Sadece olgun ve sebebi belirtilen yorumlari ciddiye alip +1'liyorum. Sizce kalmis midir? Evetse neden, hayirsa neden?
Cevabın nedir?
Kalmak üzeredir. Sitede de daha önce soruldu, kişisel gözlemlerime ve arkadaşlarımdan edindiğim tecrübelere göre kızların seçen ve etken taraf olduğu yaş aralığı 15 - 25 yaşdır. 25 yaşından sonra -tabi aynı yaş grubu bireyleri karşılaştırıyorum- erkekler olayları kavramaya başlarlar. Okul bitmiştir iş hayatına atılmıştır, hatta belki askerliğini de yapmıştır ve hayatın gerçek yüzüyle karşı karşıya kalmıştır. Görür ve anlar ki ömrü boyunca reddedilmesindeki sorun kendisi değil, kızlar ve kızların hep daha iyiyi arama ve kendini en baştan birine bağlamama çabasıdır.
Bu kötü bir şey değil aslında. Doğada da pek çok canlı türünde dişiler hep en güçlü en gösterişli erkeği eş olarak seçerler. İnsan hayatında da bu böyle başlar ama ileriki yaşlarda işin içine geçim kaygısı ve para girince gençlikte kızların ilgisini çeken tipte erkekler genellikle reddedilen kesimde kalan, kızların beğenisini çekememiş hemcinsleri kadar iyi koca adayları olamamaktalar. Bu noktada mevzuya erken uyanıp böyle çocukları kapatanlar ya da olaya realist yaklaşıp kendisini seven ve iyi bir eş olabilecek erkeklerle birlikte olan kadınlar hayatlarını kurarken. Bunu yapamamış olanlar yavaş yavaş yalnızlığa sürüklenir. Bu noktada ilişkilere hiç bulaşmamış kızların adaptasyon sorunu daha da büyüktür. Peşlerinde erkeklerin koştuğu kızlar iyi kötü birini bulup kapatabilirler. Diğerlerinde o teknik donanım da, o kadar fazla seçenek de yoktur.
Ne zaman ki yaş 25i geçer, artık seçen taraf erkekler olur. Acı gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlar..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılsiz hala okumakla, parayla, yakışıklılıkla/güzellikle birilerinin bulunup evlenileceğini sanıyorsunuz. nasibin yoksa ne olursan ol, ne yaparsan yap olmaz arkadaşım olmaz anlayın artık bunu. hep istiyorsunuzki her şey istediğiniz gibi gitsin ama olmuyor işte. milletin dolduruşuna gelipte kendinizi üzüyorsunuz boşuna. kesin biri sana, kızım 24 yaşındasın okudun güzelsinde eee hala yok mu bir aday? bu gidişle evde kalırsın sen valla. diyor sende gelip derdini ksde anlatıyorsun. ya da kimseyi beğenmiyorsun. bunun nedenini en iyi sen bilirsin...
12 Yorumla
Soran+1 yılCok haklisiniz. Hak veriyorum. Ama insan sevgiye ihtiyac duyuyor. Sonra aynen bu cumleleri duyunca acaba ben mi sorunluyum diyorsun..
- +1 yıl
sevgiye hangi insan evladı ihtiyaç duymazki? hayatını birleştireceği, iyi günde kötü günde birbirini hiç bırakmayacak olmanın mutluluğuyla nikah defterine imza atmayı. bunun sorunlu olmakla bir alakası yok. sadece sabretmeyi bilmiyoruz hepsi bu...
24 yaşında tabikide evde kalmamissindir merak etme üstelik okuyomussunda bence en iyisini yapıyorum okuyan bir bayan için bu yaş evde kalmak değildi merak etme hayatinibyasa kendini geliştir egitimini tamamla daha sonra senin gibi kafa dengi birini bulunca evlenirsin merak etme sen hayatina bak zaten kaderinde kim varsa o senin karsina cikar elbet sakın evde kaldimmi die bir evlenme cabasina girme daha sonra cok pisman olursun akisina bak sen kendini geliştir.
10 Yorumla
+1 yılBu soru sormak bile anlamsız bence. Eğitimini devam ettiren bir kızın evlenmesini beklemek bana göre çok saçma. Hayatta öncelikler vardır. Önce okulunu bitirir mesleğini eline alır, güzel bir iş bulur ve sıra evliliğr gelir. Ayrıca günümüzde 24 yaş evlilik için erken bir yaş.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
80Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı. Kalmamıştır, Daha otuza kadar yolun var
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 743 cevap paylaştı. 24 yaşında kız neden evde kalmış olsun yahu?
Ayrıca evde kalmak da nedir? İnsanın en verimli çağı 18-28 arasındaki dönemidir. Bu yaşlarda kişi kendisini ve dünyayı keşfetmeli. Daha 21-22 yaşında evlenen insanlar, dünyadan bir haber yaşıyorlar. 24 yaşındaki kadın da, dizini kırıp, kocasına hizmet ederek zaman geçirmektense, yaşadığı dünyanın farkına varabilmeli. Kendini geliştirmeli. Evliliği bırakın da sonra düşünsün.22 Yorumla
Soran+1 yılCok dogru 👍🏼
+1 yıl24 yaşında evde kalmak diye bir şey olamaz. Zaten artık üniversite 24-25 yaşlarında bitiyor. Bitsin iş güç, atanma falan derken bu 26-27 yi bulur. Hiç öyle düşünme. Ben 28 yaşındayım hala evliliği 2-3 yıl öteye atıyorum. Ama şartlar oluşsa erken evlenmek isterdim. Erkenden kastım 26-27 falan yine.30 a kalmak istemezdim.
10 Yorumla
+1 yılEger okumuyorsa kalmistir gozuyle bakiliyor bizim turk milletine gore.. okuyorsa bir ugrasi oldugu icinde kalmamis gozuyle bakiliyor. Aslinda bizim turk milleti cogu zaman cok yanlis dusunuyor evliligin yasi yoktur kendini ne zaman hazir hissedersen o zaman evlenirsin. Aman bosversene kafana gore takil kim ne demis kimin umrunda..
10 Yorumladaha okuyorsun ve senin takıntın yaşdan dolayı. genel olarak herkez 24-26 yaş aralığında evleniyor bildiğim kadarıyla. Yalnış biliyorsam düzeltirsin. Okuduugndan dolayı evde kalmıs sayılmazsın yavas yavas sonlara gelmışsın senın okulun ne zaman bitiyor?
02 Yorumla
Soran+1 yılSeneye, o da tabi alttan dersler kalmazsa
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Hayır. Kendini geliştiren bir insansa evde kalmaz, ama biraz zor birisi bulur. Kendi kafasına hitap eden birini bulmak kolay değildir.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Ustelik ben yurt disinda yasiyorum. Turk, muslumen ve kafa dengi birini bulmamaktan cok korkuyorum :( Allah hayirlisini versin.
Nie kalmış olsun.. keza okumasa da farketmez. Bu yas gayet normal ayrica kendini hazir hissetmek o olgunluga erismek gerekir evlilik basit bir iliski degil bir omru paylasmak.. Kisi dogru insani buldugunu dusundugunde hazir oldugunda zaten evlenir yasla bir alakasi yok
10 YorumlaKalmamıştır daha yaşın genç 24 yaşındasın 30-35-40 yaşında değil yaklaşmamışsın bile henüz hayatının başlangıcındasın evlilik adımı olarak taliplerin olacaktır veya etrafından okulunun bitmesini bekleyen aileler olacaktır talip olmak adına.
10 YorumlaEmin ol 23 yaşında mezun olup işsiz kalmaktan daha iyidir
11 Yorumla
Soran+1 yılEger bu durumdaysan. Allah yardimcin olsun, hayirli kazanclar nasip etsin.
Kalmamistir diye düşünüyorum cunku 40 dan sonra insanlar yaslanmaya baslarlar 24 yasinda olgun bir bayan i kim istemezki kismetin cikar illaki aceleye gelmez bu isler
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 354 cevap paylaştı. 20 yıl önce olsa belki evet ama günümüzde 24 yaş evde kalmış değildir. 30 lara kadar çıktı "evde kaldı" yaşı. Eğitimin devam ediyorsa umursama böyle şeyleri, bittiyse eğer ilk talibinle evlen gitsin.
10 Yorumla
+1 yılevde kalmak ne kadar itici ve aşağılayıcı bir yaklaşım kadınlar vitrindeki bebekler midir ki erkekler kimisini beğenmeyip dükkanda bıraksın, onun haricinde hayata biraz geç kalmıştır bence insan bu yaşlarda kalbiyle ve beyniyle uyuşan biri bulamaz ise ilerleyen dönemlerde sıkıntı yaşar ki şahsen bende aynı konumda sayılırım.
00 Yorumla
+1 yılEvet evde kalmışsın.
Yaş olmuş 24 püüüüüü
Ne zaman okuycan ne zaman herif bulucan ne zaman evlencende ne zaman cocuk doğurcan.
Halbuki 15 yaşında görücü usulü evlenmeli, en az 3 cocuk doğurmalı, ekonomik özgürlüğün olmadan erkeğinin eline bakmalı, arada paşa paşa dayağını yemeli ve bu şekilde mutlu mesuth yaşayıp gitmeliydin.
Cevabım evet evde kaldın.
Yazık sana üzüldüm.
Evet.00 YorumlaSaçmalama ne evde kalması eskiden küçük yaşta evleniyordu herkes Annem babam 20 yaşındaymış evlendiğinde bense 23 yaşıma giricem 6 ay sonra daha kız arkadaşım yok 😀 evde kalmadın rahat ol
10 Yorumla
+1 yılalakasi yok. 30 lu yaslarda hala kariyer yapmak icin ugrasan bayanlar var ve hala bekar. Evde kaldik demiyorlar.
20 Yorumlayahu 24 nedir ki 30 35 e kadar yolu var okumanın. Özellikle üniversite ortamında yeni akademisyen olanların yaşı en erken 27 28 :) 24 daha çook küçük
20 Yorumla
+1 yılEski zamandı o artık 24ten aşağıda evlenenler hemen evlendi deniliyo oyüzden evde kalman için 27-9u devirmen gerek.
10 Yorumla
+1 yılNiye evde kalasın ki? İnsanlar artık bir sebebe bile bağlı olmaksızın 30 yaşına kadar bekliyorlar evlenmek için. İçin rahat olsun.
10 Yorumla
+1 yılNeden ev'de kalsın? Yeter ki okusun ve dürüst bir insan olsun. Kendisini geliştirmeye bakan kızlar'a saygıyla bakarım hep.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. şu dönemde evde kalmak diye bir şey yok kim kendini ne zaman hazır hissederse evlenir ki 2
yaş bence erken10 Yorumla
+1 yılTabii ki hayır. 24 yaş geç bir yaş değil ki. Ayrıca henüz okulu varsa evlilik söz konusu olamaz. Kişi kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman evlenmelidir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 677 cevap paylaştı. 24 yaşına kadar okuyup sonra evlenmenin mantığı nedir ki ev hanımlığına diploma istemiyorlar okuldan sonra evlenip iş bulayım desen yeni evlisin coluğun cocuğun olur diye işede almıyolar zaten evde kalmış değilde evde kalmayı secmiş diyebiliriz
06 Yorumla- +1 yıl
Görüştüğü kimse yokmus ama
- +1 yıl
Evlenmek icin okumayı neden bekliyosun diploma istenmiyor dedin ya, bayanın zaten görüştüğü kimse yokmuş sorun okulun bitmesi değil de görüştüğü kimsenin olmaması. Bundan sonrasında evde kalmış mı oluyorum diye soruyor
- +1 yıl
@kedimikediyedimiyav he anladım ya evde kalmak böyle bişi değil ki aslında bir sevgilin olur seversiniz birbirinizi 20 yaşında evlenirsiniz bu kişinin ne zaman karşına cıkıcanı nerden bilebilir insan 20 olur 30 olur 40 olur benim demek istediğim karşına düzgün birinın cıktığını farz ediyorum bunca zaman okumuşsun hayatının yarısı gitmiş hemen evlenmek niye biraz calış kazandığın paranı gönlüne göre harca gecim derdin olmasın sonra evlenirsin zaten
- +1 yıl
Ben de ayni düsüncedeyim ama toplumun dayattığı bir sey bu kızlar yirmiye adım atar atmaz evlilik artık düsünülmeye baslanıyor sevginin ne zaman geleceği belli değil ne yazık ki
+1 yılEvde kalma muhabbetini bir türlü idrak edemiyorum
Hayatını yaşa boşver kocayı60 YorumlaBu yaşadığını yere gore de değişiyor sanırım
Bence evde kalmamıştır çünkü 24 yas çok genç bir yas10 YorumlaKalmamıştır. Çünkü düşündğüm tarzda bir kızsa bu kız ideallerin peşinde koşuyor. Ve bu işler kısmet işleridir. Bakkalda kibrit almaya benzemiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoo neden kalsın bende okulum yeni bitti çalışmıyorumda sebgilim askerde gelince evlenicez ama kendini geliştirmen önemli ev kızı olmak kötü değil ki gayette mütiş bişi.
10 Yorumla
+1 yıl24 yaşındasın 34 yaşında değil ne evde kalması. Ayrıca okuyosun. Eline diplomanı almış düzgün bir işe girip hayatını düzenine sokmamışsın daha. Evlenmek için erken.
10 Yorumla24 yaşındaki kız önce okulunu bitirmeli o evde kalmış sayılmaz.
20 Yorumla
+1 yılevde kalmamış en yakın arkadaşım 26 yaşında okuyor daha ve evliliği takmıy
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılkalmamıştır. bence ideal evlilik yaşı 26-27 civarıdır. sırf evlenip kurtulayım mantığıyla hareket edilmemesi gerekir. doğru ve gerçekten sevdiğin bir insanı bulmaktır önemli olan
00 Yorumla Evde kalmanın bir yaşı mı varmış? 24 yaş genç, bazısı için evlilik için fazlasıyla erken. Evde kalmak tabirini zaten saçma bulurum. Evlilik bir amaç değil doğal bir sonuç, seçim olmalı.
00 YorumlaNeden evde kalsin benim okulum 26 yasinda bitecek daha kariyer yapicam zaten evlilik meraklisi olsak okumayiz her yer koca dolu onemli olan şu hayatta bir şeyler basarabilmek degil mi
00 Yorumlahayır tabiki 22 - 26 arası en normali ama 30 -35 e kadar bile evde kalmış sayılmazsın Önemli olan mutlu olacağın biriyle evlenmek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet bende öyleyim çünkü ben istedim böyle olmasını çabuk kırılabiliyorum hiçbir zaman sert davranmadım anlayışlı ve medeni oldum hepsi iyi niyetimi kullandılar birazda şakacıyım ama fazla değil öfke kontrolüm mükemmel ama işte kader değil yanlış seçimler yapıyoruz hep yol verdim bulucam ama birini
00 YorumlaHayır kalmamış 24-25 evlenme çağı bence. Ama sonrasında evlenmiyorsa diyebilirler 🙊
12 Yorumla
Soran+1 yılYani bir senesi mi var bunun sana gore?
+1 yıl24 yasında okuyan neden evde kalsın ki. Çalışmaya başlamış 30 yaşında bayanlar evde kalmıyroda sen mi kalıyorsun. sıkıntı etme çok fazla zamanı gelince seni birisi bulur eminim
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Bu devirde evlilik meslege zenginlige ve tipe bakiyor iyi isin olursa guzelsen 35 inde bile taliplerin olur
10 YorumlaDeğil bence sonucta okuyosun okuyan biri için en ideal 26 27 olmalı evde bos bos otursan gıt evlen derdım
00 Yorumla
+1 yılEvde kalmak nedir ya, kısmetin çıktımı yaşın önemi yok, ekonomik özgürlük ve bilinçsel gelişimini sağla, nasibin de varsa zaten karşına çıkar.
10 Yorumlahayır değil üniversite bitince zaten en erken 22 yaşında oluyorsun :) yüksek lisans derken iş hayatı derken 24 hatta 28 -29 bile normal
10 Yorumla
+1 yılkalmamıştır, çünkü günümüzde evlilikler 30lar da oluyor neredeyse, ve okuyan bir kız hiç bir şekilde evde kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılneden evde kalsın ki? okulu bitince zaten bir mesleği olduğu için sosyal statüsü de yükseleceği için daha elit ve mantıklı bir erkek bulur bence
10 YorumlaNeden evde kalmış olsun ki? Evlenmenin bir yaşı yok ki. Kısmet bu işler güzel de olsan çirkin de ya da okumuş veya doktora yapmış biri olsan da. İlla ki biri çıkar karşına
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır kalmamıştır. Hayat zaten 25'te başlar. 25 den önce evlenmek hayatını kendi ellerinle öldürmektir ve hevestir. Salla gitsin bekarlık sultanlıktır.
10 YorumlaKalmamıştır.
Herkes evlenmek zorunda değil evde kalmış kavramına inanmıyorum.12 Yorumla
+1 yılevde kalmak diye bişey yok ne zman istersen ozaman evlenirsin
10 Yorumla
+1 yılEvde kalmak diye bir şey yoktur. Evde kalmak kavramı kadını en çok aşağılayan kavramdır. İyi günler.
10 YorumlaHayır yaşı normal daha uzun yolu var takılmasına gerek yok
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılneden ewde kalmış olsunki zaten bence ideal ewlilik yaşı 25 ten sonradır. birde 35 olmadan ewde kaldım deme.
10 Yorumla
+1 yılbenim yöremde 20ye kadar evlenmemis bir kiz evde kalmistir :D :D
00 YorumlaBende 24 yasındayım ne evde kalması hangi devirde yasıyoruz 😅
10 Yorumla
+1 yılHayır neden öyle olsun, sonuçta okuyorsun ve 24 hiçte geç bir yaş değil. Tamam yaşıtların bu senelerde evleniyor ama senin amacın belli, yangına körükle mi gideceksin :D daha dur 24 ne
00 Yorumlaneden evde kalasın hem sefa senin başına keşke ben senin yerinde olsaydım
10 Yorumla
+1 yılEvde kalmak diye bir şey yok, evlenmek marifet değil. İnsan kendini geliştirip, birazda gençliğini yaşamalı.30-35'ten önce evlenmeye sıcak bakmıyorum.
10 YorumlaEvde kalmakla ne alaka. Niye evde kalalım. Ya da niye illa evlenmek zorunda olalım. Çalış paranı kazan.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kızlarda 25 yaşa kadar normal bence sonrası 1-2 sene orta tehlike 28-29 geç kalmışa girer
00 Yorumla
+1 yılOkuyan herkes 18 indedir
11 Yorumla
Soran+1 yılFarkli.. Guzel
Evde kalmamıştır izdivaç programına çıkma zamanı gelmiştir sadece
00 Yorumla
+1 yılHayır çünkü bnim halam 30 unda evlendi 24 bnce erken
00 Yorumla
+1 yılEvde kalmak diye bir saçmalık olamaz ya
10 Yorumla- Devamını Gör (53)
Devamını Gör(98)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında