+1 yıl1-) Lafa gelince hayat müşterek diyen insanların, düğüne gelince damadı ve damat tarafını sağılacak bir inek olarak görüyor olması.
2-) Bir çok evli erkekten “ oğlum bak unutma, evlenene kadar ki tanıdığınla evliliğinin sabahından itibaren ki kadın aynı kadın değil “ nasihatleri alması.
3-) Türk kadınlarının bitmek bilmez tripleri ve erkeğe ailesi ile arasına mesafe koydurmaya çalışması.
4-) Kadınların erkeklerin özel hayatlarını bitiriyor olmaları. ( özel hayattan kastım, erkek arkadaşları ile olan zamanları ya da oyun zamanları )uzar gider böyle.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılOna kaçma demeyelim her insanın sebebi elbet farklıdır ben sana kendi durumumu anlatayım malumun bir kaç yıldır ekonomik olarak biraz zor durumlar yaşıyoruz bizim bulunduğumuz bölge doğu güneydoğu civarları burada kız aileleri ayıptır söylemesi kızın kilosu kadar altın isteyeni mi dersin biraz insaflı olan boy uzunluğu kadar istiyor ev araba talep edeni maaşı dolgun vs çok istekleri var batıdan diyorsun tercih edeyim onlarda siyasi düşünce ya da görüş olarak aileler genelde zıt oluyor sıkıntı oluyor tamam hepsini karşıladın beyaz eşyası (illam bosh olacak bosh isterim ya da Siemens hotspoint aristın gibi gibi ) ev eşyaları sonra her düğün salonunu kabul etmezler şehrin en iyilerinden olacak malumun hava atıyor çoğu (her kız üstüne alınmasın ama kabul da edelim var bayağı öyle böyle değil) öyle söyleyeyim kısa lafın özü şu 2 milyona yakın paran var ise evlenirsin çokta mutlu olursun yoksa da artık kalırsın öyle maddiyata dünya malına gösterişe önem vermeyen bir bayan çıkarsa ancak o zaman evlenirim oda günümüz şartlarında neredeyse zor gibi bir şey yeri geldimi kadın erkek eşit eyvallah Allah katında öyleyiz ama tüm yük erkekte eğer gerçekten seven birisi ise azda olsa yükünü hafifletmeli en azından perdeleri alın 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yıl- Kadınlar değişti
- Ekonomik şartlar
- Cinsellik ayağa düştü
- Yasalarda erkeğe hiçbir hak verilmiyor, baştan suçlu ilan ediliyor.
- Kadın gibi kadın çok az.
166 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻
- +1 yıl
Yasalar sadece erkeği değil evlenmek isteyen kadınlarıda yaktı, iyi de kötünün ayağına gitti
- +1 yıl
Aynen öyle 👍
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim 🙂umarım her şey düzelir. Hem kadınlar, hem erkekler, hem yasalar ve adalet hemde ekonomi 🙏
- +1 yıl
Rica ederim 😌 inşallah dediğin gibi olur
- +1 yıl
İnşallah
+1 yılHani eskilerin bir lafı var ya Dünya'nın çivisi çıktı diye aynen öyle.. Ne edep kaldı, ne aile kurma düşüncesi.. Kadınlar ayrı terane, erkeklerin de onlardan kalanı yok.. Evlilik yerine ayni evde yaşam vs. varken niye kalkip evlilige girissin ki erkek, basit olan ve kolay olani secer..
47 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻
- +1 yıl
Afedersiniz ama seks 50 100 tlye yapılacak hatta ilk kez tanıdığımız kızla tek gecede yapabileceğimiz kadar basitleştigi için ve ekonomi kötü olduğu için evlilik düşünen erkek pek kalmadı
- +1 yıl
Bence kızlarda evlilik konusunu fazla ciddiye almasın artık bize uyum sağlayın
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim 🌸
- +1 yıl
Rica ederim 😌
- +1 yıl
Kesinlikle haklısın 👍
- +1 yıl
@SevmekGuzel007 Teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılNafaka mevzuları, hayat pahalılığı, sorumluluktan kaçma vb durumlar
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u +1 yılKaçmıyorlar evlenmek çok istiyorlar ama paraları yoktur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle merhaba…
Erkekler nedenmi evlilikten kaçıyor?
Sırasıyla yazıyorum- Ekonomik sıkıntılar
- Kadınlar veya kızlar artık eskisi gibi değil
- Para sorunları
- Nafaka hak vs hiç bir şey tanınmıyor baştan erkek suçlu.
- 1 gün evli kalsa dahi hayatı boyunca nafaka ödeme zorunda kalıyor bundan korkuyorlar
- Ev geçindirme
- Çocuklar
- Sorumluluk
- Güvensizlik
- gundeminde kafasindaki es tanimina uyan biri yoktur veya hali hazirda birlikte oldugu kadini es olarak göremeyen erkektir.
korktugu evlilik degil, sizsiniz belkide kim bilir...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYani son iki ilişkimde birlikte olduğum kadınların benimle takılırken hali hazırda hayatlarında birinin zaten olduğunu farkettim ve gerçekten çok üzüldüm.
Dürüst adamları bozuk para gibi harcıyorlar günümüzde çok iyi bir insan çıkmadıkça karşımıza neden evlenelim.30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. 1. sebebi erkeğin o kızı evlenecek kadar yeterince sevmiyor olmasıdır..
2. sebebiyse bu dönemde nikah ve düğün masraflarının erkeğin karşılayabileceği miktarları kat kat aşıp , erkeği ve ailesini büyük bir borç batağına sürüklüyor olmasıdır..10 Yorumla
+1 yılKarşı taraf bazen çok fazla baskı yapıp, boğarcasına müdahale ettiği için olabilir. Her iki tarafta biraz anlayışlı ve sorgulamayı kesse, bence evlilik için adım atma planına geçerler.
Tabi herkesin düşüncesi farklı. Kimi bekarlık sultanlık diyerek, tek başına takılmayı seviyorum..30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılKadınların tüm içgüdüleri artık biliniyor. Hipergami, hedonizm, hiyerarşik anaçlık vb. tüm özellikleri deşifre edildi. Daha iyisini bulduğu an onu seçeceğini bile bile kimse bir kadına ömrünü adamak istemiyor. Mevzu budur. Johnny Deep, Francesco Totti, Jeff Bezos gibi en ünlü en güçlü ve en zengin adamlar bile eşleri tarafından aldatılırken "Ben neyime güvenip evleniyorum?" diye sormak her erkeğin yapması gereken bir şeydi... Artık erkekler üzerine düşeni yapıyorlar...
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikten kaçmayız biz hiç bir zaman.
Sadece bazılarına göre daha zamanı değildir ki bunun anlamı “daha fazl çiçekten polen toplayacağım. Evlilik biraz beklesin”
Mantığı biraz daha insan olanlara ise “kendimi maddi manevi hazır hissetmiyorum” diye korkuları vardır.
Ama herkes bilir gün gelip kaçınılmaz sonun onların da kapısını çalacağını.
😀10 Yorumla
+1 yılNeden evlensinler?
Kadına ve cinselliğe dair her şeye çok çabuk ulaşabiliyorlar günümüzde. Sevmek aşık olmak ne tarzları ne de tavırları.
Geriye sadece aile kurma ve sorumluluk endişesi kalıyor ki, her geçen gün bu yaş daha da ileriye öteleniyor.
10 YorumlaSana şöyle söyleyeyim. Kadın hakları ve cinsiyet eşitliği adı altında erkeği sürekli ve acımasızca kanunlar getirilmiş ki misal evli bir çift düşün bu evlilikte kadın erkeği aldatsa bile kadının eğer bir mesleği yoksa erkek kadına nafaka ödemek zorunda. Hal bu iken ben kesinlikle evlenmeyi düşünmüyorum. Benim de sevgilim başımın etini yiyor evlilik evlilik diye ama No No No
10 YorumlaBen sürekli bir kadın dırdırı çekemem arkadaş. Mıy mıy mıç mıç hal ve hareketlerine zaman harcayıp tribine kafa yoramam. Evlilik bana göre değil. Bu evlilikten kaçmak değil ama sitenin pembelileri bunu da kaçmak sayar.
Şunu da söyleyeyim evlilik sorumluluk derler sonra erkek sorumluluktan kaçıyor derler. Alakası yok abi evlendikten sonra sorumluluktan kaçan da bir ton kadın var.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik erkekler için modern kölelik. Erkeği belirli sınırlar içinde evcilleştirme, özgürlüğünü elinden alma, toplumsal normlar çerçevesinde yaşamasını sağlama, ayrıca kadının da kendini ömür boyu güvence altına alması amacını taşıyan ilişki biçimi. Sorumluluktan kaçmak değil, sorumlulukların paylaşılmadığı, kadının daima avantajlı olduğu bir ilişkiden uzak durmak için.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik belli sorumluluklar demek genellikle bu sorumluluğu almaya hazır olmayan erkekler kaçar
25 Yorumla- +1 yıl
Bu konu tartışmaya açık bence, istersen tartışalım 😂
- +1 yıl
Neymiş 😂
- +1 yıl
WhatsApp olmaz daha yeni tanıştık, istersen Instagram vereyim ama 😂
- +1 yıl
Tartışmaya açık olan konu neymiş onu sordum
- +1 yıl
Bir anda ciddileşti ortami yumuşatmak lazım. evlilik ve kaçan erkek 😂
+1 yılDevir degisti artik erkeklerde bircok ev isinin ustesinden gelebiliyor hatta bircok kadindan becerikliler diyebilirim e haliylede extrem bir sorumluluk almak istemiyorlar ve sanirim en cok korktuklari da kiskanc olup her seyi sorgulayan kadinlar
42 Yorumla- +1 yıl
Ferah bi yorum içim açıldı tam da temizlik yapıyodum ahahhaha
- +1 yıl
😄😄
+1 yılşu an ki yasalar kadından yana olduğu için. Bir saat evli kalıp, kadın boşansa bile nafaka bağlatiyor. Maddi unsurlara çökebiliyor. Adam haklı olsa bile donuna kadar alabiliyor. Bunu kullanan kadınlar da arttı. Niye evlensinler. d
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu soruyu kaç gün öncede sormuştun galiba yine süper soru
32 Yorumla- +1 yıl
Hayır sormamıştım 🙂
- +1 yıl
Hmm sen değildin belki ama görsel de aynı nasıl kaldıysa artık aklımda😅
+1 yılEvliliğin şu anda erkek için pozitif taraflarını öldürdüler feminizm sayesinde. Kadına hak erip erkeğe sorumluluk yükleyerek ilerleyen bir bozuk sistem var. Erkek maddi yükün altında ezilirken manevi olarak rahatlayacağı bir yuva bulacağını düşünemiyor evlendiğinde. Erkekler kadını anlamadığı söylenir ya aslında o tam tersidir, kadınlar erkekleri anlamaz. Kadınların duygusal bencilliği mantıksal eksikliği bir erkek otoritesine ihtiyaç duyarken, ataerkilliğe konulan bombalar hem erkeğe hem kadına zarar verdi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılAslında kacmiyorlarda ekonomik şartlar ve sorumluluğun artması biraz ürkütüyor ister istemez çünkü evlenmek o evliliği yürütebilmek maddi ve manevi gerçekten kolay değil bu günümüz şartlarında oyuzden de hep erteliyorlar
21 Yorumla
+1 yılÇünkü bir çok erkek sorumluluk almaya hazır değildir ve bu yüzden endişe ederler bu kadar basit bence cevabı 😊😁 ve tabi ki bu yüzdende kaçarlar ama tabi ki başka etkenlerde vardır bu durumu tetikleyen.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılHiç kendilerine sordunuz mu?
Karşınıza alıp konuştunuz mu?
Açık açık konuştunuz mu?
Ben kacmiyorum ama evleneceğim biri yok.
Hayatımda biri yok.
Yani aynı durumdayım.
Farklı bir durum değil yani.10 Yorumla Birden çok nedeni var aslında hayat şartları çok zorlaştı ve bir diğeri nafaka konusu artık çevremizde o kadar çok örnek varki insan güvenemiyor ve kadına verilen haklar maalesef erkekleri evlilikten uzaklaştırmasına sebep oluyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılBir düğün 350 bin tl kadının dırırı ayrı ve bir ömür bir kadinı bakacaksın ve karşılığında hicbir saygı şevkat yok boşansan ömur botu nafaka ve tazminat onuda geçtim egodan ölen aldatmak için yer arayan günümüz kızlarıyla evlenen aptaldır
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHer iki cinste doğru kişiyi bulduğu sürece evliliği düşünür kaçanlar fazlaca şeyleri gözlerinde büyütenler olabilir
22 Yorumla- +1 yıl
Mesele doğru kişiyi bulmak değil, asıl sorun evliliğin kendisi. Senin pp soruyu soran ile aynı 😀
+1 yılEvlilik zincirlenmek gibi bişey sjsjjs çünkü ve bunun bosanirken olan hukuksal sıkıntılarıda var o da ayrı mesele
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yılKaçmak iyiymiş onu anladım. Evlendim 1,5 senede şimdi boşanıyorum. Hayat arkadaşınla aynı kafa ve uyum içinde olmazsan yürümüyor
10 Yorumla
+1 yılKadınlar çekilmez olduğunda olmasın
Dışardan güzel de hayatımıza girince bok ediyorsunuz hayatı bize10 Yorumla
+1 yılHayat pahalı evlilik daha da pahalı
Evlenmeyi düşünmeyen erkek yoktur evliliği düşündürecek kadınla karşılaşmamış erkek vardır10 Yorumla
+1 yılGerçek seven kaçmaz ama sevmeyrnler zaten evlenmeden cinsellik yaşayıp bırskıyorşar amaçlarıda bu kullanıp atmak o yüzden evlenmek istemezler
11 Yorumla- +1 yıl
Böyle veren verene kızlar oldugu sürece erkekler her gün farklı pilav yemeye devam edecekler
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKanunlar ekrkeller için çok acımasız sursesiz nafaka tazminat erkek bosanirsa yasal llrak hadım ediliyor evlenmeye gerek yok ya da kanunlar değişmeli
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 887 cevap paylaştı.
+1 yılMaddi Manevi hazırım evlilik adımı atmak istiyorum ama nasip mi değil kısmet mi değil anlamadim ciddi bir ilişkiye yol alamıyorum 🙄
10 Yorumla
+1 yılSosyo ekonomik durumla alakalı. Seks artık ulaşılması zor bir şey değil. Kadınlar kendi topuklarına sıktılar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılçünkü evlilik bir çok sorumluluk getiriyor. bunları üstlenmek kolay şeyler değil. hele ki bu zamanda.
10 Yorumla
+1 yılArtık kadınlar da kaçıyor şartlar böyle olunca
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılKarşı tarafın davranışları, ahlâkı ve zorbalığı yüzünden
20 Yorumla
+1 yıleskıden evet öleydi ama 30 girdikten sonra istemeye basladım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNafaka sorumluluk yeni aileyle tanışmak vs. sorunları. Bunlarla birlikte bazı insanlarsa bağlanma fobisi var. Benim gibi. Çevrem çok geniş ama tercihen hep yalnız kalıyorum. İşime böyle geliyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılCunku bu devirde çok pahalı ve kolay kolay kimseye güven olmuyor
10 Yorumla
+1 yılNafakandır bence bende evlenmek istemezdim kadın sevsem dert çile bitmez sonra
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek bir dert mutlu olmayıp boşanmak ayrı bir dert kaçmayıp da ne yapsın millet
10 Yorumla
+1 yılEkonomik durumlar. Tutarsız davranışlar. Güven problemleri böyle uzar gider.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler evlilikten kaçma nedeni güvenilir sadık kişiler azaldı bitti saygı sevgi bitti
10 Yorumla
+1 yılDüğün masrafları olmuş 6 haneli niye kaçmıyalım 🤣🤣🤣
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ciddi bir mesele çünkü. Sorumlulukları kadınlara göre çok daha fazla.
10 Yorumla
+1 yılEkonomik sorunlar. Ya da sorumluluk almaktan kaçınan tipler vs.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü çok masraflı. Maddi ve manevi açıdan aşırı zor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılGüven duymuyorum ekonomiye de güvenmiyorum geleceğim yok önümü göremiyorum
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. evlilik için baskı yapan bi hatuna denk gelmedim o yüzden kaçma gereği duymadım😃
10 YorumlaNe gerek var bir düzene girmeye yaşıyoruz işte kafamıza göree
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Nasıl kaçmasın lafa gelince kadın erkek eşit boşanma ya gelince ömrünün sonuna kadar nafaka alan kadın daha neleri varda anlatmakla bitmez
20 Yorumla
+1 yılİşin manevi boyutu eskiden bir tık daha ağır basıyordu ama şimdi artık maddi boyutu çok daha fazla ağır basıyor bence ki bunu düşününce bile inanılmaz stres olabiliyor insan tabi herkes böyle demek doğru olmaz genel olarak böyle olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa ben tam tersi kafa atıyorum evleneyim diye herkes aynı değil
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYo kaçtığım yok düzgün biri denk geldiğinde neden evlenmeyim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılSorumluluktan korkuyorlar.
10 Yorumla
+1 yılHayat pahalılığı, sorumluluk, gelecek kaygısı ve yasaların erkeği mağdur etmesi...
10 Yorumla
+1 yılÇünki evlilik için nedenleri yok artık herkes istediği gibı takılıyo evlilikte yapılıcak herşeyi yapıyorlar
24 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle çocuk yapmanın size faydası olmadığını düşünmen çok üzücü bi durum inşAllah bunu yazarken seninde baban vr annen olduğunu unutmamışsındır vee benim yazdığım ortalık bir cümleyken bunu kendi üzerine alınıp cevab vermen kanıtlıyorki gerçektende haklıyım) şunu da unutmaki soru kadınlar için değilde erkeklere göre yazıldıığı için erkeğe ait sebepler yazıyoruz kadın için sorulduğu zaman fikrini yazarsın teşekkürler..
- +1 yıl
Ben zaten evliyim neden zoruma gitsinki? Sadece düşüncen yalnış ve benim yazdığım sırf erkekler için değildi ( herkes istediği gibi takılıyo yazdm) yani kadınlarda buna dahil
+1 yılHayatın pahalılığı yetmiyor gibi bir de düğüne mi bilmem kaç yüz bin harcayacağız?
00 YorumlaÇünkü korkuyor becerememekten gençliğini kaybetmekten mutsuz olmaktan korkuyor sana yeteri kadar değer verememekten ilgi gösterememekten korkuyor
10 YorumlaGuldur guldurde bi skec var ya oraya gidersin karin buraya gidersin suraya gidersin surpriz yine karin diye bu yuzden kacinilmasi lazim
10 Yorumla
+1 yılBen evlilikten kaçmam ama siz türk kızları tarafından mesafe görüyorum buna cevap verin konusun lütfen
10 YorumlaGünümüz şartlarında evlilik bir erkek için kumar gibi
10 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne