Selamünaleyküm hayırlı akşamlar arkadaşlar
Bu söz size ne ifade ediyor ?
Cevap verenlere teşekkürler
Bu söz size ne ifade ediyor ?
Cevap verenlere teşekkürler
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Köyün birinde gençler toplanmış, maç yapacakmış. Hakem olarak da köyün imamını seçmişler. İmam düdüğü çalmış, maç başlamış. Gençler gol atabilmek için birbirlerini ezip geçmişler, kan ter içinde kalmışlar. Gol atan taraf, böbürlenmiş, yiyen taraf ise bunalıma girmiş.
Derken imam maçın bitiş düdüğünü çalmış ama "atılan tüm golleri geçersiz saydım." demiş. Yani maç 0-0 başlamış, imam yüzünden yine 0-0 bitmiş. Gençler imama kızmış;
-Hoca, biz bu maçı boşuna mı oynadık? Onca golü boşuna mı attık? Maçın her şartta 0-0 biteceğini bilseydik, gol atmak için için birbirinizi vurup ezmezdik.
İmam gayet sakin;
-İşte hayatı öğrendiniz gençler demiş. Çünkü hayat tıpkı bu maça benzer. 0-0 başlar, 0-0 biter. Doğarken çırılçıplak doğar, ölünce de çırılçıplak gidersiniz. Geriye sadece insanlığınız ve yaptıklarınız kalır.
aleykümselam.. diyorki sadece dünya varmış gibi yaşarsan eyvah yandım bittim mahvoldum diyebilirsin ama öte tarafın varlığının bilincindeysen bu sana rahatlık sağlar elbet bir gün buradan yollanacağını bilirsin.bu sözü söyleyen zatlar ayetleri hadisleri okuyup hayatlarına uyguladıkça bu sözler süzülmüş dudaklarından boş laf değil yani.
Ben öyle düşünmüyorum. Dünyaya gerçekten çok önem veriyorum. Çünkü ben burada yaşıyorum ve bunun en güzel birşekilde üstesinden gelmem gerekiyor. Var olduğumuz yerin hakkını vermek gerek. İşte o zaman ektiğimizi biçebiliriz.
Düşündürücü bir söz paylaşmışsın. Teşekür ederiz sana.
Gitmeden şunu da söyliyeyim. Arkadaşlığımız yok ama ara ara cevaplarını görünce beğenerek okuyorum. :)
Evet aynen öyle kardeşim
Teşekkür ederim <3
Teşekkür ederim
Rica ederim arkadaşlar... :)
her ne kadar elini eteğini çek dünyadan demekmiş gibi anlaşılsa da dert edinmeyi/dert ettiğini hafifletmek için söylenmiş bir telkin. öyle ya derdin azı yoktur. başımızdayken dünya kadar :)
Cevap
24Cevap
Dünya'ya sahip olmak yani ; herşeye sahip olmak gibi bir niyetin varsa, nankörsen, paylaşımcı değilsen kısaca herşey benim olsun zihniyetindeysen, istediğin herşeyle aynı oranda derdin var demektir, yani ne kadar çok şeye sahip olmak istersen bir o kadar çokda dert yanında gelecektir.
Aleykum selam
gözü dünya hayatında olan hep ister.Dünyada eksik bitmez istedikçe ister
o yüzden bu o kişiye dert olur dünya hayatı bitmez zanneder
ama ölümde var demek lazım o kişiye dünyadan ibaret değil hayat
hak soracak hayatın boyu naptin sen? Gel bakım ver hesabı ne yuzle vereceksek o hesabı :(
Pek bişi ifade etmiyor. Hatta " Ağzı olan konuşuyor" diye düşündüm.
Ne yani derdini dünya etmeyip de miskinliğe mi çekilelim.
Söyleyene dil uzatma bari
Bunu yoldan geçen adam söylemedi
Yoo ben söyllemedim anonim falan değil
Yunus Emre
Dünya'da herşeyin bir sonu var dünyanın bile bu yüzden dünya hayatı önemli değil önemli olan dünya hayatı bittikten sonra nasıl bir hayat olacağı ve bu istediğin hayat için dünya da neler yapıyorsun
Aleyküm selam hayırlı kandiller kandilini kutlamamıştım..
güzel bir yunus emre sözü :)
Dünyalığı dert edenin kavgası biter mi?
Halbu ki bilmezler yarın yok...
''Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa, Rabbine dönüp, 'Benim büyük bir derdim var!' deme; derdine dönüp 'benim büyük bir Rabbim var!' de.''
Öteki dünyayı düşünmek lazım, bu dünya gelip geçici.Öteki dünyayı değil de, bu dünyayı düşünürsen, dertlerin içinde boğulursun.
Onu anlatmak istiyor :D
Yanlış hatırlamıyorsam ahiret inancın yoktu galiba senin? :)
Kısa ve öz bir cevap olmuş. İyiydi :)
Eve yok ama bu cümlede anlatılmak isteneni anlıyorum :D
:) Anlatılmak isteneni iyi anlamışsın :)
+1 i unutmadan vereyim :)
Hz EbuBekir (r.a), birgün bir ceviz için kavga eden çocukların arasına girer,
- Durun ben ikinize de pay edeyim der.
Cevizi kırar, içi boş çıkar.
Mübarek, çocuklara döner;
“Biliyor musunuz” der
“uğruna dövüştüğümüz dünya bu işte..”
Alkolümü tedarik edin bu dünyanın derdini bırakayım.
:D :D
Dünya kadar malın olacağına fındık kadar eeee...hımmm...hıhım.
bu söz beni anlatıyor ben sadece dünya hayatına bakıyorum mesela ne yaşadım o kadar kar diyorum eğlenceyi burda arıyorum dünyada olan bu kadar güzelliğin cennet denen ütopyada olduğuna inanmıyorum
ve aleyküm selam dünya işleriyle uğraşmayın baş edemezsiniz gibi bişey galiba. ebedi hayat için hazırlanın demek istemiş bence.
aleykümselam eğer ahiretten çok dünyayı düşünüyorsan dünyanın bütün yükleri seni bulur anlamına geliyor aslında birçok anlama geliyor
Derdi dünya olan derdinin ne kadar olduğunu biliyor.Birde derdi ahiret olanı düşün, derdini sayamıyor bile garibim.
dunyanın fanı oldugunu ahiret ıcın bırseyler yapman gerektıgını vurguluyor
sadece yaşadığımız hayatı düşünmememiz gerektiğini ifade ediyor
aleykum selam.derdi öbür dünya olanın yükü ne kadar oluyor bu mantıkla
yuku seytan ve senin iraden belirler arkadasim
bu dünyanın gelip geçiçi olduğunu ve dinimize ne kadar değer vermek istediğimizi anlatıyor
Bu dünya gelip geçici , önemli olan öteki dünya :)))9
bana heç birşey ifade etmiyor valla saygılar güzel ve türbanlı bayan
Sana da saygılar gizli.
öptüm byeeee
Gerizekalı.
aaaa maa olmaz siz türbanlılar hepiniz aynısınız paso salaksınız!... Kafayı açın da az biraz içersi hava alsın la kokuşmuş iyice :D zuhahahaha
mismillah sipnakaaaa dinimiz amin kuran evliya ben der hadi eyvallaaaa
Doğru ve güzel bir söz...
bence gayet ne ve acik ne ifade ettigi.
dünyanın derdi bitmez diyor
kiminin cenneti dünyadadır katılmıyorum
sonsuz cennet fani cennetten iyidir bence katilmalisin
çok doğru dünyalık şeyleri dert etme diyor
ve a.s. anlayana çok şey anlatan bir söz
imana geldim mümin kardeşim
Hayat boş eğlen coş demek istemiş şair burada
bu sitede zaten çoğu ateist niye yazıyorsunki
istediğimi yazarım
ben sana yazamassın mı dedim anlama kıtlığı var ? bundan sonra yazsanda beyninin olmadığını anladığımız için dikkate almayız
dünya derdini iplememek demek:)
Bana anlamsız geldi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar