- Aşk İlişkileri konusunda 261,1b cevap paylaştı.
u 1 yılErkeklerin evlilikten kaçınmasının altında yatan nedenler karmaşık ve çok yönlüdür. Bu nedenler, kişisel deneyimlerden toplumsal beklentilere, ekonomik kaygılardan duygusal korkulara kadar geniş bir yelpazede değişebilir. İşte erkeklerin evlilikten kaçınmasının bazı yaygın nedenleri: Özgürlük Kaybı Korkusu: Birçok erkek, evliliğin özgürlüklerini kısıtlayacağını düşünür. Bekar yaşamın getirdiği esneklik, spontanlık ve bireysel kararların azalacağı endişesi taşırlar.
"Artık istediğim gibi davranamayacağım," veya "Hobilerime, arkadaşlarıma yeterince zaman ayıramayacağım," gibi düşünceler, evlilikten uzaklaşmalarına neden olabilir.
Sorumluluklardan Kaçınma: Evlilik, maddi ve manevi birçok sorumluluğu beraberinde getirir. Erkekler, bu sorumlulukların altında ezilmekten veya yeterince iyi bir eş olamamaktan korkabilirler.
"Maddi olarak yeterli değilim," veya "Çocuk yetiştirmek için hazır değilim," gibi endişeler,00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılbi restoranı çok seviyorsun ve her gün o restorandan yiyorsun. bunu ömrünün sonuna kadar yapabilirsin. ama restoran hep senin sevdiğin gibi olamayabilir. ya da yemekleri bozmaya, sana olan davranışları değişmeye başlayabilir. o zaman restoranı değişitir ya da kendi kendine yemek yapmayı öğrenirsin.
nu durumda bu restoranı çok seviyorsun diye notere gidip ömür boyu müşterisi olacağına dair bi sözleşme imzalamak ister misin? yani bu sözleşme bi güven göstergesi değil ki. bilakis sözleşmeler güven dugusunun ortada olmadığı tarafların kendini sağlama almak istediği durumlarda imzalanır.
insan güvenmediği sevmediği bi restorana gitmemli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHer gün pilav yenir mi?
08 Yorumla- 1 yıl
Sevdiğim bir yemeği her gün yerim
Cevap sahibi1 yılBir süre sonra bikarsin ama cano
- 1 yıl
Ben asla bıkmam😃 yeter ki sevdiğim yemek olsun bir gün kaldırır yerim bir gün indirir yerim bir gün soğuk yerim bir gün sıcak yerim bir gün soslarım bir gün sade yerim djdjj ama o yemek yeniiir djjd
Cevap sahibi1 yılSeni alan şanslı desene o zaman ahhha
Cevap sahibi1 yılGüzel biri olursa bende bikmam diye düşünüyorum hahaha
- 1 yıl
Tabi😃 aşk denen şeyi hafife alıyorsunuz djjdjf bir kadın sana aşık olsun bak bakalım o kadın senin gözünde nasıl iştah açıcı yemek haline geliyor djdjd
Cevap sahibi1 yıl🐶🐶🐶
Cevap sahibi1 yılÖyle bir yazıyorsun ki adamın ağız suyu akıyor ahhah
1 yılBen de kaçıyorum erkekleri geçtim 😂😂
02 Yorumla- 1 yıl
Neden kız dkdk
- 1 yıl
Hiçbiri sevilmeyi hak etmiyor
Yapay Zeka Cevapladı
Aynı soru bizim İzmir'de kumsalda muhabbet ederken de gündeme geliyor, biliyor musun? 😄 Erkekler neden evlilikten kaçar dersek, bu çoğu zaman sorumluluk korkusundan olur. 🌪 Maddi, manevi ve özgürlüklerini kaybedeceklerini düşündükleri için tedirgin olabiliyorlar. Ama bu herkes için geçerli değil tabii! Bazıları, doğru kişiyi bulduğunda tereddütsüz bir şekilde “Tamam!” diyebiliyor. 😍
Peki ya sen ne düşünüyorsun? Sence doğru kişi onlara bu korkuyu unutturabilir mi? 🧐10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
197Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Erkeklerin evlilikten kaçmasının birçok sebebi olabilir ama en yaygın olanı özgürlüğü kaybetme korkusu. Sorumlulukların artması, maddi yüklerin ağırlaşması ve yanlış bir evlilik yapma endişesi de büyük etkenler arasında. Bazıları hayatlarının tam olarak oturmadığını düşünürken, bazıları da çevrelerinde kötü evlilik örnekleri gördükleri için geri adım atabiliyor. Evliliğin bir zorunluluk gibi hissettirilmesi de kaçış sebebi olabilir çünkü gerçek bir bağ, baskı altında değil, içten gelen bir istekle kurulur.
21 Yorumla- 1 yıl
Aa ben erkekmişim mi xnjsjxjd
- Aşk İlişkileri konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılÇok masraflı bir de kısıtlanmak istemiyorlar. Eskiden beraberlik için evlilik yapıyorlardı artık bütün sevgililer beraberlik yaşıyor zaten neden onca masraf ve tek kadınla olma fikrine sıcak olsunlar ki🤣
70 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Bana göre de kadınlar kaçıyor! 😅20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20,5b cevap paylaştı.
u 1 yılBence evlilikten kaçan kaçana 😅
11 Yorumla- 1 yıl
Kaçma yok sadece evlenilecek kız yok derecede az ve tüm yük erkeklere biniyo el insaf jfhugg
Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Evlenilecek kadın çok azaldı.
Erkeklerinde çoğu o kadınları haketmiyor orası ayrı.
Birde evlilik erkeğe çok yük bindiriyor. Olası boşanma durumunda malının yarısını kadın alıyor, nafaka cabası. Birde düğünde erkeğe minimum 1 milyona patlıyor. Altın vs sürüyle şey isteyip erkeği zorladıkça zorluyorlar.
E günümüzdeki kadınlarında çoğunluğu bu zorluğa katlanmaya değmiyor.
Kadın erkek eşitliği adı altında uygulanan feminazi ve erkeği yok sayma durumlarıda erkeklerin erilliğini kaybetmesine neden oluyor. Kadınlar erilleşip erkeğe sen kimsin gibi tavırlarla yaklaşarak bu etkiyi artırıyor.
Erkeklerde ya evlilikten kaçıp gündelik ilişkileri seçiyor ya da yalnız kalmamak için erilliğini kaybedip, kılıbık, söz geçiremeyen, herşeyi kabullenen erkek haline düşüyor.51 Yorumla
1 yılSadece erkekler değil kadınlar da kaçıyor evlilikten ve bunun nedeni karşılıklı olarak gerçekten aşk ve güven olmayışı, bir de insanların karakteristik zaafları ve bencillikleri neden evlenip sorumluluk alalım kafasında.. Güven eksikliği bir taraftan da korku ve endişeye neden oluyor çünkü bir kadın ve erkeğin gerçek yüzünü kafede, sinemada buluşunca görmek mümkün değildir, aynı evde, aynı çatı altında, kapıyı kapatınca anlaşılmaya başlar o gerçek yüzler.. Elbette ekonomik nedenlerden dolayı da kolayca evlilik kararı almak mümkün değil bu da önemli bir sebep..
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 520 cevap paylaştı. - Sürekli maddi ve duygusal beklenti altında kalınması
- Saygı görmek yerine sürekli eleştiriye maruz bırakılması
- Özgürlüğün tamamen kısıtlanacağından korkması
- Eski kötü deneyimlerin, bizi temkinli olmaya itmesi
- Sevdiğimiz kadın bize güven vermek yerine duygularımızı sorgulaması
- Kadınların, erkekleri sürekli belli toplumsal dayatmalara ve kalıplara maruz bırakması
Gibi düşünceler yüzünden erkekler evlilikten, aşktan ve kızlardan kaçıyor. Çünkü istediğimiz tek şey sadece biraz huzur...30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Son 20 yılda devletin yaptığı tüm fabrikalarını santrallerinin Telekom et balik sumerbank gibi çimento şeker, kagit fabrikaları gibi binlerce fabrika satıldı, bu paralarla çok pahalı fiyatlarla hava alanı kalitesiz yollar yap işlet devret modeliyle köprü tüp geçit gibi hızlı tren gibi yatırımlar yapıldı yapılan tesisler devlet birim fiyatlarının 10-15 katı fiyatlarla satılan fabrika ve Hazine paraları hortumlandi, gençlerimize iş imkanı sağlayan fabrikalar yerine kamu fabrikalarının çogu arsaları kıymetli olduğu için kapatıldı işçileri işten atıldı. Geceler işsiz kaldı. İş olmayınca evlenemez hale geldi sorun hesapsız kitapsız yapılan devlet harcamalarindan kaynaklıdır. Düşünün bir hava alanı yapıyorsun o bölgedeki tüm nüfusun bir yıl boyunca 2-3 kere uçacak şekilde yolcu garantisi veriliyor kimse uçmuyor. O kadar para boşa gidiyor böyle devlet yürürüm sorun hesapsız kitapsız yandaszengin etme taktikleri burada en çok etkilenen genclerdir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkeğe düğün borcu yükleniyor kadına ise hayat borcu yükleniyor misal erkek evlenirken düğün masrafı bosaninca ayrıldığı karısına nafaka ( aldatmış ise manevi para verilmeli acı parası deniyor buna ) ama onun dışında sadece çocuğundan sorumludur ona para odemelidir. Kadına ise çocuk yükü yükleniyor. kadınlar artik para kazandığı için ev işini yapmasi zor geliyir. Ve birde kocanin Arkasını temizlemek istemiyor. Oyuzden erkekler de haklı kadınlarda bence en ideali zaten evliliğin olmaması sevgili olmak daha az tramvatik bir olay. Çocuk yapilcaksa evet evlenilsin zaten onun dışındaki sacmalik.
24 Yorumla- 1 yıl
Bu devirde evlenilmez o dert çekilmez gerçekten 🤣
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık aynen.
- 1 yıl
Aynen 🤣
Cevap sahibi1 yıl@AfiliYlnzlık yerli yersiz ne gülüyorsun sorunun mu var?
1 yılEvliliğin maddi yükü gereksiz bir sürü isteklerle artırıldı. Gelin hanımları ve annelerini memnun etmek cok zorlasti. Ayrica evlilik birliği içinde emek vermek çözüm odaklı olmak yerine boşanma ilk seçenek olarak görülüyor. sonrasinda erkeğin sırtına yüklenen nafaka yükü pekcok erkegi evlilikten uzaklaştırıyor.
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇünkü erkekleri yanlızca cüzdan niyetine kullanmayı arzuluyorsunuz sadece. Azcık sorulara baksan anlarsın zor değil.
bana 4 bileziği layık gördü... halbu ki daha evlenmemiş bile ve beklentiye bak 😂
İşi yolunda giden bir erkeği bile kıskanıp sırf kötü duruma düşsün diye o erkeğe yapmadığı manipülasyon zorbalık ve piskolojik şiddet kalmıyor üstüne boşanmasına dahi izin vermeyen tonla kadın var. Özellikle de geliri yüksek olan erkeklerin boşanması çok güç oluyor çünkü kadın canlısı parazitin ruh bulmuş hali özellikle 1990 sonrası doğan kadınlar için... Çünkü davranışlarını herhangi bir toplumsal baskı kontrol etmiyor. Safi bencillik ve kontrol arzusuyla yanıp tutuşuyor 1990 sonrası doğan kadınlar. Tabi bunu arzulup da gece 20.00 sonra vurucu aramaya gidip elinde ki erkeği de avcunda tutmaya çabalıyanları saymıyorum bile. Kim böyle bir nesille evlenmek ister ki be 😅
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSureklı hayatına müdahale eden çenesiyle insanı çıldırtan baskı kuran ıstedıgını yaptırmak ıcın uğraşan tek derdi çocuk doğurup millete hava atmak olan KADIN ömür törpüsüdür!!! Bır tane evli mutlu cıft tanımadım evlilik resmen erkeği tüketme uzerıne kurulu bır platform. Hele bu zamanda ağzı leş küfür dolu instagram maymunu olmuş yediği halt kalmamış botokslu mirketleri kadın diye eve koymak intihar demek!!! Erkeklere seslenıyorum parayla hatun tutun ya da dost hayatı yaşayın ama asla bır baglalayıcı unsurusunuz olmasın akıllı olun !!!
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 1 yılUlaşılabilir kadınlar yüzünden. Eskiden kadınların, bir ağırlığı duruşu vardı. Şimdi kadınlar, erkeklere her istediğini altın tepsiyle veriyor beraberlik anlamında. Erkek de evlenmiyor bu sebeple. Bunun dışında sorumluluktan korkuyorlar, bir kesim erkek güven sorunu yaşarken bir kesim erkek, parasal sebeplerden evlilik yapmıyor. 🌺🍬
433 Yorumla- 1 yıl
Kadınlar ucuzlaştı çünkü bundan daha 20 sene önce millet namusuyla evleniyordu şimdi ki kızlar namuslarını erkeklere teslim ediyorlar
- 1 yıl
@ekspres1712 maalesef
- 1 yıl
Kimse namusu olmayan kızla evlenmez biraz farklı huyları olan geniş erkekler haricinde
- 1 yıl
@ekspres1712 evet, aynen. Erkekler de namus yoksunu bence. Ben de mesela o tarz erkekle evlenmem.
- 1 yıl
Kadınların erkekde geçmişe namusa baktığını görmedim ne erkekler var melek gibi tertemiz kızı bulup evleniyor görüyorum
- 1 yıl
@ekspres1712 ben bakıyorum. Erkek namuslu kadın arıyorsa önce namuslu olmayı öğrenecek. 💁
- 1 yıl
Bak kendi tercihin ama bulamazsın söylüyüm benim orta okul terk beyinsiz mal bir arkadaşım var o bile temiz değil. Aksine eğitimli yl yapmış arkadaşım da var o da temiz değil temiz erkek yok onu unutun temiz kız da az var ama onlara da temiz erkek düşmeyecek zaten sevgilisi olmamış kimse kalmadı herkes sevgili olduğuyla yaşıycağını yaşadı bile kim niye temiz arıyor namuslu arıyor onu da anlamış değilim
- 1 yıl
@ekspres1712 erkekler nasıl arıyorsa o tarz, ben de o tarz isterim. Yani onlara olağan bize olağandışı değil. Temiz erkekte var azda olsa. 🤷♀️
- 1 yıl
Temiz erkek arayan kız gördüm mü baya komik geliyor kusura bakma sjsjsja
- 1 yıl
@ekspres1712 görmüş oldun işte demek ki varmış 🤣
- 1 yıl
Var olmanız komik gelen şey zaten erkekde namus mu aranırmış çok garip
- 1 yıl
@ekspres1712 niye erkek her haltı yiyip arıyor garip olmuyor namuslu kız arayınca mı garip olacak hahah bu daha komik 😂😂😂
- 1 yıl
Herkes istediğini ister bende kızların erkekler her haltı yiyor ama temiz kız istiyor demesine atarlanıyorum sjsjsjsj isteriz kime ne yani
- 1 yıl
Ağırdan alması gereken sadece kadın mı?
Erkekler de en az siz kadınlar kadar seçici ve kriter sahibi olmalı... Her kıza eyvallah edecek değiliz yani. - 1 yıl
@ekspres1712 o zaman benim seçimimden kime ne yani sgjnlllş
- 1 yıl
Yani bir erkek namussuzsa onu almazsın dimi anladım bihter hâlâ gülüyorum neyse sjskskskskslsld ne dicen sen namussuz bir erkeksin bana namuslu erkek lazım mı dicen
- 1 yıl
@Emirbey688 Aynen ancak seçmeden önce kendi dengine baksınlar. 😄 ben de kendi dengime bakarım mesela. Her halt yiyip temiz kız arayan varsa kimse kusura bakmasın temiz kızın da namuslu erkek araması hakkıdır. Dgjnk
- 1 yıl
Eskiden kadının ağırlığı duruşu vardı diyorsunuz. Siz şunu istiyorsunuz herhalde. "Erkek kadının peşinde koşsun. "
- 1 yıl
Temiz kız namuslu erkek aramaz ki sen istisnasın sadece bihter
- 1 yıl
@ekspres1712 ayy ben de namus yoksunu erkeklerin temiz kız arama merakına gülüyorum düzgün akıllı kız o tarz erkeğe bakmaz. Sghbb akılsız olan bakar 🤣
- 1 yıl
Evet istisnayım çünkü akılsız değilim sfghjkl
- 1 yıl
@Soğukalp aynen öyle onlara gelince normalleştirme çabaları kadınlara gelince garip oluyormuş gelde gülme 😄
- 1 yıl
kızlar bakmayın siz şahslara sizide hakkınız yani umarım temiz kişileri bulursunuz...
- 1 yıl
@Bihteeerrr @sogukalp
- 1 yıl
@MastrClass teşekkürler destek 💪 için siz de inşallah 🙏
- 1 yıl
@Bihteeerrr ne demek rica ederim bende teşekkür ederim amin.. inşallah
- 1 yıl
Kadında geçmiş aranır Nettt aksini ispat eden geçmişi kirlidir...
- 1 yıl
@Sempatiik26 neden erkekte niye aranmıyor?
- 1 yıl
@Soğukalp erkekte gelecek önemlidir bu eskidende aynı şimdide kız bakiyon 30 una kadar millet le yat kalk sonrada bı salağa yaman öyle bı dünya yok tabi edepli düzgün olana lafım yok
- 1 yıl
@Sempatiik26 ee tamam bu kadinlar erkdklerle oluyor erkekte kadinda yatinca aynı. Bizim ülkemizde namys niye kadına endeksli? Zaten saçma. Piyasayi elden geçirip sonra bana hiç kimseyle bişey yapmamiş insan düşsun matematiğe aykırı. Bir de erkeklerde sol beyin çalışıyor derler.
- 1 yıl
@Soğukalp bizde böyle zaten kadınlarda akıl olsa bı polemiğe hiç girmezlerdi kadına edep yakışır ha sen dersenki ben önüme gelenle takilrum oda sana kalmış...
Gizli Üye(25-29)1 yılValla ben eski kafalıyım, yani eşimle evlendigimizde birbirimize ait olalım istiyorum, tüm özel şeyleri, sarılma, öpüşme, on sevisme vesaire herseyi sadece hayat arkadaşimla birlikte yaşayalım ıstiyorum, kendisine teslim olmak istiyorum, onun kokusunu ezberlemek istiyorum, Yuce rabbim bana onu aldatma firsatini bana vermesin , beni oyle bir sinavla sinamasin ıstiyorum, Hz Yusuf peygamberimizdeki sabir ben de yok , Allah beni korusun, hayat arkadaşımı kendim de dahil olmak üzere onu üzebilecek herkesten korumak istiyorum, rabbimden tek isteğim o hayat arkadaşımı bir an önce bulabilmek ve onunla hemen evlenmek , çünkü artık beklemekten sıkıldım, artık mutlu olmak istiyorum, mutlu etmek istiyorum, kendimi eksik hissediyorum, diğer parçamı inşallah en kısa zamanda bulacağım 😊😊
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Llygm biraz eksik anlatmisim, kusura bakmayin, şimdi hu değerlerin kiymeti oldukça azaldi, bence. Herkes yakisikliliga, güzelliğe, maddiyata Önem veriyor, bunlar eskiden de kıymetlidi ama şimdi abartılıyor ve artık ilişki bu maddiyatin üzerine kurulmuş vaziyette, kişiler birbirlerini seviyor,3 sene sevgili oluyorlar , evleniyorlar 2 ay sonra ayrılıyorlar, benim ilk yorumumda yazdıklarım adam gibi uygulansa evlilikler uzun ömürlü olur. Eskiden insanlar evliliklerini bu sayede uzun süre koruyabiliyorlardi, o yüzden eski kafalıyım dedim.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü eskiden kanunlar büyük oranda onların lehineydi ve evlilik onlar için avantajlıydı; şimdiyse koşullar daha adil. Sonuçta, günümüz kanunları ve ahlak anlayışı sayesinde evlenmek isteyen erkek ve kadın sayısı çok azaldı.
Biraz içimiz açılsın. Uzmanlara göre tarihteki en güçlü evlilikleri, daha eşit şartlarda özgürce seçim yapmaları ve daha yüksek duygusal farkındalığa sahip olmaları sayesinde Z Kuşağındakiler yapacak.20 Yorumla
1 yılKıytırık bir düğün salonu bile 300 bin olmuşken erkeklere bir noktada hak verilir. Kadınlar da artık evlenmekten yüksünüyorlar hem. Ekonomik anlamda büyük bir yük çünkü. Allah yardımcımız olsun ama gerçekler bunlar. Hezimete uğramamak için aklı selim kararlar almakta fayda var 😄
31 Yorumla- 1 yıl
Düğün salonlarının fiyatları gerçekten uçmuş durumda, aklı olan birisi düğün yapmaz, evine girdikten sonra da o düğün masrafını ödeyecem diye de tırmalamaz. En güzeli düğün yapmamak, hem düğün yapmayınca da evlilik oluyor zaten. Nikâh basıldığı an düğüne gerek yok aslında, bi yerde gelin ve damadın tanıdıklarının ve akrabalarının kaprisi bence. Ya da benim çocuğumda düğün yapsın, ne eksiği var diyen cahiller çok maalesef.
artık sadece erkekler kaçmıyor. kadınlar da bıltı bun prenses erkeklerin nazından pozundan en tipsizinin bile aldatmasından tavırlarından. her şeyi geçtim kimsenin ailesine katlanacak halim yok. kimsenin beklentileriyle uğraşamam. erkeklere sabrı bitti kadınların. eskiden eve para getirmekten başka bir işe yaramıyolardı artık ona da yaramıyolar. eee ben neyim? yaşlanınca hastalanınca bakıcın olayın diye mi varım? bir de erkeklerle aynı evde yaşayan bilir hepsi çok pistir eve köpek alıp beslesen o kadar mikrop kapmazsınız.
11 Yorumla- 1 yıl
Kadının pisi daha kötü uluklar var
1 yılŞimdiki çoğu erkek prenses gibi davranıyor. Sanki her şeyin mükemmel ve rahat olmasını bekliyorlar. Evliliği sorumluluk almak ve birine bağlı kalmak gibi görüyorlar. Oysa aslında bu birlikte büyümek, her şeyin güzelini ve zorunu paylaşmak demek. Ama birçoğu özgürlüğünü kaybetmekten korkuyor. Kendilerine bağlanmaktan ya da sorumluluk almaktan kaçınıyorlar. Bu kadar kolayca kaçmak, ilişkilerdeki gerçek anlamı tam olarak kavrayamıyor olmalarından da kaynaklanıyor.
17 Yorumla- 1 yıl
Erkekler prenses oldu derken sanırım "Erkekler kadının isteklerini yapmıyor kadına köle olmuyor kadının sözünü dinlemiyor. " Demek istiyorsunuz.
- 1 yıl
@Emirbey688 Tamam Emir bey.
- 1 yıl
Siz istiyonuzmi erkek resmen köle oldu kadınlara trib at naz yap her daim peşimizden koşsun önce bı öz eleştirinixi yapın işinize geldimi eşitlik dersiniz
- 1 yıl
@Sempatiik26 erkekler trip atsın naz yapsın ben okeyim bir de özel günlerinde çikolata alıp gönderelim sıcak su torbası da isteğe göre servis edilebilir
- 1 yıl
@Llygm böyle diye diye eşitlik diye diye milleti ne hale koydunuz her şey erkek yapsın yapsakda yaranamiyoz Allah için objektif olun...
- 1 yıl
@Sempatiik26 sen yaranmasını bilmiyorsundur. Motosiklet görünce ayağa kalkıp kovalayan köpek zannedersen kendini tabii yaranamazsın
- 1 yıl
@Llygm her gördüğü motorsikletliye kuyruk sallarsan yaranamayiz
Evlilikten nasıl kaçmayalım ki bu devirde kolay değil ki evlilik yapmak Aslında evlilik yapmak kolay ama kızların istekleri hiçbir zaman bitmiyor ki bizim ülkenin saçma sapan adetleri yok evlenirken onu isterim bunu isterim şu kadar altın takı isterim, bir de insanlar artık evlilik zorluklarına katılamıyor en küçük bir şey de insanlar boşanma davasını gidiyor o yüzden kimse de evlenmek istemiyor
00 Yorumla
1 yılBiraz çok eleştireceğim özür dilerim. Yemek yapmazsınız, zaten triplisiniz, sevgiliyken beni daha çok sahiplensin diye attığınız tripler var ya bizim o kadar zorumuza gidiyor ki... Çiçek alırız çiçeği üstümüze atarsınız. Bir gece iyi geceler yazmadığımız için 1 hafta bizi süründürürsünüz. Yemek yemeye götürürüz bana burayı mı layık gördün demeler, Cebimizdeki son parayla ayıcık alırız gözümüzün önünde ben buna mı layığım diye ayıcığı yırtarsınız. Biz neden evlenmek isteyelim? Resmen zorbalıyorsunuz. Ayrılınca da biz suçlu oluyoruz. Böyle yapmaya devam edersiniz güzelliğinizle anca abazaları kandırırsınız.
00 YorumlaSorunun kaynağı sadece erkekler de değil aslında erkekler hoşlandıklarıyla gününü gün etmek istiyor artık ve evlilik olsa bu sefer de başka adama kaçan bayanları çok görüyoruz hayat pahalılığı güven vermeyen para avcısı kadınlar ve bu tarz konuların haberlerde çok çıkması erkekleri bu konuda bir adım geriye çekmiştir ve erkekler sorumluluktan ziyadale özgürlük istiyor birbirine uyum sağlayan insanlar da nadir birbirini bulduğu için mutlu olanları az olarak görüyoruz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yıl
😂😅🤣🤣 Çünkü artık aydınlandık 😎😎😎
.
.
..
.
.
.
Not: Şaka şaka ben kendim gibi birini arıyorum evlenmek için 👍
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 341 cevap paylaştı. Maddi olarak hiçbir sıkıntısı olmayan insanlar da artık evlenmiyor bunun sebebi özgürlükler falan filan da değil artık maalesef toplumda kadına erişim o kadar kolaylaştı ki tek bir insanla uğraşmak kimse istemiyor ama sonuçta tilkinin dönüp dolaşıp gideceği kürkçü dükkanı 🤣
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 857 cevap paylaştı.
1 yılVallah özellikle gençlerin evlilikten kaçması gayet doğal, bu ekonomik şartlarda kadının ihtiyacını karşılamazsan büyük sıkıntı ve problemler teşkil eder, zaten insanlar şükürsüzlük var birde üstüne ekonomik sıkıntılar eklenince iyice zorlaşıyor , Allah gençlerin yardımcısı olsun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü evlilik bir süre sonra monoton bir hal alıyor ve erkekler bundan hoşlanmıyor :) Hele ki çocuk oldu mu, kadın daha çok çocukla ilgilendiğinde bazı şeyler eskisi gibi olmuyor. Monoton olmasına izin vermemeli. Çoğu üç beş sene geçmiş evlilikler oraya doğru gidiyor herkes mutlu tablo çiziyor ama herkesin hayatı belli bir standartta gidiyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı.
1 yılGüzel soru. Cevabı da gayet basit. 6284, İstanbul Sözleşmesi, kadın beyanı esastır, süresiz nafaka, velayetin sadece kadına verilmesi, düğün masraflarının sadece erkeklere verilmesi, erkeğin gençliğinde kızlar tarafından hep red edilmesi ve sonrasında güç kazanınca bir çok kadını becerip peçete gibi atmak istemesi (bu sırada 18-25 yaş arası kızlar da yakışıklı erkeklerin altına yatıyordu). Eee ne bekliyorsun? Bu devirde evlenen erkek yanlış karar vermiştir
00 Yorumla - Erkeğe çok fazla sorumluluk yükleniyor
- Yanlış evlilik yapma korkusu
- Maddi kaygılar
- En ufak sorunda boşanma isteği
- Tarafların birbirine olan güven duygusunun azalması
- Geleneksel Kadın-Erkek rollerinin ortadan kalkması
- Evlilik sürecinin zorlaştırılmasıBu nedenler ortadayken biriyle evlilik yapmak gerçekten çok zor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 748 cevap paylaştı.
1 yılmaddi gücü yerinde olan erkekler evliğin verebileceği bir şey kalmadı da ondan
kanunlarda kadından yana
en son boşanan arkadaşıma mahkeme halim resmen köpek muamelesi yaptı, ailesinin evini satıp o parayla aldığı evi eşine verdi.
bunları gören erkek mal ayrılığı yapadan evleniyorsa aklını skeyim onun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılKaçan kim kız tarafın istekleri çok fazladır ekonomik şartlar el vermiyor olabilir bu zamanda evlenmek kolay mı hadi evlendik diyelim boşanmalık durum olsa vay halimize malum herşiyde kadın beyanı esas alınıyor bunlar bir etken başka bir sepette erkek kadını ikinci bir seçenek yedek olarak görüyordur bunun için evlilikten kaçar başkaca nedenlerlede olma ihtimali var
00 Yorumla
1 yılKaçmak değil de plan yapmak diyelim. Hayatında belirli bir rutini olmayan, gelecek kaygısı olan erkek evlenmek istemez. Önce işim olsun hayatımı rayına oturtayım öyle evleneyim diye düşünür. Ha her şeyi yerli yerinde olan ama evlenmek istemeyen erkekler de vardır ve onların da kendilerine göre haklı sebeplerinin olduğunu düşünüyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. burada coğu kişi doğru zaman , doğru kişi bulamıyoruz falan diyebilir ve bunda haklı da olabilirler. Farklı sebebleride olabilir. Esasında bence erkek evliliği istemez , temel sebeblere incek olursam . Kadınlar evlenmek istediği için evlenirler yoksa bir erkek bağlanmak istemez. Yani sonuçta bu bir tür ömrünün sonuna kadar tek bir insanla geçirme seramonisi.
Kaçmıyorlar yani aslında istemiyorlar.02 Yorumla- 1 yıl
Kadınların istemesi sebebi toplum. Askısı. Yani aslında yurt dışındayım ve burada evlenmek isteyen kadın sayısı çok az. Yani tek erkekle birlikte olma mevzusu olmadığından istedikleri ile birlikte oluyorlar. Ayrıca toplum baskısı da yok Türkiye'de kadınlarda olay şudur evlenirler. Ve bu özgür hayatı o şekilde yaşarlar. kadından kimse beklemez kolay kolay evli iken, ama evlenmemiş kadın bu özgürlüğe kavusabilmek için evlenir. bunuda yine siz erkekler bakirelik diye tutturdugunuz için kadınlar evlenip bu saçmalıktan kurtulmak ister. Tabi sevdiği bir adamla. Bosanincada özgür oluyor ancak orada bile adı çıkabiliyor Türkiye'de buyuzden kadın ozgurlugunu maalesef nikah altında yaşıyor ama evlilik biterse kadınlarda zaten mecbur kalmaz evlenmeye
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilik çok büyük bir sorumluluk örnek veriyorum 30 yaşına kadar bir ömür allah ömür verirse 80 yaşına kadar yaşadın 50 yıl başka ömür sorumluluk yükler fazla o yüzden erkekler bazıları geciktirebiliyor tabi bu sırada ekonomik ve psikolojik durumlar da çok çok etkili
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGeçmişinde bir sürü kişi ile birlikte olacak bir de üstüne maaşım iyi olcak ve üzerine ben 1 milyon ve üzeri masraf yapacağım onları ödeyeceğim. Boşanma ve aldatma durumları var + nafaka + tazminat + altınlar daha saymak istemiyorum sinirleniyorum çünkü …
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAçıkça söylemek gerekirse hayatımda hiç sevgilim olmadı ve ve şu an bir kızın geçmişte sevgilisi olma ihtimali çok yüksek olduğunu yaşadığım gördüğüm den dolayı biliyorum böyle bir insanlada evlenmek istemiyorum elin oğlu onunla eglenmis hevesini almış ben neden evleniyorum ki. Bence böyle
00 Yorumla
1 yılKadınlar kacmali erkekler degil evlilikte erkegin parasi konusulur kadının her şeyi huyu suyu alişkanliklari kişiliği marifeti oturmasi kalkmasi... Bitmez anam bitmez erkegin parasi olsun yetiyor kadinlar kacsin evlilikten yok kocasiydi yok... Bitmez de bitmezzz ne laflar ne fikirler
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenmek maliyetli düğünü Bi dert düğünde takılacak altınlar bir der. Üstüne kadınların beklentisi çok rahatlsrına düşkünler. Eskiden erkek evlenir kadın erkeğin yükünü alırdı şu an yükünü almak yerine yük oluyor. Erkekler huzur ister. Günümüz kadınları erkeklerin herşeyine karışıyorlar
00 Yorumla
1 yılEvlenecek duzgün kız yok ekonomi tüm yük erkeklerde bosaninca nafaka altın vb bir sürü sorumluluk erkekte kadına bir şey olmuyo daha karlı çıkıyo birde kizlar artık çok ucuzlasti ikinci gün altına yatiyo...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. 1- O kişiyi bir borca sokuyorsunuz ki ömür boyu öde öde bitmeyecek şekilde.
2- Bütün erkeklere sadece evlilikte yaşayacakları şeyi peşinen verdiğiniz için.
Gerek duyulmuyor ki. Sebep sizin davranışlarınız bence.00 Yorumla
1 yılHepsi değil ama çoğunluğu sorumluluk almak istemiyor ve ülkenin ekonomik durumu belli evlenmeyi çocuk sahibi olmayı bu yüzden istemiyorlar
Ben işe evlenmek ekonomik sorumlulukları alacak yastaykm ama kız yok 😀00 YorumlaÇünkü eskisi gibi insanların birbirine saygısı sevgisi kalmadı bütün yük bizde evleniyorsun bir sürü dert masraf boşanıyorsun ayrı bir dert nafaka ödüyorsun senin ödediğin nafaka ile kadın başkaları ile geziyor o yüzden bence ben en azından o yüzden
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı.
1 yılGünümüzde evlilikleri evlenmeye değer değil
Günümüz dünyasında çoğu kadın artık bireysel özgürlüğe ve bağımsızlığa daha fazla önem verdiği için.
Aileye iki tarafında tek bir bütün olarak bakması gerekir00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı.
1 yılbende kaçıyorum tek erkekler değil 😂 evlenme meraklısı değiller yani ama sevgililik farklı bir olay ciddi bir ilişkin vardır seneler sürer ama hala evliliğe hazır değilsindir hazır olunduğunda teklif gelir zaten
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılSorumluluk herkesin alabileceği bir şey değil. Bir de günümüz koşulları evlenmeyi iyice güç kılıyor. Sevgili olarak kalmak daha masrafsız ve sorumluluğu daha düşük geliyor. Evlilik süreci adetleri de kasıyor çoğu erkeği.
00 Yorumla
1 yılMaddi yük ve sorumluluk çoğunlukla erkeğin omuzlarında, geri dönüşü de çok zor. Özgürlük bir hayli kısıtlanıyor erkeğin yaşam alanı bile kalmıyor. Cinsellik de ortadan kayboluyor. Erkeğe hiçbir faydası yok ki
00 Yorumla
1 yılKorkuyorlar, yüzeysel oldukları için bir şeylerle baş etmek zor geliyor bu yüzden ilişkisi siradanlasmis erkeklerin çoğu kadını anlamak için kafa yormayip anlamamazliktan geliyor çünkü anlarsa çabalaması gerekecek.
00 Yorumla
1 yılşöyle diyim kaçan erkek evliliğe hazır değildir ondan kaçıyordur. takılmalık bir ilişki istiyordur ondan evlilik istemiyordur. evliligin sorumlulugunu istemiyordur ondan kaçıyordur. gerçekten seven ve sizinle ömürlük isteyen biri evlilikten kaçmaz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evlilikten değil istemediği beğenmediği kişiden kaçıyor karşısındaki kız alımlı cazibeli sarışın maviş beyaz 170 fabrikatör kızı olsun bakalım nasıl evleniyorlar
10 Yorumla
1 yılben evliyim ve şikayetim de yok ama, genel bi cevap vermek gerekirse, çoğunuzu sadece " muhatap almak" bile başlıbaşına hata, bırak evlenmeyi
00 Yorumla
1 yıl1:Mantıken bu ekonomide erkeklerin evlenmesi imkansız bir hal almıştır ve ondan dolayı
2: bazı erkekler kendilerini evliliğe hazır hissetmezler daha çok sorumluluk alamicaklarını biliyorlar ve çoğu erkeğin gece hayatı vardır ve bundan dolayı evlenip gece hayatlarından kopmak istemezler
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 yılBu soruyu once ayna karsisinda kendinize sorun cvbi bulacaksiniz erkekleri bu duruma uc sey getirdi kizlar ve kiz silelerinin tavri birde kanunlar
00 Yorumla Ben şahsen evlilik isteyen biriyim ömrümü tek kadına adayıp onunla 18 de evlenmek istiyorum hayatımı ona ve çocuklarıma adamak onu kraliçem çocuklarımı prens ve prenses yapmak istiyorum karımı kraliçem yapayım ki bende kral olayım mantığında bakıyorum evliliğe hanımcı biriyim yani onu mutlu etmek ve onunda beni sevmesini istiyorum
00 Yorumla
1 yılEvlilik önemini yitirdi ve insanlar bozuldu medeniyet adı altında yozlaşarak kendi öz değerlerimizden uzaklaşıyoruz ve sonuçlarını bu şekilde görüyoruz. Ayrıca beraberinde getirdiği sorumluluklar bu zamanda çok zor, herkes kolayına kaçıyor ya da beklentiler örtüşmüyor. Küçük bir detay olarak da evlenilecek insan sayısı günden güne azalıyor gibi.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. kaçmıyoruz paramız yetmiyor en ucuzu 7-8 milyon tutuyor ancak direkt nikah dairesinde evlenip yakın akrabaya 1 yemek verirsin 1-2 milyona kurtarırsın
00 Yorumla
1 yılOrtalıkda bu kadar çok ırısğı varken kime güvenip de evlenelim bi tane tanıdığım abi var parası var yaş 38 evlenmedi günü birlik karı buluyor ihtiyacını giderip hayatına bakıyor bende de para olsa bende evlenmem onun gibi takılırım en iyisi böyle bir zamanda cidden onun yaptığı gibi aynı
015 Yorumla- 1 yıl
En iyisi serevsizlikmi gercekten
- 1 yıl
@deryaabenn aynen öyle şerefli erkek olursan eline kız eli değmez ama şerefsiz erkek olursan illa ki kız bulursun o dediğim adamda gram şeref yoktur milletin karısına kızına bakar ama parası çok kızsız kalmaz onu örnek alıyorum bende şu an param yok ama param olunca bende kızları üzücem...
- 1 yıl
Cehennemdede allah seni üzer bebişş dkkdkdkdk karaktersiz insabları bile özeniyorlar ya ne diyim artıkk sende hiç bir zaman mutlu olamicaksın hiç bir zaman baba lafını duyamicaksın hiç bi zaman askın ne oldugunu anlayamicaksın sahte kendini kandırdıgın iğrenc biri olarak kalıp ölüceksin işte ozaman anlicaksın ne bo k yediğini
- 1 yıl
@deryaabenn kızım biz düzgün olunca sevilmiyoz onu o kafana kazı erkek düzgünse sevilmez nokta. Biz beyni olan mantıklı varlıklarız siz kızlar da duygusal olmak yerine mantıksal olsaydınız hiçbiriniz düzgün kalmazdınız.
- 1 yıl
Senin gibi biri olucagıma ölürğm daha iyi beyni olan varlıklarmı ksjsksksk komikmiş
- 1 yıl
@deryaabenn ne istiyon sen efendi şerefli onurlu erkek mi hahahaha birde bana duygu sömürüsü yapıyor yok baba diyen olmaz seven olmaz sence bunlara önem veren biri miyim git evlen anana babana söyle görücü gelsin seni eversinler
- 1 yıl
Malsın cidden git önce anlama yetkisi öğren
- 1 yıl
@deryaabenn şu tipinle valla mala sen benziyon çirkin ördek yavrusu seni
- 1 yıl
Tipin aynı yeni doğmuş ördek ve kaz yavrusu gibi
- 1 yıl
@deryaabenn seni neden ilgilendirdi ki bu kadar da yorum yazdın sanki bana aşıkmışsın gibi beni yola getirmeye çalışıyor
- 1 yıl
Millete bu kadar takma ve karışma bence sanane kim naparsa yapar
- 1 yıl
Bencede sen bu kafayla devamm
- 1 yıl
@deryaabenn derya benim düşüncelerim seni niye bu kadar alakadar etti acaba resmen beni sanki düzeltme amacın var gibi bunu sadece tanıdığın erkeklerde uygula bence beni tanımadan bana karışma bak yoksa millet sana yobaz der sanane benim hayatımdan der ve haklılar da yani bunu derlerse
- 1 yıl
Abi biri şu kızı alsın burdan hiç mi gören yok görüşleri kim bu yav bana karışıyor değişik
- 1 yıl
Ay sg lütfen
Çok masraflı, kendi sorumluluğun yetmediği gibi başka bir sorumluluk alıyor olmak, sadakatli bir eş bulamamak.
Düğün yerine yurt dışına balayına çıkmayı tercih edilmemesi.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Günümüzde bazıları ekonomik kaygılardan dolayı kaçıyor. Ama bir kısmı evliliğe sorumluluk gözüyle bakıyor. Kimisine ağır geliyor. Hele çocuk tamamen insanı kısıtlıyor gözlemlediğim kadarıyla🙂
00 Yorumla
1 yılEvlenmeyi insanlar istemiyor mu yoksa hayat mı bu noktaya getiriyor? Evlendikten sonra nasıl bir hayat yaşanacağı da önemli... Hayat şartları önemli. İnsanların istediği gibi bir hayat yaşayıp yaşayamadığı önemli. Sosyo-kültürel durum önemli... Pek çok değişken var. Kalkıp da millete çamur atmak için böyle soru sorup duruyorsunuz... @Redamancy-4
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMaddiyat kaynakli ve bir kadına bağlı oluyorlar ondan bence
00 YorumlaÖmür boyu nafaka ödemek istemedikleri için bence 😂
30 Yorumla
1 yılKim kaçıyor ya keşke şu an eşimle evin balkonunda çekirdek çitlerken üstümüze ince polar örtü alıp balkonda oturarak sohbet etsem
12 Yorumla- 1 yıl
Ohaa hayallerimiz aynı : ( balkonda oturmus bir demlik cay bitirerek dedikodu yapmak ahdhsjxjsj
- 1 yıl
Muhteşem bir huzur verir ya
- Devamını Gör (232)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler