Diyelim sevgilinize kavuşup evlenebilmek için halihazırda olan işinizden istifa edip, Onbinlerce liralık alacağınızı silip, zar zor kurduğunuz düzeni bozup, geleceğe dair hayallerinizi terkedip, size cennet gibi gelen ülke/şehrinizi ardınızda bırakıp uyum sağlamakta zorlanacağınızı bildiğiniz farklı bir yere ve kültüre taşınmanız gerekiyor ve başka bir seçeneğiniz de yok.
Tamamını göze alabilecek kadar cesur olabilir miydin veya hangilerini gözden çıkarabilirdin?
Bir aşk uğruna yapabileceğin fedakarlığın üst sınırı nedir dürüstçe yanıtlayın.
Bir aşk uğruna yapabileceğin fedakarlığın sınırı nedir?
Ben kurulu sistemden vazgeçmeden de imkansızlık kavramının yenik düşeceğine inananlardanım. Konu aşktan öte, evleneceğim insanla ilgili ise, birbirimizi eksiğimizle fazlamızla kabul ediyor isek, bize 'biz' haricinde kimse etki edemez. Belirttiğiniz fedakarlıklar bir seçimden ibarettir lakin bu seçimlerin hiçbiri aslında zorunlu kılınamaz biz insanlara. Algılarımızla bize zorunlu kılındığını düşündüğümüz için stres yaşarız kendi benliğimizde. Her zaman bir çözüm yolu vardır. Diyelim ki, bahsettiğiniz fedakarlıklardan başka çözüm yolu yok. O halde her türlü fedakarlık yapılabilir. Mühim olan karşınızdaki insanın gerçekten gelecekte sizin hayatınızda hangi konumda olacağı. Tüm fedakarlıkları yapıp engelleri aşıp o insanı kaybetme ihtimali de var; fedakarlığa değen insan da var. Bu fedakarlıklar ancak göklerden gelen bir haber ise buna değerdir. Sevgiler.
Alalade bir aşk için hiçbirşeyi feda etmezdim.. Eğer mantıklı, olması doğal ve kabul edilmiş bir evlilikse daha mutlu olacaksak neden olmasın.. Ama bir aşkın peşinden tüm hayatımı feda edip gitmezdim.. Bu haytta hiçbirşeyin garantisi yok.. Sevdiğin adama çokça güvenmek gerek öncesinde.. Sevgili için değil, eşin olacak insan için.. İkisi farklı bana göre.. Aşk yeterli değildir.. Sağlam taşlara oturtmalı bir ilşkyi bu fedakarlıkları göstermek için.
bazı arkadaşlar anne ve baba devri bitmişdir demişler şunu söylemekten kendimi alıkoyamıyorum ben bilemem arkadaşların anne ve baba birşey yapmış veya yapmamış ama benim için aşkın sınırı beni bu dünyaya gelmeme vesile olan anne ve baba ma kadardır sınır orda biter benim için çünkü o kötülüklerle dolu hayat bunu bana gösterdi şunu unutmayın başkası ( başkasından kastım aşkın diğer ucundaki kişi ) seni yeri geldiğinde inanki eliyle cehenneme iter ama kendisi gelmez cünkü insanın canı tatlıdır derim ben bu her iki kesim için de geçerli ama insanın babası değilde annesi hiçbir zaman insanı eliyle uçuruma itmez...
Ben onun icin geliri, ortami herseyiyle mükemmel isimden ayrildim. Arkadaş cevremi, kendi duzenimi bozup herseyimi ona göre ayarladim. Hayallerimi de degistirip onunla sekillendirdim. Ask emek, fedakarlık ister. Ve bir ask yaşarken sende, hayatinda hic bir degisim olmuyorsa sorgulaman gerekir o aski diye düşünüyorum..
şimdi şöyle bir durumum var evet dediğin tarif ettiğin gibi birine aşığım ama burda öyle düzen iş binlerce liralık alacak para onlar yok onun için gidebilirim görebilirim ama dokunamam yaklaşamam ben ona bir mars kadar uzağım o ise bana plüton kadar uzak ayrı dünya insanlarıyız ama Allah ın işini bilemeyiz bakarsın bir gün görürüm o beni görür bişeyler hisseder bana karşı filanevlenirim çocuklarımız olur filan ama hepsi abartmıyorum andromeda galaksisi kadar uzak o galaksinin de uzaklığı 2.537.000 ışık yılı gerisini sen düşün
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Eğer karşınıza çıkan kişinin gerçekten iyi bir insan olduğuna inanıyorsanız, bir anlık hevesle körü körüne aşık olmadıysanız çok fedakar olunabilir ve buna değer diye düşünüyorum. Ama insanın gençken karşısına çıkan kişinin iyi mi kötü mü olduğunu anlaması hakikaten zor. Bir de sizin hayattan, evlilikten, ilişkiden ne beklediğiniz önemli. Bilinçli olmak lazım. Konuyla ilgili link adresini vereceğim blogtaki yazılar ufuk açıcı. Hoşuma gitti, tavsiye ederim: iyi1insan.blogspot.com.tr/.../...i-sevgili_23.html
mantığımı dinlerim her zaman, kalbimi değil. 3 ay sonra o aşkın yerinde yeller esiyor olacak. kimse kusura bakmasın da bana çok saçma geliyor bir kadın için birbirine düşen erkekler, katil olanlar, işinden gücünden olanları görüyorum hergün haberlerde. bir kadın veya erkek için bunlara değmez bence.15 20 yaşındakileri anlıyorum gençler filan heyecan yapıyorlar ama koca koca insanların böyle davranması çok garip.
Enini sonunu düşünmek gerek hayatın sadece ondan ibaret değil tut ki öyle oldu bir ayrılık olduğunda bu kararından pişman olmayacam diyebiliyor musun ya da ben onun için buralara kadar geldim demem diyor musun Kendi sorumluluğunu alıp pişman olmam diyorsan fedakarlık yap sonunda üzüleceksen bile keşkeler demeden olsun
Söylediklerinin hepsini hatta daha fazlasını yaptım. Ama ne gördüm biliyomusun? Sadakatsizlik gördüm, sevgisizlik gördüm, tahammüksüzlük gördüm, adilik gördüm, şerefsizlik gördüm, herşeyden önce allah korkusu olmadığını gördüm. Bunca fedakarlığa aklına gelmeyecek kötülükler gördüm. Yine olsa yine yaparım. Ama aynı kişiye değil. Bu sefer doğru kişi olacağına eminim 😊
Eğer mutlu olmak sonuna kadar hak etmek istiyorsan bir sevgi için ilişki için insan için emek vermen çaba göstermen uğraşman gerekir bunun en basit açıklaması fedakarlık yapmaktır. ben çok seversem elimden geleni yaparım ama aynı emeği çabayı karşımdaki insandan göremezsem uğraşmam
Benim başıma geldi.. Yapardım.. Biraz daha ilgili olsaydı biraz ters olmayaydı daha çok güvenecektim başka ülkeye gitmeye kamudaki işimi bırakmaya... Gelmem dedim sonra kızıp.. Ayrılık aşamasında başka biriyle nişanlandı.. Çok canım yandı o an, hemen birini bulacağını düşünmüyordum.. Ama geriye dönsem gelmem demezdim.. İşimi bırakıp giderdim.. Güzel bir deneyim de olurdu.. Burda da mutlu değilim zaten.. Gelseydi giderdim:(
merhaba canım yorumunu okudumda bisey sormak istedim sen veya erkek arkadasin neriye gidecekti? yurtdisi falan mi? nisanlandigi kisiyi nezmndan beri taniyormuski hemen nisanlanmis. cok üzüldüm senin icin :( benzer böyle bir olay basima gelmistide, sormak istedim sana
@XTanemX Viyana'da yaşıyordu kızla bizim ayrilma dönemimizde tanışmış ayrıca değil de kopma. Aramizin kötü olduğu dönem. Yani kolayına gelmiş ordan. Baktı benle arası iyi değil mesafeden dolayı mantığını kullanmış aklınca bir insanı uzecegini düşünmeden. Hala hakkım helal değil beter olsun. Kac yıl geçti kendisi hala mutlu gibi Unutuluyor tabi ama beter olsun
Eskiden şunu şunu yapardım canımı verirdim derdim de aman hepsi boş kimse için güzel canımı vermeye değmez meşk yalan iş seni için en sevdiği şeyden vazgeçene nikahı basasıp evlenmeli insan ilerde benim için tek bir fedekarlık yapan kişiyle evlencem direk
Başta şunu söylemeliyim. Nadir ve güzel konulardan birini açmış bulunuyorsun. Benim durumum da şu: Onun için bir sene okuldan vazgeçip onun üniversitesine gitmek için kazandığı m üniversite ye gitmedim. Çalıştım. Sırf gözlerine uzaktan bile olsa bir kez bakayım diye. Sınava giricem ve onun üniversite nde aynı bölüme gideceğim. Hayatımdan işte bu şekilde 1 seneyi bir kez bile olsa yüzünü görmek için harcadım.
Aşk yaşanması zor bir duygudur öyle çıkıp hepiniz 'Ben canımı bile veririm' deseniz de kusura bakmayın beni inandıramazsınız. Aşk yürek ister ve eğer gerçekten o yüreğe sahipsem verebileceğim her şeyimi veririm. Ama o konuda pek güvenmiyorum kendime ben aşık olabilecek birisi değilim sanırım :/
Bu tarz şeylerde belli bir sınır gözetmek pek de mantıklı gelmiyor. Sipariş üzerine "bütün fedakarlıkları yaparım" demek de pek yerinde değil. Duruma göre olmalı. Mesela zamanla bir fedakarlık yapmak gerekiyorsa, fedakarlığa göre ve kişiye değercesine yapılır. Şimdi çıkıp "şöyle olsa böyle yaparım" dersek, zamanı geldiğinde yapmadığımız, o zamanın getirilerine göre değişkenlik gösterir.
Gitmezdim cesaretle alakası yok bu işin!! 250 grm için bütün hayatımı mafedemem. Herşeyden önce ben derim. Realistim, duygusallık aptal eder insanı ve günümüzde insanlar çok sahte. Uğruna hayatımı düzenimi mafedeceğim insanın beni yarı yolda bırakmayacağı ne malum. Bu dediğin şeyi yapsam bu hata benim 50 senemi kötü geçirmeme neden olabilir. Mantıksal bakmak lazım...
Gerçekten sevmişsem birlikte bir geleceğin varlığına inanıyorsam sadece ailemin desteğini alırım. Ama hiçbir zamanda körü körüne herşeyi elimin tersiyle itmem kaldı ki emeğimin olduğu bir iş var. Ortağıma teslim ederim iyi ihtimal uzaktan yürütür bir süre sonra payımı alıp çekilirim, kötü ihtimal payımı alır hemen çekilirim ve giderim.. Ama o adamın ihtiyacı bensem destek olurum
Bence karşındaki kişi önemli tamam sen çok seviyorsun çok değer veriyorsun cidden belki de bir bakışında kaybolup gidiyorsundur ama ya o sana karşı nasıl sevmek yetmez bazen o neyi feda edebilir neler yapabilir senin için bunlar önemli şeyler yani senin yüreğindeki sevgi ona büyük geliyorsa yapma bu hayatta aşamayacağın hiç bir dert olmaz gerekirse o senin için vazgeçip gelir ya da her şey biter bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sevdiğim kadın uğruna eşimden ve cocugumdan haliyle tüm yakınlarımdan vazgeçtim, sırada işimle yaşadığım şehir kaldı onlardanda vazgeçiyorum velhasıl kendimden geçtim iyihalt ettin diyebilirsnz ama sevince yapılıyor iste yapmazsanz aşk değildir o çünkü Aşkta mantık yok sınır yok...
Beni inancımdan vazgeçirmeyeceği sürece bir sınırı yok. Kuran'da zaten anne baba gibi önemli kişilere karşı çıkmanın da ancak kişiyi imanından vazgeçirmeye çalışmaları halinde olabileceğini buyuruyor Allah teala. Benim için sevdiğim kişi de çok önemlidir ona istinaden bu örneği verdim.
hiç bir sınır yok uzaklığı maddiyatı hiç bir şey ben kişinin kendi başına anasından doğduğu hali ile bana ne vereceğine baktığım için mevkisi statüsü sıfatları önemsiz ahmet doğan adlı birine aşığım diyelim ahmet bana ne veriyor bakarım ahmet doğan değil ve eğer ben onunla zaman mekan kavramını yitirmiş isem o nereye ben oraya
aşk uğruna fedakarlık yapılır fakart fazlada bokunu çıkartmamak gerek, yok sevdiğim kız için aileme reddederim, yok vaz geçerim, yok şöyle , yok böyle gibi uçuk kaçık hayalleri geçelim bir zahmet. o kadar sapıtmaya gerek yok bence, he nasıl olur şöyle olur, sevdiğin kişi için kendini düzeltirsin, huylarını değiştirirsin, ona daha çok ilgi gösterirsin o zaman onun için fedakarlık yapmış olrusun. ama diğer türlü olmaz,
Sevginin siniri olmaz, eger karsindaki insandan eminsen ve seviyorsan sinir minir tanimazsin. Mesela ben Kendimden 5 yas buyuk bir kadinla evlenmeyi, hayatimi onun istedigi sehirde kurmayi, ve hic bir zaman baba olmamayi göze almistim. butun hayallerimi bir kenara birakmistim Hemde haftanin 5 gunu kavga ettigim bir iliskide, sonuc ne oldu? Dun gece elimde patlayan bir alyans...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
canım sen baska sehire/ülkeye mi gideceksin veya erkek arkadasinin mi böyle bir durumu var? merak ettim ben tr temelli gidecektim isimi, ailemi, dogup büyüdügm sehirimi birakip gidecektim, ama benimle evlenmek isteyen kisi, senin icin herseyi yapcam diyen kisi, hic bisey yapmadi; ve benden daha fazlasini beklemisti.. sonu ise aci ve ayrilik oldu..:(
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kızların bana bakmasından hoşlanmıyor. Bu yüzden kapüşonlu ceket giymeden dışarı çıkarmaz. WhatsApp dahil hiçbir sosyal medya kullanmamı istemiyor. Ve soru soran kız olursa ne olursa olsun cevabı bilsem bile bilmiyorum diyorum. Saat soruyorlar bilmiyorum diyorum. Normal bişey mi değil. Ama bayılıyorum ya. Varya böyle kıskanması oyyş. İçim dışım hoş oluyor. Canım sevgilim benim ya 😍😍😍 keşke Şu an yanımda olsa
kızdan biber gazı yedim üstüne sokaktaki insanlar yanlış anladı dayak yedim. Sonra kız özür diledi ama olan olmuştu.6 senedir birlikteyiz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sırf onun canı istedi dye fedakarlık yapmam yani. Bu benim fedakarlığım değil onun bencilliği olur. Ama gerçekten başka çaresi yoksa aşık olduğum şehri, ülkemi terkedeblrm. Başka şartlara uyum sağlamaya çalışrm onun da desteğyle tabi. Yapmayacağım tek şey okulumu bırakmak, hiçkmse yüzünden okumayı bırakmam
Bana güveniyorsa ve yarı yolda bırakmayacaksa sınırı yok, anlık kararlar veririm o an ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım. bildiğim doğrudan şaşmam. Mutlu edeceğimi bildiğim müddetçe yapacağım hiçbirşeyden çekinmeden yaparım. Kadınlar için değil ama erkek sevdiği adına (kadında onaylıyorsa) yapabileceği şeyin sınırı olmamalı
Önce onu terk ederim tabii bunu ona söylemem bana biraz zaman ver derim, ve bir süre ilişkiyi keserim eğer onsuzluk bana ağır geliyorsa deli gibi seviyorum demektir, bu durumda onun için herşeyden vazgeçerim...
Òncelikle soruyu iyi yerden sormuşun tebrik ederim. Cevabım ise eğer gerçekten o kişiyi seviyosam yer, mekan , zamanın hiç bir önemi yok sevdiğim kişi için bir sınır yok kısacası senin dünyan zaten odur.
bende yaptim fedami... beni baskasi icin birakti sürdü dayanmam, kavustum gibi rahatiklara birden önüme yine cikti... sorumlarimi cözüdm ama 3 müzün arasindakileri sesisce gitim mutluluk huzurunu istedim allah dan cünkü ondan basta okadar nefret etim ama o nefrest eski sevgimi daha cok alevlendirdi ve onu cekiyorum fedakarlik yapma kimseye önce BEN de sonra bak baskalarina... ben baskarlina baktim artik yanliziim ve mutluyum
bunları yapabilmek için karşımda aynı dirayette inançta biri olmalı... fedarlıklar elbette yaparım sevdiğim insan için.. yeterki doğru insanın peşinden gidebileğim buna inanayım o güveni o sadakati göreyim.. her şey mümkündür..
Bence asıl soru karşımdaki kişinin neleri göze alabileceğidir, eğer o benim için fedakarlık yapıp saydığın onca şeyden vazgeçecekse gözüm kapalı ona güvenirim ve buna karşı benim de fedakarlığımın sınırı olmaz.
yapılabilecek fedakarlığa sınır biçmek zaten belli bir degerde seviyorum demekdir insanın sevgisini ölcebilirmisin hayr cunku kımınde ya vardır ya da yoktur. ya cok seviyordur ya da sevmiyordur sevgnn azı olmaz.
Zananında üniversite tercihimi sevdiğim insan a göre yapmıştım sırf aynı şehirde olabilmek adına. fakato sene üniversiteyi kazanamadı, sonraki senede tekrar kazanamama ihtimaline karşı düşük puanlı başka il yazdı...
sevdiğim kişi için çine gider kedi köpek demeyeyimde haram olmayacak herşeyi yerdim bundan ala da kültür farkı olmaz. sevdiğinde sevildiğinde alacağın haz para pul yaşadığın yer vs hepsinden daha önemli
metropol bir şehirden ufak bir ilin ufak bir ilçe veya köyüne gidiyosun. bence yapma hiçbirini düzeni bozdummu bidaha toparlayaman sonra herşey bozulur
Sadece Anami babami karsima almam Istemezlerse Sonuna kadar savasirim onlari kaybedecek noktaya geldigim an orda dururum. Bunun disinda yapmayacagim fedakarlik yok zaten yapiyorum da.
Kesinlik Hiç Bişi Fedakarlık Etmem :) Zamanında Böyle Bir Hata Yapıyodum Ama Son Anda Ayrıldık Ve Kurtuldum :) Ben İyi Olduğum Sürece Aşk Umrumda Değil :) ;)
Vay be ne güzel soru. Hiçbirzaman o derece seveceğimi düşünemiyorum. Şuanda sevgilimin için yaptığım fedakarlıklar var ama bu derece ileri gidebilirmiyim sanmıyorum..
dünya'yı silerim onunla kuru ekmeğe razı olurum ben ama söz konusu vatan gibi ne bileyim siz olmsanız bir çok kişi sizden dolayı hayatları tehlikede olacak şekilde bağlı olduğum bir şey varsa yapacak birşey yok o zaman
Onun için evimden yurdumdan ayrilcam yillarca okuyup anamın babamın emeğini hice saycam en önemlisi hayalimi yaşarken o kadar emeği çöpe atcam? Yok artik. Bunlara değer biri girerse hayatıma zaten benden bunları istemez.
Gerçekten seven insan karşısındakini bunları yapmaya zorlamaz. Ben bu kadar şeyden vazgeçmem. Hayatta aşktan önce kendin garantide olmalısın. Sevgililik evlilik aşk bitiyor
Böyle erkeklerden nefret ediyorum sırf kadın bana muhtaç olsun diye herseyden mahrum bırakıyorlaay ay başında erkeklik gururuya yediremiyorlar yemişim onların gururunu boş ver o kadar emek vermesin eğitim ve iş in gittimi gelmiyor kendi ayaklarinin üzerinde dur öyle insanlar her zaman kisitlamaya çalışacak tir seni.
Sınır yok. Edebildiği kadar ama yeterki ben haksız olayım ya da karşıdakinde bir enerji göreyim herşeyi yaparım. Ama bahane felan görürsem yapmam hiçbirşey beklerim.
eğer birini sevmişsem ve geriye kalan hayatımı onunla geçirmek istiyorsam kesinlikle yukarıda saydıklarını yaparm ayrıca mutlaka daha da fazlasını yaparım
Asıl aşk bana göre Rahmani olandır :) Bir kul için bunları yaptığın zaman genelde gitmeyi tercih ediyor ama eğer gerçekten seven gerçekten temiz iyi bir insansa evet herşeyi yaparım :D amaaa nerdeeee
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben şöyle söyleyim. Söylediklerinin hepsini yapardım sadece gece beraber sarılıp uyuyabilmek için. Gözlerinin içine bakabilmek için. Şu an herşeyi yapabilirim onun ama herşeyi canımı bile veririm ama bana kendini öldür derse değil kalpbe göze ihtiyacı olsa kendiminkini veririm. NOT:Şuan başkasıyla
Bu neye sahip olduguna bagli.. Bir cok şeye sahipsen herşeyi birandâ silip elbet o zaman n3yini feda edebilirsin diye sorabilirsin ama hiçbir seye sahip olmayan biri için yâpâbiliceklerimin fedakarligimin siniri yok demek elbette kolaydır..
Yaptiklarim ben haric kimseyi etkilemeyecekse herseyi yaparim ornek vermek gerekirse arkamda baskalarini aglatip gidip baska yerde mutlu bir hayat kuramam.
En İyi Cevaplar