Evet, gençler sevgiliniz ya da ilerde eşiniz olacak insanın siyasi görüşü sizden farklı ise İleride kurduğunuz hayalleri etkiler mi? Mesela Sevgiliniz/Eşiniz: " Akp/Mhp/Chp'e gönül vermiş T. C. vatandaşı olsa Bu siyasi görüş ayrılığı; olası bir ilişki ayrılığına da sebebiyet verir mi? - Ya sizce, Siyasi görüş farklılığı ilişkiyi etkiler mi? #PeSimist.! #Aşk#Siyaset
Etkilememesi lazım. Ben sevgilim ya da eşim ile aynı siyasi görüşü paylaşmak zorunda değilim oda benimle aynı siyasi görüşü paylaşmak zorunda değil. Aile içinde bile insanlar siyasi görüş farklılığı yaşıyor. Hayatımızdan nasıl annemizi babamızı ya da kardeşlerimizi atamıyorsak bu sebepten ilişkilerde de olmamalı. Beni siyasi görüşümden dolayı istemeyen bir adamın zaten ilerde hiçbir konuda bana saygısı olmayacağından dolayı direkt yolumu ayırırım. Sonuçta zorlama hiçbir tarafa götürmez. He verdim canım der gene gider o sandıkta kendi görüşüne verir. O zaman bu mudur doğruluk.
Normalde etkilemez ama gidipte teröristlere oy vermeyecek yani, fikri zikri temiz olacak. zaten az çok siyasi fikri bile uyuyor olur insanını sevdiği kişiyle
Bir siyasi partiye gönül vermek, aklını yılana teslim etmekle aynı şeydir. Görüş farklılıkları etkilemez fakat şöyle bir durum var. Gidip Hdp gibi bir terörizm partisini destekliyorsa, arkadaşım dahi olamaz.
ya da ateist birisiyse zaten eşim, sevgilim olamaz. En fazla arkadaş..
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
28
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabi ki etkiler. Karşıt görüşlülerin yanında rahat edemiyorum, sakınıyorum kasılıyorum. Kendim olmaktan çıkıyorum. Arkadaş olurum ama sevgili olmam asla. Genelde bu durumu kadınlar yaşıyor kendi siyasi görüşlerini gizliyorlar ve ortaya kötü bir sonuç çıkıyor maalesef :)
Senden özür dilerim ama ben basit bir kelime ile "sağcıyım" :) :) :) <3 Ama sol görüşlü bir sürü bir sürü bir sürü arkadaşlarım var ve çok iyi anlaşıyorum seviyorum onları :) :) İnsanlığını kaybeder derecesinde siyasi görüşünü savunup ayrımcılık yapanları sevmiyorum :( :(
türkiye'de politikayı futbol fanatizmiyle yaşadığımız için yürümez. görmezden gelebilmek için arada çok güçlü bir bağ olması lazım, o bağ zamanla kurulur, o kadar zaman bir arada kalmak için de karşılıklı saygı gerekir. kısaca olmaz bu iş.
Etkiler. Ben hayatımda fikir ayrılıkları yaşadığım birini istemem. Siyaset dediğin bir bilim değil ki olgular üzerine konuşalım. Aynı yöne bakıp, ortak bir fikirde buluşamadığım biriyle eninde sonunda çakışırım. Böyle de ilişki yürümez..
Artık siyasi partiyi sadece "siyasi parti" adı altında değerlendirmemiz lazım. Çünkü bizim hayat görüşümüz ve geleceğimizi belirleyen önemli bir ölçüttür hele ki böyle bir dönemde. Eşimde en dikkat edeceğim ilk şeylerden biridir.
Bu 3 parti dışında ise kesinlikle ve kesinlikle asla olmaz. Türk vatandaşı demişsin zaten. O şekilde olur , saygı duyarım. Ama benim değerlerime saygı duymak zorunda benim ona duyduğum gibi.
ben siyaset konuşmayı hiç sevmem benimle birlikteyse doğal olarak anlayışlı bırıyse konuşmaz eğer konusuyosa zaten iyi olur saygı ve anlayış olmayan ilişki istemem
Etkilemez bence. Bizim görüşlerimiz farklı. Hatta oturup karşılıklı beyin fırtınasıda yaparız. Ama asla etkilenmedik yani görüş yüzünden. Aşk bu görüşü sağı solu olmaz ki. Siz bir insana görüşleri için aşık olmuyorsunuz ki.
Peki seni alıncaya kadar farklı bir partiliyim dedi ve gitti sandıkta AKP'ye verdi bunu nereden bileceksiniz. ya da AKP'lisindir baskı yapıyorsundur sana tamam canım der gider CHP'ye oy atar. Bunun garantisi hiçbir zaman olamaz ki.
@SibelErdem canım akp liler kendini belli eder hergün Erdoğan dinleyerek görüşlerini savunarak.. mesela ben akp ye aykırı davranışlar sergilesem ve sevmediğimi belli etsem hemen delircek ve o zaman anlamaz mıyım :D
@NeclaKaplan @SibelErdem Sevgili dostlar bende bir Akp'liyim Bir zamanlar Komünist bir sevdiceğim vardı Beni o kadar çok severdiki o kadar çok sağdıktı ki Ne yazık ki kendi siyasi görüşümdeki kızlar beni o kadar çok sevmedi üstüne üslük ihanet ettiler. Benim komünist kızla ayrılırken kavga etmeden ihanet etmeden insan gibi ayrıldık ve birbirimize sonuna kadar saygımız sevgimiz var. Yani bu işler gönül meselesi siyasi mesele tamamen insanın dünya ve topluk bakışıyla alakalıdır Size bir dost tavsiyesi eğer biri severseniz siyasi görüşünü dünya bakışyla değil, sana baktığında dünyayı nasıl gördünü kısaca karekterini sevin bir insanın Yoksa kimse mükemmel değildir.
@PesimOptimist zaten ben farklı bir konuyu savunmuyorum. Bende diyorum sevgiyi siyaset ile bağdaştırmayın. İsteyen istediği görüşte olur bu onun kişisel tercihidir. Ben sevgime bakarım. Sonuçta hiçbir parti daha sonrasında sana bir şey vermiyor.
@NeclaKaplan insanların düşünme özürlükleri yok mu? Seçme ve seçilme hakları yok mu? Peki aynı siyasi görüşü yaplaştığın bir insanla mutlu olabileceğinin garatisi var mı? Atatürkçü olduğunu söylüyordun Ama osmanlıyı red ediyorsun Çok saçma değil mi? Ben tarihim 16 bin yıllık 1923 yılında başlıyacak kadar kısa değiller
Şunu da defalarca kişilere anlatmaya çalışmışımdır. Ben hiçbir siyasi partiyi tutmuyorum. Oyda kullanmıyorum uygun birinin denk düştüğünü görürsem kullanmayı düşüneceğim. Ama insanların yanıldığı bir konu var ki Mustafa Kemal Atatürk sadece CHP'lilere özgü bir lider değil. Benim bir sürü AKP'li arkadaşım var dibine kadar ATATÜRK'çü. Bir sürü CHP'li arkadaşım var çakma ATATÜRK'çü. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Ama şuda yanlış tabiki kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek ve duymak zorunda. Atatürk'ü sevmeyen birini kabullenirim ve saygı duymuyorsa araya mesafe koyarım tercihidir diye. Böyle bakmak lazım.
@NeclaKaplan insanlar Atatürkün ilke ve inkilaplarını taksalar ne olucak takmasa ne olucak? Sosyalislerin en sevmediğim yünü ne biliyor musun? Sörekli Atatürk’ün arkasına saklanmaları Sonra insanlar sizlere ataputcu dediklerinde kızıyorsunuz Ben sosyalislerin gerçek bir Atatürkçü olduğuna inanmıyorum çok yapmacık geliyorlar Osmanlıyı inkar etmek aslınıda inkar etmektir ve bu ırkçılığa yol açarki insanlar bizlerin gerçekten türk olup olmadığına şüphe duyar. Dar bir bakış açısına sahipsiniz biraz ufkunuzu genişletin ön yargılarınızı bir atın üzerinizden
yahu siz türklük türklük diye inliyorsunuz ama maşallah arapların yolundan gidiyorsunuz sizin başınızdaki arapları doldurdu tğrkiyeye imamlarla kanki oldu türkiyeyi batırdı :D daha da katarla uğraşıyor bu mu türklük kendi halkına ne yapmnış ki.. osmanlıyı da inkar ediyorum benim için türkiye atatürkten sonra başlamıştır
Ama genede genelleme yapmamak en doğru olanı. En kötü olan bana göre ben Atatürkçüyüm diye dolaşıp aslında bir AKP liden daha kötü durumdalar benim gözümde. En azından kişiler sevmiyoruz diyor çıkıyorlar. Bunlar sevmeyip barına bilmek adına Atatürk'ün adını kullanıyorlar. Ve sadece hep izliyorum Türkiye Cumhuriyetinde sadece sanki CHP'liler Atatürkçü. Bir MHP'li, bir HDP'li, bir AKP'li Atatürkçü ise bile onlar kadar lanse edilmiyorlar. Ben bunlara kızıyorum. Hatta özelimde facebook adresimde bu konu ile ilgili bir Atatürk'ü savunma yazım vardı. Her zaman flaş flaş Atatürk'ü savunan tek adam çıkmadı. Ben bir iki ağır söz söyleyince dökülmeye başladılar. Bu işler böyle konuşmakla olmuyor. Kalben bağlı olmak önemli olan. Görsel şeyler gelip geçer. :)
@SibelErdem yahu bırakın da biraz akp lilere laf edelim nedir bu heöen koruyorsunuz ya.. kim atarükçüyüm deyip numara yapıyorsa. ben dindarım deyip leşlik sergileyen daha çok.. ben dindarımd eyip akpli olan şerefsizleri görün önce
Bu topraklar arap ve fars kültürüyle zenginleşti bunu inkar edemessin. Suriyelilere gelirsek bende sevmiyorum onları ama biz böyle bir milletiz komuz aç iken biz tok duramayız. Zamanı geldiğinde giderler rahat ol misafir perver bir ülkesin sonuçta yarın bir gün sevmediğimiz avrupa bile zor durumda kalsa onlarada kapımı açarız. Katar türkiyeye çok iyilik yaptı diyer arap ülkeleri dışladı bu gün ülkenin ekonomisi iyi ise katar sayesin dedir zira katar olmasaydı bugün o güzel saçlarına bakım üzerine güzel kıyafetler ya da bir cafede gün geçirecek kadar bir bütçe kenara ayırmaya ekonomin yetmeyecekti. 16 bin yıllık tarih derim Atatürk benim için basit bir lider dönemi ihtişanlıydı o dan sonrada bir lider belki 100 /200 yıl sonra tekrar gelecektir.
ayy defol allah aşkınabak ben akpli ile evlenmem dedim işte senin gibi oluyorlar.. bide utanmadan atatürke basit bir lider diyorsun.. arap ve fas kültürü nedir kadınları ezmek ve kadınları sadece cinsel eşyan olarak görmek yallahh arabistana hadi sus arapların poponu yala sen
Yazık solun yobazı ve bağnazısın cahillik bu resmen Fikir ortaya koyulur tartışılır Sen bena şu an hakaret ediyorsun. Kusura bakmayın sizin seviyenize inemiyeceğim Saygılar ve seygılar ✋
@PesimOptimist iyiydi hoştu da ATATÜRK için basit bir liderdi demen hiç hoş olmadı. Sevmeye bilirsin bu senin tercihin ama saygı duymak zorundasın. Nereden gelmiş olursak olalım, geçmişimiz neye dayalı olursa olsun CUMHURİYETİ kuran kişi Mustafa Kemal ATATÜRK'tür. Necla hanıma da o kadar konuştum şimdi size de söylüyorum AKP'li olabilirsin bu sizin tercihiniz, buna istinaden Atatürk'ü de sevmeye bilirsin buda sizin tercihiniz. Lütfen biraz daha saygı çerçevesinde konuşulursa kimse kimseyi kırmamış olur dimi.
@SibelErdem ben saygısızlık yapmadım atatürkü bende severim ada liserlik olarak diyer liserler arasında basit yani daha güçsüz olarak görüyorum Saygısızlık yaptığımı nerden çıkardınız?
diger liderler kim yahu!!! Atatürkten daha büyük kim var? gelmiş geçmiş en büyük lider odur ondan büyüğü hiçbir zaman gelmez asla gelmeyecek.. onun asaleti zekası ve hoşgörüsü kimsede olamaz.. tğrkiyeyi arap ülkesine çevirmeye çalışıyorsunuz ama biz yemeyiz atatürkün ilkeleri yaşayacak bu ülkede her zaman laiklik istriyoruz.. hangi okul osmanlı padisahının resmi var? her yerde Atatürkün resmi onungenliğe hitabesi var.. bütün liderler unutulur erdoğanda bir gün unutulacak ama atatürkün büyüklüğü hiç bitmeyecek her yerd eonun resmi olacak çatlayın arap sevdalıları !!!
Ben arap sevdalısı değilim bu bir İki sen yapmacık geliyorsun Ben senin gerçek Atatürkçü olduğuna inanmıyorum bu üç
Dünya tarihine bir göz at derim ve onların liderlerine çok dar düşünüyorsun Atatürkü moğulların atası Cengis hanla mukayese edebilir misin? Edemesin cengiz han daha üstün lider Bu ülkede birileri Atatürk düşmanı ise inanın hep sizin gibi çakma Atatürkçüler yüzünden
@Mutsuzkiz1415 lan salak kız en büyük Allah biliyorum. ben siyasetten bahsettim cahil okumamış ahmak konuşma sen.. biz dinden mi bahsediyoruz. liderlikten bahsediyoruz dangalak mankafa
Aa Ben süt dilimleri konuşamaz sanıyordum, konuşuyormuş meğer 😂Senden hala cahil mı var? Şu yazdıklarına bak tek mantıklı kelime yok! Salak salak Yobazca, 'Akp olması olması" Ak parti'liler seni napsin ezik, kezban
Mesela parti değil ezikcigim. Mesela senin sığ görüşlü, yobaz olman! Sen Ak parti'yi sevmeye bilirisn kendince sebeplerin vardır. Ama Ak parti'lilere hakaret edemezsin görüşlerine saygılı olman gerek insanları parti görüşüne ayıran cahildir. Ayrıca senin Osmanlı'ya dil uzatmaya hakkın yok 40 fırın ekmek yesen hakkın yok haddini bil!!
Umurumda olmaz nedeni ise zaten Tayyipistanda yaşamıyorum Yurt Dışına çıktım herşeyim rahat sevgilim de var eğer ki tayyipistanda yaşasaydım ASLA AKP'li bir mal ile evlenmezdim...
En İyi Cevaplar