yaşın benden büyük beni takar mısın takmaz mısın orası sana kalmış ama şöyle diyebilirim bu cemaat tekiler o kadar fazla inanıyolar ki buna artık hayatını buna göre düzenliyorlarlar ve ilk başta çevresi değişiyor şuanda onun çevresindekiler sevgililik gibi şeyleri günah olarak görüyorlar çünkü öyle inanıyolar. Bu düşünceye sahip insanların %95'ı sadece öğrendiğini uyguluyor çok azdır düşünerek bu yolu seçen zaten düşünerek seçende cemmat gibi yerlerde dolaşmıyor senin sevgilin cemaattense deminde dediğim gibi çevresinde ki herkez karşı çıkıp günah diyicek. Gerçi bana kalırsa bu düşüncelerini yanlış daha da derine giderdimde senin sorunun cevabını çoktan söyledim çevresinden çok çekiniyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet , tam yazdığın gıbı hersey. bıldıklerını paylasırsan sevınırım. samımıyetın yardımın için cok tesekkur ederım 🙏🏻⭐️ 35yasındayım ama basıma ve karsıma ılk kez boyle bırı cıkıyor. 16 yasındayken ılk asık olduğum cocukta bu cemaatteydı fakat onun umrunda degıldı 2yıl sevgılıydık evlerımız dıpdıbeydı oradakı seylerle dalga gecerdı hıc umursamazdı bıle hatta onun okuluna vs gıderdı evıne donerdı arkadaslarının bazısı benı bılırdı , sonra o onlardan koptu rahatca baska ulkede okumaya yasamaya gıttı vs
- +1 yıl
Kuran-ı kerim tamamiyle uygulanırsa doğru mesela kuranda sevgililik yasak ama herkez ona düzgün inansa sevgililik yapmadan bile herkezle evlenebilirsin neden çünkü herkez kuran'a inanıyor evlensen kocan senı aldatmaz dovmez neden gunah olduguna ınanıyor ama şimdi sevgili olmadan evlensen kocan seni döverde aldatırda her şeyi yapabilir bu yüzden sevgili olup önce tanımanız lazım bu dönemde ama tabi herkez anlamıyor bunu
Soran+1 yılHenuz evlılık dusunmuyorum cunku onu daha hala tanımıyorum , cunku her gun yenı bırsey cıkarıo bazısı bana uyuyor bazısı bana uymuyor dınlıyorum , monotonluktan cok onun beklentılerı var ama ben degısmem kı bende ondan bırsey ıstesem onun benden ısteyecegı gıbı celışır oyuzddn evlılık dusuncem henuz yok
En İyi Cevaplar
Hahaha klasik cemaatçi. Cinsellik günah ama olsun yaağ yapalım, tanıştırmak günah ama olmaz yapılamaz çoğ ayıp çünkü çoğğ fazla ayıp. Böyle insanlarla neden aynı havayı soluyoruz ya?
13 Yorumla
Soran+1 yılBoyle olduğunu yenı ogrendım işin koyusu , ama sevıyorum işte lanetlı kısım burada. Cınsellığe karsı bu tavır cok sacma zaten :(
Soran+1 yılHaklısın dedıklerınde ama işte :(
+1 yılEsas öylelerinden korkacaksın. Cemaatçi ayağına yatıp neler neler yapıyorlar. Benim eski sevgilim de cemaatçi ama hayatımın içine etti. Güvenme ben sana söyleyeyim. Hep aynı ayakları yapıyorlar herhalde bunlar :D
00 Yorumla
+1 yılBaşın açıksa o ilerde kapattırmaya falan da çalışır canım. Uzak dur öyle tiplerden.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 495 cevap paylaştı. Cemaat içinde bulunmuşluğum var. Cemaat bir beyin yıkama yeridir, onu kurtarmaya çalış, eğer çıkmazsa sen ayrıl, gerçekten de öyle birisi ile beraber olmak istemezsin.
19 Yorumla
Soran+1 yılNasıl kurtarabılırım , gercekten oradan kurtulmasını cok ısterım benım aıle yapımın alakası yok cunku
Soran+1 yılbırcok soyledığım seyı kabul etmıo ben gorebılıoum o goremıyor cok fena , yapmak ıstedıklerı var yapamıyor mesela hemen gunah vs dıyor yapamam dıyor olmaz vs kendını kısıtladığı goruluyor , kasıyor ozgurluğunu verseler kurtulacak gıbı bazen
- +1 yıl
Cemaat kıskacına aldığı saf insanları önce yedirir içirir, sonra bize hizmet etmezsen hakkımızı helal etmeyiz öteki tarafta iki elimiz yakanda olur diye tehdit ederler. Ayrıca, Fethullah Gülen tarafından yazılmış beyin yıkayan kitaplar okuturlar, Fethullah Gülen'in Allah tarafından gönderilmiş bir müceddid (peygamber tarzı bir şey) olduğuna inandırırlar. Cemaattekilerin Hz. Muhammed tarafından 1400 sene önce müjdelenmiş olduğunu, hatta onlara "kardeşlerim" dediğine inandırırlar. Bu kadar ağır beyin yıkama altında kalmış birisi de kolay kolay bırakmaz Cemaati. Aslında kendisi de ayrılmak istiyordur, çünkü cemaat para ister vakit ister, kaldırılacak yük değil. Ben zamanında içlerindeydim de nasıl insanlar olduklarını görünce vakit geçmeden kaçmayı başardım. Nasıl anlatırsın hiçbir fikrim yok, beyni yıkanmış insanlar kolay kolay inandıklarından vazgeçmezler, sana bilmediğin şeyler var der. Bir de olayın şu yönü var, kendisinin beyninin yıkanıp sömürüldüğüne inanmak istemez.
Soran+1 yılSen nası kurtuldun bu kıskaçtan?
Bırde yaptırılan şeyın mısyonerlık olduğunu soyledım kıyamet koptu ama gercekten yaptığı o , bu her dınde bunu bu hale getıren için gecerlı dıye anlatınca onlar oyle bız degılız dedı goremıyor korkunc bısey bu- +1 yıl
Bunu yapan sadece Cemaat değil, hükümet de yapıyor, Işid'de yapıyor, El-kaide'de yapıyor, cinci üfürükçü hocalar da yapıyor, dilenci de yapıyor, hırsız da yapıyor. Ben dinden çıktım, böyle din olmaz olsun, zaten tek işe yaradığı insanların bu tarz şekilde kontrol edilmesini sağlamak. Şimdi ateistim ve çok hayatımdan gayet mutluyum.
Soran+1 yılKendını kurtarmış olmanave ozgur olmana cok sevındımm, nasıl kurtulduğunu azda olsa yazssan belkı faydası olur , spesıfık bırsey mı oldu vs gıbı. Teşekkür ederm
Soran+1 yılŞanslısınız kac yıl oldu?
+1 yılCemaate bagli olmasi onun hayatina mudahale etme hakkini kimseye vermez hic sevmiyorum su cemaaatleri yahu
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama mudahale edıyorlar beyın yıkıyorlar gencken ele gecırıyorlar tazecık zıhınlerı bu da oyle olmuş keske kopsa oradan 🙏🏻
- +1 yıl
Kopmasi imkansiz acokcasi beyinsel bir faaliyeti degistirmek yillar alir belki sevdiginiz kisi yillar sonra biseyleri algilamaya baslayacaktir su an sadece oraya odaklanmis ve onlarin dediklerini yapacaktir.
- +1 yıl
Ayrica imani zayif biriymis sanirsam aslinda cinsellikten bahsediyorsa demek ki tam olarak ele gecirilmemis biraz ugras bakalim
Soran+1 yıltamam tesekkur ederım samımı fıkırler ıcın 🙏🏻 , uzun yıllardır ıcındeymış bunun ama hayatında merak ettığı seyler var bırkac kez sahıt oldum
- +1 yıl
Bilmiyorum cinsellik yasamak isteyen insandan uzak durmanizda yarar var bence h
Soran+1 yılTesekkur ederım 🙏🏻
Hacı hoca derler sakal cüppe derken karıyı götürürler 😀😀
16 Yorumla
Soran+1 yılGulmemekkk elde degıll ıyyydı buu
Soran+1 yıl😶😔 ızın vermeyınce ben bakamıo delırıodur
Soran+1 yılKullanamıo talımatlar var 😝😝
birşey olmaz onların hep dilinde din onlar dini kullanıp insanları kullaan insanlardan başka birşey değil eğer sevdiğin kişi iyi yerlede olsa kimsebir fok diyemez
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler guzel yorum için
Suleymancilar dan bir cemaat üyesi arkadaşım vardı Üni de iken kız arkadaşıyla sabaha kadar seks yaparlardı Gerçi su an evli onu da belirtelim
13 Yorumla
Soran+1 yılOnlardan degıl bu , ama o o kızla mı baskasıyla mı evlendı bu da ayrı bır durum
Soran+1 yılAnladım ama o insanlardan cekıncesı daha fazla zaten bu da kötu bence , sekılcılık oluyor zaten ne yazıkkı bazı kısımlar , yazamadım hepsını
Cemaat bir kafa yıkma yeri kardeşim senin onu ordan kurtarmaya gücün yeter mi bilmem ama bir kapilirsan kendinide kaybedersin
13 Yorumla
Soran+1 yılBenı kımse ele gecıremez cunku dunya gorusum farklı tum boyle sapkın dusuncelerede karsıyım , benı ele gecırme ıhtımallerı yok 😋 Bana nasıl denk geldı bunu emınım içinde cok sorguluodur ama tanrının ona kurtulma anahtarı olarak verdığını gorebılır mı acaba 😉
Soran+1 yılTekrar cok tesekkur ederım 🙏🏻👍🏻 harıka bılgıler için ,
ya git başka bul. her boku yicek sonra kimseye söleyemiyorum günah diycek, boşversene hangi çağda yaşıyoruz. insan kendi dinini nasıl yaşayacağını bilmez mi. koyun olmasın güdülmesin.
18 Yorumla
Soran+1 yılBu cok doğru ama ısterdım kı zıhnı yerıne gelsın gercek dunyayı gorup uyansın bu kadar yıl güdüldüğünü gorse keşke 👁
Soran+1 yılGözu acmanın bı taktığı olsa keşke ;)
Soran+1 yılNasıl ;) bılen varsa yazssın 🙄
Soran+1 yılDeşifre olmak istemıoum buradan yazssan
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunun gibileri çok iyi biliyorum :D saman altından su yürütürler :D görünüşde müslüman içten değişik bişeydir :D dikkat et derim :D
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederımm 🙏🏻
+1 yılCinsellik yaşadıysanız o sahte hocalardan derler ya hep Fasa fiso gönül eylendiriyo
06 Yorumla
Soran+1 yılHoca derken? Meslegı vs farklı ne alaka
- +1 yıl
Cemaat falan hikaye dedikleri ettikleri jadinlar neden beynini kullanmiyoe akilli düşünün be
Soran+1 yılTam ne yazdığını anlamadım ki
- +1 yıl
Cemaate giden adam dindar olur aşırı dimi? Ama diyorsun cinsellik yaşadık? Ama adam dindarligindan kimseyle tanistiramam evlenmeden vb vb şeyler diyor dindarlıgından ( güyaaaaa) sende onun dindarlıgına inaniyorsun aklini kullan diyorum
Soran+1 yılBır ıkı kısı bılıor ama gızlı saklı , dıger arkadas cevresıne ıse hıc soylemem fılan dıo. sevgılı olduğumuzu ben arkadaslarıma soylemış ve tanıştırmışımmonun tarafına yok ama bunu guzel bı dılle soyleyecegım bunu nasıl atladım ben kı ıyı oldu hatırladığım buradan gırıs yapayım damara 😝
- +1 yıl
İlidki cinsellik derken ne yaptiniz siz
+1 yılolanlar olmuş sonra günahmı demiş
bence seni kullanıyor bu vatandas00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 335 cevap paylaştı. Hem günah diyo hem işliyo oda güzel :D
13 Yorumla
Soran+1 yıl🙈🙈🙈
Soran+1 yılBaşta oyle gozukmedığı için anlamadım ama o içinde tutmayıp soyleme kararı aldı gec soylese kandırmış olurdu bence zaten bence ıyıce ceşışkılı olurdu halı , ama belkı degısım olur ya da olmaz sevdığı insanı , ınsan pat dıye bırakamıyor oyuzden bunu asmam gerek.
+1 yılKapali kapilar ardinda herseyi yapip miletede ahkam kesenler onlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCinsellik yaşadınız bunun günah olduğunu söylüyor ama öyle mi? Yanlış anlamayın ben anlamaya çalışıyorum durumu.
00 Yorumla
+1 yılvajinanı mı kokladı elledi sende onun pipisini eline aldın öylem :/ sokayım sizin dinciliğinize :/
07 Yorumla
Soran+1 yılNe dıyorsun acaba? Yazdığından ben ıgrendım resmen? Konumuz dıncılık mı? Hayır aşk ılışkılerı burası
- +1 yıl
sektir laaan kevaşeee seni. Dindarmış birde gidin gibtirin kendinizi sonra dini alet edin oçç lar sizi :/
Soran+1 yılYukarda ne yazıyor? Kım olduğunu sanıyorsun zavallısın bellı klavye canavarı terbıyesız
- +1 yıl
klavye canavarıyım okumadım bile ama siz kızlar hepiniz aynısınız yalancı iki yüzlü pisliklerseinizzzz. :/
Soran+1 yılOkumadan hala saygısızca yazıyorsun !! Konu farklı bı kendıne gel artık ya da yorumlarını sıl buradannn aaaa.🙄
- +1 yıl
banane deli ettiniz siz beni laaan :/ çok öfkeliyim :
Soran+1 yılYanlış kişiye ofkelenıyorsun ama , baska bır kısının hıncı benden ya da baska kızlardan cıkarman yanlış boyle cok sıkıntı ceker uzulursun ki :(
+1 yılnamuslu ama aranızda cinsellik geçti
ilkinmiydi senin peki arkadaş
bişey daha sen bizden iyi tatnırsın ama ondan sna koca olmaz bilesin02 Yorumla
Soran+1 yılKoca olur olmaz mı dıye sordum yuksrda? Ne yazdığım anlasılmıyor mu? Bır noktaya saplantılı herkes. doğru anlayan bırcok kısı var burada...
- +1 yıl
ne istiyorsun peki arkadaşım
zevkine bak ozaman
gizli saklı seviyor adam ne yapcan yani
kaçamak yani
Sözde cemaat😂Her türlü şeyi yapıp yapıp sonra dinciyiz diyolar ya
00 Yorumlacanım bde nmz klyon utanmiyin mu yorumundan korkuyodur
00 Yorumla
+1 yılYaparken gunah degil yaptiktan sonrami gunah :D
11 Yorumla
Soran+1 yılHıc sorma cok sınırlenmıştım olmaz böyle sey kac yasındayız dıye
Geç bu hikâyeleri deseydin o. c hem sikiyo hem yasak mi oluyo
10 YorumlaNe gibi yardimci olalım
14 Yorumla
Soran+1 yılYazdığımı okuduysanız konu hakkında bu cemaat vs ne yapmalı
Soran+1 yılNasıl cıkacak
Günah tabi leyn... evlenin yav şu işi meşru yapın çocukta yapın fotoğraf atın maşallah diyelim...
06 Yorumla
Soran+1 yılYa sınır etme ama yaaa , duzgun fıkır paylassan dıyordum
- +1 yıl
Kuşlar bile sürüleriyle beraber uçarlar... İnsanlar'da cemaat cemaatdir... =)) onu yatip kalkmadan once dusuneceksin... gelmişsin bilmem kaç yaşına, halen daha uckurunun pesinde gezen bir zavalli olarak nefes aliyorsun... cemaat ehli bir adamida ifsad ediyorsun... ya evleniceksin, ya ayrilacaksin... merak etme yakinda tekmeyi basar sana..
Soran+1 yılOldukca ılgınc bı yaklasım hıkaye cınsellık degıl aklın baska yerde olduğundan yazdığın cevapta oldukca alakasız. yazanı tam okumadığın ve kavramadığın için anlamanıda beklıyorum şu an . cunku şu an oldukca saygısızca hoyratca yazıyorsun konu aşk ılışkısı ve yazdığım kısım detay ve detayda boğuldun bıle... Kendı hayatında da boyle yaptığı için coğu kişi yorum yapmayı neceremıyor , bu kadar kişi arasında bı ıkı kişiden bırısın bunu yazınca senı alkışlamayacaklar , ayrıca kımsenın kım olduğu bılınmıyor bırakırsam da ben bırakırım o degıl konumları bıle algılayamamıssın yazık
- +1 yıl
Beni insanların alkışlaması, nazarımda bir ehemmiyet teşkil etmiyor, yani sizin gibi kimseler beni alkışlasa ne olur, alkışlamasa ne olur... Dini vecibelerine önem veren, hayatı boyunca bu tarz bir yaşam sürmüş birini, ifsad eden sensin... Ve dini bir kimliğe sahip olan o kimseyi, yine dinine ihanet ettirmeye vesile olanda sensin... O kişinin bu sebepten dolayı gireceği bunalımı / depresyonu düşünemiyorum bile... yazık o adama... Yorumları okuduğumda misyonerlik faaliyeti güdüyorsun demişsin o kimseye, fakat onu bulunduğu ve sürdürdüğü hayatdan söküp çıkarmayı üstüne vazife olmadığı halde "misyon" edinen sensin... Ki buda kendi fikrim değil yine kitaba dayanan fikirlerdir... Cinsellik yaşadığını açıkca yazmışsın, bu konuda tenkit edilmekten hoşlanmıyorsan sorularına dikkat etmelisin... senin pis organlarinin derdi bana dusmedi elbette.. ne halin varsa gor.. fakat islami bir kafaya sahip olmadan, islam temelli kimselerle ilişki kurmayın milleti ifsad etmeyin.. olmayacağı çok açık
Soran+1 yılYazdığın bu korkunc cevab içinnsenı Allah' a havale edıyorum bu yazdığını yazarken içinden gecırdığın için o senı dıyuyor ve haketmeyen insanlara hakaret etme yetkısını kımse sana vermıyor bunun için emınım Allah gerekenı yapacaktır. ve kısa surede bunu göreceksın o zaman kime yakarsan karsılığını alamayacaksın. Gercek din inancı olan Allahtan korkar ve bu yazdıklarını yazmaya cesaret edemez. Nette yazınca duyulmuyor gorulmuyormusun? Dini bir inancın gercekten var ise kımsenın özelıne dıl uzatamazsın , ben en basta esprı ıle karısık 'ya sinir etme ama yaaa yazdım bunu bıle saldırı gıbı algıladın , Allah bana yazdıklarını goruyor duyuyor senın. burada yargılanacak kişiyi sen secemezsin ! Saygısız insanlara tahammulum yok !!!
- +1 yıl
Sen beni Allah'u Teala'ya havale etsen ne olur etmesen ne olur... Allah'u Teala anlık öfkelere ve yerinmelere/hazımsızlıklara göre değil fıkha ve indirdiği dine göre hüküm verir... Bizim sana yaptığımız tariz, nehy-ü anil münkerdir yani kötülükten nehyetmek... ve yine amellerin en üstünü buğzufillah yani Allah için kızmak buğzetmektir... Evet benim bir dinim var ve benim dinime yapılan her saldırıya müdahale etme hakkım, yetkim, sorumluluğum var ve bu yetkiyi bir müslüman olarak bana Kütub-i Sitte aracılığı ile peygamber efendimiz s. a. v verdi... Açıkca inkar ettiğini, Allah'u Tealayı reddedenleri alkışladığını aşağıdaki yorumlarında belirtip, yukarıda seni Allah'a havale ediyorum demen ayrı bir çelişki... Biz yine de sana duacıız Allah hidayet nasip etsin... hepinizin gücü islama yetiyor, herkes dişini islama geçirmeye çalışıyor, herkesin derdi Allahla... rahat bırakın bu dinin yakasını... rahat bırakın coğrafyamızı süsleyen cemaatlerimizi, rahat bırakın Allah'ı anlatanları..
+1 yılAiktir et cemaat Ada'm olmaz ya
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZordur bilirim 😣
19 Yorumla
Soran+1 yılYasadın mı? Ne yaptın
Cevap sahibi+1 yılHicbirsey yaşamaya çalışıyorum
Cevap sahibi+1 yılEvet zorda olsa
Soran+1 yılNası yanı :(
Cevap sahibi+1 yılFazlasıyla dikkat ediyoruz işte
Cevap sahibi+1 yılHareket davranış vs
+1 yılCübbeli günah ayağına neyse konuşmak istemiyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım
- +1 yıl
Boşver, dinci insanları sevmiyorum.
Soran+1 yılHaklısın hak verıoum , ama gorusunus vs oyle olmayan bırı karsımdakı , ben asırı modern bırıyım
- +1 yıl
Şimdi yargılamak bana düşmez ki yapmayı da sevmem.
Fakat şimdi durum farklı ki hani kelime bulamıyorum, hadi biz yapıyoruz ediyoruz da o düşüncede olan kişilerin yapmaması gerekir en azından.
Netice de her koyun kendi bacağından asılır :)
Soran+1 yıl👍🏻 kesınlıkle oyle ;)
- +1 yıl
:) ;)
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Buyuk gunahhh ateslerde yanacaksinnn
010 Yorumla
Soran+1 yıl😝😝😝😝 ben nıye yanıyorsam ılgıncc
Soran+1 yılO yanacak ben degılım kı onun olduğu gruptan dusunceden ;) herkesın gorusu ınsncı bakış acısı kendıne
Soran+1 yıl35 evladım sende 32 degılmısın amca olmussun 😂😂
Soran+1 yılBey amca ;) somurtayımmı?
Soran+1 yılNeden ki amca
Yazık ablam size
21 Yorumla
Soran+1 yıl🙏🏻
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinsel birleşme yaşadınızmı?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılHmm ona gelince yapıyo ama :)
canım benim olan olduysa yapacak birşey yok
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl olan olduysa?
+1 yılbence ilişkiye son verseniz iyi olucak.
00 YorumlaUzak dur bunlardan güven olmaz
00 Yorumla
+1 yılCemaat derken?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhssktir diyoruz..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbakire değil miydin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri