Eskiden teknoloji bu kadar yaygın olmadığı için telefondan mesaj atma şansın yoktu. Mum ışığında mektup yazar, ona ulaşmasının ve mektubun karşılık görmesinin meçhul olacağını bilmen bile heyecan katardı. Ya şimdi, ''görüldü'' attığı için ayrılanlar var. Vücudunda göstermemesi gereken mahrem yerleri tek bir tuşla gönderenler var. Ne aşkından bahsediyoruz ki?
Eskiden öyle flört yaygın değildi. Sosyal medyada orasını burasını atan kadınları göremezdin. Eskiden kadınlarla erkekler pek iç içe değildi. Kaynaşmazlardı pek. Gönlünü birisine kaptırdığın zaman gönlün başkasına kaymazdı. Ya şimdi? Sosyal medyada daha güzel surette birini görünce önlün hemen ona kayıyor. Sebebi insanı 'sadece' dış görüntüsünden dolayı sevmek. Sosyal medyalarda fazlaca bol bir durum.
Arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler işte bir neslin ahlakını böyle yediler. (Necip Fazıl Kısakürek)
Farkmı bu konunun başlığı uçurum olmalıydı bence eskiden birini sevdiğimizi söylerken sesimiz titredi şimdi herkesin dilinde oyuncak olmuş adeta bu kutsal kelimeyi okadar basit söyleyen insanlar varki tahammül edemesem de sadece gülüyorum neyse eskiden mehtuplaşma radyoda çalınan bir aşk şarkısını o kişiye armağan etmek buluşma klasikleri bunlar güzel şeylerdi şimdi herşey sosyal medya üzerinden yapılıyor birine facebook tan ya da diğer platformlardan yazsan seni çok beğendim desen çıldırmış olmalı diye meto yiyorsun kısaca eski aşklar candır şimdikiler laçka
Eskiye kurban olalim biz ya cidden şu an sevgiyi hoyratca kullaniyorlar.. Kimsenin kimseye inanci kalmamis seviyorum dedigin kisi bir bakmissin ne oldugunu anlamadan gitmis veya ne yaptiysa artik o bile belirsiz cunku konusulmadan cevapsiz birakilip havada kalmis bir durum.. Eski ile gunumuz arasindaki en onemli fark her zaman dedigim gibi o masumiyetin yok olmasi..
Eskiden dünyalar küçüktü, şimdi akıllı telefonlarla tüm dünya önümüzde. Artık mahalledeki Emine ile Victoria Secret mankenlerini kıyaslıyor. Diziler filmler zenginliği normal hayat şartları buymuş gibi işliyor. Beklentiler eskiden küçüktü, gerçekler şaşırtmıyordu. Şimdi beklenti ve gerçekler arasında uçurum var.
Hepsi burda saklı 😊 şu anki durumumuz pek iyi sayılmaz günümüz ilişkilerine bir eleştiri yazısı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
gunumzde erkekler icin ask vucut isteme oldu kadinlar icinde vucut ve para oldu eskiden asik olanlar uzaktan uzaga aldiklari o guzel his ve duygudan simdi alamiyorsun halbuki yaninda bile cunku asik degilsin sadece bir seyi istiyorsun ve elde etmek istiyorsun onu asik olmak bir baskadir onune gittiginde dilinin cozelememesi konusamam onu gorunce kalbine bir sey gelir sende ne oldugunu bilmezsin onun icin kendi feda etmek istersin ona dokunamazsin ondan cinsel istek beklemezsin hatta dusunmezsin asik olmak budur ama simdilerde ask yok ben inanmiyorum
Çok fark var mesela o zamanlarda el ele tutuşmak en büyük duygu iken şu an sarilmanin öpmenin ötesi olsa dahi yetinemeyen erkekler var doymayan millet olmuşuz herşeyin fazlası arar olmuşuz bir kişiye bağlı kalınirdi önceden ama şimdi biri ikisi yetmiyor
Eskiden sevgi vardı şimdi tutku var. Eskiden aşk vardı şimdi seks var. Eskiden kalpten sevilirdi şimdi para için seviliyor. Eskiden adam olan sevilirdi şimdi pic olan seviliyor. Eskiden sadakat vardı şimdi düğün günü bile aldatan var. Sıkıldım bu kadar yeterli...
Günümüz aşıkları , herşeye kolay ulaşabildikleri için hiçbir şeyin değeri yok ve ne yazık ki kendileri aşık da değiller çünkü başka bir alternatif buldukları an diğerini rahatlıkla unutabiliyorlar. o yüzden aşk , sevgi vs olayları zaten tam anlamıyla yasanmiyor ve değersiz
Geçmişi bilmem de günümüz aşıkları birbirlerini sevmiyor bence. Herkes bir çıkar uğruna birlikte. Kimisi ilgi sevgi görmek için, kimisi cinsel durtulerini bastırmak için.. Sevgilisi olan insanın bile diğer insanlarla flört ettiğine sahit olduktan sonra benim ne aşka ne sevgiye inancım kalmadı 🍀
eski aşklar ciddi ve asıl şimdiki ise yalan kalplere ve yalan duygular üzerine kurulu sevda günümüzde değersizleşti herkez aşk acısı içinde neden çünki sevgiye olan saygı azaldı ikigünde herşeyi yapıp ayrılıyorlar sonra üzülüyorlar boyle aşk boyle sevgi olaz vesselam
Eski aşıklar çıkar ilişkisi gütmezdi, bir kere eskiden görücü usülü daha yaygındı, ve garip bir sekilde o evlilikten inanılmaz bir aşk çıkardı ortaya, kadın kocasını akşama kadar heycanla bekler, soba atesınde pısmıs bulgur sımdının en zengın sofralarında olmayan huzurla yenilirdi, edep vardı, saygı vardı sevgi vardı, kadın kocasının bir dediğini 2 etmezdi ama, adam da karısının bir dediğini 2 etmezdi, aşk böyle bir seydı. Şimdi ki gibi cıkar ılıskılerı yoktu
Bu zaman gerçek aşk ı yaşacak, Aşk aşk diye ölenlerin arayanların isteyenlerin bile.. AŞK ın a sını bile yaşamazlar... Kalpten sevgi isteyen az.. anlari paylaşmak isteyen yok.. Çabuk tüketme almış başını gitmiş.. arzular şelale olmuş.. Daha çok beklerler.. gercek aşk ı..
Eskiden koşulsuz sevgi vardı.(Şimdi ise tamamıyla menfaatperestlik ve çıkarcılık)(veya sözde mantık) ve aşkı için herşeyi göze alan herşeye meydan okuyan yeri geldiğinde canını bile ortaya koyan insanlar vardı (şimdi ise en ufak zorlukta topuklarını kıçlarına vura vura kaçanlar).. Eskiden insanlar önce birbirlerinin kalplerine dokunurlardı (şimdi ise cinsellik vs ten uyumu derken kalbe dokunmayı unutuyorlar.. Hatta bazılarında dokunacak bir kalp bile yok. aşagılık bir et yığınından ibaretler..)
Su zamanda ask dedigin herkese mavi boncuk dagitmak olmus. Herkesi kendine asik sanmak serbest, ufak tefek yalanlar askta mubah olmus. Teslim olmadan sahip olmaya calismak olmus ask. Ben ozgurum ama sen olamazsin sen bana baglisin demek olmus. Bencillik sacmalik olmus. Karsidakinin mutlulugu onemsiz kendi mutlulugu icin istedigi her seyi yapmaya hakki varmis gibi davranmak normal olmus.
Simdi ask yok. Her tarafi yalan her yani hikaye. O ask dedigin mazide hayallerde kaldi.
Eskiden insanlar hesap kitap yapmayı daha az bilirdi o şöyle yaparsa ben onu daha çok severim böyle yaparsa sevmem gibi hesapları bilmezdi gözünü karartıp severdi. Eskiden insanlar çevresindeki insanları kullanmayı bilmezdi çıkarı için sevmediği halde seviyorum demezdi. Eskiden insanlar daha cahildi, aldatmak nedir bilmezdi. Eskiden insanlar daha korkaktı, başkasına bakmayı bırak aklının ucundan geçirmeye korkardı. (sevdiği incinmesin diye)
Biz ergenken öyle whatsapp insta fb falan yoktu fb vardı ama onu kullanacak telefon yoktu :D o sıralar kızlarla 1-2 ay bakışır sonra konuşurduk. ilişki de güzel geçerdi saygısızlık falan olmazdı pek. şimdi aşk diye bişey yok ki zaten. her ilişkide mutlaka bir çıkar var iki taraflı.
Eskiden samimiyet içtenlik masumiyet ve yetinmek vardi şimdi bütün bunlari bozmak için ellerinden geleni yapiyorlar. Herkesle aşıkmış gibi yaşamaya çalışıyorlar. bilmiyorlar ki aşk bir kere olur. Balona bile aşik oluyor millet balona🎈🤔
artık seçenek çok fazla heleki büyük şehirlerde yaşayanlar için... kanaatkar karaktere sahip insanlar bu durumdan çok rahatsız olmayabilirler ama kanat etmesini bilmeyen tiplerdenseniz bunca seçenek arasında kararsız kalıp mutsuz olabilirsiniz :)
Romantizmden zerre anlamıyorlar, ağızları mamak çöplüğü gibi , kadına / erkeğe karşı konuşma adabı diye bir şey yok, fedakarlık desen gece mesaj atmayı fedakarlık sanıyorlar , ben birbiri için yağmurda ıslanmayı dahi göze alamayan insanlar görüyorum.
Eskiyle yeniyi kıyaslama yapmam çünkü eskiden sevgi saygı ön planda yer alıyodu şimdilerde ön planda para var Paran varsa yaşarsın yalancı mutlulugu yoksa bakarsın buhulu camların arkasından o yalancıya😇😇
günümüz aşıkları şıpsevdi seni çok seviyorum hayatımın anlamısın hayatımın ilk aşkısın seni hiç bırakmıycam deyip bir hafta sonra da başka kızlara veya erkeklere aynı yalanları söyleyen kişilerle dolu uzun ilişkiyi sıkıcı bulan ve ilişkileri yiyişmekten birbirlerini kullanmaktan öteye gitmeyen aşıklarla dolu yapmacık sahte çok insan var önemli olan aralarında karakterli bulabilmek ama nerdeee öylesi de bize denk gelmez
bir kere günümüz aşkı diye tabir kullanma, çünkü Yok öyle bir Aşk ki bizde eski ve yeni arasındaki farkları söyleyelim. Günümüz heva ve geçici hevesten ibaret maalesef.
Dedeme sordum. Diyo kızım babaannenle ağaç köşelerinde buluşturduk. Oda ayda bir kere falan belki diyo. Gizli gizli mektup bırakırdım diyo onu özlediğimde diyo. Şimdikiler aşkmı yavrum peeeeh diyo..
Değer, samimiyet ve çıkar farkı. Eskiden sevgili değerliydi çünkü ulaşılmazdi. Şimdi herkes herkesle hemen sevgili. Samimiydi insanlar aşklarında şimdi ise herşey menfaat. Herkes elde edene kadar
Samimiyet farkı var. Ayrıca herşey oldu bittiye geliyor. Bir hafta sonra bir bakıyorsun vazgeçilmiş başkasıyla hayallere yer verilmiş bile 😑 sevgi, aşk bu kadar basit değil ki.
Ya en basiti dış guzellik ve maddiyat için sevmediği insanla evlenenler bile var. Nerde şimdi samimiyet , aşk. Bence eskiden birini sevmiyorken onun gözünün içine baka baka seni seviyorum denmemistir.
Niye ise bu millet hep eskiye hayran ama unutur ki kendinin zamanında o anın tadını cıkarmak yerine yine eskiyi düşünürlerdi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Samimiyet yok çünkü kişi karşıdakini tanıyana kadar yıllar geçiyordu. Bizim 1 saatlik mesajlasmalarimiz onların 1 yılını alıyordu belkide:) eskiden birbirlerini tanıyana kadar çoluk çocuk sahibi oluyordu insanlar 😀
eski aşklarda sevgiliye özlem daha bir tatlıydı Çünkü ona her istediğin zaman göremiyordun, iletişim halinde olamıyordun. Ancak şu an teknoloji ile sevgilin her an elinin altında gibi bir şey. Ve bu da aradaki özlemi körüklemiyor maalesef.
Siyah beyaz filmler kadar masumdular, ortası yoktu ya severdin ya sevmezdin ya siyahı seçerdin ya beyazı, şimdiler de ise sipariş olmuş aşklar sahte sevgiler gerçekten sevdiği için degil de denemek amaçlı demo mod on.
Eski aşıklar en küçük bir problemi bile kenera atmak yerine çözme taraftarı şimdikiler ise en küçük bir mesela kıskançlıkla ilişkiyi bitirme noktasındalar
eskiden hissedilen akardı dilden , davranışlarıdan.. şimdi ise elalemden görülen , yapmacık , özenti kelime ve tavırlarla idame edilmeye çalışılıyo aşk..
Şimdikilere aşk bile denemez yani. Eskilerle kıyaslanamaz bile.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
artik iliskiler i phone modelleri gibi piyasaya gelen yeni model icin can atiyorsun sonra güncelleme geliyor eskisini atip yenisini aliyorsun. Eskiden ise kirilan birsey kenara atilmazdi, onarilirdi
En İyi Cevaplar