sizce bir ülkücü kız ile devrimci çocuk ya da ülkücü erkek ile devrimci kız sevgili olup iyi geçinebilir mi?
Siyasi görüş farkı ilişkide önemli midir?
Siyasi görüş farkı ilişkide önemli midir?
Alttan olan olmazsa mümkün değil... En azından bir taraf ülkücüyse diğerinin hiçbir şeyde olmaması belki olayı tamamlayabilir. Farklı iki din de olmaz, hem zaten Müslüman isen ya Müslüman'la evlenmen gerekir, ya da evleneceğin kişinin Müslümanlığı kabul etmesi gerekir. Çünkü herkes kendi çocuğunun kendi dinini ve inandığını benimsemesini ister. En başlarda bu konu sorun olmasa da, çocuk oldu mu iş içinden çıkılmaz hal alır... İnandıkları, tuttuğu yolu olanlar, bu konuda dikkatli davranmalı bence, kendisine özellikle siyasi ve dini inanç konusunda uygun olanı seçmeye dikkat etmeli. Yok bir şey olmaz diyenler de er geç bunun zorluğunu anlayacaklardır zaten. Çevremde çok örnek var ;)
kesinlikle.. katılıorum
radikallik olmamalı ne siyasette ne dinde ne aşkta o nedenle ben neden olmasın diyorum.ha senn soruna göre düşünürsem bir ülkücü çocuk bir devrimci kızla birlkte olabilir mi? böyle sorunca aklıma 70 li yılların dizileri geliyor onlardan etkilenerek hayır asla olamaz denebilir ama günümzde sağ sol ayrımı bu kadar net değil artık .günümüze uyarlayacak olursak pkk sempatizanı ve ailesi de onlarn hizmetnde olan biriyle aşk yaşanır mı dersen işte bunun cevabı bana göre nettir
yalnıs dusunuosun. hala bunları surdurenler var. kendimden ve arkdslarımdn biliorum.
Gereksiz kişisel gayelerden dolayı birbirlerini üzmeleri ne kadar saçma değil mi? Önemli olan geniş açıdan bakarsak insan ve insan saygısı; dar ölçekte ikili ilişkide olduklarımız yani sevgilimiz bu durumda. Öyleyse kendini siyasi zamazingolara kaptırıp aşkı unutmak faydasız olur. Çünkü senin görüşün ne olursa olsun, toplumda vızıldayan bir sinekten farkın yoktur ve parası siyasetçiler götürür; koltuk rahattır çünkü. Şimdi sevdiceği kırmaya ne gerek var alla sen?
siyaset ,futbol ve din üçlüsü tehlikeli konulardır..her zaman sonu hüsranla biter :)
eğer birbirinizle bu konuları konuşmayacaksanız ( ki bu çok zor ) şansını dene derim
ama yok ben dayanamam gibisinden düşünceler içerisindeysen başlamadan bitir derim :)
bol şans..
Cevap
24Cevap
Siyasi konu önemli.Şahsen bdp'ye oy veren biri ile anlaşabileceğimi sanmıyorum.Siyaseti severim.Farklı görüştekilerle hakaret etmeden tartışmak güzel.Kominüst, anarşistte benden uzak dursun bir de partiye bir şey dediğim yok ama kafa yapısı böyle olanlar benden uzak dursun
https://www.youtube.com/watch?v=tahcqyN8nNgseen bendensin. aynen öyle
Kendilerini geliştirememiş ezik insanlar ise buyuk bir sorundur. Ama ne yaptıklarının bilincinde olan, kendini bilen, ne için yaşadığını ne yapmaya çaıştığını bilen bir birey için gayet eğlenceli olabilir. İki zıt kutup her zaman birbirini ters tepmez. Karşıt görüşlerin birleşmesi güzel bir olaydır. Zira karşındaki düşünceyi daha iyi anlamaya çalışırsın (sevdiğin insansa) sana mantıklı gelen kısımlarını benımseyebilirsin. Aynı sekılde oda. Birbirini anlamaya çalışmak zaten aşkın sevginin bir parçası değilmidir? Ama iki tarafta birşeyler ispat etme çabasındaysa it dalaşından başka birşey olmaz.
Dediğim gibi aşk varsa işin içinde gayet zevkli eğlenceli olur :) Benim fikrim...
İnsan hayatında karar verici mekanizmalar olan din ve siyaset söz konusu olduğunda birbirine düşmeyecek insan yüzdesi kaçtır acaba Türkiye'de? Bu yüzden bu iki konunun ilişkileri de etkilediğini (doğrudan/dolaylı) ve hakkında tartışmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum. Eğer bu tür hassas konularda konuşmayacak ya da tartışmayacaksa çiftler, ilişki bir nebze yürür ama bir yerde patlak verir diyorum ben.
Siyasi görüş nedir ya? Birbine tahammül edemeyen insanlar zaten arkadaş bile olamaz. Ama bu görüş olayı hayatta kalma mücadelesi arttıkça yavaş yavaş biter. Öyle ateşli fanatikler ancak üniversite yıllarında olur. İş hayatına başladıktan sonra bunların bir önemi kalmaz emperyalizme merhaba demeye hazırlan. Gönüller bir olsun yeter.
bence ölene kadar onemi olur...
evlad-ı osmanlı ;)
:) siyasi goruş olmadıqnı biliorum ama sen bu işle ilgelnyo olsaydın o lafımdan syasi gorusumu anlamş olurdun.
öncelikle sorun güzel bir soru teşekkür etmek istedim bence olabilir ama aşk o kadar güçlü olacak ki siyaseti falan bir kenara atacaklar yaşamları boyunca sadece yaşayacaklar yani iş ve ev onun dışında bazı sosyal aktivitelere katılırlar ama hayatlarından ömür boyu siyaseti silerler.
dın mezhep konuusunda bı sorun olucagını dusunmuyorum ama
sıyası goruste olur gıbıme gelıor neden dersen sıyası gorus hayat felsefesını ıfade edıoo sol goruslu bı ınsan daha aydın daha ılımlı bı yasama sahıp ıken sag gorus tam zıttı olmasada zıttıı denebılır bu ıkı ınsan nasıl mutlu olsun olsa bıle ılk yıllar tamamm sonrakı donmlerde sevgının azaldıgıı saygının arttıggı askın yerını alıskanlıgına bıraktıgı zaman ne oluck
"insan olsun yeter"derdim bana bir kac sene once sorsaydin . ama insan buyuyup bazi insanlarin nekdr bencil ve on yargiyla insanlari yorumladini goruduyum gun bitti benimn icin bu soz.
siyasi boyutun nekadar derin olduguda onemli. ama bence ilk anlasir sonra maskeler yere duser ve savas baslar.
kesinlikle oyle.
önemli tabi şahsen ben benden farklı bi siyasi düşünceye sahip biri ile anlaşamam çünkü ne o beni anlamaya çalışır ne o beni sadece ikimizde birbirimizi görünüşte anlıyor gibi yapar içerde anlamayız buda birbirimizi kandırmaktan başka bişi olmazzz saygılarrrrrrrrrrr:):):)
inanılmaz onemli surekli konuşcaksnz kacış yok bn mesela aynı fkr olmasa evlenmem kavga gurultu soğur insan bazı santçlar ondan ayrıldı mesla
evet
karsit tezleri savunmak iyi olabilir aile icerisinde de tartisma olmasi iyi olabilir ama bunu herkes kaldirabilirmi bilmem
keslinlikle önemli tamamen zıt kutupta biriyle anlaşabileceğimi zannetmiyorum.bir de din konusunda aynı şekilde düşünüyorum.bunların dışında ilişkilerde sorun teşkil edicek dikkate değer sebepler yok bana göre.
Önemlidir tabı kı.
Yok ıkısıde bu işlerden vazgeçip ortayolcu olacaksa o zaman birşey olmaz...
500bin cesur yürek arayan sevgilime, "allah razı hatunum, ben hocamın yolundayım, seni hak yola davet ediyorum" diyemem.
dünyayı algılama biçimi ve hayata bakış açısı birbirine bu kadar zıt olan 2 insanın geçinebilmesi mümkün değil. zaten yürüyorsa taraflardan biri kendi ideolojisine çok da sadık değil demektir.
Aşk İdeolojilerinden üstün gelirse sevgili olup geçinebilir.
Ama İdeolojileri ben aşk tanımam derse ne sevgili olabilirler.Nede geçinebilirler.
önemi yoktur bence, faşizm ve komünizm yerini romantizm ve erotizm akımlarına bırakıyor bir süre sonra..
sağol kardeşim:) hoşgeldin tekrar
Önemi var.. Özellike ciddi iliskilerde ailelerin de dahil olmasıyla, zor..
sanmıyorum devamlı kavga ederler. ilişkiyi kötü etkiler
O dediğin görüşteki kişiler zaten görüşlerinde koyu tavırlar sergilediği için biraz zor.Ya siyaseti bırakacaklar yada aşkı.
Sevgilimle siyaset konusmam.
Siyaseti babacigimla yeterince konusuyoruz.
önemlidir, bu bir hayat tarzı göstergesi bir nevi..
Bu saydığın görüşler 20 sene önce noktalandı. Geri kalan hepsi koftiden takılıyo. Olur herşey olur.
bizzat yaşadım. olmuyorrrrrrrrr. sevdiceğim aşırı sağcı idi. bense yanından geçmiyorum sağcılığın. eninde sonunda bitiyor. olmuyor, yürümüyor'
başta sorun olmasada bir yerden patlak veriyor mutlaka
Eğer keçi değil de acık görüşlüyse sıkıntı olmaz gibi geliyor, denemek lazim :D
Eğer bu konulardan konuşmam diyorsan. Önemli değildir. Fakat konuşurum dersen sonu hayır olmaz. İlişkiye başlanmamalı bile.
Hayır geçinemez. Bunlar mutlaka dile gelir bir şekilde.
Tıpkı din gibi, bu da önemli bir unsur.
Dini saymıorum bile. mesela ben kesinlikle müslümanlardan baska kmseyle brlkte olmam
Ben de dindar bir Müslüman ile beraber olmam.
düşüncelerine saygılıyım :)
Zorundasın zira.
Bence pek iyi olmaz çok tartışmalı olur ilişkiye zarar verir diye düşünüyorum
denemek lazım :)) ama sevgi aşk varsa bunların yerini ne ülkücü ne de devrimnci düsünceleri tutamaz.arka planda kalır.
Bence arada saygı ve sevgi olduktan sonra önemi yok siyasi görüşün. Konuyu açmazsın olur biter..
Yok olacağını sanmam hayat derdine düşünce ne sağ ne sol kalır :D
sorun değil... aşkta görüş birliği şart değil... gönül birliği olsun yeter :)
Ben az çok dindar bir insanım ve devrimci bir kızdan hoşlanıyorum ama acılamıyorum sırf bu meseleden dolayı
evet önemli kesin net bence olmaz.
ben dine değil sana inanıyorum demen yeterli bu zamanda ;) gerenk yok ki akpli olsa yanımda olmaz :)
estağfurlah...
ben atatürkçüysem oda olmalı.aksi olmaz.
ben galatasaraylıyım o da olacak:P
hiç bir şey olmassa yaptım olacak :P
hıı. hiç bir türlüü gorşlerımız aynı değil.
neden fenerlimisin yoksa:P
Benim için hiç bir sorun teşkil etmez.
ülkücü bir kızla ömür geçmez:)
aşk bunların hiçbirini önemsemez,
Değildir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar