Eski aşıklar ile zamane aşıkları arasındaki fark nedir?
Hep eskisi gibi seven yok diyorlar. Nedir aradaki fark?
Hep eskisi gibi seven yok diyorlar. Nedir aradaki fark?
Eskiden teknoloji yoktu. Biriyle konuşurken ötekine mesaj atamıyordun. Facebook, twitter, instagram yoktu. Sosyal medyada fotoğraf paylaşma şansın yoktu. Sevdiğin birdi, tekti. Mektupla da başkasına yavşayacak halin yok. Şimdi herşey çok basit gelir. Teknoloji yokken aşkın, kıymeti vardı, terazisi, değeri vardı. Şimdi istemezsen yan cebi koy havası var gençlerde. Kızlar başına buyruklaştı iyice. Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Önceden annelerimizden, büyüklerimizden dinlendiğimize göre babaların sözü geçerdi. Şimdi kızlar erkeklerle kafa kafaya tutuşuyor. Önceden insanlar el ele tutuşmayı geçin, bakmaya utanırlardı. Şimdi ilk buluşmadan yiyiş başlasın. Muck time; Mod on. Laf olur denirdi, söz olur denirdi kaçak göçek olurdu buluşmalar. Şimdi 1 aylık sevgililer anne baba umrunda değil başlıyorlar sokak ortasında el ele yürümeye. Fark bu eskiden utangaçlık vardı, kızlar biraz daha iyimserdi, erkekler de ilk buluşmadan dudak istemezdi. Galiba bir 50 yıl sonra sokak ortasında seks başlayacak.
kolaylık.. bırde aıdıyet duygusu azaldı hatta bıttı.. ınsanlar sabrı bılmıyor bılıyorkı bır sonraskı kose basında bekliyor.. önceden özümseyerek yaşanırdı asklar.. sımdı ılk buluşmada yatsakmı dıye sorular var bakınız!! ben bır sene cıktıgım kızın elını tuttummuydu hatırlamıyorum!!! sımdı parkta bahçede orda burada sevsısıyor ınsanlar.. utanmadan!! aılemın serefı nolur dıye düşünmeden! yatıyorda.. nolurkı sanki dıyor! az edep ya hu!!!
@selcukbey gozu etrafda olandan degıl yerde olandan gelır hayır..
@selcukbey katılıyorum
@selcukbey bu söz benimde cok hosuma gitti. Cokta dogru bence.
@greeneyes eskiden biz böyleydik. asklar gercekti; aliskanlik hic degildi
bir mesaja ok diye cevap vermiyorsun uzun uzun aşkını döktüğün yolunu gözlediğin mektuplar yazıyorsun şimdi alınmayan fritözler dert olmuyor ekmek paran varsa illa ki lüksünü istemiyorsun kocaman telefon alamayınca ağlayan çocuklar yok onlara bu rahatlığı sağlayamadığı için bunalıma giren ebeveynler yok... dini yozlaşma yok aldatmak günahsa günahtır işte yok bir anlık hata değil toplum tarafından da kötü gözle bakılan bir olay aşk bu kadar iki dakika önce senin için ölüyorum iki dakika sonra ya ben başkasını buldum demek kadar kolay değil... kadınlar erkeğine kendini göstermek için orasını burasını açmak yerine mendilini dşürürmüş düşünsene... mendilini düşürüyorsun sana meyilim var diyebilmek için...
Eskiden bir ile görüşebilmek onunla tanışmak bile çok zor iken şimdi çok fazla kolay ve insan kolay elde ettiği şeylerin pek kıymetini bilen bir varlık değil.
Teşekkür ederim eig için
şimdi ne kolay anlamadım hanmefendi şimdi ile eski arasında ben fark görmüyorum Türk toplumunun kafa yapısı değişmedikçe hep aynı kalır..
Şimdi biri ile birlikte olmak teknolojinin de faydaları ile çok kolay, çok uzakta olan biri ile de tanışıp görüntülü konuşabilirsin vs. örnekler çoğaltılabilir ama facebook şifresini vermediği için sevgilisinden ayrılan birini göz önünde bulundursak aşka o kadar önem verilmiyor eskiye nazaran.
Eskiden aşk zor elde edildiği için değermiş. Bu hep böyle istediğin an hemen senin olsn birşey değerli olmaz.
@elalem_ne_der
Haklisin benden artı 1 sana
Cevap
182Cevap
eskiden yokluk vardı şimdi çoğu kişi için bolluk var
eskiden saygı vardı şimdi saygısızlık var
eskiden hoşgörü sevgi vardı şimdi soğukluk var
eskiden iletişim zordu şimdi iletişim kolay
eskiden anlayış vardı şimdi anlayış yok
eskiden ulaşım zordu şimdi ulaşım kolay
eskiden utanma var şimdi utanma yok
eskiden herşeyi yapması zor kazanması zordu kazanılan şeyde zor kazanıldığı için daha değerliydi şimdi her şey basit herşey kolay hedef yok bundan kaynaklı aşkın bir anlamı yok sevgininde anlamı yok =D
Çünkü o zamanlar sevginin değeri daha iyi biliniyormuş insanlar o zamanlar gerçekten yürekten seviyor benimsiyorlarmış mutluluğu daima birbirlerinde buluyorlarmış ve bir şeyler kırıldığında çöpe atmak yerine tamir ediyorlarmış.
Şimdi ki böyle mi? Ağzı olan seviyor ve sevgilerini sadece birbirlerine söyleyerek anlatıyorlar oysa sevgiyi göstermek anlatmaktan çok daha iyi değil mi? En ufak bir tartışmada ben giderim kozları ele alınıyor birbirlerinin kusurlarını kapatıcakları yerde birbirinin eksikleri yüze vuruluyor ve en önemlisi hatır kıymet bilinmiyor.
Son olarak diyorum ki , Aşk çok güzel bir şey eğer doğru zamanda doğru insanla yaşandığı sürece.
Sağlıcakla kal.
Aradaki fark açık ve net olarak moderniteden kaynaklanıyor.
Eskiden var olan toplumsal ve bireysel algılar şimdilerde özgürlük kavramı içinde her birey tarafından oyun hamuru gibi şekilden şekile sokuluyor.
Hepimiz aşkı idealize ediyoruz da kazın ayağı hiç öyle değil.
Erkek ya da kadın, yapamayacağı ya da olamayacağı bir kişi olmaya çalışırken hem kendinden hem de karşısındakinden koparıyor bir şeyler.
Ayrıca kimse yoğurdum ekşi de demiyor artık, ortalıkta çuvaldızlar uçuşuyor da iğneyi kendine saklayan da yok.
Yani müşterek değil, benmerkezci olmayı tercih ediyor artık herkes...
Eski AŞKlar 🤔 Eskiden internet yoktu krolar yoktu kezbanlar yoktu sokaklarda sevişmeler yoktu hatta el ele bile insanlar tutuşamaz utanırlardı insana saygı vardı iki insan birbirini beğenince hemen evlenilirdi erkekler Ada'm kadınlar mertti.
Şimdi herşey ortaya döküldü internet insanları kendisine benzetti krolar çıktı kezbanlar çıktı insana saygı kalmadı insanlık yokdan çıktı AŞK çok kolay oldu kimse kimseyi beğenmez oldu alternatif arttı AŞK bitti Kadına şiddet arttı kendi ailesine dahi tecavüz arttı böyle bir toplum bana göre AŞKı da haketmiyor başka birşeyide
Eskiden kız sevdiği erkeğin gözlerine bakmaya utanırdı, erkek de sevdiği kızın elini tutmaya.. ve aşk o zaman güzeldi.. keşke eskisi gibi olsa sevdalar.. ama öyle değil.. eskiden aşıkların göz yaşlarıyla ıslanırdı mendiller şimdi ise gerçek aşk kalmadığından fabrikadan ıslak çıkıyor
Zamane asklari anlik... smsine cevar verme telefon acma hemen bitirir... ama eski asklar oyle mi aylarca sesini duymayac can atarsin hele birde yurt disindaysa aldigin kontorlu kart 30 saniye yeter... o 30 snye deki his herseye bedel... sonra telefonlarda sms 160 krakterin icine sigdirilan kisa cumleler... eskiden bir kiza ulasmak zordu simdi ulasim kolay iletisim kolay ama civisi cikti... goruntulu teefonlarda soyunanlar whatsapdan anlik ciplak resimler... falan falan ... eskiden bir fotograf ne kadar onemliydi cebimizde tasirdik bir kare resmini... simdi heryerden bul daha bir suru sey...
Büyüklerimiz anlatır eski sevdalar baskaydı biri sevdinmi göz gönül kimseyi gormezdi herseyden önce sevgiden öte saygı vardı..
Simdi öylemi her yeni baslayan (ask) adında (sevgisini) menfate dönüsturmus kendilerince cizgi cekmisler bu tipim degil, meslegi yok vb... Bide ailelere karsı on yargı vardı oturmak cok fazla gelip gitmesinler basında belirlenmis kurallara hayatlarını daim etmek sosyal denen cevrede kendilerine yer tutmak amacları olmus bunlar gibiler her zaman hayatlarında tek kalmaya yasamaya mahkum kisilerdir...
kizlar artik cok mini minnacik ve cok mantiksiz yuruyor erkeyin iyisini diyil akilsiz olanini ariyor sen kendine es koca ara seni kaldira bilecek bir sey oldugunda bile sirtlayacak omuzlayacak olumune kosa bilecek cinsten nerde oyle kizlar artik simdiki kizlar erkek her dediyime evet desin faceye girme selam verme kizlara, mesafeli ol, beni ara cep telefonu kontrolu yapsin maca karissin giysisine bile karsisin istiyor erkeyin ama hata erkek dediyin biraz kadindan secilecek kadin erkek esitdir ama resit diyildir yani anliycaginiz biraz fark olmali
Bence onlar gercekten seviyordu bakmaya bile utanirlardi ama sevdiklerini de bakarak belli ederlerdi dokunamazlardi siirler yazarlardi pesinden kosarlardi hic usanmadan kiz da sevdigini göstermek icin kendinden bir seyler atardi osmanli zamaninda yasamak vardi ya hep istemisimdir ask o zaman vardi su an ask yok seks var her kes seks yapmak istiyor onlar icin sevmek bu
İlk defa bir soruya açıklamalı, uzun uzun yazarak cevap vercem :D onuda gizli yapcam :D
Eskiden mektuplaşırdın, o mektubu beklerken, o süreçte onu sürekli düşünürdün. Yani sana kötü birşey söylese bile o mektup aradan baya zaman geçince geliyor. Ya şimdi?
"Aşkım son zamanlarda canımı sıkıyosun
1 saniye sonra
"Ne demek canımı sıkıyosun ya
1 saniye sonra
"hal ve hareketlerin iyi değil"
1 saniye sonra
"Nası iyi değil ya, ne saçmalıyosun kızım ayrılmak için bahane uydurmana gerek yok."
1 saniye sonra
"Ya yanlış anladın beni"
1 saniye sonra
... yanıt yok.
Peki mektup öylemi? kız mesela hal ve hareketlerin iyi değil dediği zaman o sırada çocuk sinirleniyor. Ve o sırada ayrılma tehlikesine giriyor çünkü düşünmüyo
Ama mektupta, uzun zaman sonra geleceği için, ilk bir sinirleniyo sonra o kafasına takılıyo , düşünüyo
"Abi kız haklı ya" diyip ilişkiyi uzatıyo
Ne pişmanlık oluyo ne keder.
Çünkü eskiden bu kadar farklılık yoktu erkekler adam kadınlar kadın gibiydi önceden yılbaşı demeden tarlaya bahçeye giderleri şimdi yılbaşında kocasından izin alıp kız arkadaşıyla bara gidip ictikten sonra sarhostum diye hata yapıyorlar eskiden kadınlar ayran içerdi şu içeri kimse sarhoş olmadığı için hata yapmazdı ya da kılıf bulamazdi ya da erkekler bir başkasının namusunu bakmicaj kadar namuslu adam di şimdi evli olması daha iyi diyorlar kolay verir diyorlar halbuki kocasının durumuna düşse karimi oldurururm der ama aynısını bir başkasının karısına yapar niye çünkü o zaman aldatilmiyor aldatiyor çünkü empati kuramicak kadar bencil şeref yoksunu erkek değil insan bile olamayan biri işte zaman bu yuzden değişti insanlar insan değil
aslında arada bir fark yok
o dönem insanlar aşkı farklı yorumluyordu şimdi ise farklı
o dönem dokunmak zordu sevdigine
şimdi dokunmadan sevemiyor insan
o dönem ulaşmak zordu sevgiline
şimdi ulaşmadan sevemiyor insan
gibi durum degişikligi
hep okuruz tarihte. makinalı tüfeklerin topların üstüne kazma küreklerle, yalınayak gittiler diye. (plevne, çanakkale, kurtuluş savaşı gibi)
öyle cesareti olan kahramanların sevdaları da kendilerine yakışır oluyor işte. başka türlüsü mümkün mü?
o kahramanlar yerini klavye kahramanlarına bıraktıkları için olsa gerek o aşklar da yerini whatsapp aşklarına bıraktı.
aradaki fark bu işte; yürek!
Gecmise bakinca herkes kendini masum saniyor. Gecmisteki asklarin bugunkilerden farki sadce internetlerinin olmamasi gerisi ayni. Bizler sdc cabuk ulasabiliyoruz o kadar. Onlarda tuketiyordu onlarda karsilik alamiyordu onlarda aldanio aldatiodu. Asklarin yasayisi ayni bence farki yok. Herkes kandirio kendini milleti. Hepimiz ademogluyuz. Cinsimiz bu. Ha birde herkesin aski kendine gore digerlerinden zaten buyuktur en buyuk aski kndi yasar 🙃🙃🙃🙃🙃
Önceden tir tir titreyen Nazlı Yarlar vardı sanırsam, şimdi ise kapitalın getirdiği statüko, kaslı olma selülitsiz ağdasız bacaklar duygulardan önce mantığı getiriyor, evi olsun arabası olsun vs. Bu kapitalizm bitiriyor bizi ey dünyalılar gelin birlik olalım komünizmi getirip sabahlara kadar dans edelim, sabah işe giderken birbirimize nefretle baktığımız yetmiyor mu haa:(((
#inadınakomünizmulan
#konunerdennereyegeldiyinemk
1.bp.blogspot.com/.../QQQQQQQQQQQQQ.jpg
Saygı, sevgi daha temizdi bence. Eşler kendilerini birbirlerinden üstün görme çabasına girmezdi. Elindeki ile yetinmeyi bilirlerdi. Kırılsalarda bunu düzeltmeye çalışırlardı. Hemen ayrılma akıllarından geçmezdi. Şimdi oyuncak haline getirdiler evliliği..
Zamane âşıklarının zamane aşklarını 'Nerde o eski aşklar..' diyerek küçümsemesi, zamane aşklarının olduğundan daha değersiz görünmesine ve olması gerekenden daha değersiz olmasına sebep oluyor. Herkes içinde bulunduğu zamanın gereklerine sadece işine geldiği şekilde değil de her yönüyle ayak uydurur ve saygı duyarsa eskiler kadar konuşulacak yeni aşklar da duyabiliriz bence.
Nasılsa yenisini, daha iyisini bulurum düşüncesi sarmış insanları. Zannediyorlar ki seçenek çok; bilmiyorlar ki halbuki onların seçenek olmadığını ve karakterli insan bulmanın ne kadar zor olduğunu.
Artık aşık diye bir şey de yok zaten. Sadece aşık olmaya çalışan zavallılar görüyorum nereye baksam; sokaklarda, okulda ve aynada.
eskiden teknoloji bu kadar içimizde değil aşıklar birbirlerinin gözünün içine bakıp sensiz bir hayatı düşünemiyorum sana dokunan yağmuru bile kıskanıyorum gibi kelimelerin bir anlamı vardı şimdi caféye gidip sipariş veriyorlar ardından bir twitter biri facebook kafaları sosyal medyanın dışına çıkmıyor en nefret ettiğim şeydir bu
daha anlamlı ve değerini yerinde görüyordu.. sevdiğine mektuplar , şiirler yazdıranlar.. duygularını içten dökenlerin karşında şimdi her şey yapaylaştı.. teknolojiyle ilişkilerin yürütülmesi dıjital ortamda mesajlaşarak ilişki yürütme derdine düşünler.. her şeyi açıkça ortaya koymmuyor mu...
Ahlaki değerler kaybolmuş. .
Eskiden saygı sevgi varmış özveri varmış şimdi bencillik var sadece birbirlerini kullanıyor herkes menfaat için birseyler yapiyor ulu orta acele yaşanıyor hersey. Önceden birbirlerini tanimayarak evlenen insanlar hala beraber iken şu an ki gençler evlenmeden boşanmanın hesabını yapıyor.. En önemlisi güven yok..
önceden çevremizle kısıtlıydı. şimdi internetten Almanyada bile sevgilin olabiliyor. kızı tavlamak için mahalleye çıkıp yol kenarında otururduk. ev tlf numarasını verirse tamam derdik. mektupları da unutmayalım. şimdi sevgi için emeğe ve zamana gerek kalmadı
Eskiden iliskilerin suresi daha cok uzundu her seye katlaniliyodu simdi hemen herkes en ufak bir şeye boşaniyo bilmiyorum bence bu kiyaslama gereksiz ama şöyle bir şey var bu devirdi aşkı çok yanliş anliyolar. Eski zamanda nasil anliyolardi bilemem ama bu kadar cok yanlis anlasilmadigi kesin
Eski aşıklar tarihe,
Zamane aşıkları whatsapp durumlarına düştü. :):
eski zamanda da "eskiden aşklar daha güzeldi" diye konuşuluyordu. Yani zaman ilerledikçe bu kendini yineleyen bir konuşmadır. Fark sadece gelişen ve değişen dünya da insanların önceliklerinin ve değerlerinin de değişmesine sebep ortaya çıkan ve yaşanılamayanların özlemidir
Aynen öyle eski sevgilim ama 1 tane sevgilim vardı hiç bu kadar sevmemiştim unutamıyorum :( mazide kalsada hala peşinden koşuyorum çok seviyordum ve hala seviyorum da :( ağladığım zamanlarda oldu hala yokluğunda ağlıyorumda :(
Tam benim sorum eskiden aşk bu kadar kolay değildi eskiden aşk çok başka aşkti. O yılları gördüm mü Hayır tabikide. sadece masumdu killenmemisti. beyazdi leke gelmemisti. Eskiden sevgililer eline saçına dokunmayı bile esirgerdi. simdi diyorsunuzdur ne sacmaliyor. ask bambaşka ya anlatılmaz eskileri aşkı. Ama şuanki dünyanın haline bak zina yuvası aşk karşılıksız ti şimdi karşılıklı oldu.😁çok yazdım
Simdikiler ask degil cikar dunyasi yaninda sevgilisi varken bana is atan kiz gordum daha ne olsun guven 0 e olede olmali bole surumlarda erkekler icinde ayni durum adam o kadar kisiye is atiyoki aliskanlik olmus aileye bile ole yaklasiyo kendimizi degistirmemiz lazim ilk once ask kelimesi ALLAH a ask tan gelir ALLAH i sevmek bu kadar basit mi ki olayi fiziksel heyecanlara birakiyosun denilebilir
Benim dönemimde eski aşkların masumiyetinden bahsederdik, kendi aşklarımızın sahteliğinden falan. Oysa şimdi bizim aşklarımız masum ve güzelmiş diyorum zamane aşklarına bakarak. Galiba bu bir döngü... herkesin aşkı kendine güzel. 😃😃
Eskiden vücutlar değmeden kalben değer verilerek sevilirdi. Şimdi herkez birbirine kenetlenmiş aşık olduğunu sanıyor.
Ne demiş üstad;
https://i.hizliresim.com/zrQQP4.jpg
Çok fark var. Saygı, sevgi, anlayış, hoşgörü en önemlisi seviye vardı. Kız arkadaşımızın elini tuttuğumuzda şanslı hissederdik. Sonra şarkılar vardı sevgiyi aşkı ifade eden, cep tel. yoktu onun yerine sayfalarca mektuplar şiirler vardı, buluşmalar bile günler öncesinden planlanır kısacık saatleri doya doya yaşamaya çalışırdık. Bir de kız arkadaşlarımızdan naber pampa, kanki gibi şaçma laflar duymazsınız.
Şimdiki aşklar daha yapmacık. Eskiden teknoloji yoktu. Victoria Secret mankenlerini veya Biscolata erkekleri görüp onlardan etkilenip, sevgilinden soğumuyordun. Eskiler çok daha masum ve güzeldi. Eskiden yüz yüze görüşmeler vardı. Eskiden aileden kaçamak yapıp sevgiliyle buluşma vardı. Ya şimdi? Herkes almış eline bir telefon mesajlaşır olmuş. Kim bilir o esnada başka kimlerle mesajlaşıyor.
aşkın zaman farkı olmaz ki aşık olduğunu zannedip aşık oldum diye gezip ertesi gün farklı düşünen andavallar her zaman dünyadaydı aşkı bozanlarda bunlar zaten eski aşk yeni aşk farkı yok aşktır bu zaman etkileyemez kişiler etkiler :)
Eskiden mektup varmış adam mektubu yaziyormus mektup gelene kadar kadın sinir hastası oluyormuş
Şimdi de whatsap var işte adam online oluyormuş kadına yaziyormus kadın sinir hastası oluyormuş yine
Bir fark göremedim 😛
eski aşıklar ölümü bile göze alıyorlardı. Şimdiki aşıklar anca yatakla ilgilenirler. insan sevdiğine bu yüzden mi yaklaşmalı? eski aşıklar ölümüne severken şimdiki aşıklar şart koşuyor. birlikte olmazsak biter gibi..
eskilerde arztalep
kısaca özetlemeye çalıştım. Bu arada o gözler gerçek mi !
Çok fark var dizilerde olan tabi şu ölümsüz aşk dedikleri olanı diyorum eski aşklar sonra sanatcıların ünlülerin felan biraz onla biraz bunla gezip ayrılmaları felanda yeni aşklar işte :D çaktın mı aradaki farkı.
eski aşklar değerli anlamlı uzun süreli idi bir ömür sürerdi kırmazdı insanlar bir biri aşkı dolu dolu ölünceye kadar yaşardı günümüzde ise aşk yok oldu hoşlanma beğenme var buda aşk sanarlar evlilik olur ama hoşlanma beğenme olduğu için uzun sürmez ayrılık olur aşk yok günümüzde ilişki var anlık zevkler
bundan 7-8 sene evvel yani biz o zamanlar 14-15 yaşlarındayken asıl sevgil, aşk o zamandı, şimdi yaşı başı aldık 23 oluyoruz. bizden sonra gelen bu bu ergenler'de herşey yatmak, sevişmek olmuş?
Ya biz yanlış yaptık. ya bunlar çok aceleci?
İki tarafında birbirini çıkar beklemeden sevmesi.
Cinselliği evlenince yaşayacaklarının farkında olmaları, birbirlerine cinsel açıdan yaklaşmamaları.
Ve terk etmek nedir bilmemeleri.
ne zaman o senin bildiğin zaman,
ne sevda gördüğün masallardaki.
eskiden,
halı tezgahında dokunurdu aşklar,
nakış nakış, körpe kız ellerinde.
mendillere yazılırdı isimler,
yüreklere kazılırdı gizlice.
sevdalılar asil ve de yürekli
sevdalar, kavgalar iki kişilik.
oysa şimdi;
çorak gönüllere ekiliyor sevdalar seher vakitlerinde.
meşru sevdalardan,
gayrı meşru acılar doğuyor kundaklara,
günahkar gecelerden.
Tut yüreğimden Ustam alıntı okuda öğren eskiden nasılmış...
Ahh ulen ahhh önceden yolda yürürken o kaldırımın diğer tarafında ben diğer tarafında yürürdük. El ele tutuşmak mı utanırdık ellerimizin birbirine değmesinden. Kıyamazdık ona saçının bir teline dokunmaya
Eski asiklar surreal, gercekdisi, idealist islerin pesindedirler. Simdikiler ise embesil
Aslinda dusununce, iki guruhun da he oldugunu farkediyorum.
Eski aşıklardan gerçek aşk yaşayanları efsaneleşmiş popi olmuş ozamanında kolpadan aşkları vardır mutlaka şuanda aynı şekilde aşklar vardır
aynı şey yani bence
valla ben eskidim mi bilemem
hatunu yani eşimi mendille tavlamıştım
sevmek aşk başka ya
insanın ona yaklaştığını anladığın ana bile ayakları yerden kesiliyo kalp atışları hızlanıyor
zamane aşkı diye bir şey yok bu zamanda nefsi aşk maal eden mallar mevcut okadar
yoksa aşk yerinde duruyor
www.kizlarsoruyor.com/.../a40748-eski-asklar-neden-yok buda benden gelsin belki okursun :)
Hiçbir farkı yok, insan faktörü farkı var ama her insan farklıdır aslında. Hem de çok. Ben babamı annemi bile doğru dürüst tanımazken siz ya da herhangi biri kalkıp nasıl eski insanları, eski aşklar ile şimdiki insanlarla şimdiki aşkları karşılaştırabiliyor? Bence dünyanın en büyük saçmalığı bu.
Hey gidi 90'lı yıllar. zor başlar zor biterdi, öyle mahallede gördüğün kızı swarmda check inden bulup sohbete girmek ha? o kızı bir daha görebilirmiydin ki? veya hadi gördün açılabilirmiydin... öyle acı öyle acizceki günümüz aşkları.. kolay başlayıp kolay bitiyor nice masum kız, nice masum aşklar böylece yanıp gidiyor...
Eski aşklar daha tatli, samimi ve gercek aşklardi
Simdiki aşklar her gun ayri biriyle oldugu gibi cokta basitlesti
Eskiden Seni seviyorum sözü bukadar basit bir söz değildi
Evvelkiler aşkı aşka kattılar, dünküler aşkı başka tattılar, bugün şehvetine dayanamayanlar, aşkı alıp uçurumdan attılar.
Ask bizim sandigimiz gibi bisey değil eskiden ask nadir bulunurdu simdi masallah ayran gonullu olduk onumuze gelene asik oluoz
eskiden aramalarımız varsa bunla olur ve buluşulurdu sessiz aramalar ses dinleyip kapatmalar ve dahası
https://i.hizliresim.com/zRD97Y.jpg
Eski asklarda samimiyet vardi iki gunluk degildi sevdinmi adam gibi severdin simdikiler artik iki gunluk olmaktan cikmis saatlik bugun bakiyorum baskasi yarin bakıyorum baskasi simdiki asklar artik ic camasirina donmus
Teknoloji , fazla bilgi , herkezi herşeyi b*k etti..
Ona Erkek buna Kız çok mantığıyla hareket eden bir toplum olduk.
Eskiden 10.000 SMS vardı, Whatsapp yoktu... Okuyup okumadığını göremiyordun, ne zaman online olmadığını göremiyordun. Bu yüzden uzun sürüyordu, şimdi otu boku biliyosun :D
eskiden bir insan bir insanı severse ölüme kadar severdi. günlük, gecelik, anlık ilişkiler yoktu herkes tek bir kişiye aitti. mükemmel ya of
Eskiden aşk daha saf çocuksu bir duyguydu... Şimdi aşkı insanlar istediği gibi kullanıyor. Eskiden sevgiliye, yarene ulaşmak zordu e şimdi bir mesaja bakıyor...
eskiden el ele tutusmak bıle yoktu gozler vardı askı gözlerınde yasayan asıklar vardı en buyuk hayallerı ellerını tutup bırbırlerıne bakmaktı ama şu an ulaştıklarının nankörü olmus ınsanlarla dolu etraf. opturmedı elletmedı dıye ayrılan var ya da tek amacı ellemek opmek var eskıden dokunmadan sevmeyı bılmek vardı sımdı ıse sevmeden dokunmak..
aradaki fark, maddiyatın duyguları eritip satın alıyor olması, fast food duygular, gelişmemiş kişilik, cahilliğini bilge addetmek, vs vs..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar