Cevap sahibi+1 yılTamam biraz daha inerim ama,verdiğim örneklerde çok ağır değil aslında,herkesin anlayabileceği örnekler.Dinleri savunanların biraz mantık muhasebesi yapmasını istiyorum.
- +1 yıl
Şimdi o kardeşim kısmını geç bir kere. Ben senin seviyene düşünebilirim ama sen benim seviyeme bu kafa ile çıkamazsin bunu da bil. Konuya gelince de aslında sana birşey anlatmak kanıtlamak zorundaedeğil kimse. Bende dahil olmak üzere. Ama küstah bir şekilde zeki olduğunu düşünme diye yazıyorum burda. Cahil olduğun dine dair en küçük bir bilgi barındırmadigın öylesine belli ki nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Sen daha huri diye nitelendirilen meleklerin ne olduğun bilmiyor onları dünya
- +1 yıl
gözü ile kadın olarak görüyorken orda haşa s.kinin keyfine zevk-i sefa yapılacağına inanıyorken ahirette dünya da ki gibi cinsiyetin olmadığını bilmiyorken cinsiyete bedenlerin yani etlerin sahip olduğunu ruhların tamamı ile farklı olduğunu sen daha anlamamışken sana ben neyi anlatayım. Sen hangi seviyedesin ki yanına geleyim. Acıyı çeken bendendir o da çürüyecek ahirete gelmeyecek o halde acı çekmeyeceğim diyecek kapasiteye sahipsin sana daha ne diyeyim ben. Sen zeki ol ben aptallıga razıyım
Cevap sahibi+1 yılBen ölünce toprak olacaksam başkaları ne olcak?Bu bir birde dinleri sandığınızdan çok daha fazla inceledim.Neyse içinde recm cezası olan bir inanç kabul edilemez,asla insancıl değil.Madem ruhlar farklı ve acıyıda beden çekerse o zaman cehennem ateşinde yanacaksınız fetvalarının anlamı nedir?Kendinizle çelişmeyin?Şu Huriler ne işe yarar?Onuda açıklayın,peki erkeklere Huri veriyorlarda bayanların eli boşmu kalıyor,onlara ne veriyorlar var mımantıklı bir açıklaması?
Cevap sahibi+1 yılmklove insanlar maymundan gelmediyse kardeşler birbiriyle evlenerek geldi öylemi?Bunu ne ahlak nede mantık kabul etmiyor?Piçmiyiz biz insanlar yani?Din sana kardeşlerin birbiriyle evlenerek türediğini söylüyor,bu ahlakimidir?Mantıklımıdır sence?Yoksa sapıklıkmıdır?Doğa da hala evrimin kanıtı olan canlılar var,akciğerli balıklar mesela,araştırın bunu görürsünüz.Ayrıca Darwin ona maymun demiyor,herşeyi kulaktan dolma yazdığınız belli
- +1 yıl
Acıyı çekecek olanın beden olduğunu düşünen sizsiniz biz değil. Ya inan senin gibilerle bunları konuşmaktan yoruldum artık. Bitmiyor saçmalıklarınız. Anlamıyorsunuz da. Çünkü dünya gözü ile herşeyi yargılıyorsunuz beyniniz sadece görülen tutulan ile endeksli. Recm konusuna gelince de adam gibi araştırırsan neden var olduğunu anlarsın. Ha senin yargı değerlerin küçük olduğu için anlamaya bilirsin. Neyse islamiyet binlerce yıldır var ve kıyamete kadar da var olacaktır gelmek istersen
- +1 yıl
gelirsin. İstemez yanlış bulursan da susarsin. Sana göre yanlış olanı tüm insanlığa ve hak olan dine yansıtmazsin. Kendine saklar kendine göre hayatını yaşarsın. ALLAH c.c seçim yapma hakkını herkese vermiştir. Seçimini ya ve yasa dil uzatma kötüleme karalama. Görmediğin bilmediğin anlamadığın şeylerin olduğunu olacağını unutma. İnsanlara göre de dini yargılama. Son sözüm bu sana.
Cevap sahibi+1 yılEvrimleşme süreci öyle bir kaç yıllık bir şey değil,milyonlarca yıla bağlı olarak canlıların geçirdiği değişim ve dönüşümdür ve bilimsel bulgularda bunu kanıtlıyor.Çünkü eski çağlarda bulunan insan fosilleri bile evrimleşmenin açık kanıtıdır.İnsanın evrimleşmiş olduğu canlıdan insana dönüşmesi bir kaç günde olmuyor,yüzbinlerce milyonlarca yılda oluyor.Bu yüzden hiç birinizin evrimi görme şansı yok,bilime inanırsanız sizden öncekileri görürsünüz,bu günü değil.
Cevap sahibi+1 yılBak mklove bu tartışmayı daha fazla uzatmak istemiyorum.Dünyada en önce tek hücreli canlılar vardı,yani daha senin Adem babanla,Havva anan yokken milyonlarca yılda onlar çok hücreli canlılara dönüştü,işte senin maymun dediğin şeyle insanın önceli ortaktır,yani bir çeşit primat koşullara göre ya maymun ya da insan oldu diyor Darwin,yani insanla maymunun ortak öncelinden bahsediyor.Şimdi burada sana nasıl açıklayım?Sayfalar bile yetmez.En iyi git oku,gerçeği öğrenmekten korkma.
Cevap sahibi+1 yılYani sen de yanıt veremeyince kaçıyorsun.İnsanlar kardeşleriyle çiftleşerekmi türediler,bu ahlakimidir,mantıklımıdır diyorum,verecek yanıtınız yok,ne senin ne de başka islamcıların.
- +1 yıl
Kaçmıyorum. Sadece anlamıyorsunuz anlamıyorsun. O yüzden uğraşmak istemiyorum istemiyoruz. Olay bu. Soruna cevap veririm ama bunu da açıklamam gerekecek onu da anlamayacaksin hoop tekrar başa. Bu sorunun cevabı var ama sana vermeye gerek yok çünkü sen tek hücreli canlılardan sonra hayvanlardan geldin bu halini buldun şeklini aldın o yüzden bizim nasıl geldiğimiz seni ilgilendirmesin boşver. Kardeş değiliz dedim aşağıda haklıymisım değil mi? Ben insan soyundan sen daha ne olduğu belli olmayan
- +1 yıl
okudum bakın beni anlamak mı istemiiyosunuz acaba birşeyin oluşması için hep ondan önce birşey olması gerekiyo Evrim hikayesine göre ilk önce proteinlerin, sonra da tek hücreli canlıların oluşmasıyla başlayan ve yaklaşık 2 milyar yıl boyunca okyanuslarda devam eden bu ilkel canlılık, omurga sistemine sahip balıkların evrimleşmesiyle en son noktaya ulaştı. aynen bu yazıyo o tek hücreli canlının oluşmasına protein sebep olmuş değil mi peki o nasıl ortaya çıktı hep aynı soru
Cevap sahibi+1 yılYahu miklove madem bir yaradanın olduğuna bu kadar kafanı bozmuşsun bak Tamam diyelim ki bizi Allah yarattı,peki o Allah'ı kim yarattı o zaman?Madem bir yaratıcı bulmak istiyorsun,köküne kadar inelim,yani hangi Allah ki kendi varlığını açıklamayacak,kullarından saklayacak.Günümüzün iktidarlarına benziyor bu Allah ta değilmi?Bir de şu insanın türeyişi ahlakimi hala yanıt alamadım,kardeşlerin evlenmesi falan?Bak ben her soruna yanıt yazıyorum,sen kaçma hele.Sana erkek kardeşinle evleneceksin desel
- +1 yıl
Evrim teorisine göre canlılık, yaklaşık 3.5-4 milyar yıl önce "kimyasal çorba" denilen bir ortamda, okyanuslarda ortaya çıktı. Evrim hikayesine göre ilk önce proteinlerin, sonra da tek hücreli canlıların oluşmasıyla başlayan ve yaklaşık 2 milyar yıl boyunca okyanuslarda devam eden bu ilkel canlılık, omurga sistemine sahip balıkların evrimleşmesiyle en son noktaya ulaştı. Bu noktadan sonra ise, hikayeye göre, o ana kadar suda yaşamakta olan balıkların bir kısmı kara ortamına geçme ihtiyacı hisse
- +1 yıl
hissettiler ve böylece karalarda da canlılık başladı.
Hiçbir delile dayanmayan ve sadece kurgudan ibaret olan bu hikaye, her aşamasında ayrı bir açmaz içindedir aslında. Herşeyden önce, ilk proteinin nasıl oluştuğu, hatta ondan önce, proteini oluşturan amino asitlerin nasıl oluştukları ve düzenli bir biçimde birbirlerine nasıl eklenebildikleri sorusunun bilimsel bir cevabının olmaması, evrim teorisini daha ilk aşamasında çökertir. Çünkü proteinlerin yapıları o denli komplekstir ki, evrimcileri
Cevap sahibi+1 yılmklove sorduğum sorulara yanıt yazamıyorsun ama kurnazca hala soru sormaya devam ediyorsun,seninle tartışılmaz,çünkü sen sıkışınca köylü kurnazlığına başlıyorsun.Bak kaç defa sorularımı tekrar ettim ama senden yanıt yok,nedense
- +1 yıl
mklove boşuna kendini yorma derim. Bunların safsataları bitmez.ALLAH tarafından yaratıldığına onca kanıtı var iken Kur-an'ı Kerim varken gidip ne olduğu belli olmayan ipsiz sapsiz insanların teorilerine inanıp kendilerinin hayvan soyu olduğuna inanan insanlara birşey anlatamazsin. Kök farklı onlara göre onlar hayvan bize göre biz insanız o yüzden anlaşamıyoruz. Nefesini boşa tüketme.
- +1 yıl
bak şöyle söyleyim sana türeyişle ilgili bişey desem yanlış söyleyebilirim ben bir öğreneyim öyle söyleyim olur mu çünkü bilmediğim bişey hakkında bir söz söylerim yalan olur ha bir de yaratıcıyı da bir yaratan olsa kısır döngü olur onu başka yaratıcı yaratır onu bir başka yaratıcı tektir varlıığı ezeli
Cevap sahibi+1 yılGit hacıya hocaya danış mklove benim verdiğim bütün yanıtlar sorduğun soruların cevabıdır,ama sen anlamıyorsun.Ayrıca hayvan soyu olmak piç soyu olmaktan daha iyidir Abest misin neysen.
- +1 yıl
bak haklısın kesin bir delil yok.ama buluntular var.jeologlar kayaçları inceleyerek dünyanda ilk canlının oluştuğu zamanın atmosfer koşullarını, taşların kimyasal yapısını ve havadaki gazları biliyorlar.Ve biliyor musun hava koşulları 20 derece imiş hep sağanak yağışlı yıldırımlı imiş.havada CH4 gazı varmış.ilk proteinin oluşması ıslak bir kayanın üzerine yıldırım düşmesiyle oldu! Ve bunu iddia eden adam dünyanın bu koşullarını laboratuarda bir fanusun içinde oluşturarak protein üretmeyi başardı
- +1 yıl
cevaplayan sen anlamak istemiyon kabullenmekten kaçıyorsun ben sana delil göserdim hem de senin kabul etiğin teoriden ama sen gene yok diyosun cptege kardeş bu bilim adamı fanusta yaptıysa bir yapan var değil mi adam protein üretmiş yıldırımla bunu bir adam yaptıysa canlılar falan yokken tesadüfen kendi kendine mi oldu bunlar
Cevap sahibi+1 yılAyrıca mklove ve onun gibiler Darwin in ateist olduğunu sanırlar,hayır Darwin ateist değildir.Ancak elinden geldiğince objektif olmaya çalışmış bir bilim adamıdır.Darwin hristiyan ve inancı olan bir insan,ancak bilime dini temel alarak yaklaşmaz.Doğrularıda yanlışlarıda olabilir ve kendiside yaptığı araştırmaların eksik olabileceğini zaten kabul ediyor.Ayrıca burada kesinlikle seni küçümsediğimi düşünme abin sayılırım ve yaşça senden çok büyüğüm.
- +1 yıl
Copy, paste değil kopyala yapıştır o. Hayvan soyundan gelen amerikan dölü müsün sen? Birşey bilmeyen sensin. Ben islami siteden değil Kur-an'in ta kendinden yazdım bu ayeti. ALLAH'IN kelamidir bu. Senin verdiğin link oku dediğin yazı ise senin gibi kendinin bir hayvan dölü hayvan döngüsü olan birinin yazısı. Onun şimdi kemikleri dahi çürümüs iken benim kitabım binlerce yıldır sapa sağlam ayakta. Rabbim ise onu tartışmıyorum bile. Sen ve düşüncelerin sadece dünyalık. Nefesabitti iş bitti ama
Cevap sahibi+1 yılAmerikan dölleri senin gibi ÖZGÜR SURİYE ORDUSU,EL KAİDE GİBİ YOBAZLARDIR,CIA BESLEMELERİDİR LAFINA DİKKAT ET.
- +1 yıl
düzen bitmedi bitmeyecek.gidince göreceksin bunu. Senin ideolojin geçmişte kalmış iken bizim inancımız ileriyi gösteriyor. Yarınlardan bahsediyor. 1000 yıl öncede 5000yıl önce de bu böyleydi. Ama senin ideolojin dünde geçmişi konuştu bugün de 5 dk önce de. Geçirecekleri gör artık. Kendine bunu yapma hayvan soyu.
- +1 yıl
bildiğini anlatmaya çalışıyorsun.teşekkür ederim.ama üzülerek belirtmek isterim ki sizden çok çok daha fazla şey biliyorum.inanın isterdim ki benden daha bilgili olun.bunun için uğraşıyorum burda amacım size saldırmak değil.lütfen araştırma yapın.inanın sizin karşınızda çaresizim size yol gösteremiyorum.absolut ağzını bozma.
Cevap sahibi+1 yılAbsLt olacak yaratık sana artık yanıt yazmak yersiz sana hayvan bile diyemiyorum,çünkü hayvanlara hakaret etmek istemiyorum,bütün meyvelerde önce çiçekti ama meyve oluyor,ama senin gibiler maymunden değilde öküzden evrimleşmiş ve halada evrimini tamamlamamış.Senin gibiiki ayaklı köpekler beyni yetmeyince saldırırlar.Ayrıca ideolojileride hiç bilmiyor,ezberini tekrar ediyorsun,aptal
- +1 yıl
Kullandığın lisana yönelik soru mahiyetinde sormuş olduğum soru ve ideolojinin başını çeken insanların ait olduğu ırk neden seni bu kadar rahatsız etti çok bilmiş gizli? Üstelik amerikansin demedim onlardan misin dedim. En başından beri aptalsin diyorum bunda da ısrar ediyorum çünkü aşikar gerçekleri görememekte ısrar eden insanlara aptal denir. Ama sen hayvan soyundan yani hayvanlardan titrediğin için bunu alınma çünkü insan nesli için geçerli bir tabir bu.
Cevap sahibi+1 yılGerçekte ABD yıllardır her türden gericiliği ortadoğu da kullanıyor,git araştır islamcı örgütlerin neredeyse tamamı CIA tarafından kurulmuştur,ABD ve onların Ortadoğuda ki işbirlikçileri tarafından beslenen ÖSO(özgür suriye ordusu) tecavüzcü sapıklardan ve gözü dönmüş canilerden oluşur,gittikleri yeri talan edip,kadınlara tecavüz edip kellelerini kesiyorlar.ABD her ülkede gericiliği palazlandırıyor.
Cevap sahibi+1 yılYa yanıt yazıyoruz aslında ama hemen karşısında bir soru ve soruya karşı başka bir soru,maalesef yazdıklarımız anlaşılmıyor ve anlaşılmak istenmiyor.Hani dinleri tanıyan,bilmeyen insanlar olsak iman edip inanacağızda öyle değil işte.
- +1 yıl
Suriye konusuna gelince de ben beşar esed'in ayakta kalma sınırlarını koruma çabasını destekleyen bir insanım. Yöntemini desteklemiyorum o ayrı. Hiçbir zaman ölümlerin destekçisi olmadım ama kaçınılmaz olunca yapacak birşey yok. Keşke öyle olmasaydı ama yaşamak için öldürmek gerekiyor bazen. O yüzden tarafsız kalmak durumdayim bu konuda. Ne beşar esed öldürdü oh olsun ne on muhalifler öldürdü oh olsun demiyorum. Ama sen daha ne olduğumu bilmeden yafta yapmıştırdigina göre islama
- +1 yıl
o adam elektrik akımıyla yapmış işte bende diyorum ki yağmuru yağdıran yıldırımı düşüren güç yok mu elektrik akımını veren bir güç var o bilim adamı peki yıldırımı düşüren güç ? sen de beni anladın mı elektrik akımını adam vermiş bu o fanusa etki eden güç. peki yıldırım kendi kendine mi oluyo bu mantıksız değil mi
Cevap sahibi+1 yılAbsLt Bak ben hiç kimsenin şahsına hakaret etmedim,ama sen daha ilk mesajında bana hakaret ettin,doğrumu?İşte ben bu yüzden dinler insanların beynini küçültüyor dedim.Ayrıca ben bundan 15 yıl önce çalıştığım iş yerinde oruç tutan arkadaşlarımın hakkını savunduğum için,kara listeye alınıp işten atıldım,ama işte senin insan olmaktan ne anladığın önemli,insan ve ya hayvan olmak,kişinin kendi elinde,yoksa soyunun ne olduğu önemli değildir.
Cevap sahibi+1 yılYa sen benim seviyeme göre değilsin bu nedenle yazdıklarını şahsımı hedef alarak yazma.Ayrıca ben hayvanlarıda çok seven bir insanım,asla onları düşük canlılar olarak görmem,sokaktaki kedi ve köpeklede dostça geçinirim ve elimden geldiğincede korurum,çünkü hayvanlar bile bazen insan kılığına bürünmüş canlılardan çok daha değerlidir benim için.
- +1 yıl
O zaman hayvan diye hakaret etme. Yaptığınla konuştuğun bir olsun. Ne dediğini ne yaptığını bil. İnsanlar ınancları yanlış şekilde uyguluyor diye binlerce yıllık bir din ile alay edemez dalga geçemezsin. Eğer bunu yaparsan benim dinime inancıma dil uzatırsan inancımı kararlar sen inanmıyorsun diyo dil uzatırsan ben ve benim gibi inanan insanlara sana her türlü kötülüğü yapma hakkı tanırsın.
Cevap sahibi+1 yılBir güç yok demedik yaratıcı yok dedik,güç zaten evrenin kendisinde ikincisi,ABD devletinin yaptıklarından dolayı ABD vatandaşı olan insanlar suçlu değildir,onlarda bizim gibi insandır.Ben ABD emperyalizmine karşıyım,ABD vatandaşlarına değil,nedense AbsLt bu ikisini karıştırıyor.Yani fazlasıyla açıkladık herşeyi anlamak,mantığını kullanmak isteyen anlar.Ayrıca toplumların yaşayışında dinsel inancın çok etkisi var,kim nederse desin dinle alakası yok diye,yoksa niye 20.yy insanlar yakılıyor.
Cevap sahibi+1 yılİnancın suçu yok demek yüzsüzlüktür.Şeriatla yönetilen ülkelerde bir bayanın yanında yakını bir erkek olmadan sokaklarda dolaşması bile yasak,isterseniz bunu Taliban beyinsizlerine sorabilirsiniz.Dünya toplumsal husursuzlukların en az olduğu ülkeler İskandinavya ülkeleridir ve orada yaşayanlarında çok büyük çoğunluğu Ateist ve ya Deist tir,yani hiç bir dine inanmayanlar nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturur.Din yoksa huzur var demektir,dinsel baskı yok demektir.
- +1 yıl
cevapina bayildim. ben deistim/ aslinda ateist olmama sebebim bir tek sorum var. eger tanri yaratmadisa nasil var olduk? herhalda yoklukdan degil
Cevap sahibi+1 yılO zaman Tanrıyı kim yarattı gibi bir soruyla karşılarız,tabiat var olma koşullarını kendisi sağlıyor ve var olmak,evrimleşmek milyonlarca yılın sonunda oluyor.
- +1 yıl
Herşeyin bir yaratıcısı var dünyanında olmalı derken inanan taraf Diğerinin standart sorusu: Allah kaldıramayacağı bir taş yaratabilirmi olabilir.
Bir insan genelde dinden çıktığında bizim ülkemizde direk yoldan çıktı sayılmaktadır. Ama çoğu aklı başında ateist (Özentiler elbette her yerde vardır.) genelde belirli bir düşünme döneminden sonra yönelir buna. Genelde bu düşüncelere yönelmesinin sebebi kafasına zorla çocukluğundan beri sokulan din denen olguyu sorgulamak istemesidir. Ama öyle bir olgudur ki bu sorgulamak günahtır. Onu yapmak günah. Ama din için adam öldürmek günah değildir. Hatta 4 tane kutsal dinin birbiriyle savaşıp kendi dinlerini yaymak için savaşması günah değildir. Hatta dini için adam öldürürken ölen birine cennet vaadedilmiştir. Bunun gibi bir sürü çelişki takılır aklına. Tüm zamanlara gönderilmş bir kitapsa neden günü - +1 yıl
Tüm zamanlara gönderilmş bir kitapsa neden günümüz şartlarına uygun değil neden sadece araplara gönderilmiş, istese bütün dünyayada aynı anda söyleyebilirdi. Neden Amerika kıtasındaki Kızılderililere kitap ve peygamber gönderilmemişBen de böyle bir dönemden geçtim ki hala sorgularım kendimi. Ama sonuçta dinin insan olgusu birşey olduğuna karar verdim. Peygamberlerede saygı duydum insanlar üzerinde yaratabildikleri psikolojik etki yüzünden Evet şu anda ateistim. Hiç bir dini inancım yok. Şimdi bana standart bir soru sorulcak bu koskoca evrenin yaratıcısı kim o zaman diye. Bilmiyorum. Ve hayali bir şeyede bağlamak istemiyorum yaratılışı. Ben belki bilemicem ama bilim elbet birgün bilecek dünyanın nasıl yaratıldığını. Öbür dünya korkumda yok. Benim dünya üzerinde tek şansım war ve yaşamım benim için en kıymetli şey. Bazılarıda düşünüyodur inanmayanlar zinada yapar, hırsızlıkta yapar, vs. vs. Buda insanın diniyle ilgili bişey değil kişiliğiyle ilgili bişeydir bana göre. Hiç bir zaman insanları şu yahudi, şu hristiyan diye ayırmam İnsanlık en önce gelen şeydir bana göre. Ama din üzerine sevmediğim şeylerde vardır. Dinle bilimi bir arada yürütmeye çalışan insanlar birde din propagandası yapanlar
- +1 yıl
kardeşim ben bir müslümanım ve asla ateist olmam sen çok cahil konuşuyorsun Allahın kanıdını nasıl gösterim sana biliyonmu ihlas suresinin ilk beş ayeti cehennemde var cennette ve siz nasıl din değiştirdiniz eski osmanlı torunlarıyız biz imamla savaştık imanla yendik ve ben müslümanlıktan gurur duyuyorum iyiki bu dindeyim ve sen nasıl olurda bizim ilahımıza adaletsiz diyorsun o dünyanın en adaletlisi ve Allah bizi bütün varlıklardan üstün kılmış
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
Hz.Muhammed Sav. gitmiş görmüş,bildirmiş.Sadece uzaya bak,bir noktadan çıkıpta milyonlarca belki de milyarlarca yıldır genişleyen uzaya.1400 yıl öncesinden bildirilmiş bizlere.Kendi başına mı oldu.Kullandığımız hangi eşya kendi kendine oldu ki,o eşyaları yapan insanoğlu kendi başına meydana gelsin.İnanmadım deyip herşeyi bırakıp da,ölümün sonrasının olmacayağına seni inandıran nedir?Binlerce yıldır gelen peygamberler hep aynı şeyi bildirdi.Onlara inanmamakta nedendir?Hadi ölümden sonrası yoksa sen haklıysan ölümden sonra yok olur gideriz,ben hiç bişi kaybetmemde ,eğer ki ben haklıysam sen ne yapacaksın.Elini bir mum ateşine tut da onu bir söyle bana
41 Yorumla
Soran+1 yıleger allah varsa neden ona inamadigim icin beni yaksinkiii hani allah merhametliydi ben simdi inanmiyorum diye benimi yakicak :D
hayatında verdiğin en zekice karar olduğunu söyleyebilirim.ben ateistim.neden mi? bilgi birikimim bunu gerektiriyor da ondan.sen bol bol kitap oku ufkunu genişlet.hakikate ibadet ederek ulaşamazsın.hakikatin bir yöntemi, disiplini yoktur hakikat bağımsız birşeydir ve ona insanoğlunun en büyük silahı olan beynini geliştirerek ulaşabilirsin.burda yorum yapan insanlar kurandan başka kitap okusalar anlayacaklar zaten bunu.dinlerin gerici olması anti bilimci olmasının nedeni budur.
Dindar arkadaşlar hadi bunu da açıklayın hadi hadi, hadi bunu da diyip duruyor.Ulan git bir araştır.Evrenin nasıl oluştuğu, ilk hücrenin nasıl meydana geldiği, evrim nedir hepsi mantıklı bir şekilde anlatılmış.
Hadi sıkın şimdi bana islam hoşgörü diniydi dimi58 Yorumla- +1 yıl
Evet çünkü din bilimi kabul etmez,tam tersidir,zıttıdır.İşte herşeyi bir cümlede açıklamamızı istiyorlar Yahu sİzin Allah dediğiniz bile güya kaç tane yüzlerce sayfa kitap göndermiş,sizi kandırmak için birileri yazmış bunları,demek ki burası yetersiz gidip araştırıp birazda beyninizi çalıştırın ya,bu kadar basit.Ben yığınla dini kitap okudum,çünkü karşı olduğum şeyi bilmeliyim,değilmi?
Soran+1 yılaynen :D
Herkesin düşüncesi kendinedir :) Sana desem ki Allah var sen yok dersin. Kanıtlamaya gerek de yok. Kendine şöyle bir bak. Senin bir canın var değil mi? Sen o can alınınca tamamen yok oluyorsun ve bu düşüncelerin bu yazdıkların hepsi uçup gidiyor senin dediğine göre. Ee o zaman yaşamanın ne anlamı kaldı? Kendine şu soruyu sor ve cevap ver bana. "Neden geldim ben bu Dünya'ya ve nasıl geldim?" Kolay gelsin.
21 YorumlaAynada baktığın zaman gördüğün o beden, sima sence tesadüf sonucu mu oluştu? Nefes alıp veriyorsun, gülüyorsuni ağlıyorsun, yürüyorsuni yiyiyorsun içiyorsun sence bunları kim sana bağışladı. Dışarıda ki kuşları, ağaçları, şuan sanal alem dediğimiz dünyayı, aileni kim sana özel kıldı? Bunların sorgulamasını hiç yaptın mı gerçekten? Bunları bir gece düşün ve öyle uyu..
30 YorumlaBir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz; sahipsiz olmaz. Bir harf katipsiz olmaz, biliyorsun.. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket (kainat) hakimsiz olur?
Bediüzzaman Said Nursi40 Yorumlabir tablo ve renk renk boya orda duruken bir ressam olmadan ortaya resim çıkar mı?
80 Yorumlasen burda bunu yazıp kendin gibi düşünen birini arıyorsan kendi vicdanını rahatlacaksın belki başkaları da olduğu için ama eğer bir inanç sahibi olacaksan ( haşa bir yaratıcının olmadığına inanmak da inanış olur ) herşeyi objektif olarak araştır kendine yoldaş ararsan yanlış yola gidebilirsin bence islamı tanı araştır öyle karar ver Allah ım kimseyi doğru yoldan ayırmasın herkesi ıslah etsin (amin)
212 Yorumla
Soran+1 yıliste size soylemesi kolay geliyor cunku size kucuklugunuzden beri allah var inanmassan yanarsin diye ogretiliyor peki kim gormus inanmassak bizi yaktigini illa inanmak zorundamiyiz eger varsa tabi gormedigim seylere kolay kolay inanmam
- +1 yıl
kendini boş yere yorma lütfen
iyi niyetle hareket ediyorsun ama sana karşı saygısızca davranılabilir
Soran+1 yılsizi anlamiyorum bu dunyaya gelmisiz yasamak varken gormediginiz bir dunyayi kazanmaya calisiyosunuz garip :)) olmeyi kabullenemiyosunuz illa ordada yasayacaniz :D
Soran+1 yılyavru got darwinin evrim teorisin falan bir oku guzelim ya kuf akiyo heryerden paslanmis artik :D
- +1 yıl
yavrucum bişey soruyorsan edebinle konuşmayı bileceksin kendi görüşüne ters diye edepsizlik yapmana gerek yok sen kendinden bile emin değilsin emin olsan doğru mu yapıyorum diye bir şüpheye düşmezsin bunlar en basit iki örnek ama sen aklını gerçeğe kapattığın için doğruyu görmek değil sadece kendine destekçi arıyorsun sana yardımcı olmaya çalışıyoruz bende sana kötü laf edebilirdim ama bu cevabın seviyeni gösteriyo seviyene düşmüycem canım kalbini kapatmışsın gerçeğe allah ıslah etsin
Soran+1 yıltobeeeeeeeeeeeeeeee inanmiyorum gercekten boylemi dusunuyonuz ahahhaa :D lan direk maymundanmi geldik anaaa onun bir gelisme evreleri var git bir resimleri incele her cagda maymunlar insanlasmaya ve en son insan gorunumunu almis googledan bir bak allasen D:
- +1 yıl
Allah' ı gormeden ınanmam dıyosun gorunce ıs ısten gecmıs olcak bır dusun bakalım bız bu dunyaya denenmek ıcın geldık pekı Allah bıze kendını gosterırse sence denencek bırı kalcak mı?
zaten bu yuzden bızı denıyo benı gormedıgı halde bana ıbadet etcekmı dıye? bak bızde bır kıtap var ve bu ıncıl veya tevrat gıbı bır kıtap degıl bır ınsan tarafından yazılmamıs bır kıtap ve ona zarar veren herkese ne oldugunu goruyosun bide az once tobe demıssın sanırım eskıden muslumanmıssın nasıl ataist oldun sasırdım neyse Ha bu arada bıg bang teorısını bılırsın umarım hı evet o teorı bılım adamları tarafından kesvedılmıs ve kanıtlar bulunmus bılım adamlarıda aynen sunu demıs ' evren yoktan var edılmıs o zaman bır yaratıcı var' , gelelım dıyelımkı outlasttasın veya safırın tepesındesın denızın ortasındasın vs düsün bir ya da en korkulu seyın ıcınde oldugunu dusun sence o zaman bırıne yalvarmak gıbı bı duygu olmıycagınımı sanıyosun? lutfen bıraz daha arastır bu dunyaya eglenmek ıcın geldıgımızı sanm...
+1 yılbi türlü anlam veremiyorum şu sorulara
inanç sistemi tek kişiliktir
ister inan ister inanma
kafanın içini sen dahi göremezken bu soru niye?
islamla alakalı soru olsa proveke derler
bu soru ne oluyor şimdi hayatın ta kendisi mi?115 Yorumla
Soran+1 yılhayatin kendisimi bilmem ama ne sorsak allahin gucu, allah yapar gibi seyler soyleyip gecistiriliyorrr cunku kimse aciklayamaz cunku kimse bilmiyooor ve gormedigimiz birine inanmamiz bekleniyor niyee?
- +1 yıl
benim sana soracaklarımı cevaplayabilecek kadar bilgin ve araştırmacılığın var mı acaba?
Soran+1 yılahahha yok iste yok abi anlamiyonuzmu yaa bana bunlar inandirici gelmiyor kimse gidipte geldimi aranizda hanginiz yandi hanginiz konustu hanginiz gordu ne kadar eminsiniz
- +1 yıl
sen içtiğin sütün içindeki yağı gösterebilir misin var dersin ama gösteremezsin
canın yandığında acıyı gösterebilir misin
beynin var olduğunu ispatlarsın ama aklın olduğunu gösterebilir misin?
Soran+1 yılcanim benim aci gosterilmez orda sinirler hasara ugramistir yanma hissi hissediyorsundur yani sana aciyi gostermemi bekleme. sutun icindeki yaga gelince zaten kucuk tanecikler halinde git bir labarotura arastir derim... beyin vardir ama akilda ayni kapiya cikar akil insanlarin uydurdugu bir seydir o beyindir caniiiimmm :))))))))))))))))))
- +1 yıl
sen ne komik şeysin öyle
ya git napıyorsan yap dünyaya sanki geliş amacınız herşeye muhalefet
istersen git maymuna tap :)
benim inancım doğru değilse bile kaybettiğim bişi olmaz ki ben inancımdan hiç bir zaman şikayetçi olmadım
yeterincede sorguladım
Soran+1 yılnoldu canim savunacak seylerin kalmadimiiiiiii :DD iste hepiniz boylesiniz bir yerde kaliyosunuz :D cok guluyorum :D senin kaybedecek neyin olur biliyomusun koca bir hayat aldigin tum nefes bosa olur yavru
Soran+1 yılbak kendinde biliyomusun cevabi ikili oynama ozaman :D benim soylediklerim hep mantikla alakali sizin savunduklariniz ise sadece CEHALET
- +1 yıl
haddiniz bilin
bana cahil diyip durma
senden daha çok şey bildiğimi ortaya koyarım
klasik ama basit örnekler verdim
sizleri her türlü alt ederim
ama siyaha beyaz diyene edebi de anlatsam anlamaz
saygısızlaçma
saygı istiyorsan saygı duyacaksın ...
Soran+1 yıliste ne biliyosan ortaya koyyy beni bilgilendir :D yeterki beni alt et ama mantikli bir cevap kesin bir cevap ver nolur gormeden gitmeden konusuyonuz
- +1 yıl
şu cimlemi bir daha oku
siyaha beyaz diyene ne desem boş
ispat istiyorsan en büyük ispat zaten peygamber efendimiz ve kuran-ı kerimdir
şimdi diceksin ki geçmişte çok akıllı insanlar vardı ortaya her türlü şeyi attılar falan filan
bu kadar mükemmel bir sistem var ortada bilimin bile cevaplayamadığı sorular var
sana daha ne kadar büyük kanıt sunabilirim ki sen istemedikten sonra
- +1 yıl
Yahu bu sistemin nesi mükkemmel?Dünyada mükemmel olan ne var?Açlık,sefalet,zulüm,işkence,ezen,ezilen ne ararsan var.Sizlerin mükemmellikten anladığı şey nedir,bir türlü anlamıyorum.Yani mükemmeliyeti sizler canlılardan bağımsız olarak düşünüyorsunuz.Oysa şimdi doğada tahrip edilip yok ediliyor,yani hiç bir şey mükemmelliğini ilk günkü kadar koruyamıyor,Tanrı dediğin varsa eğer o niye bu mükemmeliyeti korumuyor,ya da koruyamıyor?Varmı akla mantığa uyan bir açıklaman,yoksa gene nasihatmi vereceksi
- +1 yıl
Kıyamet alametlerinde yüzyıllar önce bahsedilmis birsey bunlar
Mükemmel sistemi bozan insanlar ve bitmek bilmeyen ihtiyaçlar
Yaradan sonsuzluktan bu dünya için bahsetmemis
Her türlü fenaligi yapan insanlar Yaradana mi hesap soracaklar - +1 yıl
Yahu ozaman yaratıcının kendiside mükemmel değil ki,içinde her türden yanlışın döndüğü bir dünya nasıl mükemmel olsun,saçma değilmi kardeşim.Şimdi beni yaratacaksın ve bana eziyet çektirecek süründüreceksin.Ben deneme tahtasımıyım?Ya da Tanrı eğer varsa,sadist birisimidir,başkalarına eziyet ederek sınasın onları değilmi?Ya da madem yarattı,niye iyilik ve kötülük var değilmi?Çok saçma...
ateists olduğuna göre buyur link açıkla
neyse işin gırgırını bırakalım o senin kararın kimse karışamaz zaten kimseye söylemene açıklama yapmana gerek yok02 Yorumla
+1 yılgittiğinde görürsün selam söylersin benden taraf zebanilere... ayrıca sana şunu dicem benim inandıgım dogruysa sen harbiden ayva değil başka bişi yedin ama senin inandıgın dogruysa ben hiçbirşey kaybetmem...
50 Yorumlaulan biz de gitmedik cennete, namaz niyaz yok, yasakları yapıyoz. solumdaki melek çift vardiya çalışıyo ama ateist mi olduk anasını satayım. inanıyoz, mesleğim gereği ateist düşünürüm ama niye riske atayım, akılcı ol biraz ya
06 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 520 cevap paylaştı. ben de ateistim sorun olursa bana danışabilirsin.kararın doğru beynini kullandığın,sorguladığın için tebrikler arkadaşım.
27 Yorumla- +1 yıl
jeodemp2 bir üstteki maddesel yanıt daha tatin edici emin ol
kendi doğrularını evrensel sanma
çünkü ruhlar yaratıldığında kulluk yapmak için yemin ettin de o yüzden , görmediğime inanmam diyorsun da dünyanın oluşumunu ve amacını açıkla bana da göreyim
05 Yorumla
Soran+1 yılsiz aciklayin ozamannn. allahin taktiri demeyin cok gulerim. adam gibi aciklayin sunuda artik rahat edelim dimii :))
Soran+1 yılkuran mealini okudum ve bana inandirici gelmedi demekki sen dogru okumamissin kurani yanlis okuyanlar dindar dogru okuyanlar ise ateist oluyor bunu unutma cok sahit oldumm
Soran+1 yıltabi zora gelince hepiniz bir yerde tikaniyosunuz yaaaaaaaaaaaaa iste bu yuzden ATEISTLIGI TERCIH ETTIM
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılaklımızın fikrimizinde şekli yok ama aklımız fikrimiz var sonuçta değilmi allah akıl veriyor ama bazıları kullanmasını bilmiyor malesef
16 Yorumla
Soran+1 yılsende ordan burdan duydugun sozleri buraya yazma :D iste bende diyomki akil fikir veren allahi sen nerden gordun ne biliyon diyom ya laa :D
Cevap sahibi+1 yılordan burdan duymadım mantık yürüttüm tavsiye ederim sende yürüt :)
Cevap sahibi+1 yıliman etmiş ama iş işten geçmişmi diyorsun
islam dinini tanımamıssın demekki , hristiyan olan albert einsteinin ilkokuldayken ateist hocasına çok güzel bir cevabı var izle istersen
20 Yorumlaneden sorma gereği duydun ki onu merak ettim..olduysan kendine oldun buradakilere değil ki ?
hem burada çoğu kişi şimdi sana buraları kim yaptı kim yarattı bilmem ne..tarzı şeyler konuşacak aa yanılmışım haklıymışsınız mı diyeceksin ?11 YorumlaAteist olma ama din'i vazifelerini yerine getirme. Sorgulama bırak öyle kalsın. Muhhabetini dahi açma. Böylelikle kimseye hesap vermek zorunda kalmazsın. Varsa, Allah hesabını sorar.
02 Yorumla
Soran+1 yılallah merhametli diyolar inanmadigim icin beni sonsuza kadar yakacakmis buna ne demelii
aferim sana bizdensin artık ateist olduğunu herkese söylemene gerk yok içinde yaşa en azından ben öyle yapıyorum inancım kimseyi ilgilendirmez onların ki de beni.
10 Yorumla
+1 yılarkadaslik at konusalim.deistim seni cok iyi anliyorum. karar aldikta bende cok zor durumdaydim.ve simdi cok mutluyum
00 Yorumlaaraştır bak din bilimin ilerisindedir ilimini tamamla dinini seç hayat senin ama iyice araştır bence neyin ne olduğu hakkında bilgi sahibi ol önce
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAteist insan gerçekleri göre göre inanmamayı tercih eder...Hangi yoldan giderseniz gidin, hangi inanca inanırsanız inanın son yol ALLAH'a çıkacaktır...Araştırmayı bilmiyorsunuz...ALLAH sizi ıslah etsin diyorum :) Her görüşe saygımız vardır...
09 Yorumla
Soran+1 yılgidip gordunmu ne biliyon
Cevap sahibi+1 yılGidip gördüm diye bir iddia eden oldu mu ?
Soran+1 yılozaman nasil bu kadar eminsin ?
Cevap sahibi+1 yılİnanarak gitmek, inanmadan gitmek ikisini de iyi bir düşün derim ve ayrıca Fizin bilgin iyiyse sana bu şekilde de anlatabilirim veya olasılık hesaplarıyla...
Soran+1 yılbana masal anlatma kesin kanit bilmek istiyorum beeeeeeeeeeen
Cevap sahibi+1 yılkalbinin olduğundan eminsin hislerinin gerçekliğinden bana biraz söz etsene ?
Soran+1 yılelimde benim bir kanit yok o yuzden soyleyemem ama siz sqanki elinizde bir kanit varmis gibi kesin konusuyonuz ya onu diyom ben onun derdindeyim kim gitmiste gormus ?
Soran+1 yılelimde kanitim yok ama siz sanki elinizde kanit varmis gibi kesin konusuyosun gormeden etmeden?
Cevap sahibi+1 yılBunu anlamak istemiyorsan ben sana ne anlatayım ki ? : Bomboş, peygamberlerin dünya'ya geldiği apaçık ortada, ölüyü diriltiler senin gibilerini inandırmak için ama inanmak istemeyen için hiçbir delil yok...ALLAH kendini bize gösterseydi sence de çok basit olmaz mıydı ?
en doğrusunu yapmışsında bu böyle bir günde karar alınarak oluşacak düşünce yapısı değil ki
01 Yorumla
+1 yılsalla beyb takıl kafana göre kimseye de ben ateistim die açıklama yapma onlardan biriymiş gibi onlarlar taşak geç.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldinsiz kitapsız köpekler kaldır bak etrafına yaratılan neyde kusur var ALLAH belanızı versin sizin beyinsizler okul bebesi gibiymiş sen ALLAH ın varlığına inanan tüm bebelere kurban ol lan
01 Yorumla
Soran+1 yılislam hos goru dinidir senin bu sozlerini gordukce daha cok anliyorum :)
+1 yılSana Çok Güzel Bir cevabım var ben bunu kanıtlarım sana
00 YorumlaNe diye millete bir seyler soyleyeceksin ki bu konuda?
00 Yorumla
+1 yılGizli primcilerden nefret edıyorum anasını satım...
00 YorumlaSon cumlen kararini anlatiyo zaten.burdakilrden ne bkliyonki
00 Yorumlagörseydi imtihanın ne kıymeti kalırdıki ?
82 Yorumla
+1 yılDoğru yapsaydın, içinde bu şüphe olmazdı.
10 Yorumlakimseyi ilgilendirmez keyfine bak
20 Yorumlasaygı duyarım herkesin doğrusu farklıdır
10 Yorumlaateist olunca rahatlıyor yav insan
20 Yorumla
+1 yılateistlik diye birşey yoktur
10 Yorumla
+1 yılZamanla farkedersiniz doğru ya da yanlış olduğunu
01 Yorumla- +1 yıl
Güncelleme inanmadığın varlıktan ne bekleyebilirsin?
Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. ara ara değişir o ama hayırlısı.
00 Yorumlafiravun bile öleceğini anlayınca iman etmiş ama !
02 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. hadi geçmiş olsun
00 YorumlaYanlış yaptın.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlsanda Olmasanda Ne Farkı Varki.
00 Yorumla
+1 yılhadi hayırlı olsun
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım