Aşk İlişkileri konusunda 408 cevap paylaştı. Hep onun yaptıklarını ve yapmadıklarını anlattın. Eğer senin gibi biri eşin olsaydı, sonuç veya sürdürülmekte olan ilişki/evlilik ne olurdu? Şayet "olmaz" ise kendinde de kabahat maalesef ki var ve potansiyel olarak var da bu konuda o daha suçlu her iki şekilde de. Alınmaca darılmaca yok görüşüme...
Zaten insanlar hedonisttir ve ben de. Ama insanların çoğu nasıl uzun metrajlı bir hedonistlik yapacaklar bilmiyorlar. "Çok kötü" dönemde olan birinin "çok kötü" dönemde olan biriyle umut dolu bir yolculuğa çıkması çok yanlış olmuş; eş seçmedeki yegâne ana ilke, kendimizin ruhu dışında bir kimse düzelecektir diye ümit etmemektir. Çünkü ergenlikten sonra hemen hemen hiç değişmez. Yani saydığınız düzelmeler ve bozulmalar adamın size karşı hissettiği sığ duygularıyla olmaz, biraz kaba konuşmak gerekirse. Çok hoşlanmayı uzun metrajlı hoşlanma yani aşk olarak ele alabilmek için mantık yüksek raddede bulunmalı çünkü gelecekteki 60 yıllık birlikteliğinizde, ikinize de yapıcı/faydalı olma nokta atışı şart. Eros'un oku "mantık".
Bunların dışında, onun şu anki huyu için (aslında hep öyleydi de çok ayrıntı olduğundan algılamak zordu -erkekler matinesi yeteneği gerekir ki kadınlarda yoktur genelde, erkekleri istatistiki bir tahlile tabi tutmaya yarayan bu olgu-), ki bunlar etrafınızdaki "Sonradan ne oldu?" evlilikeri; sonunun ne olduğunu anlatmama gerek yok.
Hümanist bir insan, içinden geçmese de iyi davranabilir ama bu yetmez, bu da Nijeryalı arkadaşım Samuel'in "Sahte gülenlerden ve gülümseyenlerden nefret ediyorum" cümlesinin nedeni aslında; yabancı (ecnebi değil) kimselere karşı olan efendilikte ve gurur okşamakta bir harika olsa da hümanist biri, ne yazık ki içinden geçmediğinden dolayı idare edemiyor. İnanın, erkekler de kadınlar gibidir cinsellik konusunda biraz daha fazla olun saplantı/azgınlık/yatkınlık haricinde; duygusal ihtiyacınızı (evliliğinizi, ömrünüzdeki kalan 60 yıldaki mutluluğu) karşılayacak erkekler var çünkü onlar kadınların aynısı.31 Yorumla- +1 yıl
Karakter sınırlaması vardı. Eşlik ve müstakbel eşlilik (çünkü onu bir eş gibi anlattın) aynı şeydir. İlk paragrafıma göre söylüyorum ve göreceli olmayarak, bence kadınların ilişkide/evlilikte rolü 2/5, erkeklerin de 3/5.
Notlarına da baktım da bu tip insanlara (kadınlara dâhil), bu web sitesinde banlanma ihtimaline karşın "moloz" derim. Yazdığım kişi, soruyu soranın kendisi olsa bile. Hakaret yemekten bıktım.
En İyi Cevaplar
Dostum olmuyorsa zorlamayacaksın.. Diretmenin hic bir zaman bir manası olmadığı gibi bir getirisinin de olmayacagını bilmen gerekli.. Anlıyorum seni 3 yıl kolay değil tabiki lakin bir yerden sonra devam etmekte olan şeyler değişmişse sende devam etmekte olan şeyi değiştireceksin ki daha fazla ilerlemeden olması gerektigi gibi biticekse biticek veyahut devam edicek.. Takıntı yapma bu tür şeyleri kısmetten ötesi olmaz, zaten senin kısmetinde sevdigin erkek varsa onunla birlikteligin devam eder.. Yoksada bunu değiştiremezsin.. Naparsan yap kendini de paralasan sonuc hep aynı olucak.. Akısına bırak bazı seyleri umursamıyorsa sende umursama bazı seyler seyrinde devam etsin elbet orta yol bulunur.. Sen kendin oldugun gibi ve kendini bildigin gibi davrandıgın müddetce zaten sen vicdani acıdan her daim rahat olursun.. Sende zaten bir sorun yok sen elinden geleni ziyadesiyle yaparak belkide bugüne kadar devam etmemesi gereken bir iliskiyi ayakta tutmuşun zaten.. Lakin karşındaki şahıs bunun farkında değil sanırım.. Sen sevginin, merhametin, saygının vb.. Bunun gibi manevi değerlerin kıymetini bildigin müddetce her daim aranılan ve istenilen bayan olucaksın zaten.. Önemli olan nokta insan olabilmek ve başlanılan bir şeyi başlanıldıgı gibi devam ettirebilmektir.. Üzülme, sıkıntı etme, kafanı da bu tür şeylere yorma.. Unutma ki bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacagı icin ya da gercekten olmaması gerektigi icin olmaz.. Umarım hersey gönlünce olur..
62 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler görüşün için. Umarım
+1 yılOncelikle yazdıklarını gercekten cok begenerek okudum. Hatta usenmedim yapılan yorumlari da okudum. Kendini cok guzel ve samimi anlatmissin bence. Senin kadar uzun bir iliski degil ama benim de 1 yildir bir birlikteligim var ve 4 ay once seninkine benzer seyler yasadik ayrildik bir sure ama sonra hayatindan ben ciktigimda asil degerimi anladi ve yaptiklarindan cok pisman olarak geri dondu. Uzun vadede degisir mi bilmiyorum ama simdilik durum cok iyi. Siz de boyle agır bir yıkım yasamissiniz aldatma konusunda. bir iliski 1 kere kaldirabilir boyle seyler bana gore. 2. de affedersen pesi sıra gelir cunku arsızlasır. Affetmezsen de iliski biter. Sana tavsiyem bir süre ayrı kalman olur tekrar aynı seyleri yasamaman icin. Dedigim gibi bazi seyler yokken daha kiymetli olur. Hayatinda doldurdugun yeri belki boyle daha iyi anlar, ama bu ters de tepebilir. Yani bu boslukta baska biri ilgi gosterirse seni unutadabilir. Burda is tamamen seni ne kadar cok sevdigine bakıyo. Eger seni gercekten seviyosa yanında olmamana da senden haberi olmamasina da dayanamaz. Soyle de bisey var bir yorumda yazmis biri bastaki heyecani bekleme diye evet o konuda da katiliyorum ama bu seni 3. seneden yıpratmış demek ki sen bunu kaldıramıyosun ya karsındaki insan daha hassas olmalı ya da karsındaki insan o olmamalı. Seni sevip sevmedigini de kendin hissedersin anlarsin. Bu konuda en ufak suphen varsa devam etme unutman alisman cok zor olur ama inan bunu bile bile devam edersen yarin daha zor olucak öbür gün daha da zor.. ve zaman gectikce hic birakamıycaksın. Insallah bir ayrılık yasamadan herseyi duzeltebilirsiniz vaktinize emeginize sevginize yazik olmaz umarim
41 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yorumun için öncelikle. Özetle şunu söyleyebilirim içten sevdiğinin farkındayım ama göstermek konusunda sıkıntı yaşıyor. Ya da sevgi gösterme biçimlerimiz çok başka olduğu için ortak paydada buluşamıyoruz.
+1 yılCanım benim duygularını o kadar güzel anlatmissin ki hepsini okudum yorumları okudum. Öncelikle senin yaşadıklarını yaşadım ben vazgeçtim. Ama sen vazgeçme. Onun yaptığının iki katını yap artık. Desin bu kıza noldu birden? Noldu aniden böyle bir değişim geçirdi. Soru sorunca tersle. bir kaç gün sonra aniden ayrılmak istediğini soyle ve evi terk et hatta mektup bırak. Telefonlarını açma mesajlarına cevap verme. Ona kaybetme korkusu yasat. Yasat ki o da anlasın senin hislerini. Sen o evden gittikten sonra eğer dön diye peşinden gelmezse zorlamanın anlamı yok. Zaten sevmiyor sende zamanla alisirsin. İnsan babasının ölümüne alışıyor güzel kardeşim benim. Dua et emin ol burda ki herkesin söylediklerini düşün ve dua et. Sen o evden gittikten sonra dön diye peşinden gelirse zaten gel bu konuşalım deerse sus ve beni dinle de. İçinde ne varsa bağır cagir anlat. gerekirse ağla. İçini dok. Bunca zaman içinde biriktirdin yetmedi mi? Ne varsa anlat. Anlattıktan sonrası size kalmış. Onun söylediklerini dinle eğer karşında kendini toparlayıp sana değer verecek bir adam görüyorsan ellerinden sıkıca tut ve saril. Umarım herşey çok güzel olur..
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
+1 yılSen herşeyi doğru yapıyorsun da ilşki giriş bölümünden gelişme bölümüne geçmiş, bunu fark edemiyorsun. 3 yıllık bir ilişkiden ilk günkü heyecanı, arzuyu, ihtirası beklemek biraz fazla iyimserlik değil mi? Hayatınızın sıradanlaşması gayet doğal bence. Artık ufak sürprilerden ve değişkliklerden mutlu olma zamanı.
Ha ihtiyacın olduğu anda destek olmaması konusu sıkıntılı ama muhtemelen farkında değil adam. Belki o da aynı konuda senden şikayetçi. Bunu konuşarak çözebiliyor olmanız lazım.
Velhasıl oturmuş bir ilişkiniz var, bunun farkına varmanız kolaylaştıracaktır sizin için.72 Yorumla
Soran+1 yılİlk zamanların aynısını tabii ki beklemiyorum. Hatta bu aslında bulunduğum nokta ilişkinin en güzel noktası belki de, ama bu ilgisizlik ona ihtiyacım olduğu zaman orada olmaması yoruyor beni.
- +1 yıl
Yorar. Çok da haklısınız. Allah sabır versin ne diyeyim.
+1 yıl3 yildir devam ettigini soyluyorsun evlilik öncesi iliskinin.. sorununun ne oldugunu zaten sen aciklamanin basinda izah etmissin. Uzun sureli iliskilerin evlilik öncesi genelde yasadiklarini yasiyorsun. Hic bir sey sonsuza dek ayni kalitede gitmez. Askin.. o yuce duygularinda bir ömru var. Ve karai tarafta aşk bitmis. Zaten askin doruklarda oldugu zmanlardan bahsetmisiniz. Ask.. doruklarda yasandiginda evlilik gerceklestirilememis ve sonu bu sekilde olmus. Duzeltmenizin zor oldugunu soyleyeyim. Ilerki iliskilerinizi lutfen evlilige artik hazirsaniz baslatin..1-1.5 sene sonra duyugulariniz deforme olmadan dunye evine girin.. yoksa ayni ya da benzer bir manzara ile tekrar larsilasma ihtimalinizin oldugunu unutmayin.. evlilik oncesi 3 sene 5 sene flort diye bisey olmaz.. olursada boyle oluyor. Evlilik icin hazir degilken.. seneler once baslatilmis ama ciddiye alinmak istenmis uzun sureli flortlerin genel hazin sonlari ne yazik ki. Dikis tutmaz. Allah yardimciniz olsun.
101 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle..
+1 yılAslında işin içine sadakatsizlik girdikten sonra, bir güven problemi ortaya çıkar. Bilmiyorum belki siz onu affettikten sonra, "Acaba o da benden intikam almak için beni aldatmaya kalkar mı?" diye sorular soruyor olabilir kendi içerisinde.
Her zaman empati kurmaya çalışan biriyimdir. Tahminim şu yönde. Yaptığı hatanın içten içe kendisini kemirdiğini düşünüyorum. Suçluluk duygusundan dolayı belki eskisi gibi size yaklaşamıyor olabilir.
Eğer ki ilişkinizi kurtarmak istiyorsanız, benden size nacizane tavsiye sevgilinizi, birlikte profesyonel destek almak için ikna etmelisiniz. Yararının olacağını düşünüyorum.12 Yorumla
Soran+1 yılBu çok hoş bir yaklaşım oldu. Gerçekten ihtimali var. Teşekkür ederim yorumunuz için.
- +1 yıl
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :)
- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılNeyi mi yanlid yapiyorsun? Adam senden sikilmisken halen daha ons yaranmaya calisip gururunu ayaklar altina aliyorsun.
Iliskinin sana bir getirisi yoksa niye hala devam ediyor?102 Yorumla
Soran+1 yılKıyamıyorum hala sanırım o yüzden
- +1 yıl
Bu kafayla daha çok zorlanırsın.
+1 yılSen yanlış bişey yapmıyosun bence aynı durumu yaşadığım için söylüyorum sorun sende değil onda kendi büyük bir hata yapmış sen Çok sevmekten affetmişsin ama o aslında o hatayı yaparken göze almış bişeyleri seni de kaybetmek istemiyo ama artık senlede yabancı gibi olmuş Çok acı biliyorum ama bunu duyman lazım o seni bırakıp gidemediğinden senin onu bırakıp gitmeni bekliyo, bu sayede sana hem ikinci acıyı yaşatmamış olucak hemde kendince vicdanı rahatlicak o bitirmek istedi dicek
sen onu boşver kendine sor bakalım onu gerçekten hala eskisi gibi istiyomusun, yoksa sevdiğin için ya da korktuğun için onsuzluktan bırakıp gidemiyomusun tecrübe ile sabit bir kez yapan ve affedilen tekrar yapar10 YorumlaSeni anlamaya calisiyorum ve bende uzun sureli bir iliski yasiyorum sevgilimle acikcasi hergün ilgi alaka beni bogar belliki sizin iliskinizde artik ilk asktan heyecandan ziyade sevgiye dønusmus bunlar olucaktir cok normal ønemli olan onun eve geldiginde ona sefkatle davranman o sana ilgi vermiyorsa belkide cok yorgundur ve inan bana bir kadinin dirdiri erkegi sogutur bence akisina birak fazla beklentin olmasin beni sevmiyormusun baska birimi var gibi sacma sapan seyler yuzunden tartisma yaratma. O senin erkegin ona huzur ver o sana ilgili degilse sen ona karsi ilgili ol hep bizler mi simartilicagiz 😊 cocuk degiliz ki artik. 😊 hala devam ediyorsa ozaman ayrilabilirsin tabi bu øyle 1 ay denemek le olmaz sabir gerektirir uzun iliskiler en saglami birbirinizi oldugu gibi kabul etmektir. Birdaha søyluyorun OLDUGU GIBI KABUL ETMEK... bol sans 😊
10 YorumlaÖncelikle merhaba, yazınızı sonuna kadar okudum ve şu sonuca vardım;
Sevgiliniz sizden ilk gün ki kadar hoşlanmıyor olabilir, ilk tanışmada ki heyecanı hissetmiyor ve ilk sarılmadaki güven, sevgi duyguları artık bedenini kaplamıyor. Bir ilişkide aldatıldıktan sonra o ilişki pekte iyi yürümez sevgiliniz çok büyük ihtimalle size karşı suçluluk hissediyor ve bu suçluluk kalbinin kapısını günden güne sertleştiriyor. Yazınızdan da anladığım üzere çok iyi yürekli bir insansınız o güzel hayatınızı o değerli zamanınızı başka bir erkek ile yani sizi tam anlamıyla seven ve ömrünü size verebilecek bir erkekle geçirmenizi tavsiye ederim böylecelikle şu an ki sevgiliniz yaptıklarını düşünerek ilerde daha tutarlı bir kişiliğe sahip olabilir madem ona kıyamıyorsunuz ona hayatı boyunca teşekkür edebileceği bir miras bırakın.10 Yorumlaseni anlıyorum nekadar bunları yaşasanda onu bırakmak ıstemıyorsun canım, onun gibi ol dımdık dur onu umursama terk et ne ara ne sor ınan oyle bir u dönüşü yapıyorlarkı en berbat karaktersiz insan bile yıkılıyor , seni üzmek istemiyorum kırmakta ama doğruları gör , sende ona aynısını yap gururunu ayaklar altına alma ben en ufak hatasında 3 yılık sevgılımı terk ettim senı uzuyorsa sılıp atacaksın ama anlamadığım tek konu evlimisin yoksa sevgilimi?
11 Yorumla
Soran+1 yılEvli değiliz hayır, sevgiliyiz
+1 yılohooo ne güzel , sen bölünerek filan çoğalsan ya ne güzel valla. Biz kazık yemekten, sevdiğimizin başkasına gitmesinden bıktık.. Böyle insanların varlığını bilmek bile mükemmel hissettiriyor.
62 Yorumla
Soran+1 yılBu güzel iltifatinız için çok teşekkür ederim. Umarım aradığınızı bulursunuz
- +1 yıl
yok yok , allah korusun ne araması. Ben istemiyorum artık başımdan geçti bir tane , 4 sene sonunda bammbaka bir karakter ve kişiliğe büründü. Artık hayırlısıyla hesna müstesna sadık, samimi birisi olursa öyle olsun. Ama aramak diyince tüylerim diken diken oluyor. Evet arayan illaki bulur ama bulana kadar aramak zorunda kalır gözleri radar gibi vs hoş değil :/
Evlenince aşk biter derler, sizde evlenmeden bitmiş sanki. Hemcinsim olduğu için onun davranışlarını az çok anladım. Biraz sıkılmış, ilişki monoton bir hal almış. Yeni şeyler yarat, hiç yapmadığınız şeyleri yapın. O zaman iyileşmeyi göreceksin. Sonra gel bana teşekkür et.
30 YorumlaBaslarda etle tirnakmissiniz. Tirnak olan kisim senmissin. Uzamissin, kesip atmis. Demek istedigim sana sadece alismis, sevgi degil bu. Seni kesip atabilen bir insanin hayatinda kendini yamalik gibi hissetmekten fazlasi olamazsin. Madem kesilip atildin, gitmeyi bil. Kendine saygin olsun diyecek baska bir seyim yok.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuhtemelen gitsen de yokluğun koymayacak işte sen de o yüzden gitsem aynı gitmesem aynı bari gitmeyeyim diyorsun. Gitme cesaretini gösterdiğin Zaman eksilirsin ve depresif bir yapıya sahip olacaksın. Muhtemelen başka erkeklerle ilişki yaşama fikri mideni bulandıracak. Onu başkasıyla hayal etme fikirleri ve Özlem aklını bulandıracak. işte kendine üzülmek için koskoca iki hafta ver. Özle düşün depresyona gir ve sonra hayata dön :) sen hiç iyileşmeden yara gördün mü dostum :)
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbir de Google a seda Diker yaz ve yazılarını oku. Sorunlarının cevabı onda
Soran+1 yılBu yazı etkiledi gerçekten beni. Teşekkür ederim dikkate alacağım
+1 yılSenin çabalarını görüyorum ilişkiniz için ama maalesef bundan sonra aynı evin içinde yaşayıp birbirine sevgiyle bakmayan bir çift olarak kalacaksınız. sen de insansın nereye kadar dayanabilirsin ki böyle. üzgünüm ama bundan sonrası boşa kürek çekmek olur senin için. düzeleceğini bekleyip durursun bir umutla ama değişen bir şey olmaz
30 Yorumla
+1 yılÖncelikle merhaba canım uzun süren sağlıklı bir ilişkinizin ardından hep iyimser alttan alan kişi sizin olduğunuzu dile getirdiniz bu her ilişki de olan bir durum eğer bu durumdan bıktıysanız alttan alan kişi olmak zorunda değilsiniz siz de onun yaptığı hatalı davranışlarından ötürü uzuldugunuzu kırıldığınızı hal ve hareketlerinize ona yansıtmaya çalışın mesela sabah uyandığınızda hemen cep telefonunuza sarılın cep telefonunuza şifre koyun oğlanlarla konuşuyor gibi yapın aşkım ay utandıyorsun gibi kelimeler kullanın konuştugun kişi kim dediğinde cevap vermeyin... bunlar ışe yaramıyorsa yaptıklarınız aile büyüklerinize danışın.
Kıskançlık gayet doğal bir şey o sizin sevgiliniz ama sınırı aşmıssa büyük problemdir00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBakın alınmayın; bir erkekle evlenmeden her şeyi yaparsanız, dünyada herkesle evlenir ama sizle evlenmez. Basitleştirmemeli kadın kendini, hadi inanmiyorsun hadi Allah korkun yom hadi her turlu gunah seni kasmaz; peki ya hiç düşündünüz mü acaba bu din bunları neden yasaklıyor? Benim için bunlara meyilli insanlar gözümde hiçtir; etrafimda da bulundurmam; mezhep farkli bir kere. Allah ıslah etsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız belki de beyefendi ama olayın o kısmı biraz karışık, ben de beraber yaşamaktan vesaire şeylerden çok memnun değilim ancak bizim dışımızda gelişen bazı şeyler var ve bu yüzden evleri ayıramıyoruz. Yoksa ilk yapacağım iş uzaklaşmak olurdu.
Cevap sahibi+1 yılYaktığınız hayatınız ne olacak peki?
Neyse benlik bir durum yok; umarım istediğiniz bir gelecek sizin olur.
Aşk İlişkileri konusunda 382 cevap paylaştı. bence daha fazla ilgilenmek icin cabalama. elinden geleni yapmışsın zaten. Ee 3 yılda boru degil, ayrilma hemen sadece koseye cekil sende ilgisiz kal. onun yaptigi gibi isini gordurup köşene çekil. bu durumdan rahatsiz olmuyosa coktan uzatmalari oynuyosunuzdur. o zaman bitirmek düşer.
20 Yorumla
+1 yıluzun bir ara vermeli, bir mola
ben sende yorgunluk görüyorum, daha çok hayal kırıklığı , emeklerinin karşılığını alamama hissi, en kötüsü bu.
bunu söylemek istemezdim ama çok sıkılmış, anlamamak için yemin etmiş gibi davranıyor çünkü tükenmiş yorulmuş o da.
bir molaya ihtiyacınız var, uzun bir mola hatta moladan sonra eğer
ki devam ederseniz tekrar tanışın bilmiyorum bana en doğrusu bu gibi geliyor20 YorumlaBir süre ayrı kal bence yokluğunu hissettir. Sen onun hayatında yokken nelerin değişeceğini görmüş. Seni kaybetme korkusu yok bu adamın ona o güveni vermişsin ben nişanlıyım ve bu tarz bir sorunumuz vardı bitti dediğim zaman bile inanmıyordu istediği zaman yaZıyordu tam anlamıyla hayatından çıktığım zaman bana duygularını açıkladı beni hiç terk etmiceğini düşünüyordum rahattım diye. bir denemeni tavsiye ederim ama hemen yelkenleri indirme
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı. Üzgünüm ama ilişkiniz bitmiş sen sadece yalnız kalmışsın emeklerine değseydi kurtulurdu ilişkin zaten bence ilişkini bitir ve yeni bir mutluluk için kendine şans ver.
Bu kişi evlilerin rahatlığın kaç kat fazlasını yaşıyor bugününüz yarınlarınıza umut vermiyor. Kendine saygıyla ve güzelce bitir kurtul daha sağlığın ruhen de iyiyken.20 YorumlaÖncelikle çok anladığım söylenemez bu ilişkilerden.
Sen zaten tesbiti yapmışsın
Eskisi gibi değil diyorsun. O olayı rutine bağlamış
Sen evi çekip çevireceksin o sefasını sürecek
Bu şekilde hayatından memnun
Senin istediğin şeyler artık olmaz olmuş. Ya böyle kabul edersin
ya da kendine ait bir ev kurarsın
Sen ona o sana gelir
Böylece seni kaybedeceği korkusu gelişir. Tekrar sana ilgi gösterir20 YorumlaEvli misiniz? Evli değilsen bırak gitsin ayrıl. Mutsuz olmak zorunda değilsin. Evliysen de son bir kez sorunun ne olduğunu sor ve anlamaya çalış. Bu son anlamaya çalışmam bundan bir sonraki sefer olmayacak de
23 Yorumla- +1 yıl
Yahu kadın diyorki ben seviyorum kıyamıyorum sorunumuzun ne oldugunu konuştum ama umursamadı diyor. Ayrıca evli degillermiş de zaten. Bana kalırsa ayrılmak hiç iyi fikir degil çünkü o yaşadıkları şeyler hiçte kolay degil baksanıza 2 side kötü günlerinde zor anlarında birbirlerine iyi gelmişler iyi vakit geçirmişler bunları unutmaya çalışıp bir başkasında mutluluk aramaya kalkması veya komple herşeyi arkasında bırakması kim ne derse desin hiç kolay degil.
Soran+1 yıl@GüvensizimHemdeÇok evet çoğu yorum ayrılın yönünde ama dediğin gibi hiç kolay değil
- +1 yıl
Zaten ayrılmayın bekle kardeş sonuna kadar bekle. Seviyorsan bekleyeceksin sabredeceksin... Bu işin kanunu bu.. Hayırlısı olsun hakkınızda umarım en hafif hasarlarla atlatırsınız bu yaşadıklarınızı..
+1 yılYenen haram hurmalar mutlaka geri gelir sizi tirmalar. Allahin begenmedigi yolda husran vardir. Size tavsiyem gunahlarinizdan tovbe edin ve islama sarilin baska careniz yok.
1121 Yorumla- +1 yıl
👏👏👍👍
Soran+1 yılÇok pardon ben olayı kaçırdım sanırım, aşk ilişkisinin İslam ile alakası nedir?
- +1 yıl
Canım Şu an yaptığın olay haram evlenmeden aynı evde kalman falan. Rabbim zina etmeyin zinaya yaklaşmayın buyurmuş. Zina ettiniz demiyorum gözümle görmedim ama zinaya yaklaşmışsınız. Bir erkek ve bir kız bir ortamda yanlız kalırsa 3 kişi şeytan olur
- +1 yıl
Yav bu sorunuzla islama ne kadar uzak oldugunuzu anladim. Simdi size islamin neresinden basliyacagimi bilemiyorum.
- +1 yıl
@aşkınameftun Bir kadinla bir erkek ucuncu sahsin gormedigi yerde yalniz kalirsa zina sayilir.
Soran+1 yılArkadaşlar ikinizden de özür diliyorum yalnız ikimiz de Müslüman değiliz.
- +1 yıl
Bastan soyleseniz daha iyi olurdu;fakat eger musevi veya hiristiyan iseniz inandiginiz Allah ile muslumanlarin Allahi ayni? ve siz tatbik etmeseniz bile zina konusu sizin dininizdede bizim dinimizdede ayni.
Soran+1 yılZina konusu mutlak aynıdır ancak ben bu durumu zina olarak almıyorum üzerime açıkçası. Zaten ortada ucundan dönüşmüş bir nikah var, maddi yetersizliklerden ötürü yapılamadı. Özetle param olmadığı için imza atamadım, imza atamadığım için de günaha girdiğimi düşünmüyorum.
- +1 yıl
Abi bu yorumuna katılmıyorum çünkü Allah birdir. Sizin Allahınız bizim Allahımız diye bişey yok sadece Allah vardır. Diğer dediklerin doğru Abin eğer bir saygısızlık ettiysem hakkını helal et.
- +1 yıl
İmam nikahı Bahs ettiğimiz
Soran+1 yıl@aşkınameftun günümüz Turkiyesinde resmi nikah olmadan imam nikahı kıyılmıyor yalnız:)
- +1 yıl
Kuzenim kaçarak evlendi daha 17 yaşındaydı ve imam nikahı yapıldı canım
- +1 yıl
@aşkınameftun Tamam birde cogu yahudi ve hiristiyanlar bizim inandigimiz Allahin ayni Allah olduguna inanmiyor hasa sovuyorlar bile. Bunun yani sira insanlarin uydurdugu buduzim, hinduzim gibi diger dinlerin taptigi baska ilahlar var.
Soran+1 yıl@aşkınameftun yasal olarak hatalı. İyice araştırın derim
- +1 yıl
Onlara tanrı deniyor heralde abi Afedersin o. çocuklari Allah diyemez o taptıkları şeye Rabbimin ismini ağızlarına alamazlar
- +1 yıl
@aşkınameftun 😊
- +1 yıl
Tanrı da Allah demek @askinameftun ve bu kişiyi siz yargilanamazsiniz ki haşa biz aciz kullar bunu kinayamayiz. Resmi nikah olmadan imam nikahı kiyilmiyor çünkü yasalar gereği yasak.
- +1 yıl
@canimdacansin Hakki, dogru yolu ve hayri tavsiye etmek yargilamak degildir.
- +1 yıl
@canimdacansin Yav bayan biz musluman degiliz diyor siz hala imam nikahindan bahsediyorsunuz?
- +1 yıl
Tüm hıristiyanlar ve yahudiler aynı değildir kimisi bizden daha imanlı. Evet yargiliyorsunuz beyefendi kiniyorsunuz da bizim dinimizde kınamak yargılamak var mi? Herkes ne yaparsa kendine yapar bu onların hayatı Allah doğru yoldan ayirmasin Allah yardimcin olsun demekten başka birşey diyemeyiz.
- +1 yıl
Beyefendi bayanın birisi bu konuyla ilgili birşey demiş ona cevap verdim yazdıklarımı iyi okuyun !
Aynı sorunu bende yaşadım ama benimki tam tersi. Sözlüm sürekli oyun oynadığı için sanki ondan soğuyorum evde hiç sohbet muhabbet yok hep oyun oynuyorsun dediiğimde bana kızıyor ne istedin de yapmadık diye. evlenmeden önce aynı evde yaşamanın sıkıntıları bunlar sanırım. ama aranızda özel bişey geçmemişse umarım geçmemiştir yoksa sıkıntı oluyor, bitirmeni tercih ederim. ya da ona bir korku yaşat ayrılık konusu aç sana yalvarıcak mı yoksa umrunda olmıcak mı ona göre hareket et
10 YorumlaBen de benzer bir ilişki yaşadım bir taraf biraz daha çok sevince diğer taraf kendini geri çekiyor. Bence sen de onu umursamıyor gibi davranmalısın kıskanmamalısın onun seninle ilgilenip ilgilenmemesini umursamamalısın. Sende telefonda oyun oyna tek başına film izle çık arkadaşlarınla gez. O yokmuş gibi davran
10 Yorumla
+1 yılSiz evlenedem evli hayati yasamissizn adam sende heyecan goreyincede seende uzaklasmis erkekler heyecan ister sen hergun ayni kadin olsanda farkli sekilde sunmalisin karsindakine kii ni heyecani olsun ama sende o yok sanirim ki adam senden uzaklasmis git dmeye utaniyo senin bugun cekip gitmeni bekliyor
10 YorumlaBenimde ilişkim aldatma konusu hariç aynı durumda. Ne bir ilerleme ne de bir gerileme var bitirmek istemiyorum ama devam da edilmiyorki hep aynı tantana. Canı gidiyor insanın. Onu güldürebilmek adına her maymunlugu yaparken o daha sana sarılmayı bile beceremez hale geliyor. Herşeyi yutarak aglasanda gecelerini bir sen biliyorsun. O uyurken sen aglıyorsun biliyorum belkide benim sormam gerekeni sen sormuşsundur... 😞
10 Yorumla
+1 yılSenin ayrılmanı bekliuoro yuzden sessiz kalıyor ve çaba harcamıyor. Sen ise asla ayrılmayacaks ın çnku bir gün onu òzlersen sen beni bıraktın der ve her hatayı senin yaptğnı gösterir. Anladğm kadaryla fazla zeki arkadaşmz o yuzden asla ayrılmayacaksn ve de onjn gbi davranacaksn umursamaz tavırlaro zaman kafası yerine gelebilir onun kurduğu cümleleri kuracaksn onun gbi davranacaksn bakalımne yapacak...
10 YorumlaMerhaba arkadaşım eğer sevgili döneminde olsaydın sana ayrıl derdim çünkü aynı durumu bende yaşadım ayrıldım iyi ki de ayrilmisim Şu an hayatımda canımdan çok sevdiğim biri var. Ama senin is ciddi. Bence biraz kendine yoğunlaş mesela bakımlı ol başka şeylerle uğraş evde o senin peşinden koşsun biraz. İlgisiz davranan sen ol bir süre başka şeylerle oyalan. Emin ol ise yarayacaktır. Canını sıkma emin ol erkekler gerçekten burnu sürtulmeden düzelmezler.
10 YorumlaAranızda ki bu problemlerden bende yaşadım. Sana tavsiyem sert çıkış. Kapat bir odaya kilitle kapıyı bağır çağır anlat hiç susmadan bütün içini dök ağzını açmasına müsade etme ve sakın bunu tatlı dille yapma. Kötü biri ol o saat için. Ağzına ne gelirse saymaktan sakın vazgeçme içine atma. Bunu yaptıktan sonra ben bir süre evden ayrılıyorum de buda sana düşünme zamanı olsun de çık git. Düzelmesini bekle. Adımlar atıyorsa şanslısın demektir. Umarım kazanırsınn :)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 974 cevap paylaştı.
+1 yılOna seni kaybedeceğini hissettir. Onla ilgilenme istediğini canın isterse yap, mesela yemek mi istiyor canın yapmak istemiyorsa Hayır bugün bunu pişircem de umursamaz ol onu umursamadığını kendine ondan çok değer verdiğini göster ESKİ SENİ MUMLA ARICAKTIR
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 311 cevap paylaştı. Canım benim yaaa kıyamam 😔😔😔 sen elinden geleni yapmışsın NE diyim ki daha, yapabileceğin bir şey yok artık bu durumda ne denilir onu da bilmiyorum. Ama artık tükenmişsin kendini yorma bu kadar onun için. Bırak kendi haline hiçbir şey yapma. O zaman anlar belki, gerçi çok zor ama..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 627 cevap paylaştı.
+1 yılAşkınız alışkanlığa dönmüş gibi geldi bana. birçok arkadaşın da belirttiği gibi al karşına ama onun açısından yaklaş ne yapalım de , bu durumumuzu düzeltmemiz için senin istediğin yoldan yapalım de. birde son olarak neden sürekli telefon? aldatmaya yeltenmiş daha önce benim aklımı yine kurcaladı şahsen telefona o denli bağımlı olması. birde bunu çözmeye çalış derim
10 Yorumla
+1 yılGerçekten okuyunca çok üzüldüm belki bir fikir veremem sunu yap kurtulur falan diye ama eğer duzelme umudu biraz olsa varsa sevgilinde savaş derim ben vazgeçme sevdiğinden ama duzelme umudu yoksa ayrıl. Ama ayrilmakta o kadar kolay bişey değil ki keşke kolay olsa. Allah yardımcın olsun inşaAllah düzelir bir an önce
10 Yorumlaİlişkilerde olur öyle. Uzun bir ilişki sonuçta. Evlilerde bile belirli bir yıldan sonra sevişme, aktivite, sosyalleşme azalıyor. Görev bilinciyle yapılmaya başlanıyor her şey. Üzgünüm ama hayatın gerçeği bu. Ömür boyu süren derin aş safsatası milyon çiftte bir denk geliyor.
10 Yorumla
+1 yılSenin sevgliyken onunla aynı evde yaşaman yanlış ondan bir uzak durda görsün gününü. Emin ol özel olursun
22 Yorumla
Soran+1 yılBunu ben de isterdim ama bizim elimizde olmayan sebeplerden ötürü evleri ayıramıyoruz.
- +1 yıl
Yol ver dicem kalbine gömebilir mısın ki çok zor😔
+1 yılBiraz nankörlük seziyorum. Senin ortaya koyduğun kadar o koymuyor herşeyi. Sende elini ayağını çek bir kıymetini anlasın.
26 Yorumla
Soran+1 yılBir erkek olarak size soruyorum, partneriniz birden tavrını değiştirse size karşı sorunu karşıda mi yoksa kendinizde mi ararsınız? Dürüst olun :)
- +1 yıl
Altında ne yattığını öğrenene kadar önce kendime bakarım şahsen.
Soran+1 yılBu hoş bir tavır, tebrik etmek lazım sizi
- +1 yıl
Umarım herşey istediğiniz gibi olur. Ortada haksızlık var çünkü.
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum ciddiye aldığınız için beni gecenin bu saatinde. Umarım sizin de herşey istediğiniz gibi olur. Çok sağ olun
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı. olmuyorsa olmuyordur, zorlama, zaten her şeyi yapmışsın, seni değersiz gören bir insanın altına pas pas mı olacaksın
24 Yorumla
Soran+1 yılOluruna bıraktım son 4 5 aydır. Bu halde bile kıyamıyorum, aklım çıkıyor yüzü düşünce.
Soran+1 yılTek istediğim buydu zaten ama olmuyor demek ki
+1 yılsenin yanlış olduğun bir yer görünmüyo buradan. İlişkide alttan alan her zaman için ilişki de daha çok çaba sarf etmiştir emin ol. Empati kurdum bana bu şekilde davranan birisiyle sevsem de Mutlu olamazdim o yüzden beni daha Fazla kullanmasına müsade etmezdim. sen elinden geleni yapmışsın bence kendini yıpratma önüne bak
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 752 cevap paylaştı. Şu kadınları anlamıyorum. 50 yıl boyunca aynı standart beklenir mi? Elbettekş bazı şeyler o kadar özel olmayacak artık. Kime gidersen git bu böyle olacak. O yüzden alışmaya bak.
17 Yorumla
Soran+1 yılAynı standardı bekleyen yok zaten. Her gün beni şımartsın demiyorum. İhtiyacım olduğunda yanımda olmayacaksa neden sevgiliyiz diyorum
Soran+1 yılEvet çünkü ben bu şekilde stresini atan bir insanım. O da bunu çok iyi biliyor. Canım sıkkın olduğunda sevgilime ihtiyacım oluyor takdir edersin ki, o da bu zamanı benimle geçirmek yerine sürekli başka şeyler yapmayı tercih ediyor.
Soran+1 yılDüşün ki sevgilin ile aynı koltukta oturuyorsunuz. Başından çok moralini bozan içinden çıkamadığın bir iş geçmiş, akıl danışmak istiyorum diyorsun başlıyorsun anlatmaya. Lafın bitiyor, ee ne yapayım sence diyorsun, karşındaki sana "neyi ne yapayım? Ben dinlemiyordum seni" diyor. Sonra sen o hararetle bakıyorsun ki aslında cidden dinlemiyormuş, telefonda başka bir erkek arkadaşının başka bir derdine çözüm bulmaya çalışıyormuş. Bir değil iki değil şimdiye kadar 20 kere denediysen 20sinde de bununla karşılaşıyorsun. Yeter mı yani sana aynı koltukta oturmak?
Soran+1 yılGeçiriyor zaten :) adamı eve kapatmıyorum. Günde en az 4 5 kez dışarıya arkadaşlarıyla buluşmaya çıkıyor. Tatile gidiyorlar, konsere, kahveye...
+1 yılAşk terki diyar etmiş gülüm kısa ve net. Nikahsız yaşıyorsun sanırım islam üzereysen tövbe etmen umuduyla
12 Yorumla
Soran+1 yılDeğilim
- +1 yıl
Bombastikaya devam o zaman ugurlar ola
onun ailelerinden biriyle gorüş nie boyle yapiyosun diye sorsun sevgiline mesela sevgilinin kuzeni falan olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir akraba mevcut değil malesef.
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de hep verici taraf olmuşumdur ilişkilerimde bitiyorsa ben bitirmeyim o bitirsin hiç değilse ben elimden geleni yaptım derim diye malesef bir halta yaramıyor bitti görünen bir ilişkiyi devam ettirmek. sen de kendini uzak tut biraz diycem en kötü biter diycem ama üzülürsün, böyle de üzülüyorsun. bitir belki davranışlarının farkına varır, seni aynı evde yaşayan, ona yardım eden biri olarak görmez artık.
10 Yorumla
+1 yılAyrıl kurtul o sana yol vermeden gururunu ezdirme seb birak sana deger vermiyo inan tamamen benim yaşantıma benziyor bu kadar benzerlik olamaz o derece. simdi ise ona olan sevgimden terkedemedim o bunca yasanmisi bitirdi kizim sen sen ol akilli ol bosver sana deger verenin pesinden kos cok uzulursun aksi halde.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni kaybetmekten korkmuyor. Seni kaybetmeyeceğini düşünüyor bence. Yerinde olsam ayrılırdım.. Birine seni asla bırakmayacağım, bırakamam izlenimi mesajı verirsen o insandan birşe bekleme. Bende yaşadım buna benzer bir olay ayrılınca akılları başlarına er ya da geç geliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerşeyi yaşamış paylaşmışsınız paylaşacak birşeyiniz kalmamış. Kendi kendinizi harcamışsınız iki taraf içinde diyorum bunu. Bence ciddi adımlar atılmadan bu kadar karı koca hayatı yaşamamalı iki birey.
11 Yorumla
Soran+1 yılCiddi adımlar atıldı zaten ama bazı sebeplerden ertelemek zorunda kaldı.
+1 yılEvli olmadan evli gibi yasadiginizdan bana normal geldi bu hali... O aslinda degismemisti, sadece kendi yuzunu gosterdi ki terk eden o olmasin... Senden bikmis ve evlilik de dusunmuyor. Bedava seks ve ev isi derdi. Gecmis olsun, artik seni hicbir erkek evine hanimi diye almaz ancak bedava isci sifatiyla alir.
00 Yorumla
+1 yılParagraf başlarındaki bikaç kelimeyi okudum ve zaten derdin ortada dertli olmasan yazmazsın böyle destan sen en iyisi ayrıl kurtul bak gör kuş gibi olacaksın bir kere mutsuzsan aklında şüphe varsa geleceğe dair o iş yürümüyor acı tecrubeme dayanarak söylüyorum ona göre bak
00 Yorumla:) işin zor gerçekten. bol şans. Sen biraz romantik tarafsın o yüzden genelde hep üzülen taraf olacaksın bence umarım her şey farklılaşır diyeceğim ama pek düzeleceğini zannetmem. Eski günler diyorsun ama eski ile yeniyi bir mukayese et neler farklı neler olmalı. Umarım bir dala bağlanır ama zannetmiyorum çok zor ya
10 Yorumla
+1 yılBayanın alttan alması her zaman için en iyisidir. Bayan erkeği çekip çevirmeli bayan alttan alıyorsa seviyordur değer veriyordur en iyisini yapıyorsun alttan almaya biraz daha gayret göster. İnsanoğlu böyle hep aynı gitmez mutlaka birşeyler değişir karakterinde tavırlarında yaşadığı olaylar ruh hali etmendir etkiler. Bu dönemde sadece anlayış göstermen gerekir.
00 Yorumla
+1 yılAldatmaya kalktı diyorsunuz demekki arayış içine girdi. Bir de ilişkilerin ilk günkü gibi sürmesi imkansız. bir şekilde birbirinizi yıpratmışsınız. Size gereken değeri vermezse sizin tek taraflı çabanız durumu kurtarmaz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 475 cevap paylaştı. bence o kadar güzel yazdığın bu duygularını ona da okutmalısın.. belki o zaman kafaya dank eder...
11 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef, duyarsız
Ona yeni şeyler yasat beklenmedik sürprizler falan bir kitap okumuştum sevgilisine ilgisiz erkekler değil de ilişkide monotonluktan sıkılmış erkekler böyle davranırmış
20 Yorumla
+1 yılYanlış yaptığın birşey yok..
Seni bitirmiş uzatmaları oynuyor hepsi bu..70 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılbu rahatsızlığından ona bahsettin mi, beki farkında bile değildir
21 Yorumla
Soran+1 yılBahsettim ama yine oralı olmadı
- Aşk İlişkileri konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılBirak gitsin hak etmiyo yani. duzelcegini solemistin duzelmedin de. ayricq aldatmaya kalkmis nasil affettin gurur?
12 Yorumla
Soran+1 yılO zamanlar çok değişti, gerçekten bana söz verdiği insan oldu çünkü. Bir de ben her insanın ikinci şansı hak ettiğine inanıyorum sanırım bu yüzden.
- +1 yıl
Demekki yapmacikmis
+1 yılseni aldatmış mı bunu anlamadım? evli değilsiniz ve aynı evde yaşıyosunuz aileniz gayet rahat veya sanırım yok sizin ilişkiniz bitmiş onun umrunda bile değilsin resmen. ben olsam coktan bıtırmıştım
12 Yorumla
Soran+1 yılBana hoşlanmadığım bir kız hakkında yalan söyledi, görüşmüyorum dediği o kişiyle sabahlara kadar konuştuklarını gördüm bence bu aldatmaktır. Aile onun yok benimkiler de Türkiye'de değiller. Zaten nikah masasından döndüğümüz için kimse de sorun yapmıyor açıkçası.
- +1 yıl
banada böyle bişi yapılsa aldatmak olarak algılarım ve sen affederek kusura bakma ama slklık yapmıssın. bence o ınsandan ayrıl gene mutlaka aldatır seni bu arada yaş kaç
+1 yılBence bunu onunla otur karsılıklı aynı bşze anlattıgın gibi konus ve beraber bir çözüm bulmaya çalısın olmazsa biraz ikinizde yanlız kalıp birbirinizi özleyin eminm öyle düzelir
20 YorumlaCanim benim ayrıl ve rahatla senn onun için yaşamıyorsun herseyden önce kendin icin yaşıyorsun. Evli degilseniz daha rahat ayrilirsin. Üzülürsun ama geçer. AŞK KİRİNTİSİYLA NEREYE KADAR DOYACAKSİN.
10 Yorumlaİyi dileklerim seninle olsun, umarım bir çocuğunuz yoktur. Ve, onu gerçekten sevip sevmediğini sor kendine. Bir ömür geçireceksin onunla, kimse bir ömür mutsuz olmak istemez.
10 Yorumla
+1 yılSen canını sıkma üstüne de fazla düşme kendini çek biraz ondan. Üstüne düşe düşe ipleri onun eline vermissin soğuk ol tavırlı ol insansa yaptığı essekligin farkına varacaktır.
10 Yorumla- Devamını Gör (174)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat