Adam seviyor ama evlilik işi belli olmuyor diye bazı şeyleri şimdiden garantiye almak istiyor.. Boşanma aşamasında kadınların tutumları genelde malum.. Alabilecekleri max. maddi imkanları almadan ayrılmak istemiyor çoğu. Bu durumda evlenir misiniz, o sözleşmeyi imzalar mısınız?
Cevabın nedir?
+1 yılSelamlar,
İnternette bir evlilik sitesi üzerinden bir bayan ile tanışmıştım. İkinci evliliklerimiz olacaktı onun iki çocuğu vardı, benim bir tane var ve oda annesi ile yaşadığı için kendim tek sayılırdım neyse, Her şey güzel gidiyordu. İyi bir maaşım olmasına rağmen bir ev almamıştım yani buna gerek görmemiştim (öyleki sadece aldığım zam bir asgari ücret kadar bunu bile kira olarak ödesem iyi bir yerde oturabiliyorum)
Ailesi ile tanıştım, ailesi bir evim bile olmadığını söylerek sorun ettiler, babası emekli bankacı eve bir ekmek bile almayıp parayı istif yapmış bunun sonucunda da iki ev ve bir boş dükkan yapmış, kayınvalide patik falan örüp pazarda satarak evin ihtiyaçlarını karşılamış, babası bir evim bile olmadığını söyleyerek onay vermedi, sonrasında ben de kız arkadaşıma maaş borduromu gösterdim rahat etsin diye, zaten yaşamımdan az buçuk tahmin ediyordu maaşımı, böylece arkadaşım ailesinin baskısından kurtuldu. Onay verildi.
İsteme hazırlıkları yapılırken şimdi burada anlatamayacağım sebeplerden aklımda soru işaretleri oluştu, bende evlilikte mal ayrılığı rejimini araştırdım, bunu teklif eden insanların yaşadıklarını hissettiklerini araştırdım ve istemeye 6 gün kala kız arkadaşıma mal ayrılığı rejimi ni teklif ettim. Tabi bana güvenmiyormusun gibilerinden bir şeyler söyledi. Ben de bunun kötü bir şey olmadığını hukuken geçerli olduğunu istesek bir avukata gidip anlatmasını isteyebileceğimizi onun aklındaki soruları da sorarak düşündüğü gibi olmadığını anlatmaya çalıştım.
Tabi anlamadı, kendisinin bu hayatta en güvenilebilecek insan olduğunu ancak benim böyle bir teklif ile gelince ona güvenmediğimi ve daha baştan boşanma durumunu düşündüğümü evliliğin güven ve sevgi üzerine tesis edilmesi gerektiğini falan söyleyip istemeye iki gün kala isteme olayını ailesi ile konuşarak onlarında böyle bir şeye onay vermediğini söylerek isteme olayını bitirdi.
Ailesi bizi ayrıldı bilse de biz bir hafta daha konuştuk ve ayrıldık.
Esas bomba buradan sonra başlıyor.14 Yorumla- +1 yıl
İlişkimizin ilk başlarında, babasından gizli bir banka kredisi kullandığını ancak ödemelerde zorluk yaşadığını söyleyerek benden 2000 +1000 tl ileride ödeyecek olduğunu söylerek borç almıştı. Tabi ben bunu geri ödesin diyede düşünerek vermemiştim. 20 li yaşlarda eniştemin bir avukat arkadaşı dükyana gelir sohbet eder bende dinler hayat fikirlerinden dersler alırdım, yine okuduğum kitaplardan bir kaçında insan özelliklerinden bahseden noktalardan öğrendiklerim ile bir test yapmak istedim, ve noterden banka dekontlarını da ekleyerek borcunu ödemesini istedim. Gelen cevap o paranın borç değil, yardım amaçlı yaptığımı dolayısı ile ödemeyeceğini belirtti. Ben neredeyse şok oldum.
Herkes kendini dürüst olarak tanımlıyor, fakat bu şartlara bağlı işte. Diyorum ki iyi mal ayrılığı rejimini istemişim. Kadının düşünceler farklıymış. Zaten dürüst ve sevgisi tam olan bu tip mevzuları sorun etmez badar imzayı. SİZ SİZ OLUN YAPIN, KİM AK KİM KARA İŞLER FARKLILAŞINCA ANLAŞILIYOR - +1 yıl
Çok, çok çok haklısın değerli kardeşim... Bizim türk kadını öylesine zekadan , kavrayıştan yoksundur ki ( bazı az sayıdaki istisna olanları hariç tutuyorum) evliliğin bir hukuki sözleşme olduğunu dahi kavrayamayıp bu sözleşmeye yapılan ek sözleşme niteliğindeki mal ayrılığı konusunu ayrılma nedeni yapacak kadar basit ve egoisttir. Sorularıma verilen cevaplardan da bunu gözlemlemişsinizdir. Bu evliliğin gerçekleşmemesi sizin için bence son derece hayırlı bir durum olmuş. Ama maalesef ki türk kadınının genel durumu ve algısı bu şekilde maalesef. Normal devlet nikahı ile kendisini garanti altına aldırıp erkekten bir parazit gibi faydalanırken hiç sesi çıkmayan bu insanlar konu sözleşmeye ek yapmaya gelince bir anda değişiveriyorlar.
Ayrıca erkek olsun , kadın olsun düzgün ve gerçekten namuslu bir insan evlilik yolunda ilerleyen bir ilişkide gerekirse aç yatar ama eş adayından kolay kolay maddi yardım talep etmez. Bu durum da aslında size bir sinyal olmalıydı evlilik yolunda.. - +1 yıl
Mesela benim bir arkadaşımı , nişanlı olduğu kızın babasına cep harçlığı veriyordu. Çocuk o sıralar işi iyi olsa da çok gençti. En sonunda kızın babasının burnunu bir yumrukta kırdıktan sonra eşine ailesiyle görüşmeyi yasaklamıştı... Dışarıdan baktığında, giyim kuşam, konuşma.. vs sanki saraydan çıkma gibi görünen bu ailelerin gerçek yüzleri evlilik aşamasında ortaya çıkıyor maalesef ki. Meğerse ne sarayı, geldikleri yer, hacıhüsrev, sulukule.. vs yerlermiş bu zat-ı muhteremlerin. O yüzden tek bir oğlum var 17 yaşında ve ben şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl biriyle evlilik yağacağı konusunda... Zira ben gergin adamım, kolay kolay sabredemem kendini bilmeyen saygısız tiplere.
- +1 yıl
Güzel cevabınız umarım bunu okuyacak insanlara iyi bir rehber olur da benzer bir hataya düşmezler kolay kolay... Evlenirken herşey günlük, güneşlik aşk dolu olsa da en kötüsünün hesabını yapıp ona göre vaziyet almadan olmaz. Zaten eşini gerçekten seven ve düşünen birisi teklif hangi taraftan gelirse gelsin asla geri çevirmeden , teklifi getirene kötü hissettirmeden buna onay verecek olgunlukta olmalı. Ben , kendi adıma benden çok varlıklı bir kadınla evlenecek olsam bu teklifi ben yaparım ona, ki evlilik çok daha sağalm bir güven temeline oturabilsin.
En İyi Cevaplar
Hiç hoş birşey değil daha başlangıçta bir güvensizlik hissi veriyor AMA kesinlikle GEREKLİ. Annemle babamın boşanması 6 sene sürdü. O temyiz senin bu temyiz benim sürdüde sürdü :( Arada en çok çocuklar yıpranıyor :( .
Bunu güvensizlik olarak değilde sevginin bittiği zaman yıpranmamak için yapılan bir TEDBİR olarak görmek en mantıklısı bence :D
Bu arada dikkatimi çekti 25 altı tüm kızlar kağıdı eline veririm demiş ama 25 yaş üstü özelliklede evlilik görmüş veya boşanmış kadınlar imzalarım demiş. NEDEN acaba?11 Yorumla
+1 yılEvliliğimi bitirirken tek kuruş bile almadım. Nafaka tazminat mal bolümü vs. Çok zor sartlarda çocuklarımı büyüttüm. En müşkül anımda bile keşke alsaydım demedim. Bir gün nasip olursa aşık olup evlenmek hayalim var tabi ki. O sansı yslalarsam evlilik sözleşmesini ben teklif edeceğim. Benim hic bir seyim yok ama o insanin varsa eğer çocuklarınin hakkını gözetmesi gerekir. Bu yaştan sonra aşkı bulmak en büyük servet o benim olsun da mal mülk kimin olursa olsun. Ayrıca birlikte yaşlanmak isteyen biri zaten sevdigini korur. Ben bunların hesabını yapmayı şık bulmuyorum. Saygılar efendim.
25 Yorumla- +1 yıl
Olay budur.. Ama kadın istemese de bazı maddi paylaşımları yapmak erkeğin insani görevidir. Yıllarca bir yastığa baş koyduğunuz, bir çocuğu beraberce büyüttüğünüz insanı zor durumda bırakmak hiç doğru bir şey değildir.. Ama yasalar maalesef o kadar dengesiz ki günümüzde erkekler evlilikten korkar hale geldiler. Tabii ki bunda sizin kalitenizde olmayıp erkeği bir maddi meta olarak çok sayıda kadının da fazla etkisi var.
- +1 yıl
Doğrudur. Ancak ben belli bir yaştan sonra ikinci evlilik olarak degerlendirdim sorunuzu.
Diğer açidan da değerlendireyim evlilik boşanmayla noktalandığında karısından mal kaçırmak için türlü oyun oynayan erkekle kocasının adeta herşeyini alıp kalan hayatını refah içinde geçirmeyi planlayan kadin da aynı değerdedir gözümde. Bir erkek imkanları nisbetinde evladinı ve onun annesini mağdur etmemeli yiğitliğe sığmaz bu bence - +1 yıl
Düşüncelerinize saygı duydum. Fakat her insan kendi vicdan terazisini kullanabilse keşke. Hakkımda ki hüsnü zannınız içinde teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim☺
bence aile kurmak şirket gibi o yüzden karşılıklı sözleşme imzalama da sorun olmaz
14 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
9Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Doğru diyorsunuz kadınlarin çoğu zaten hatta 100 % 90 nı maddiyata aşırı önem verdikleri için oturdukları yerden mal mülk sahibi olmak istedikleri için imzalama olayını da Yediremezler kendine hakaret olarak görürler, ben imzalarım içi rahat etsin diye ama böyle bir durum söz konusu değildir bizim evlilikte. Biz bir birimize güvenerek aşkla sadakatla 12. Senemizi tamamlicaz bu sene.
12 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBayanlara sorma bence cevapları net "imzalamam" sebep sorduğunda olayı çarpıtırlar "bana güvenyen kocayı napcam" derler.
Maddi çıkarları için evlenen kızdan bir hayır gelmez zaten, sonuçta hayat bu her iki tarafïda tatmin eden bir sözleşme olması makul olanı27 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHocam bunun Türkü, Almanı, Fransızı yok ama bence hak olan budur İmam nikahında dahi "Mehir" diye bir kavram var, burada aranması gereken bayanın olası bir ihtimalde erkekten ne talep ettiğine dair.
Bence bir hak daha vardır evlilikten sonra edinilen malların ortak olunması buda xaten yasalarla güvence altına alınmış
Cevap sahibi+1 yılO kadarını bilmem sadece hak budur onunda bir çözümü var dengini bulmak veya hakka uymak 2seçenekte var sonuçta
Cevap sahibi+1 yılAynı şeyi diyoruz bende diyorum sözleşme yapılmalı diye fakat sözleşme yapsan dahi evlilik sonrası yapılan kazanımlar için yok hükmündedir bu sözleşme sadece öncesini ilgilendirir
+1 yılDünyanın bin bir türlü hali var sözleşme öyle çok uçuk kaçık şeyler değilse imzalardım. Sonuçta adamda haklı evlilik apayrı bişey ve evlendikten sonra kadın her şeyi yapabilir kendini garantiye almak ister sjdjdj
32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 😄
Benimde yapmayı düşündüğüm bir sözleşme. O teklif etmese ben ederim büyük ihtimal. Bunun güvenle alakalı olduğunu pek düşünmüyorum. Boşanma evresinde çok çirkinleşebiliyor insan. Herkes kendi hakkını korumak ister ve bunlar malesef ki yasalarımızla mevcut değil. En doğrusu sözleşme bence.
11 YorumlaDertleri para olan kadınlar için bilemem ama parayı umursayamanlar için büyük bir hakaret bence. Güvensizliği gösterir. Şahsen bana imzalatmaya kalksa büyük hayal kırıklığı yaşar ve kırılırım. Sanki parası için evleniyormuşum gibi. İmzalamam ben.
39 Yorumla- +1 yıl
Evlilik sözleşmesini imzalamayıp, sadece imam nikahıyla evlenmenin arasında bir ilişki kuramadım açıkçası. Arada zaten bir güven problemi oluşur ki bu da evliliği ya erteler ya da tamamen bitirir. Ortada evlilik diye birşey olmaz zaten. İlerde ne olacağı tabi bilinmez ama sırf para için de sözleşme imzalatmak sevdiği kadının gururunu kırar. Her kadını bir tutmayın.
- +1 yıl
Başta biraz anlamakta zorlandım açıkçası. Resmi nikahta arada bir resmiyet olur, oluşan güven ve koruma da sadece maddi anlamda değil manevi anlamda da olur. Büyük konuşmam istemem ama zengin biriyle evlenmek istemiyorum ben zaten. Kimsenin parasında mal varlığında gözüm yok. Bende çalışan biri olacağım için kendi param bana yetecektir ve eşiminde benim standartlarımda olmasını isterim. Böylece ortada maddiyata yönelik bir sıkıntı çıkmaz. Ama zengin bireyler böyle sorunlar yaşıyorlarsa imzalatacak birilerini bulurlarsa imzalatabilirler.
- +1 yıl
Olayın zenginlikle pek alakası yok aslında.. Çoğu zaman maddi değeri çok düşük şeyler bile ayrılma aşamasında ciddi uyuşmazlık nedeni olabiliyor. O yüzden madem nikah eşlere mal paylaşımı açısından yasal sınırlamalar, haklar getiriyorsa insanların ek bir sözleşmeyle bunu istedikleri gibi düzenleme istekleri normal karşılanmalı.
+1 yılEvlenmeden onceki mal varligindan zaten hak telep etme durumu yok. Fakat evlilikten sonrasi icin adam derya kadar para kazanmiyor hatta su anda hic kazanmiyor buna ragmen evlilik sozlesmesi derse ben sunu anlarim ''ben simdi herseyimle seninle ortakken ilerde para kazandigimda degilim'' bunun hesabi yapilmissa o yol yol degildir.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılEn saf en gözü açılmamış zamanlarımda tanıdım eşimi. Aşktan başka bir şey düşünmedim. Bana o dönemde sözleşme teklif etseydi kırılır ve vazgeçerdim evlilikten. Uzun yıllardır evliyim, başka türlü bir yaşam düşünemiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Maşallah diyorum başka da bir şey demem
İmzalayacaksın tabii. Misal senden önce köpek gibi çalışmış kazanmış; dolayısıyla kendi insiyatifinde nasıl kullanacağı. Ben yapmayı düşünüyorum şahsen. Ondan öncekiler onu bağlamaz. Belki alakasız denilebilir ama ondan önceki ilişkiler onu bağlamaz ben senle yaşadığıma bakarım diyen bayana da aynı söz geçerli. Tabii baya da..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 776 cevap paylaştı.
+1 yılİmzalamam, ayrılırım. Benimle evlenecekse öyle bir ihtimali benimle yanyana bile koymamalı. Muhtemelen sonradan vazgeçsede benim için çok şey kaybetmiştir.
26 Yorumla- +1 yıl
ne münasebet? Ben sözleşmeye evlilikte kesinlikle karşıyım. Benim maddi durumum iyi diyede ben karşımdakine sözleşme imzalatmam. Dediğim gibi. Çok güvenemiyorsan imam nikahıyla evlencek olan sizsiniz.
- +1 yıl
Haddinizi bilerek konuşursanız sevinirim. Bu benim görüşlerim. Ne haddinize ya 2 yüzlülük falan. Sizde haklısınız 50 yaşına gelmiş biri olarak en doğal hakkınız sözleşme yapmak. Miras kime kalacak yoksa. Üzülürüm..
- +1 yıl
Ne kadar çirkinleşirseniz okadar çirkinim. Ayna misali. İyi günler.
Ben olsam imzalarım sanırım burada tek sıkıntı evlenmeden önce erkeğin boşanmayı düşünüyor olması onun dışında bence evlilik sözleşmesinde bir sorun yok
16 Yorumla- +1 yıl
Hayır kadın kendine garanti altına almak istiyorsa onu imzalamaz zaten ayrıca artık çoğu kadının evde oturup erkeğin parasını beklemeye ihtiyacı yok resmi nikah ilerde çocuk olursa onun toplumda ki statüsünü korumak için geçerlidir ve kuma olayları içinde aslında tek bir kişiyi resmi nikahına alabiliyorsun sonuçta
- +1 yıl
Resmi nikah zaten kadın için başlı başına bir garanti sağlar.. Varlıklı bir adamın evlilik öncesi servetini paylaşmak istememesi çok normal. Aşk dediğiniz şeyler kısa sürede nefrete dönüşebiliyor günümüzde. Nikah olmasa da çocuk için sorun olmaz.. Baba onu nüfusuna rahatça geçirebilir.
- +1 yıl
Ben nufüs için demedim toplumsal dedim fark ettiysen resmi belge demedim bu kadar namus denilen bir ülkede haliyle kadının resmi bir desteğe ihtiyacı olacak ama çok mal varlığı olan sanki çok erkek var ülkemizde neyse servetini paylaşmasına gerek yok ayrıca o sözleşmeler sadece evlilikten önceki mal varlığına denk geliyor adamın evlenmeden önce ki mal varlığından bana ne benim için mi yaptı sanki
Karşılıklı olursa imzalarım belki ben de ilerde zengin olucam nerden bilicem para avcısı olmadığını :)
11 YorumlaDaha evlenmeden ayrılığı düşünüyor. Evlenmezdim açıkçası, ne münasebet yani 😶
22 Yorumla- +1 yıl
Cevremde ve aile dostumuz olan cok fazla sizin zengin diye degerlendirdiginiz, Holding sahibi is adamları var şimdiye kadar ne onlar ne de oğulları böyle bir şey yapmadı. Kimsenin yapmasını da uygun bulmuyorum dediğim gibi bu evlenirken ayrılığı düşünmektir ki evlenicek insanların bir geçmişi varsa bu tarz şeyleri düşünmicek kadar birbirlerine sahip olmalılar. Birde yaşım 18 fakat 40 yaşına gelip bir çok insanın yaşamadığı şeyleri yaşadım ki bu sekilde bir söz hoş değil.
Şayet evleneceğim adam çok varlıklıysa sözleşmeyi ben teklif ederim.
211 Yorumla- +1 yıl
Ozelden yazar mısın janess :)
- +1 yıl
Ama özel hanı senin su çok sevdiğinden :)
- +1 yıl
bir denemeni tavsiye ederim :)
- +1 yıl
Tecrubeliyim yaşıma bakma sen :)
- +1 yıl
Almiyim mi diyorsun yani :) neyse birgün mutlaka beni deneyeceksin eminim :)
Ben sözleşme teklif edecek kadar güvensiz olduğum insanla evlenmem.
22 Yorumla
+1 yılevlilik sözleşmesi olmadan hayatta evlenmem maddi çıkarı yoksa sorgusuz sualsız imzalar
31 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 975 cevap paylaştı.
+1 yılHe zaten parası da çok umrumdaydı, paragöz muamelesi gördüğüm biriyle neden evleneyim diyeceğimde seviyosam 😕 Yapmayın böyle şeyler.
21 Yorumla Imzalarim sorun değil. Zaten Allah'ın izniyle kendi mesleğim olacak ve kimseye muhtac olmayacağım.
14 Yorumla
+1 yılsoyunu devam ettirmek isteyen bir adama yakışmaz...
26 Yorumla- +1 yıl
çocuk varsa tabiki hortumlamak hakkıdır. bir çocuk kolay doğrulmuyor beyefendi. kolay büyütülmüyor. karılık kolay yapılmıyor...
- +1 yıl
yoo benim hiç çocuğum olmadı ama gerçekleri söylüyorum... sen gidipte karını bir ya da bikaç çocukla dımdızlak ortada bırakırsan kadının hortumlaması gayet normaldir
- +1 yıl
yoo
Boylesini basta kafasina koyan erkekte kadinda evlilikten uzak durmali.. ondanda uzak durulmali.. yarin nolur nolmaz diye evlenilmez ahiretdede beraberiz diyerek evlenilir..
20 YorumlaEvlenmem olay paradan ibaret değil güven sarsılıyor
13 Yorumla
+1 yılKabul ederim neden etmeyim ki kocamdan birşey alınca neolcakki hiç ama onu bazı kocalar hak ediyor kadın donuna kadar alsa haklı olabiliyor ama gerek yok böyle şeylere.
10 Yorumla
+1 yılsevse evlendikten sonra evlilik biterken mal mülk düşünemez düşündüysede hiç sevmemiştir zaten
35 Yorumla- +1 yıl
imam nikahı gerekli bu konuyu tartışmayalım ciddi birşey ama mal mülk dediğin nedir ki
- +1 yıl
Mal mülk, iyi bir meslek olmadan kadınların çoğu evlenmiyor bundan haberiniz yok sanırım.. Ütopik fikirlerle değil gerçek hayata göre konuşmak doğru olur. Olay aslında tümden kadının kendisini madden garanti altına almasıdır bence.. Ve önlerine sunulan sözleşme onları çıldırtıyor.. Ama nikah ta bir sözleşmedir ve nedense ona bu tepki verilmiyor.
- +1 yıl
genel konuşma her kadın aynı değildir benim hiçbir zaman umrumda olmadı mal mülk çalışsın isterse aylık 200 tl kazansın ama tembel olmasın
+1 yılBana guvenmeyen bir insanla evlenirsem hayatimin hatasini yapmis olurum :) imzalamam
13 Yorumla- +1 yıl
Benimle evlenicekse guvenmek zorunda. Ne zaman guvenirse o zaman evlensin
+1 yılimzalarım. daha sonrasında o imzadan dolayı bana güvenmeyişinin diyetini yavaş yavaş öder nasılsa... keyfini çıkartırım. daha baştan sonunu düşünmek... ne acı...
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarsilikli anlasip uzlasip ortak bir sozlesme hazirlanir ikimizde imzalariz tabiki
11 Yorumla
+1 yılEvlilgimden büyük maddi zarara uğrayan ben oldum,, çok mantıklı sözleşme yapılmalı
23 Yorumla- +1 yıl
...
- +1 yıl
@capkin_kuru_fasulye?
+1 yıl@Thetugra benden bunu istese tamam derim ama gücümede gider hani baslarken biseuim bitiş hesabi yapilmaz cunki
25 Yorumla- +1 yıl
@Thetugra aynen oyle melegim sonunu hesaplamaya gerek yok zaten bitmicek 😊
- +1 yıl
ahahahah 😂 tamam dayı kizma gel bitanem sen kameraya
- +1 yıl
@Thetugra
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmem o evlilik sözleşmesinide kafasinda paralarim
21 YorumlaO kağıdı büker eline veririm sen yoluna ben yoluma beni tanımamışsin ki bu teklifi sunuyorsun derim.
20 YorumlaEvlenmeden maddiyat düşünüyorsa durum fena imzalamam evleniyorsan her şey ortaktır. Eşler arasında ayrı gayrı olmaz.
010 Yorumla
+1 yılevlenmem o sözleşmeyide ağzına sokarım onun
25 Yorumla- +1 yıl
Hayır karşı değilim sadece ben immzalamam sözleşme falan
- +1 yıl
evlilik sözleşmesi dediğin istersen yapılıyor zorunda degiliz diye biliyiorum yanlış mı
- +1 yıl
Resmi nikah sözleşmesinden bahsediyorum.. Hani evlilik için masada atılan imza. Bu imza da yasal koruma getirir eşlere.. Buna evet derken ve irite olmazken isteğe bağlı olan ek korunma sözleşmesine neden karşı olunuyor diye merak ediyorum. Aslında bana göre cevap bellidir ama bu çelişkiyi de insanlarla paylaşmak gerek.. İnsanlar işlerine gelene evet derken gelmeyene tepki veriyorlar.
+1 yılbeni soysun
ama azcık sevsin kafi
para nedir ki!21 YorumlaSeviyorsam sorun değil sözleşme falan imzalarım.
43 Yorumlabir anlamı yok öyle evliliğin
23 Yorumla
+1 yılİmzalarım sadakat sözleşmesi eşliğinde
11 Yorumlaİmzalarım
41 Yorumlagereksiz zaten güvenmediğin kişi ile de olmaz
20 Yorumla
+1 yılEvlenmem
26 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var? Ne kadar da boş konuşmayı seven adamlarsınız. Evlilik sözleşmesi nedir ya? Ben karşıyım arkadaş. Daha evlenmeden adam ayrılınca olacakları düşünüyor derim. Bu benim görüşüm. Madem bir soru soruyorsun her türlü cevaba da saygı duyacaksın. Boş boş konuşma yani
- +1 yıl
Önce şu soruma cevap ver.. Resmi nikahsız evlenir misin evlenmez misin? Muhtemelen hiç olur mu öyle şey. Resmi nikahsız evlenmem diyeceksiniz. Bunu söylediğiniz an "Evlilik sözleşmesi nedir ya? Ben karşıyım arkadaş. Daha evlenmeden adam ayrılınca olacakları düşünüyor derim." sözünüzle çelişmiş olacaksınız. Zira resmi nikah ta özellikle kadınların haklarını kollayan bir yasal sözleşmedir. şimdi bu bağlamda mantıklı verecek bir yanıtınız varsa buyurun verin. Yoksa beni meşgul etmeyin gereksiz laf kalabalığıyla.
- +1 yıl
Resmi nikah ile evlilik sözleşmesi aynı şey mi? 😂 Allah senin gibi düşünen zihniyetten uzak tutsun beni gerçekten cahile laf anlatılmaz derler ya aynen öyle. 10 saat anlatsam genede aynı şeyleri geveleyeceksin. Isine geldiği gibi düşünmeye devam et 😂
- +1 yıl
Bahar hanım merhaba, Türk hukukunda evlilik sözleşmesi diye bir sözleşme yok, kim tarafından yapılırsa yapılsın da geçersizdir. Bura da insanların evlilik sözleşmesi ile kastettiği şey aslında mal ayrılığı rejimidir ve yasaldır nikah memurluğuna bunu bildireceğiniz gibi avukat aracılığı ile hazırlanmış kağıdı noterden de onaylatarak yapabiliyorsunuz. 1 Ocak 2002 tarihinden önce evlenenlerin yani bu sitede üye olan neredeyse herkesin anne babasının evlendiği şekilde evlenmek istiyoruz bu bağlamda resmi nikah ile sizin evlilik sözleşmesi diye adlandırdığınız mal ayrılığı rejimi aynı iç içedir. Konu bu kadar basit ve net.
ben yabancı biriyle evlenmezsem yapıcam sözleşme
20 YorumlaHayır.
20 Yorumla
+1 yılİmzalarim
24 Yorumla- +1 yıl
Zaten bu sadece benim icin degil iki taraf icinde gecerli herkesin mali kendisine mantigi var mantikli evlilik her zaman daha dogru
- +1 yıl
Bazi bayanlar oyle ama kendi ayaklari uzerinde durmayi bilenlerde var
+1 yılİmzalardım
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılİmzalamam.
20 Yorumla
+1 yılKülot 😭
09 Yorumla- +1 yıl
Size de yaziklar olsun farklı bir yorum getirmek istemiştim ben sadece😭
- +1 yıl
yetişiiinnn dostlar özele çağırıp utandiryolar beni😭
- +1 yıl
Sen de utanmalisin. utanmalisin, utanmaliyiz, utanmali
- +1 yıl
Diyosun ve hala 1point vermiyosun artık küstüm bende napayim madem sevmdin yazmam sana artik😈
+1 yılEvlenmem
20 YorumlaO adaya yol veririm
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. İmzalamam
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılimzalamazıdm
10 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Koca adayınız "evlilik sözleşmesi" teklif ederse tepkiniz ne olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler