Soru açık arkadaşlar erkekler neden evlilik deyince soğuyor ilişkiden veya genel anlamda uzaklaşıyor?
Cevabın nedir?
Oncelikle erkekler gec olgunlasiyorlar. Toplum yapisinin getirilerinden oturu kizlara nazaran serbest yetistirildikleri icin sorumluluk almak, bir aile kurmak , birine hesap vermek onlara biraz zor geliyor olabilir. bir de duyumlar var ya da izlenimler "Ay biliyomusun aysenin kocasi ona kafam kadar tek tas almis bir de yaz tatili icin miami ye gidiyolar bu sene " gibi cogu yalan sozler karsisinda gozleri faltasi gibi aciliyor. Yani simdi ben eve gelince bir sicak yemek yiyip karimla iki cift laf edemiyecekmiyim illa her aksam eve cicekle gelip her yildonumunu kutlayacakmiyim para mi dayanir oglum hadi oldu da yaptik bu kiz milleti bunu da begenmez iliskiyi canli tut , kaynana kayinbaba ugras , kari dirdiri bitmez zaten bir de cocuk oldu mu ohhhh zaten vucudu da deforme olur eve gelince zir zir aglayan bir bebek evde yemek yok camasir utusuz bulasiklar dag gibi buna can mi dayanir. en iyisi anamin dizinin dibi. herseyim oluyor hesap soran da yok ya da kendi evime cikarim ayda bir kadin gelir temizler evi. disarda yerim. aylik haftalik hatta gecelik sevgili yapar ihtiyacimi da karsilarim haaaa evlilik mi o da ben azcik olgunlasip yalnizlik ne demek onu ogrenince yapariz tum arkadaslarim karisiyla gezlemelere giderken ben halisahaya cagirdigimda kimsr gelmezse buluruz helal sut emmis birini evlenmek icin...
NOT:istisnalar cok arkadaslar. sevgilim evlilik olmazsa bosuna beni oyalama ben seni gelecekteki karim olarak goruyorum diyor. mesela32 Yorumla
Soran+1 yılağzına sağlık.. seninkinden belediyeye söyleyelim dağıtsınlar çünkü bunu arayan çok kız var
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Erkekler biz kadinlar gibi degil. Evliliğe gec adapte oluyorlar çünkü evlendiklerinde cok buyuk sorumluluk almak durumunda kalacaklar ve bununla bas edememek dusuncesi onlari korkutuyor. Dusunsene bir evi gecindirmeye calisacak. bir evin, bir kadinin zamanla cocugun sorumluluğunu alacak. Bu fikirleri kabullenmesi biraz zaman aliyor. Kadinlar dogustan evcimendir cogunlukla. Zaten bu yuzden bence evlilik teklifini erkekler yapar. Cunku kadin zaten hazirdir. Erkek kendi hazir oldugu zamani bekler.
Ve aslinda erkegi Evliliğe ikna etmek de yine kadina bağlı.. Erkegi evlilikten korkutmamak, evliliğin guzelligine inandirmak gerek.20 Yorumla
+1 yılErkekler evlilikten kaçmaz mecbur oldukları için kaçıyor sizin yüzünüzden kaçıyoruz ben mesela evlenmeyi yuvam olmadı çok çok istiyorum ama korkuyorum maddi imkanım yok iyi maaşlı işim yok sonra kızların bitmez istekleri yok evim şöyle olsun eşyam şöyle olsun yok eşyalarım şöyle olacak böyle olacak yok anneni istemiyorum ya annen ya ben yok şöyle kabul etmem yok böyle kabul etmem yok düğünümüz şöyle olsun gibi isteklerle karşımıza geliyorlar peki biz erkekler ne yapalım söyle haksız mıyız korkmakta söyle yani biraz kendinizi suçlayın sanki biz erkekler istemiyor muyuz evlenelim yuvamız olsun sizden daha çok istiyoruz
96 Yorumla- +1 yıl
kızların istekleri bitmior
Soran+1 yıl@scorpion026 erkeklerin bitiyor pardon
- +1 yıl
Bende diyorum bir böyle düşünen benmiyim :) Helal olsun eksiksiz hepsine katılıyorum...
- +1 yıl
EİG için teşekürler
Soran+1 yılrica ederim
Merhaba; öncelikle erkekler bir çoğu maalesef sorumluluk almaktan kaçınırlar :) tabi iyi bir şey mi değil, bazıları ise hayatı tam yaşayamadıkları için evlilikten çekinebilirler yani daha zamanım var evlenince kısıtlanırım doya doya her istediğimi yaşayayım sonra artık bu işler gibi düşünceleri de olabiliyor. sizin yapacağınız şey 1. sorumluluk sahibi birini bulmak 2. hayatını yaşamış ve kararlı bir erkek bulmak olduğunu düşünüyorum tabi bunun için iyice tanımak ve analiz etmeniz gerekecek. her şey gönlünüzce olsun sevgi ve sağlıcakla kalın.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
60Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler biz bayanlardan daha gec olgunlasiyorlar malesef. Baba olma sorumlulugu, bir aile kurmak o aileyi gecindirmek, bir kadina ait olmak kimisi bunu gozunde buyutuyor cesaret edemiyor.
10 Yorumla
+1 yılAskim, hayatim, bocugum lise bitsin diye baslar, lise biter universite hayati baslar, simdi bekleki universite bitsin, zaman gecer oda biter sirada ne var, staj askerlik vs..
ve boyleylikle evlilik tarihi bes yıl sonraya atılır, büyük bir ozveriyle... kız kısmısı da ayrılmak ister,'' eeeh yeter senimi bekliycem omrüm boyunca diye. '' sonra baskasını bulur, o da aynısını yapar... sonra bir baskasını o da.. gene bir baskasını derken.. bir bakarsın '' aaaaa kasar ayol bu sıradan gecirmedigi adam kalmadı '' oluverir bizim toplumumuzda. kim veya kimler sayesinde acaba?10 Yorumlasadakat gerçek sevgi yok kadınlar erkeği sevdiğinden değil evliliği sevdiğinden evleniyor erkek finansal köle görülüyor çocuk yaptıktan sonra cinsel hayat bitiyor kendini salıyor. son zamanlarda yasalar kadınlardan yana kadın aldatsa bile nafaka alıyor. beyan esastırla adam dövmese bile sırf istediği bir şeyi yapmadığı için uzaklaştırma alabiliyor. sosyal medyada kocasını aldatma peşinde binlerce kadın var. benim için evlilik sadece çocuk istediğimden olur şimdi çocuk da istemiyorum bu boktan düzende adalet yok eğitim yok tiktokçu canım bir nesile yeni bir birey mi katıcaz. ey erkekler artık bakire kız kalmadı evlenmeden kızlar teslim oluyor beleşten seks yapmak varken evlenip paçanızı kaptırmayın.
00 Yorumlaçünkü erkek geç olgunlaşır , evlilikten de korkar , korktuğu içinde sürekli kaçak güreşir , uzatabildiği kadar uzatmak için çabalar
kısaca sadece korkar , bağlanmaktan korkar, bir insanın daha hayatından sorumlu olmaktan korkar, o kadar korkunun içinde helede çocuk sahibi olmaktan ödü patlar ama kendini evlenipte kısmetimimi kapatayım diyede avutur10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. bence artık kadınlarda biraz kacıyor bu devirde evlenmek kolay değil ki.. herkesin hayattan umutları beklentileri var 22-30 yaş arası gelecek buhranında geciyor nasıl düsünsün ki kız tarafı erkek tarafı yemektir salon takımıdır?
cok daha büyük sorunlar var artık günümüzde..20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla canım benim ki evlenmek istiyor. Ama burada ki erkeklerin hiç biri masum değil. Eiglere baktım kadınlara çok yüklenmiş bir kadın olarak bir gözlem yapar mısın? Kadın paraciysa erkekte başka birşeycj. Ben kendimi bu katogorilerde görmüyorum hiç bir kadına xa yakıştırmiyorum. Erkekler illaki çalışmalı şahsen helaliyle kazansa yeter benim için. Ama evde oturup hiç bir halt yapmayan erkeğide kadın napsin?
10 Yorumla
+1 yılsorun orda işte bir erkeğe evlilik demiceksin korkar, sizde aynı düşüncedesiniz korkarsınız. Seven bir erkek zaten evlilik hayallerini seninle paylaşır.
11 Yorumla
Soran+1 yılevlilik neden demiceksin peki kızın bir dünya hayali varsa bu güzel bişey değil mi yani şimdi?
sadece kızla evlenmiyorsun kızın ailesi ile komple evleniyorsun. o kadar çok zorluk çıkarıyorlar ki sanki duyanda bir tek onlarda kız var zannedecek
onlardaki şey altın kaplama herhalde10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlilik rastgele yapılacak bir durum değil. Evliliği istemek kadar o duygu ile her şeye sahip çıkmak, sorumluluğun altına girmek gerekir. Günümüzde güvenilir bayan bulmak kolay olmuyor. Bu sebeple kişi bayanı tanıdıkça evliliği bayanın kaldıramayacağını düşünüp istemeyebilir. Günümüzde maalesef beklenti ve çıkar söz konusu olmaya başladı. Bu sebeple boşanma durumu arttı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaklanıp yaziyim en iyisi ben kaçmıyorum hatta istiyorum işim gücüm olsa :D
16 Yorumla
Soran+1 yılişin gücün olmasa da seni sevecek kız vardır
ben adamı seveyim yeter ki sonra dünyanın en zengini biziz
Cevap sahibi+1 yılO konuda haklısın evet ama insan iiyi bir işim olmazsa nasıl bakarım diye düşünüyor.
Soran+1 yılya tabi orası da var ama neye göre kime göre düzgün iş?
bence baba evini aratmasın yeter
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle olsa yeter bencede ki umarım öyle olur
Soran+1 yılumarımmmmmm
Cevap sahibi+1 yılAynısı senin içinde olur umarım :)
+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../q4115855-evlensem-kaca-patlar-baylar-bayanlar şu sorudaki yorumlara bir bak nasıl evlenelim her şey para lann
00 Yorumla
+1 yılKendi adıma, kadınların çoğu; "Kıroyum ama, para bende." ve
zengin ve parasıyla gösteriş yapan gösteriş budalalarının peşinden koştuğu için,
böyle davranmayan kadına denk gelmediğim için evlenemiyorum.
42 yaşında değilim, 30 yaşlarındayım, onu da söyleyeyim. :)00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılsorumluluk almayi herkes istemez ondan dolayi kaciyorlar
20 Yorumla
+1 yılhic öyle bir erkek denk gelmedi bilemiyorum sorumluluk almak istemiyorlar heralde
20 Yorumla
+1 yılKorkuyolar cunku sorumluluklari birden 100 kat artiyor
10 Yorumladaha önemlisi kızlar neden evlilik peşinde koşuyor <3
10 Yorumla
+1 yılBen bu genç yaşımda evlilik hayaliyle uyudum çoğu zaman , hatta günün birinde yapacağım evlilik teklifini de hazırlamıştım ama aşık olduğum kız bırakıp gitti :(
11 Yorumla- +1 yıl
Aa şunu yazmayı unutmuşum olmamış çocuğun bile ismini bulmuştum cidden ne boş hayallerim varmış benim.
+1 yılne gariptir ki evlenmek için can atıyorum millet gül gibi kızları bulup soğuyor valla garip isanlarız
20 Yorumla
+1 yılçünkü kadın erkeğin üzerinde çok baskı kuruyor ona tamamıyla sahip olduğunu zannediyor ve her hareketine karışıp onu tamamen yönetmek deyim yerindeyse parmağında oynatmak istiyor.. hepsi bu
10 Yorumla
+1 yılAsıl evlilikten kaçan kızlar çünkü varsa yoksa rahatlik kariyer sosyal statü tarz hava başka bir şey yok.
Ama hep bir bahaneleri var neymiş adam gibi adam yokmuş yav he he...00 YorumlaUlen ben evlenebileceğim birini arıyorum hangi erkek kaçıyormuş :D
10 Yorumla
+1 yılşimdi bekar bir erkekten bahsedicek olursak onun bir düzeni var ailesi ile beraber olsada tek olsada haliyle evlenince düzenini eşine göre değiştirmesi gerekicek buda onun için hem zor hemde korkutucu bir karar
00 YorumlaErkekler evlilikten kaçmıyor en azından kendi açımdan söyleyebilirim. Zamanı gelince evlenmek istiyorum elbette. Ama kızlar bu konuda biraz aceleci davranıyor. Eğer sabırsız davranıp erkeğe sürekli evlilik lafı açarsanız erkek dahada çekiniyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılParagöz o. ros. pu lar yüzünden. Kendine rahat hayat yaşatacak bir enayi bulmak olduğu için tüm amaçları.
00 Yorumla
+1 yıl25 i geçtiyse sıcak bakar 25 altı soğuk bakar evlilik zor iş
10 Yorumlafena mı işte size daha iyi tanıma fırsatı veriyorlar eğer evlilikten istemiyorsa ya sorumluluktan kaçmak içindir ya da bazı özgürlükleri kısıtlanacağındandır bunları bilin ona göre değerlendirin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 468 cevap paylaştı. okadar ısrar edersen evlenelim evlenelim die kaçar tabi bırak o istesinn :D
10 YorumlaKendilerinden emin olmayanlar evlilikten uzak duruyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılKorkuyoruz evlenmekten her gün dırdır zırzır filan kızların çenesi durmuyor ki...:(
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik demek sorumluluk almak demek. Belki kendini hazır hissetmiyordur...
10 Yorumla Kaçar tabi :D Kendime zor yetiyorum bide karı dırdırımı çekcem derler diyolar diyorum :D
10 Yorumlaşu aralar evlenmek istiyorum ancak etrafımda güvenilir bir kız yok ya da hiç kız yok kki zaten :D evde kaldım ben yaa
112 Yorumla
Soran+1 yılha ha bence evlilik doğru adamı bulursan şapşahane bişey
Soran+1 yılben bekarım :D
Soran+1 yılbenim çerçevemden bakınca öyle
Soran+1 yılaynı fikirdeyim bende kafama göre bulsam işte
Soran+1 yılçokta değil ya senden 4 yaş küçüğüm
Soran+1 yılee sen küçük diyosun ben napim :)
kimle evleniyim de bana?
zevk için sevgilisiyle yapıp pişmanım ayağına yatanlamı
geçmişim pisti diktirdim kocamı seviyorum diyenlerlemi
herşeyi yaşamış temizim ben diyenemi
hangisiyle söyle bana
SÖYLEEE00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı. Maddiyattan dolayı sonra erkeklerin çoğu evlenmek ister.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüz devrine baktığımız zaman ve burdaki aldatma konularından dolayı.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ben kacmiyorum hatta en başta ciddi düşünüyorum dedim korktular demekki zor olacaksın.
00 Yorumla
+1 yılben kaçmıyorum :) cünkü baba olmak istiyorum
15 Yorumla
Soran+1 yıloyy ne güzel :)
- +1 yıl
tşkler :) ama tabi dengim olursa karşımdaki yoksa her önüme gelenle evlencek potansiyele sahip değilim.. karşımdakinin anne olma istegi basta gelir..
Soran+1 yılyakışıklı adamsın mutlaka çıkar düzgün biri :)
- +1 yıl
bu iltifatı kalbime atıyorum :) ve gülümsüyorum sende güzelsindir umarım kalbin gibi :)
Soran+1 yılbilmem güzellik göreceli genelde güzel derler ama :)
kafaları çalıştığı için çocuk istemeyen evlenmesin zaten
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Ya sorumluluktan kaçıyor ya evleneceği kriterde degilsin
00 YorumlaEvlilikten kactığımız yok aslında evlilik konusunda kadınlardan cekiniyoruz genelde
00 Yorumla
+1 yılon ları bilmem ama benimle evlenmek isteyen varsa citi olan gelsin?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlenme kolay bir iş değil her erkeği bilemem ama birbirimizi tanımadan evlenmek saçma.
00 YorumlaPiyasada kaşarın kilosu ucuz en iyisini tadıp doyduğu zamanı bekledikleri için :)
00 YorumlaKorku sizzde vajinusmus var bizde evlenme korkusu aynı şeyler sayılır :)
00 Yorumla
+1 yılhayattaki tek gayesi evlenmek olan psikolojisi bozuk hasta ruhlu psikopat kızlar yüzünden ve ayrıca esmer ve çirkin kızlar yüzünden soğuyorlar..
00 YorumlaTek eslilik cazip gelmiyor
20 Yorumla
+1 yılSorumluluk sahibi olmak çok zor o yüzdendir öZgüven çok önemlidir oda olmazsa olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcünkü seni sevmiyor. Eglence pesinde pis playboy.
30 YorumlaAlla alla daha bana teklif eden olmadi 😄
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 602 cevap paylaştı. aradığını bulmamıştır karşısındaki kişide
10 YorumlaEvde kalmış ve koca bulma hevesinde olanlar kızlar yüzünden
07 Yorumla
Soran+1 yılne alakası var ya ben evde mi kaldım düzgün biri çıksa isterim elbette evlenmeyi ama erkekler kız düzgün olsa da heh bak tam radığım kız dese de yok ya evlilik ne diyor
Soran+1 yılniye itici arkadaşım?
Soran+1 yılkızlarda evlilikten kaçanı
- +1 yıl
Sevgilime acildigim gun evlilik konusunu acmisti ya :D
Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. kaçmıyorum ben
18 Yorumla
Soran+1 yılee evlen o zaman
Soran+1 yılbulursun kızdan çok ne var
Soran+1 yılneden ki
- +1 yıl
34 yasina kadar hic mu kismet olmadi ya
+1 yılÇapkınlar çünkü. 1 Kadın yetmiyor.
10 Yorumla
+1 yılHangi kız evlenmek istiyor ki?
07 Yorumla
Soran+1 yılben düzgün birini bulsam istiyorum
- +1 yıl
Ya üstüne alınma ama şimdi ki kızların çoğu maddiyata önem veriyor.
- +1 yıl
Aynen öyle evlenmek isteyen kız yok hepsi aynı bahaneleri söyler özellikle düzgün birı yok falan nasıl yok düzgün biri onlarca yüzlerce insandan hiç birimi düzgün değil ama düzgün biri değil sizin ucsuz bucaksiz hayallerinize uyan bir fabrikasyon canlı yok.
- +1 yıl
@dekarasy0n (+1)
Soran+1 yılben vermiyorum yakışıklılığa da maddiyata da
- +1 yıl
:DDD
Soran+1 yıl@dekarasy0n bak ben asla zengin yakışıklı olsun istemedim istemem de kalbime işlesin adam
bana hediye alsın şarkı söylesin bunları da istemiyorum beni merak etsin ilgili olsun bana kendini açsın kıskansın ya adam dediğin kıskanır ben adama biri beni isteyecek dediğimde deliye dönmeli var mı böylesi
bizim de pek evlilik istediğimiz söylenemez.
00 Yorumlaözgürlük elden gidiyor cünkü :)
00 Yorumla
+1 yılEvlilik düşünmüyordur o kızla
00 YorumlaKim demiş bulsam hemen evlenicem
10 Yorumlaevlenince patates çuvalına döndüğünüz için
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen de kız olarak kaçıyorum.
00 Yorumla - Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026