İlişkiyi bitirmeli
Bir kereden bir şey olmaz
Erkeğin elinin kiridir
Evliyse boşanmalı
Çocuğu varsa affetmeli
Çivi çiviyi söker
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bakın
Aldatılma konusu çok farklı bir süreç. Zamanı geliyor iki tarafta da suç olabiliyor.
Neden aldatılıyoruz ona bakalım.
Ben bayan olarak karşımdaki cinse yani erkeğe göre gördüklerimi analiz etmek istiyorum eğer müsaadeniz olursa..
Erkekler neden aldatır.
Bence 3 sebebi olabilir.
1) Karakterinde vardır. Yani istemsizce yanından geçen herhangi bir bayanı bile süzer ve ona salça olmaya kalkar. Bunlar uzak durulası tipler.
2) Eğer evliyse evi dışında bir hayatı olmayan bir erkek karısını intikam almak için aldatır. Bu konu hemcinslerimi kızdıracak olsa da bunun gerçeklik payı bence %90'dır.
Biraz daha açıklayayım bu maddeyi.
Biz kadın milleti, evimizde olan biteni yakınlarımızla arkadaşlarımızla paylaşmak adına konuşur, içimizdekileri döker, ferahlarız. Lakin erkeklerde yaradılış gereği savaşçı olarak yetiştirildikleri için bunu yapamaz ve eşlerine karşı kırgın ve kızgın olurlar. İntikamları ise eşlerini sevseler bile bu şekilde olur.
Biliyorum adaletsiz bir durum ama yapılacak bişey yok..
3) Eşinden sıkılmış, macera aramayı seven adam aldatır. Ki 1. şıktaki insanla aynı durumdadır..
Bu durumlarda yapılması gereken kadının derin şekilde düşünüp hareket etmesidir.
1. ve 3. şıklarda kesin çözüm ayrılıktır. Çünkü değiştirilemez bir durumdur.
Lakin eğer 2. şıktaki gibiyse eşini anlayıp ona göre ya ayrılığı seçmeli ya da eşini anlayıp ona göre hareket etmelidir...
Şartlara göre değişkenlik gösterir bence. Duygusal aldatmalarda ayrılmalıdır.
Evli ve çocuklu bir kadın aldatildiysa; aldatan tarafından duygusal değil fiziksel bir aldatma eylemi gerçekleştirilmiş ise affetmesi ve olayı her iki tarafında geri bırakması yanayım. Ancak aldatma duygusal ise her şeyi bir kenara bırakıp kapıyı çekmeyi bilecek kadın.
Evli ve çocuksuz ise ; aldatana karşı güven duygusu sorgulanmalı ve bir müddet ara vermeli.
Sevgili ise siktiri çekmeyi bilmeli kadın.
@sese123 evli ve çocuklu ise bir defaya mahsus, evli ve çocuksuz ise evliliğin gözden geçirilmesi gerektiğini sevgili ise siktiri çekmesi gerektiğini söylüyorum. Ordaki tek bir cümleyi çekip gurursuz olduğunu söyleyemezsin kimseye.
Şartlara göre değişeceği ilk cümlem farkında isen.
Kişinin yaşam şartlarına göre ( sosyo-ekonomik ) hareket edeceğini aksi şekilde hareket etmesinin olanaksız olduğunu hepimiz biliyoruz. Kendimizi kandırmayalım.
@sese123 adam kişiliksizse zaten evli kalmasın bacım.
Yaptığı pisliği tekrar edip geride bırakmayan adama karılık yapmasın hiçbir kadın.
Aldatıp aldatıp affetsin demiyorum bende suçunu anlayan pişman olan ve bir daha yapmayacağı güveni veren adam affedilir.
Hastalık kapmış olması yaptığı eşekligin şerefsizliğin bir sonucunu kadına da çektirmesi yine adamın şerefsizligin dik alasi olur. Bunu kadının değil adamın düşünüp evliliği sonlandırması gerekli. Nerde öyle adamlar?
Aylarca peşinden koş, birlikte olmak için bin takla at ve muradına er! (Sevgili/evlilik)
Aşka, sevgiye kaptırdın tam gaz ilerliyorsun! Derken şeytan sana bir çalım attı ve aklını, fikrini, zikrini çaldı! (İhanet sadece ten teması ile olamaz!)
Ne yapacaksın? Aldatacaksın!
Sonra eşine / sevgiline dönüp hiç bir şey olmamış gibi yaşayacaksın!
Kocaman bir aptalsın öyleyse!
Birlikte olabilmek için yaptıklarına ne oldu?
Yaşadığın sıkıntılar? (Maddi / manevi)
İnsanlık "Dilin söylediğini kalbinin tasdik etmesinden geçiyor"
Madem ihanet içinde bulundun, sonuçlarına katlanacaksın!
Ya da o ihaneti yaparken hiç mi aklına arkandakiler gelmiyor?
İhanetin her türlüsünün affı olmaz, olamaz!
Azacık insan olmayı öğrenecek ihanet etmeyeceksin! Aşkın ve sevginin sadakat üzerine kurulu olduğunu biz insanoğlu öğrendiğimizde her şey yoluna girecek.
İhanet edenin nazarımda zerre değeri yoktur!
onur kırıcı bir durum aynı şeyi sen yap da bak bakalım ne oluyor. Seni aldattığını biliyorsun ve bırakmak istemiyorsun o zaman mücadeleye devam. Seven erkek kolay kolay aldatmaz tabi huyu veya sütü bozuk değilse. eskisinden daha işveli ve cilveli ol onu hemen yatağa at, eskiden bir yapıyorsanız şimdi üç yapın canınız istemiyorsa da yap ve onu iyice yor her fırsatta yap pilini bitir hadi git şimdi o kaltağa desen bile gidecek dermanı bulamasın. Parasını sen harca yeni kıyafetler al saçını yaptır iyice bak kendine güzelleş senin farkına varsın parasını bitir hatta balayı gibi tatile çık borçlandır. Senin olanı sen ye kimseye yedirme o da yaptığına pişman olur ve sana dönmek zorunda kalır neden sana döner çünkü parasıda aşkıda bitmiştir hepsini sen alınca diğer kadında vaz geçer zafer senin olur
Cevap
145Cevap
insan , teknik kullanım kılavuzu olan teknolojik bir ürün değildir , yeryüzünde yaşayan 6 milyar insan temel olarak birbirlerine benzese de fizyolojik ve genetik olarak nasıl birbirinden ayrı özelliklere sahipse aynı şekilde ruh ve duygu yapıları , alt kültürleri , etnik özellikleri , algılama ve anlama şekilleri bakımından da birbirlerinden tamamen farklı niteliklerdedir.
bu yüzden bu gibi soru , önerme ve durumlar için , kendileri aynı şartlara ve yapıya sahip olmadan '' ben olsam '' diye cümlelere kurup , değerlendirmeler yapıp karar vermelerini çok sağlıklı bulmuyorum.
elbette hiç kimse , hiç bir konuda aldatılmak istemez ve bir insanın eşi tarafından başkası ile aldatılması en acı veren şeydir.
ama bu istenmeyen durumu onaylamamak başka bir şey , bu konuda yaptırım uygulayabilmek başka bir şey ,
hayat , insanın önüne , yukarıda verilen 6 şıktan ( aslında 3 + 3 ) onlarca , yüzlerce kat daha fazla versiyonlar koyar ve bazen bir şıkkı seçmek öyle gözüktüğü gibi kolay şey değildir. :)
İnsanlar ilişkide mutsuz oldukları içinde , tatminnsiz oldukları içinde aldatırlar... İnsanın içindeki merak ve keşfetme dürtüsü buna engel olamaz. Fırsatını bulan her çift aldatır.
Kendini frenleyebilenlerdir aldatmayanlar ki onlar parmakla sayılacak kadar az olanlarımızdır. Yine cümleler yandan yemiş şiir moduna dönüyor sorry. Ne diyordum.
Ne saçmalıyordum daha doğrusu. Aman neyse canım benmi kaldım bunu açıklayacak bir tek. Herkes kendinden meçhuldür, mensuldür, yok mehsül yok deve mahsul de bari tamam düzeltiyorum mesuldür... Bırakınız efenim fiziksel aldatmayı zihindeki aldatmalar olduğu sürece bu sorun ya da ahlaksızlık diyelim (sus çaktırma) nasıl düzelecek efenim dimi ama. Efeniim?
Ben affedemem. Aklıma gelir sürekli. Beni her öptüğünde, her dokunduğunda hatta her baktığında düşünmeden duramam başkasını mı düşünüyor diye. Sonuçta her şeyi bırakıp ona inanmışım, güvenmişim. Hayal kırıklığına uğrarsam bendeki yeni toparlayamaz. Bende toparlayamam. Her hareketinden şüphe duyarak ömür geçmez. Eskisi gibi bakamam ki ona. Hadi çok aşığım diyelim, kendime bunu yapmam. Ödün veremem kendimden. Yeni bir hayata başlar elimden geldiğince her şeyi geride bırakırım. Büyük konuşmak istemiyorum ama öyle. Gerçekten sevseydi zaten başkasında aramazdı her ne istiyorsa.
Evli ve çocuklu olmanın tüm yükünü kadın çekiyor. Kocalarının yaptıkları hatanın da bedelini kadın ödüyor kendi yaptıkları hataların bedelini de ödüyorlar... Kadın öder bedelleri... Kalsan kendine saygın kalmaz, gitsen çocuklarla bir başına tüm hayatın yükünü tek başına üstleneceksin. Boşanmış dul kadını iş hayatında bile rahat bırakmıyor huzur vermiyorlar. Kaç tane dul kadının hayatını dinledim, hayatları boyunca erkeklerden darbe yiyorlar. Kadınlardan da tabi... Erkek ardını unutur gider, kadına kalır her şey... Hele ki çocuklar küçükken böyle şeyler oluyorsa daha zor. Büyüdüklerinde herkes bir şekilde başının çaresine bakar ama... Allah hiç kimsenin başına böyle bir bela vermesin... Boşansın gitsin yaksın yıksın demek kolay... Yaşamak zor bunları...
Aldatmak her iki taraf içinde karakter zayıflığının irade ve tavır zayıflığına dönüşmesidir. Evlilik kararı ne kadar kolay alınmıyorsa, boşanma kararı da o kadar kolay alınmamalıdır. Hele de ortada çocuk varsa, kişilerin hatalarını günahsız yavrular çekmemelidir. Çocuk yoksa karar daha kolay verilir. İlişki artık iki tarafıda yıpratıyor ve aile ortamı olumsuz etkileniyorsa da bitirmek mantıklıdır. Ama karar ne olursa olsun, insanın hata yapabileceği asl olanın hatadan dönmek ve tekrarlamamak olduğu da kanıksanmalıdır.
Kadın ekonomik özgürlüğü varsa özgür bunu bilen erkekler de şu sözü söyler kadın dediğin evde oturur adam dediğin karısını çalıştırmaz şimdi ekonomik özgürlüğünü edinir davayı açar çoçuk varsa da onun için de nafaka ister tabi süreç zor boşanan arkadaşlardan biliyorum baya bir yıpratıcı eşya paylaşımı çocuk varsa çocuğun babamı görecem derdi bir de çocuk verilmez ise o çocuğu icra yolu ile babası görmeye çalışması olan çocuğa oluyor genel de ama sonuç olarak boşanmalı benim görüşüm bu ama bekara boşamak kolay tabi süreci yaşayanlar evlendi güne lanet ediyor.
Evliyseö boşanırım çünkü çocuklarımın mutsuz ve sorunlu bir aile ortamında büyümelerine göz yumamam. Sırf çocuklar etkilenmesin diye çoğu kadın affeder ancak aslında hatayı burada yapar. Baba eğer gerçekten babaysa, boşandıktan sonra bile çocuklarıyla ilgilenir. Şayet sevgiliysem ve aldatılırsam çivi çiviyi söker. İnadına bir arkadaşımla takılırım yalandan numara yaparım. Arkadaşıma da anlatırım durumu. Hiç takmam adamı kanser ederim bitirmem de. Bende onu aldatıyormuş gibi yaparım. Kafasına dank edene kadar uğraşırım. Sonra çeker giderim yüzüne bile bakmam.
İnsanlar niye aldatiyor? Şimdiye kadar çok kişiyi aldattim. O kişiyi sevmedigimden olmadı bunlar. Çok uzaktı bana, uzak iliski yurutebilecek tiynette bir kadın değilmişim. Düzenli bir kişiyle de aldatmadim. Aldattigimi da saklamadim. Özlem duygusu bana ağır geldi sanırım. Hayatimi paylaşmak isterken, uzagimda olmasını sevemedim. Şimdi evli bir adamla ilişkim var. Adamın ablasıyla, kuzeniyle, abisiyle aram çok iyi. Arkadas çevresiyle güzel sohbetlerimiz var. Karısına anlatması gereken her şeyi bana anlatıyor. Benden akıl alıyor, benle sertleşmeyi seviyor. Niye? Kadına anlattığında kadın sıkılıyor, ortak bir çevreleri yok, kadın adamın ailesini sevmiyor, adamın iş hayatı, arkadaş hayatı hakkında bir bilgisi yok, ilgilenmiyor ama adamdan da ilgi bekliyor. İlgiyi besleyecek bir şey olmadan sadece sevisebiliyor diye bir adamdan ilgi beklemek hoş değil bence.
Utanmadan bunları söylüyorsun o erkeklerden farkın yok. O adam senjmi aldatamiycak. Peki kendini hiç düşündünmu? Ne diyeyim sizin gibiler bir bitmediniz gitti. Bekarlarin suyumu kurudu. Anlamıyorum ki.
Sen o kadını ne kadar tanıyorsun? Adamın sana anlattıklarını biliyorsun. Adamın aileside şerefsiz başka bir açıklama yok!
Eminim erkeğin ailesinden dinlemosindir siz masum meleksiniz o adamda sütten çıkma ak kaşık zaten hep bir kılıf hep bir haklı çıkma sebebi
Aldatilan kadin sartlari nelerse ona gore yapilmali yani mutlaktir siyah beyaz kadar zit farkliliklar olamaz.
Onemli olan aldatilmaya vesile olan etmenlere odaklanmak. Kadinin ilgisizligi veya kadinin ilgi anlayisi erkegininkini tam karsilayamiyorsa erkekte bosluk olusabilir.
Bazi durumlar mutlak erkegin hatasidir dolayli kadinin sucu bile olmayabilir.
Benim vurgulamak istedigim klise bakis acisinin oteki hallerinin ozudur.
Aldatilmissa kadin, erkeginin ders alacagi bir cezasi da olmali.
Çivi çiviyi söker diyerek kendi de aynı haltı yerse haklıyken haksız duruma düşer ve ondan farkı olmaz kendinlikle bu şık değil.
Çocuğu var diye affetmek o kadar saçma ki.. çocuk ayrı da pekala büyüyebilir kaldı ki çocuk büyüdüğünde annesinin kendisi için onu aldatan biriyle devam ettiğini öğrense hem kendini suçlar hem de ömür boyu annesi için üzülür.
İnsanın kendine saygısı varsa zaten bitirmeli ilişkiyi veya evliyse boşanmalı.
Her ne yapacak ise kendi kararıdır ve önceden iyice düşünmelidir. Herkes hemen boşasın demiş. Boşandıktan sonraki hayatı nasıl olacak onu düşünen yok. Ailesi fazla muhafazakar ise eve kilitleyecektir. Artık dul her an vukuat çıkarıp başımızı belaya sokar düşüncesi kafalarında olacaktır. Kendi ayakları üzerinde duramıyorsa ki en beteri kıyafetlerini bile istediği gibi alamayacaktır. O nedenle herkesin durumu aynı olmadığı için her kesin verebileceği tepki de aynı olmaz. Gönül isterki hepsi boşasın eşini. Ama maalesef toplum yapımız buna her zaman izin vermiyor. Bu yüzden kız çocuklarınızın okuyup meslek sahibi olmalarına erkeklerden daha fazla önem verin.
AAldatmanin cok fazla sebepleri var. Iyi bir davranis oldugunu iddia etmiyorum ama aldatilan taraf once kendinde bir hata olup olmadigini arastirmali ardindan da cikaracagi sonuca gore iliskisini duzeltmeye calismali ya da bitirmelidir. Tabiki aldatilmak ya da aldatmak asla savunulacak bir durum degil fakat olasi bir aldatmada taraflar birbirlerine nefret, kin ya da intikam duygulari ile karsilik vermemeli. En iyisi bitirilecek iliski sessiz sedasiz bitirilmeli ve uzuntuye sebep olan duygular daha da buyutulmeden o psikolojiden cikilmali.
Şimdi öenemli olan buara da bir çocuk varsa ona göre davranmak tabiki Aldatmanın aldatılmanın affı olmaz bunda hem fikirim bir kere yapan birdaha yapar da denebilir bunda hem fikir değilim sonuçç olarak rabbim kullarını defalarca affediyorsa bizimde affetmemiz bu büyük erdemi göstermemiz gerek şimdi erkekler diyeceki ya karın seni aldatsa sen bunu yapabilecekmisin şimdi bu durumda bilemiyorum arkadaşlar derim eğer aynı erdemi gösteremeyeceksem eşimde beni affetmesin derim bu çok zor bir durum hele ortada bir çocuk varsa çok çok zor bir durum inaşşal böyle bir sınavla yüzleşmeyiz
kendısıne saygısı varsa ayrılmalı.. bu dünyanın en adıce işi.. ıhanetı sadece vücut teması olarak degerlendırmeyın.. yasadıgınız onca seye güvene sevgiye kalleslık bu..
"Bir kereden bir şey olmaz" Alçakça
"Erkeğin elinin kiridir" Cahilce
"Çivi çiviyi söker" Namussuzca ve çocukça
Her ihtimalde, 18 çocukları var ise bile ilişki bitirilmeli...
Ihanet varsa, kesınlıkle bıtırılmelı.
Konuya gurur'dan dolayı bakmak ıstemem. Seven bı ınsan kör olmalı, cünkü kolay değil sevgi yaratmak. Bu sevgiyi ayakta tutmak ve aynı yolda yürümek önemli olan.
Ihanet olunca; Deprem mısalı olur hep, her bir artçı sarsıntı acaba mi?
Diye kuşku düşürür. Buda sinsi bir hastalık gıbı yer bitirir.
Kesinlikle ve kesinlikle ilişkiyi bitirmeli. Sevdiği adam demek ki onu hiç sevmiyormuş ve değer vermiyormuş. Gerçekten seven insan aldatmaz ve kanımca aldatmanın kılıfı falan da olmaz. "Sebep her ne olursa olsun" ilişkiden memnun olmayan kişi, karşısındakine durumu anlatır ve ilişkiyi bitirir. Ondan sonra da ne isterse yapsın. Ancak ilişki süerken karşısındaki bu denl aşağılayıcı ve küçük düşürücü bir şey yapmaya hakkı yok. Kadın ya da erkek fark etmez. Bence durum bundan ibaret.
Aldatan kadında erkekte ilişkiyi bitirmeli. İnsan birlikte olduğu kişiden başkasına sevgi ve cinsellikle dokuna biliyorsa aralarındaki herşey bitmiştir. Hayır neden aldatıyor ki sanki olağan birşeye dönüşmüş aldatmak, canı sıkılan aldatıyor. Biraz vicdan, biraz empati...
İlişkiyi bitirmesi doğru bir karar gibi geliyor çünkü bir erkek aldatiyorsa sevgilisi yahut eşi onun için bir anlam ifade etmiyordur tabii ki erkek bunu yaparken kafası sağlamsa yani bir maddenin etkisinde değilse, çünkü maddeler iradeyi zayıflatır böyle bir durum varsa bırakıp gitmesi erkek için daha kötü olur yalnız başına kalınca tedavi için sebebi de kalmaz, doğrusu bilemedim kimse kimseyi aldatmasa daha iyi yani 😊
Eger.. aldatıldıgını fark ediyorsa
bu kadın ya da erkek
bundan emin oldugundan bu işi bitirmeli..
Bir insanı aldatacak kadar karaktersiz olan yaratığın suratına tükürülmeli.
Daha sonra ağzının üstüne uçan tepik atılmalı.
Her ne kadar şerefsiz de olsa nafakası alınmalı.
Evli ve çocuklu ise ilişki bitirilmesinden yanayım. Affetmesi demek bunun çocuğu var ayrılmaz nede olsa düşüncesi oluşacaktır adamda. Yıpraan kadın olacak sonra belki paranoya bağlayacak zaten derdi iyi anne olmak iyi insan yetiştirmek evliligine yetebilmeye çalışmaktır. Gerek yok devam ettirmeye derim. ..
Her yeni bişey, her yeni bir kadın erkekler için yeni bir heyecandır. İlk önce kadın peşinden koşturur erkek koşar, sonrasında evlendiğinde kadını elde etmiş olur ve heyecanı kalmaz. Bu yüzden de yeni bir heyecan için yeni bir kadın arayışına girer erkekler. Yeni kısacası her kadın çiçektir. İlk çiçeği aldığında koklarsın ertesi gün solar çöpe gider ve sen yeni bir çiçek alırsın.
özgüven eksikliğinden kaynaklanan tatminsizlik duygusu
bir kere aldatan bir daha aldatır alt paikolojiye yerleşir çünkü bu yüzden;
sevgili, nişanlı, yeni evli veya çocuk yok ise ilişki bitirilmeli
çocuk varsa çocuğun psikolojik durumuna göre karar alınmalı;kiii kadınlar böyle durumlardan sonra haklı olarak saygı duymayı, mutlu etmeyi, eş gibi devam etmeyi bitiriyor aklında ve fiziki olarak
'Erkeğin elinin kiridir' olan anketi oylayan kadın arkadaşlarıma helal olsun valla. Boynuzlanmak hoşunuza gidiyor sanırım bem evli olsam ayrilirdim. Zaten evli bir adamla birlikte olmam.
Ama malesef günümüz de moda oldu evli erkeklerle 18 yaşında ki kızların sevgili olmasi. Kızlarada birsey diyemiyorum Hayır yani adam 20 yıllık karısını aldatiyor senimi aldatamiycak?
Aldatılan erkek affetmeli. Aldatılan kadın asla affetmemelidir. Her şans verdiğinde boynuzları cilalatır. Erkek Milleti böyledir. 8)
+ veren hemcinslerim maşallah ne kadar meraklisnizz boynuzlanmaya ;) erkeğim istedigiyle birlikte olsun ben affederim nede olsa erkektir. Madem öyle neden zina iki tarafada cehennem kapısı acıyor? Az gururlu olun. Saçma sapan şeylerde kendinizi savunursunuz bu tarz şeylerde hemen affetme eyilimi
@Gereksizbirbayan altatılan erkek affetmeli demiş aldatan erkek dememiş.
Hmm. Kuzenim yazmış.
Allah a havale edip... kenara çekilmeli... kesinlikle ihanet içerisine girmemeli... nasıl bir seçenekler sunmussun ya... hiçmi din inancınız yok sizin... he... Allah diycek kenara cekilcek namusuyla merak etme herşeyin terazisi adaleti şaşar CENABI HAKKIN ŞAŞMAZ...
aldatanı affetmek
bu az oldu daha çok ağzıma sıc demektir.
Bence bitirmeli. Aldatılan birisinin artık o kişiye güveni kalmaz ve bu tüm aile yaşamını etkiler. Ha ama bizim toplumumuzda hele de çocuk varsa kadın daima fedakarlık yapıp çocukların geleceği için herşeye katlanıyo. Bunun sonucu olarak kendi hayatını feda etmiş oluyo ama. İstediği yaşamı yaşayamıyo.
Bence iliskiyi bitirmenin yaninda bide erkegin canina okumali diye şık olmaliydii. Herkes haddini bilecek. Ayrıca pes diyorum! Erkeğin elinin kiridir diyen 24 geri kafalı özsaygısı olmayan kızla ve bir kereden birşey olmaz diyen saf , aldatilmaya bir değil defalarca kez mahkum olan 57 saf kızla aynı havayı soluyorum. Yazık. Cahillik ve eziklik diz boyu. Erkeklerden zaten bahsetmiyorum bile. Onlar işine geleni doğru bulurlar zaten.
İlişki orada bitmeli. Ve kendine şunu sormalı,
Aldatılmayı hak edecek ne yaptım?
Hırsızın hiçmi suçu yok :)
@baybilmemiş suçlu değil demedim. Aldatılan erkekler de var ona bakarsak.
Ben ne yaptım demek karşı tarafı iyi niyetle karşılamak demektir, kız erkek farketmez bence alışmış olan durmazda bidaha, o yüzden gerçek suçlular hapse. diyorum :)
Aldatılmayı hak edecek ne yaptım kadar yanlış bir soru olamaz.. Hiç kimse haketmez çünkü aldatılan tercihleri üzerine yaşamaz bunu karşı tarafın karakteri ile alakalı düzgün gitmeyen ilişkide aldatarak acısını çıkarmış bir zihniyet hak edecek ne yaptım sorusu sorduramaz aldatılanı aşağılamaktır bu. tam tersine bunu düşünmemesini sağlayıp gazlamaktır esas. o yüzden eksi -
@Anti-Bakteriyel teşekkür ederim. Saygı duyarım.
Aldatılmayı hak edecek ne yaptım mı? senin karın seni aldatınca da ben ne yaptımki diye düşün o zaman.
ihanet etmek karakterin dökülüş biçimidir derler
aldatmak bence kişilik bozukluğundan kaynaklı bir durum. Kendisine karşı sorumlulukları ve gereklilikleri yerine getirememekle alakalı. Karşısındaki için fazlasıyla zor bir durum ben olsaydım ilişkiyi bitirmeyi tercih ederdim, daha farklı sorunların oluşmaması için.
Aldatılan kadın en başından aldatılmamalı her erkek aldatmadan önce kadına seni aldatacagım bana yetmiyorsun gözüm dışarıda seni artık takmıyorum sinyallerini verir kesinlikle verir her insan istenmeyebilir ama atı alan üsküdarı geçmiş gibi hastalıklı bir tablo ortaya çıkmadan önce kadının ve erkekte aynı bu duruma mudahale etmesi gerekir
önce şıkları bu kadar keskin yazdığınız için ve her ayrı tele de dokunduğunuz için tebrik ediyorum :)
kadın ya da erkek değil de bir insan bence eğer aldatılmışsa sebep gözetmeden ilişkilerine son verebilmeli, verebilmeli diyorum çünkü yukarıdaki şıklarda da olan bir sürü etken kararları değiştirebiliyor... sonuç olarak olması gereken; son verilmesi ama pratiğe döküldüğünde yinede son bir konuşma hakkı tanınmalı diyorum.. :)
Iliskiyi bitirmeli tabi ki! Cocugu varsa affetmeli diyen kadinlari gercekten anlamiyorum sanki cocuk sadece kadinin. Adam cocugu oldugu halde boyle serefsizlik yapmissa ondan baba olmaz. Nereden mi biliyorum? cevremden. Cocuklar babalarindan nefret ediyorlar resmen.
bitirmeli tabiki ama erkek neden dışarıya yöneldi bu soruyu bulmak da önemli erkek şerefsiz olduğu için mi kadın bakımsız ve ilgisiz ve isteksiz olduğu için mi
bunun cevabını bulamadıkça hep aynı sorunlar olabilir
ama erkek aldatıyorsa ihanet etmiştir ve direk ayrılınır
Ayrılık zilleri çalıyor demekki, yanında durup değersiz olmaktansa, uzakta durup ya değerini anlamasını ya da gerçek değeri veren başka birisiyle sevgili olması mantıklı geliyor, saygı olmayan yerde huzur da olmaz, mutluluk ta
öyle şey mi olur hem beni aldatıp sonra hiç bir şey olmamış gibi devam edecek mümkün değil geri kabul edilesi biri değildir çocuk falan da olsa kişi önce kendini bilecek daha önce seni nasıl sevdi sözler verdiyse o halde tertemiz kalacak aldatmak kadar kalleş bir durum dahi yoktur
"Aldatma" da önemli olan şey niyet bence. 17 yaşındayken gerçekten aşkı tattım. Beyazıt adında bir beyfendiydi kendisi. Beni aldattı fakat aldatmasının nedeni benden isteyemeyeceği şeyleri başkalarından istemek durumunda kalmasıydı. Affetim. Kısacası gerçekten seviyorsan silmemek gerekir bence.
Ankette olmayan ve bence en önemli madde eksik.
Neden aldatıldığını araştırmalı ve öğrenmeli. İlk olarak bunu yapmalı sonra gereğini yapmalı, gereği aldatılma nedenine göre değişiklik göstereceğinden kişisel duygular ve tercihlere göre yönünü çizmeli.
Yahu "Erkeğin elinin kiridir" diye oy veren kızlara bakın ya %'de 6
Gele "Bir kereden bir şey olmaz "diyen kızların yüzdesi %'de 12 belki daha da çoğalırlar Diyecek söz bulamıyorum açıkçası
Gurursuzlar boynuzlanmak hoslarina gidiyir. Belkide kendileride o gruplardandir :) Diyecek söz bulamadım zaten Erkeklere bu güveni veren bu tip kadınlar değil mi? Ben bu anketi bu şekilde yapan kadına ne diyeyim? Ha Erkek aldatir gerekirae erkek 10 kadından 20 çocuk yaoar ama ekinin kiri olur.
Bazen şıklar bile eksik kalır. konusmadan işin ardını bilmeden verdigimiz kararlar bizi üzer. büyük ihtimal ayrılıp son verecektir cogunluk. herkes aynı dusunmuyor aldatmak iyi birşey degil. burada demekki ciddi bir sorun var bu her iki tarafdada anlamına geliyor. Bazı ilişkiler baslangıcta gelecek icin tehditdir.
Evliyse boşanmalı, ilişkiyse bitirmeli aldatmanın hiç bir bahanesi olmaz kişiliksizliğin iradesizliğin önde gideni diyorum başka da birşey demiyorum...
Sevgiliysem bir kere affettim ama sonrasında güvenim kalmamıştı istesem de eskisi gibi olamıyorduk o yüzden bitiriririm
Evliysem ve çocuklarım varsa hatayı kendimde ararım bakarım bir kerelik belki affedebilirim
İlişkiyi bitirmeli...
Lakin öyle saf kızlar var ki nedense affediyor.
''GURUR'' şart.
Aynı şey Erkekler içinde geçerli.
@Gereksizbirbayan ben affetmediğim için aklıma gelmedi k. bakma ama haklısın
Midesislik ve gurursuzluk
Cinsiyet farketmeksizin
Bence kisiliksiz olduklari icin aldatiyorlar, tatminle pek alakali degildir esin tatmin edemiyorsa gerisini bos ver. Insan gibi ayril sonra ne yapiyorsan yap kimse cok gormez evliyken yanlis
Cok pisman oldugu icin bir kerelige mahsus affetmeyi dusunmustum ama daha affetmeden cok iyi bir yalanci oldugunu ogrendim.
Aldatmanin pismanligi olmuyor sanirim, bahane gozetmeksizin ayrilmak ve tum irtibati kesmek gerek.
Sorunun ne oldugunu araştirmak ve ona gore hareket etmek gerekir. günümüzde evlilikleri bitirmek o kadar basit bir hale geldiki mahkemeler bile yetişemiyor. Her aldatan suçlu her aldatilanda mağdur olmayabilir.
%58 ilişkiyi bitirmeli yazmış da %5 bile bitirmez ben onu söyleyeyim. Çünkü Ortadoğu zihniyeti bunu gerektirir !!
Sorunca hep belgesel izlerim deyip aslında evde kirazlı çilekli dizilere yumulanlar gibi!!
Aldatmanin bir çok sebebi olabilir
Zayıflık, tatminsizlik , monotonlaşma , mallık ,
Gene olark öz güven eksikliğinden kaynaklı kendini ani bir şekilde değerli hissetme ve baskın kalmış duyguların dışa vurması gibi
Şartlara göre değişmeli tepkisi.. Yorumcuların hepsi ayrılmalı dese de gerçek hayatta bunu yapabilecekler çok azdır. Evlilikte saygı bittiyse bence ayrılık çanları çalıyordur. Ama aldatan erkek genelde eşini sevip saymadığından yapmaz bu eylemi.
Kadın erkeği yok bu işin hatalar pişmanlıklar olur isterse karşı taraf affettirebilir kendini ama aldatma başka bir keresi beş keresi yok hataydı diye bişey yok aldatan kaybeder defolur gider
bence bu ankette eksik olan birşeyler var. Karşısındaki kişiyi aldatmaya yöneltecek ne gibi şeyler olmuş olabilir. Bunu dürüst bir şekilde cevaplamalı. Eksik birşeyler var mı düşünmeli. Eğer herşey 4/4 lük ise ve aldatma söz konusu ise ayrılmalı.
Niye aldatıyor ki başka eğlence mi yok başka tatmin olacak duygular mı yok hayatta, tamamen kişilik bozukluğu bana göre çünkü insan gibi insani duyguları içinde barındıran kişi durup dururken birlikte bir kaç bir şey ya da çok fazla şeyler yaşadığı insanı üzmek istemez, istememeli çünkü hayat öyle ya da böyle çok ağır bir bedel ödetir vefasızlık yapana..
Tekrar barışılacak umudu varsa bile olaylar taze iken sağlıklı düşünmek için kişiler ayrı mekanlarda kalmalı görüşmemeli bir süre.. aMA kati kararım ilişkiyi bitirmek.
Soru iceriginde bahsi gecen adam bir kerelik bir sey yasayip evine donen o adam olamaz. Olsa olsa ikinci kadina sehir disinda ev tutan zengin picidir o.
Detayda yazdıklarınızı birebir yaşamış biri olarak çocuğumda olsa ben ayrılık kararı alıp uyguladım.
Sadakatsiz bir evliliktense , onurlu bir yalnızlık sürerim.
Bence o iliski erkek icin monotanlasmistir. eger kesin eminsem evliysem bide cocuklarim varsa bir sans daha vermeyi dusunurum. diger turlusu zaten affetmem icin imkansiz gibi bisey
ayrılmalı bence hani aldatma olduktan sonra barışsanız bile pek bir anlamı kalmaz sürekli aklında kalır onun seni aldatması ve her gün yavaşça öldürür bu his seni. Nerden mi biliyorum çünkü aldatıldım ve sonra affettim
kesinlkle ayrilirim. affetmem , otuz yillik evli bile olsam boyle bir ihaneti kabullenemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar