Sevgilimin ailesinden nefret ediyorum, sizce ne yapmalıyım? Yalvarırım okuyun, ne olur bana yardım edin?

Bugün yaşanan olayı anlatıyorum size. Bilmiyorum ön yargı mı yapıyorum, siz karar verin.

-Annesi benim yaşlanmış halime benziyor. Bende despot, dediğim dedik ve takıntılı bir insanım. Yani sevgilim de ki bahtsızlığı düşünün. Daha önce nargile içti diye sadece, doktora götürmüş bir kadın. Size 24 yaşında olan bir adamdan bahsediyorum... Hep baskıyla büyütüyolar, o bakımdan sanırım psikolojik olarak aşağılık kompleksleri ve özgüven egosu var.

-Bugün buluşcaktık, izin günüydü. Dünde işten izin almıştı, raporluydu, hastaydı. Bende dedim ki buluşmayalım istersen, dinlen dedim. Ama bir planımız vardı gönlümü hoş etmek için gelmek istedi, kabul etmedi. Açıklamaları bu yönde. Annesiyle de çıkarken tartışmış o demiş yat dinlen hasta hasta çıkamazsın o da tınlamamış. Bende hazırlanmışım, yarı yola geldi ve beni aradı, "Annem babamı aramış, babam bağırdı çağırdı, hemen eve gelmemi istiyor" dedi. Eğer eve gitmezse akşam kıyametler kopacak, olaylar olaylar. Bir kere de adaya gidicektik, düşünün babası çağırdı bağırdı gidememiştik.

(Anne babasına karşı çıkamamasının sebebi, annemin tabiriyle öyle pasif yetiştiğinden ve çok saygılı olduğundan. Bana anlattığı ise ikiside hasta insanlar. Bir bağırsam çağırsam karşı çıksam birinin tansiyonu, diğerinin şekeri fırlıyor kendimizi hastanede buluyoruz dedi.

-Ben ise çok sinirlendim. O kadar ağır konuştum ki size anlatamam. "Ben 16 yaşında bir çocukla mı çıkıyorum, anan babanın sözüyle gelceksen bana gelme, ileride yatak odamız içinde izin alırsın, sen böyle gidersen her şeyi kaybedersin, seçimini yap, o zaman bende tansiyon hastasıyım diyip her şeyi herkesi yöneteyim, daha kararlarının arkasında duramıyosun, pasifsin sen. Erkekliğin bir bana söküyor." dedim. Hatta bir daha buluşmayacağımızı, onu hep bir bahaneyle ekme kararı aldığımı da söyledim.

-Annem ayıp etmişsin, o ailesini seçemez, bu saatten sonra değişemez dedi. Ben ise karşı çıkması gerektiğini söylüyorum. Annem aslında normal olanı bu, erkek hep saygılı olmalı dedi. Bana kalırsa, bu adamın bir ekonomik özgürlüğü, adam akıllı işi yok. Yani ailesine sırtını yaslamak zorunda. Eğer çok para kazansa belki bunlar olmazdı.
Güncellemeler
+1 yıl
Ama hala kendini savunma çabasında, ego mudur bilmem bu. canım. Dedim ki böyle bir ailen varsa senin sevgilinde olmamalıydı dedim. Bahane mi arıyosun dedi. Ya çok komik bir olay ben bunu kimseye anlatamam. Halime acıyorum resmen ya. İleride ben bununla evlenirsem ben bu aileye ne oğullarının ne torunlarının suratını gösterir miyim be.
Sevgilimin ailesinden nefret ediyorum, sizce ne yapmalıyım? Yalvarırım okuyun, ne olur bana yardım edin?
Cevapla