kadar borcta, kredi ödüyor, hiç yardımcısı yok, kız tarafından da gelen birşey yok, neden masraftan kaçsın bunları yapan birisi dedi.
Sadece gereksiz
parçaları evin yerleşimine ve ihtiyacına göre sonra alırız dedi.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer düğün arefesınde ıster ıstemez bu şekılde tartısmalar anlaşmazlıklar oluo ... stresı cok kotu ... bunları evlenınx-ce unutacaksınız bende çok ayrılalım dedım korkularım oldu eşyalarımın çogunu kendım aldım ben ... mutfak esyalarını , yatak odasını aılem alacak evın ıvır zıvır ne kadar elektronık esyası varsa aldım sadece buz dolabı çamasır makınası ve tv kaldı nısanlıma ... sonra aılesı gerı kalanını alacak ama bana gumusluk takımı alma gerek yok denıldı bu kayınvalıdemın lafıydı ... nişanlım benden tarafa olup alıcaz deyınce sakınlestım ... çok bunalımlı zamanlar gercekten ama sakın nısanlınızı kırmayın kızmayın ... dedıgınız gıbı bırseyler yapamamanın da ezıklıgı uzuntusu var bence uzerınde ... babası ıle arası bozuksa ılışkıleı kopuksa bu da sıkıntı .. bıraz sabır bıraz anlayıs bıraz da alttan al ... sadece evlenene kadar emın ol o anlayıslı kız gerı gelecektır
sorumun hepsini sıkılmadan okuyup yanıtladıysan çok teşekkür ederim. tam bu tariflerine uyuyor durumumuz.
kesınlıkle sıkılmadım bunları yasadıgım ıcın cok da tanıdık geldı acıkcası ... ayrılma noktasına kac kez geldık bunlar gelıcı gecıcı seyler ben resmen kişiliğimin dısında davranıslarda bulunuyordum .. şimdi allaha şukur allah bozmasın bıraz daha ılımlı davranıo nısanlım hosnut olmasada davranıslarımdan bunun gecıcı oldugunu aslında benım böle dü,şünmedıgımı bılıo tatlı dıl yılanı delıgınden cıkarır
Sağolun bu iç rahatlatıcı cevabınız için, ama umarım aileme sarmaya kalkmaz birde, Allah a buyuk konusmayayım o an yıkılırımda, yıkarımda.
aıleme sarmaz derken ne yapabılır kı konusur konusmasına da saygısızlık yapacagını sanmıyorum ben ... sen de demıssın aslında ıyı bırıdrı ama son zamanlarda böle olur dıe ... artı ne kadar nısanlı olsnız da o da senın artık bır aılen .. hatta tek aılen ... yuva kuracaksınız bazı seylerdde bu kadar cabuk koparma herşeyı bak alttan aldı en son dedın demekkı o da bole olsun ıstemıyor bunalmıs
Nişanlılnda sende haklısın bunlar zor zamanlar nişanlının seni sevmediğini düşünmüyorum. Sadece gelecek kaygısı yaşıyor ve bunu senle paylaşıyor. Bunu yaparken de kırıcı olabiliyor demekki. Bence sen ev alarak çok iyi bir şey yapmışsın evet önce biraz sıkıntı çekebilirsiniz ama ileride çok rahat edersiniz. Kiralar el yakıyor. Nişanlınla doğru dürüst sinirlenmeden konuşun derim. Zaten bu devirde borçsuz evlilik olmuyor. Bende yeni evli sayılırım. Bizde çok borç yaptık hala ödüyoruz. Az kaldı bir taraftanda para biriktirmeye çalışıyoruz. Ev almak için. Nişanlın evlenince çalışabilir zaten bütün gün evde tek başına sıkılacaktır. Evet istediğiniz her şey olmayabilir. Ama daha sonra olmayacak manasına gelmez. Rahat olun. Allah yardımcınız olsun.
Doğru diyorsun saol, Allah razı olsun.
arkadasim malsef hayat böyle iste.. erkekler ( kek ) gibi olmasi gerekir bayanlar icin genelde.. onlarin isteklerini yapacaksin onlarin hayallerini gerceklestirceksin eee erkegin hayali istekleri? onlar bos tabiki..
nisanlisin daha evli degilsin düsün tasin ona göre hareket et.. tabiki butün kizlar öyle degil var normal olanlarida normal düsünenleride..
ama onlari bulmak kolay degil..
zaten bu evlilik ne diye yapiliyor anlamiyorum tek tarafli bisey erkek herseyi yapsin kiz belese konsun bide üstüne üstelik herseye ortak olsun :) bu gercekten sacma..
allahdan benim nisanlim bana destek cikiyor sagolsun.. beraber ödüyoruz herseyi cünkü beraberde evlencez beraber oturcaz beraber gülecez beraber gecinecegiz.. iki insanla olacak seyleri iki insan beraberce yapmasi gerekir diye düsünüyorum..
En iyisi emek vermeden yemek olmayacağını bilmeli insanlar.
kardes sen baya dolmussun rahatlatcak bir cevabimda yok ama turkiyenin buyuk bir bolumu boyle. normaldir yani evlilik oncesi ben evli olmama ragmen yasiyorum bu gibi seyleri eminim cogu evli cifttede vardir bunun gibi sorunlar mesela maddi konulara deginmissin bizdede ayni ne kendi ailemden ne esimin ailesinden hic bir destek almadan kendi ayaklarim uzerine aile gecindirmeye calisiyorum simdi birde cocuk var esimde calismiyor su aralar yeni araba aldim kredi ile borca girdik esim surekli fazla acildik biraz harcamalarimizi hesapli tutalim dedigi halde surekli sacma sapan yerlere harciyor yani senin kizda bir problem yoktur demek istiyorum geneli boyle :D
Bir akadasımdada demişti ki bosandı gelirkende 2.ciyi yanında getirdi ve kız ona kacark geldi. ve bana dediği şu idi; hepsi aynı merak etme... tabi bizde onlar için aynıyızdır oda baska mevzu.
Cevap
9Cevap
Birder bak ben hepsını okumadım ama şu an seni cok ıyı anlıyorum aynı durumları bende yaşadım inanılmaz derecede zor bid dönemden geçtim insan sevdiği zaman nişanlı oldugu zaman gözü ondan baskasını gormuyor ben adeta sevgiden hibriseyi gormuyordum anlamıyordum neler hıssettıgını bak bu durumda sonun ayrılık olacak bılesın uzucu bır durum ama ben oyle goruyorum sana tavsıyem buna alısmalısın yapacak bırsey yok ben 5 yıl kaldım tam dugun yapmaya gelınce para mevzusu yuzunden bıttı hala canım yanıyor ama yapacak bırsey yok bır defa kafasına koydu mu ınsan çekip gidiyor acımadan hemde gözünün yasına bakmadan
Sana yemin ederim benimde gzöüm ondan baska birssey görmez ve onu ondan çok düşünüyordum hep yara alıyordum, busesi bile beni incitir olmustuu lakin kendimi çekmeyi öğrendim daha sağlıklı gittik, yani bu zaman kadar. Çok düşündüğümden ve kendimden çok onu kayırdığımdan ötürü bitecek dedim kendi kendime ve yeteri kadar düşünmeye basladım. Bu kezde ilgisizleştin dedi :S ama haklıydı çok alıştırdımdı. Yani şu kesinlikle gerçek sakınanılan göze çöp batıyor, Senin içinde arkdas hayırlısı olmuştur inş
ınan bana hayırlısı bu mu degil mi bilmiyorum ama cok zor bır durum umarım sen uzulmezsın benım ona yaptıklarımı anlatsam dersın kı aynı ben gıbı davranmıssın ama dikkat et sen goremeyebılırsın bazı seylerı ben gorebılıyorum benım dustugum duruma sen dusme kendını her ıkı duruma da alıstırmalısın.Bak ben hem okuyorum hem calısıyorum hemde aileme yardım edıyorum dusun yanı durumu mu bu durumdayken ben cekıp gıttı hemde arkasına bıle bakmadan umarım sen mutlu olursun.
Eywllah bende artık hayırlı ise olsundayım valla ne diyeyim senin durumunda zormus, gercekten seninde yaralarını deştim gibi. k bakma. Tekrar gecmiş olsun.
Sorun değil ben artık alıstım ve cevremdekı arkadaslarımın sorunlu ılıskılerıne yardım etmeye calısıyorum kız erkek farketmez seven ınsan uzulmesın gercegı gorsun ıstıyorum.ama sunu unutma bazı olumsuzluklar insanların gercek yüzlerini ortaya cıkarıyor boyle dusun bence.Bu o ınsanı tanıman ıcın ıcın bır fırsat belkı de.
bence o gelecek kaygısı nedeni ile böyle demiş. şimdi birde işi eğer güzel bir iş olmayacaksa
mesleği nedir bilmiyorum ama bunlarında etkisi vardır...
ailesinin durumumu yok size destek olmaya. örneğin bizde kız tarafı yatak odasını falan yapar, bazı beyaz eşyaları alır.. biraz değişik geldi bunlar.
zaten evlenince tüm taksitleriniz beraber olacak...senin borcun onun borcu olarak görmesi lazım... bence o başkaları tarafından gaza gelmiş. neticede zengin birini istiyorsa en baştan kaçacaktı... mantık evliliği yapsaydı. şimdi mi para hesabı yapıyor. annende demekki dayanamadı dedi...
sen ona kibarca de bana destek olman lazım. ben BİZİM için herşeyi yapıyorum de.
evet ailesinin de durumu şimdilik zorda , kızda beş parasız kaldı, çalışamıyor şu sıralar. onada hak veriyorum, mesala dün gece 2 saate yakın telde ayrılalım diye tutturdu, bende en sonuda patladım tamambe ayrılıp 1 daha kesinlikle irtibat kurmayalım sen uğrunda savasılacak kız değilmişsin dedim tam kapayacaktım ben susalım konusmayalım diye döndü :S Az önce tanıstımıza tanıscamız lanet eden kız, hayatının benim yuzumden mahfoldunu soyleyen kız ( sebebi benim biran önce ona kavusabilmem...
Ona ben bittim öldüm demedim ki hiç. herseyi yapıyorum Allahın izni ile. Ama maalesef onunde kötü bir rolmodel var. Teyzesinin aptal oğlu ve nişanlısı çok kötü bir örnek oluyor. kız sonradan görme gibi herseyden ve yeteri kadarın epey ustunde masraf ettiriyor, benimkisi oyle değil ama tesirinde kalıyor.Ama en basta ilk tanıstığımız gün ben bunu tüm açıklığıyla söyledim ona -1-2 sene sıkıntı çekebiliriz diye.Oda tamam dedi olay bu. B,irde bana asla o 2 salaktan bahsetmeyin diyecem.
Çokta ısrar etme kendi haline bırak derken? tam anlayamadım. Boyle devam edecekse boş vermi demek istediniz?
bi cevap daha vereyim güncellemelere ek olarak. tek suçlu kız değil sıkıntılarınız ikinizi yıpratıyor bence güzelce konuşunca düzelir yeter ki sen konuşmayı bil gönlünü almaya bak o kötü günlerinden kurtarırsan o da anlayacaktır seni bağırark kızarak olmaz bu iş
haklısın, saol
valla usta kız dediğin kanaat etmesini bilecek o evi kim için alıyorsun o kadar borca giriyorsun kendi de yardimcı olmalı olamıyorsa üzerine gelmesin sen çalışır ödersin yavaş yavaş ki o atanirsa borç falan kalmaz ikiniz çalışınca. Boşuna dememiş babaannem erkek sever sağlığına kadın sever varlığına.
Aslında Allahtan hep en zor anımda hayatıma girecek kişinin karşıma çıkmasını dilemiştim. Ev almak istemiyordum annemin baskısı ile aldım. Artık haytıma gelecek kişi daha rahat gelir, diye kendi kendime diyordum ve ne özelliği kaldı artık olayımın diyordum. Dayanısma ile birlikta olacak seyler daha guzeldir hep diye dusunuyordum ama Allah çoktan dualrımı kabul etmişde ben anlammışım.
Düğün öncesi nasıl geçineceğiz muhabbeti varsa düğün sonrası hayatta geçinemezsiniz.Sırt sırta verip herşeyi el birliğiyle yapacaksınız sanki herkes anasından arabayla evle çıktı.Açıkça konuş rahatsız olduğun şeyleri dile getir sonrada oturup konuşun oluyorsa olsun olmuyorsa bitsin bu nedir yaa aaaaaaaaaaaaaa.
sevgili gizli kullanıcı...mevzunu okudum inan son harfine kadar sana birşey diyemem lakin bana çok yararın oldu...evliliğe birazcık gözkırpar haldeydim ki yıllardır evlenmem ben abi bana ters diyordum ama şu mevzunu okuduktan sonra dünyanın en güzel kızı gelse bana yalvarsa evlenmem abi...şahsen bunların zerresini çekemem...eyvallah...sanada hayırlısı olsun diyorum ve burdan arkama bakmadan kaçıyorum...
" Özünde iyi kız, hiç bir seyimizde olmasa olur diyen kız bazen boyle bir canavara donusuyor."
bütün kızlar zaten böyledir :)
bana öyle geliyor ki siz evlenseniz bile senin yaptıgın hiçbir fedakarlık umursanmayacak
ama tahminim o ki, sen çok maddiyatçı bir insansın. kız aradığı ilgi ve alakayı sende bulamıyor sanki. ne bileyim öyle bir izlenim edindim. ben maddi her şeyi üstlenirim, kız bana ilgi göstersin modundasın sanki. herşey maddiyat değil, biraz çuvaldızı kendine de batır bence.
Elini ayagini bir cek bakalim.. hala seni seviyor mu?
Doğru dersiniz ama bu kezde sen beni eskisi kadar sevmiyorsun dior. kız kendi ağzıyla diyor orda sıkıntı yok seni seviyorum ama biz mutlu olamıyacağız diyor. Ya hep bu serefsiz paraya gerisi hikaye. Paranvarsa ne rahat dememişler bosuna. Maddi sıkıntımız olmasa hiç birşey omazdı ama hep laylom bir hayatıda herkes senle paylasır. bakalım benimde kıza kızdığım zamanlar oldu tabi bunun da etkileri oldu ama hiç hakaret yada küçük düşlürücü konuşmadım. maddiyatada çok önem vrmyr aslında..ama :S
Yok sanmam ama neticede hep yanındada değilim. Açıkcası başakasının verdiği akılla hareket ettiğini hiç görmedim.
Nişanlın hayatta çekilmez ne takık ne sorunlu bi kişilik.Sen buna bi ders vermelisin herşeyden önce.Evlendiğiniz de hiç çekilmez.Sende de nasıl bir sabır varsa..
TÜMÜNÜ OKUYP DEĞERLENDİRİN ARKALR
bence siz ayrılın ciddi söylüyorum anlayışsız biriyle hayat geçmez daha baştan böyleyse bu ooo alalh sabır versin
samimi diyorum seven kız napiyor herşeyi bırakıp kaçıyor adamın bir iğnesi bile yok ama seviyorya mutlu ya ama sevmeyene sarayda oturt gene boş ablam sen uzatma gösteriş yapmaz seven insan ben sevdiğimle evlenim varsın en ucuzu hatta hiç birşey olmasın yinede sorun yapmam resti çek sende
Valla oda öyle diyordu ama :S Hiç birşey olmsada olur felan.. gerçi hala öyle absurd istekleri felan yok ama geldimi geliyor..bulunduğu durumda zor ama çabuk parlıyor ve kırıcı oluyor. tamam bende sinirleniyorum ama olayı hitap şeklim değişiyor amacım kırmak olmuyor. onunki saldım çayıra mevlam kayıra oluyor.
düğün öncesi olur böyle şeyler sıkma canını.
Ne desem bilemedim simdi evlenneden bitir bence
Pozisyon zenginligi diye buna derim ben.
ne çirkin bi ilişki bu
ilişkin ayni ben dostum:s
Sen nasıl aştın yada cevaplara göz at iyi ve güzel yaklşımlar var sağolsunlar.
ben daha aşamadim dostum benim cevabım belli iyi birisi en azından benım ıcın oyle herşeye tamam ama gereksiz yere tepkiler ve çikişlar veriyor bende sinirleniyorum bağiriyorum kızıyorum hep sonra gene aynı seyler gonul almaya calısmalar falan ben hep yapıcı olmaya calısıyorum beraber bırseylere hazırlanıyoruz ben yokmusum gıbı davranıyor ara sıra cıldırtıyor benı maddıyat konusunda ıse ole ılla bu olsun su olsun demıyor beraber yapıcaz dıye altına gırıyoruz tabı ben sokmak ıstemıyorum
bazen cok cok cok bencıl oluyorlar dostum ınanamazssın yaptıkların altından bı dag olsa ınkar edıyorlar bunu nasıl yapıyorlar sasırıyorum aslında essek gıbı bılıyorlar ama ınkar edıyorlar bunu hıc anlamıyorum dıyorum yaptıklarıma bak benımkısı 10 kg cekıyor yaptıklarım terazının kefesınde sen ne yaptın dıyorum 1 kg cekmıyor gene ınkar asamasına gelıyor sonrada erkeksın sevıyorsun bılmem ne bılmem ne cozemıyorum bende buyuk bı muammadayım sonucta hayatımı etklılecek ama bılemıyorum cok kavga
özet gecseydin :(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar