İşimden nefret ediyorum

Arkadaşlar Ankara'da bir kamu kurumunda iyi bir maaşla çalışmaktayım. İşim yorucu değil, çalışırken bile kendime hayli zaman ayırabilmekteyim. Haftasonum, 23 Nisan'ım, 19 Mayıs'ım var. Geç geldin, erken çıktın gibi dertlerim yok. Yaya yaya çalışıyorum anlayacağınız. Fakat gelin görün ki işimden nefret ediyorum. Kamu yönetimi mezunu olduğum için farklı sektörlere geçiş benim için biraz zor. Bankalar ve denetleme kurumları dışında pek bir alternatifim de yok. Burdan çıkıp farklı bir kamu kurumuna geçmek de benim için mantıksız olur gibi. Asıl sorunum şu ki burda teyze ve amcalarla çalışıyor olmam. Hiçbiri dil bilmez ve beni ve benim gibi bir iki arkadaşı da tehdit olarak gördüklerinden ortam biraz mahalle ortamına benziyor. Benim gibi olanlar da garip davranışlar içerisindeler. Yurtdışına gidebilmek için millet birbirini yiyior burda. En kötüsü, sen doğuya gittin ben batıya gittim kavgası bile var ve bu insanlar ülkenin iyi üniversitelerinden mezun olanlar. Yani o kadar para kazanıyorsun, git kendi paranla istediğin yere. Niğde'de patates üreten çiftçinin, Rize'de elleri dikenlere batıp kanaya kanaya çay kesen insanların ödediği vergiyi burda kamu görevlileri Londra'da, Paris'de gereksiz toplantılarda kendilerine çok iş yapıyormuş süsü vererek yiyorlar. İnanın gururuma dokunuyor. Zaten üretim yapmayan, yiyen insanlarız bir de devletin bu parasını bu şekilde çarçur etmek gerçekten hoş değil! Kurumsallık hiç yok! Bu da beni çok soğuttu. İstifa edeceğimi aileme söylediğimde saçmalama herkesin arayıp da bulamadığı bir iş deseler de beni kötü etkiliyor bu ortam. Ankara'da yaşayanlar da bilir, bu şehir gerçekten çok sıkıcı. O da ayrı bir durum. Üstüne bir de tek yaşayınca içinden çıkılmaz bir hal aldı durumum. Tavsiyeniz var mı? Ne yapabilirim? Açıkcası ben daha çok üretim yapan bir işte çalışmayı isterdim. Takım elbise giyip, artist artist süslenip, kafasında güneş gözlüğü, elinde bavul havalimanlarında gezen ve yarım yamalak ingilizcesiyle Türkçe konuşurken bile araya ingilizce kelimeler koyan aptal parazitlerle aynı ortamda bulunmak beni yoruyor. :(
İşimden nefret ediyorum