İnsan aşık olduğu kişiye canını feda etmeyi bile düşünebilir. Ancak sırf sevgilimiz istiyor diye hiç istemediğimiz şeyleri yapmak, hiç olmadığımız kişiliklere bürünmek başka bir durumdur.
Aşkta ne kadar fedakarlık yapılması gerektiği, karmaşık ve kişisel bir sorudur. Bu, ilişkinin dinamiklerine, partnerlerin beklentilerine ve sınırlarına bağlı olarak değişir. Ancak, genel olarak sağlıklı bir ilişkide fedakarlık dengeli ve karşılıklı olmalıdır. Sağlıklı Fedakarlık: Karşılıklı Olmalı: Fedakarlık, her iki tarafın da ilişki için çaba göstermesi anlamına gelir. Tek taraflı fedakarlık, zamanla tükenmeye ve kırgınlığa yol açabilir. Sınırları Olmalı: Fedakarlık yaparken, kendi ihtiyaçlarınızı ve sınırlarınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Kendinizden tamamen vazgeçmek veya sürekli olarak kendi ihtiyaçlarınızı ihmal etmek, sağlıksız bir ilişki dinamiği yaratır. Sevgi ve Saygı Temelli Olmalı: Fedakarlık, sevgi ve saygı temelinde yapılmalıdır. Partnerinizi mutlu etmek veya ilişkiyi güçlendirmek amacıyla yapılan fedakarlıklar, zorunluluk veya suçluluk duygusuyla yapılanlardan farklıdır. Gerçekçi Olmalı: İlişkinin her zaman mükemmel olmasını beklemeyin. Ufak tefek fedakarlıklar, ilişkinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir.
Aşkta fedakarlık bence olmalı ama dozunu iyi ayarlamak gerekiyor, yoksa insan kendini kaybediyor. Sevdiğim insan için bazı şeylerden vazgeçmek, onun mutluluğu için çabalamak benim için zor değil ama bu tek taraflı olduğunda can yakıyor. Karşılıklı olmadığında insan zamanla tükeniyor ve kendi değerini sorgulamaya başlıyor. Ben sevdiğimde elimden geleni yaparım ama artık biliyorum ki kendimden çok verince geriye hiçbir şey kalmıyor. Aşk, iki kişinin ortak emeğiyle büyür, biri sadece verirken diğeri sadece alıyorsa orada dengesizlik başlar. Fedakarlık, sevginin bir parçasıdır ama insan önce kendine de sadık kalmalı.
Eğer gerçekten seviyorsam, her şeyi göze alırım. Sevgi dediğin şey zaten biraz fedakarlık gerektirir. Karşındaki insan mutlu olsun diye bazen kendi isteklerinden vazgeçersin, bazen de zor anlarında yanında kalmak için sınırlarını zorlarsın. Ama bence önemli olan, bu fedakarlıkları yaparken kendini kaybetmemek. Sevgi adı altında sadece bir tarafın sürekli verdiği bir ilişki sağlıklı olmaz. Eğer iki kişi de birbirine değer verip aynı çabayı gösteriyorsa, her şeyin üstesinden gelinir. Seviyorsam uğraşırım, yorulurum, gerekirse her şeyi göze alırım ama bir yerde kendimden vazgeçmem. Çünkü gerçek aşk, iki kişiyi de büyütmeli.🫶
Bence aşk hayatında fedakarlık karşılıklı olmalı, karşılık olmadıktan sonra benim için bir anlamı olmaz. Bazı şeyleri fedakarlık diyerek kendimi kullandırmak istemem
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Seven insan sevdiğini değiştirmez onla uyum yakalar. Aşk için ne yapılır iş değişir şehir değişir aileye karşı gelinir aklıma gelenler bunlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Karşıdaki kişinin hakettiği kadar yapılmalı. Ne demisler gereğinden fazla değer soytarıyı kral eder
Ben o kadar fedakar insanim kiii agzima tukurdu yarabbi sukur dedim hala vazgecemedim leş bir huyyyyy sevdigim insana asiri baglaniyorum cok cok berbat bir durum gurur falan asla yok bende