Genelde hep eski aşklar hafızalarımızda kalmıştır. Onlar gibi aşk yaşamak ve mutlu olmak hedeflerimiz arasındadır. Peki şimdiki zaman ile eski aşklar arasında ne gibi farklar var. neden o aşklar yakalanmıyor. Eski insanlar #kendinisev yöntemiyle yola çıkmış olabilirler mi?
Eski aşklar ile yeni aşklar arasındaki farklar sizce nelerdir?
Nerde telli duvaklı evvel zaman aşkları Nerde o allı güllü sevdanın şarkıları Nerde o ömür boyu huzur veren dostluklar Güneşin vedasıyla düşen yapraklar
Yanaklara mendil olan omuzlara ne oldu Samanlıkta seyran olan gönüllere ne oldu Herkes kalbini yormuş sevmeleri unutup Aşklar sahile vurmuş şişe içinde mektup
Şimdi siyah beyaz filmler gibi Güzelim sevdalar da bitti Özlemler hayaller veda makamı Şarkıların canı cennete gitti
Nerde telli duvaklı evvel zaman aşkları Nerde o allı güllü sevdanın şarkıları Nerde o ömür boyu huzur veren dostluklar Güneşin vedasıyla düşen yapraklar
Yanaklara mendil olan omuzlara ne oldu Samanlıkta seyran olan gönüllere ne oldu Herkes kalbini yormuş sevmeleri unutup Aşklar sahile vurmuş şişe içinde mektup
Şimdi siyah beyaz filmler gibi Güzelim sevdalar da bitti Özlemler hayaller veda makamı Şarkıların canı cennete gitti
Ruhani benliğini kaybetmiş dinin bile görüntü den ibaret yaşandığı helal haramın unutulduğu günümüzde 💰 için aşık olunduğu, öğrenciyken parasız salt çocuksu ve samimi duyguların iş derdiyle kalbe gömüldüğü günümüzde kalpler taşlaştı sertleşmekten çok her ilişkinin sefilleştiği hayatımız anlamsız artık
Eskiden güven saygı sevgi daha üst seviyelerde yaşanıyordu.. Günümüzde ise hep bir çoğunlukla çıkar menfaat ilişkisi saygı sevgi yok doğru düzgün o olmadı öbürü olur kafası erkekler her çiçekten bal alma kafasında istediğini alınca veya bakıyor ki alamıyor hopp başka kıza.. Önceden adamlar sevdiği kadına bakmaya kıyamazlarmış kapılarında yatarlarmış ömürlük severlermiş.. Şimdi nerde...
teknoloji ile birlikte hızlı tüketmeye başladık her an herşeye ulaşabiliyoruz ve diyaloglar bitti herşey sanal ve kontrolsüz ilerliyor aslında.. bu yüzden eski masumluk kalmadı
Canım ülkemin her yeri negatif telkin ve geçim sıkıntısı kaynıyor. Soysal medyanın kötüye kullanılabilir olması, bunlar marketten ekmek almak kadar normal olmuş.
eskiden sevdiğin için beraber olurdun.. can sıkıntısından , yalnız kaldığından, herkesin var benim neden yok diye düşünüp avatar gibi bulundurma yapılmazdı çünkü.. insanlar teknolojiyle tanıştı tanışalı her türlü pisliği gördü..
Eskiler gizli yaşanmaya çalıştığı için iyi, masum sanılırdı. Yeniler gizliliği bozduğu için kötü ve masumiyetten uzak görünüyor. Oysaki iyi aşklar her zaman nadirdi.
Çocukluk aşkları sadece çocukken yaşanan sempatik bir staj. Ben gençlik aşkımla evlendim, iki kızım oldu. 25 sene sonra anlaşarak, boşandık. Bir daha sevmek, aşık olmak aklımın ucuna bile gelmedi. Şimdi kızlarımla birlikte oturuyorum. O ise; boşandıktan bir yıl sonra evlenmiş. Kızlarım benden saklamış nedense :) Mutlu olsun dedim kızlara. Bana göre aşk bir kere yaşanır, yaşandı ve bitti. Eğrisiyle, doğrusuyla.
En İyi Cevaplar