+1 yılEşiniz hasta olduysa bakıyorsanız ve aynı ortamda bulunuyorsanız zaten hasta olursunuz neticede grip mikrobu aynı yatakta yatınca veya sadece direk temasta bulaşan bir hastalık değildir.
Bir grip olan kişi hapşırdığı vakit elinde mendil dahi olsa geniş bir alana virüs saçabilir.veya nefes alış verişinde olsun size dokunması olsun öksürmede olsun yani aynı yatakta yatmamanız sizi kurtarmaz.
Yapacağınız en önemli şey eşinize bu konuda destek olup hemen hastaneye giderek gerekli tedavi sürecine başlarsanız.Birde şunu unutmayın her grip olan kişiden grip kapmazsınız.gribin onlarca hatta yüzlerce çeşidi vardır.Bunların bazıları ile bünyeniz savaşır bazılarında ise bağışıklık sisteminiz karşı koyamayabilir ve zayıflar.
Ne demişler hastalıkta ve sağlıkta buna uygun hareket edip eşinizin yanında olmanız çok önemli.Hem onu kontrol etmeniz (ateş veya ciddileşen bir durum olması halinde) kolaylaşır hemde moral olarak da o kişinin daha rahat olmasını sağlarsınız.İnsanlar hastalandığında duygusallaşırlar.O yüzden böyle bir hareket yapmanız onu üzebilir ve incitebilir.
Bu noktada karar sizin isterseniz hastalığı süresince yanında yatmayabilirsiniz.Ama evlilik her durumu ile birlikte olmayı gerektiren ve aile bağlarını bu sayede güçlendiren bir ilişki sürecidir.11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılöncelikleeee grip havadan bulaşır. aynı odada yatmasan da o virüsü almışsındır merak etme.
"eşim" demişsin, ağır laftır hani öyle gribe, nezleye gelmez ;)
elbette yatarım, grip ateş yapar hatta, sıkı sararım ki üşümesin. bu tür şeyler kayda değmez ufacık fedakarlıklar, ona uzak olmak daha mı iyi sanki?00 Yorumla
+1 yılEşin de olayı amma abartmış. Tamam haksızsın ama suçunu kabullenmişsin. Bence gurur yapma çünkü bu durumu başlatan sensin. Biraz kaprisle biraz nazla gönlünü almaya çalış. Tamamen de haksız durumuna düşürme kendini ondan kaprisini de yap :) Erkek milletine aa canım cicim dersen iyice şımarıyolar. Orta yolu bilirsin öyle davran.
00 Yorumla
Güzelim yorum yazanların yarısından çoğu boş muhabbet yapıyor..Vücudu hassas bir insansan girme..sen yanında uyusan sende grip olacaksın ona gerektiği kadar iyi bakamayacaksın..size birilerinin bakması gerekiyor :( hele bir de hastayken alınganlık varsa ooooo...
59 Yorumla- +1 yıl
...ya ben hastasın saten yat uyu banada bulaştırma iyi geceler dedim ışığı kapatıp çıktım o biliyor grip olduğumda ben iğnelerle düzeliyorum
- +1 yıl
Kumru sendeki kafayı düşündüm de çözemedim ben:-)arkadaş arasında olan şeyler nişan mı oluyor sizin aranızda?:-Dannesini babasını tanıyan varsa haber versin sevabına:-D
- +1 yıl
Evet ya yalnızım hem de çok yalnızım, sevgilisiyle resimlerini afişlere koyup hava atan bir kız gelse de beni teselli etsin diyordum. Ya var ya, bu kadar basit misin be arkadaşım, yani bu kadar sığ mısın? Yazık ya... Hani birini alt etmek için bu kadar mıdır düşünüp yazdığın şey? Cidden şimdi acıdım sana :)
- +1 yıl
günün sorusu olmamasına rağmen neredeyse 170 cevap alan soruda en iyi cevap olarak seni seçtğim çok iyi oldu burada en iyi cevabın da bukadar eksilenmeside ayrı bir başarı en iyisi sendin canım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
129Cevap
- Sağlık konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir durumda sadece ona bakmak ve ihtiyaçlarını gidermek için yanına giderim. Maske bile takarım yanındayken. Ben de hasta olsam kim bakacak? İnsanlar genelde evde eşleriyle tek yaşıyor eskisi gibi kalabalık aile yok. İster darılsın ister kırılsın, ben onu iyileştirdikten sonra trip yaparsa yapsın. Önemli olan sağlık.
20 Yorumla Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı. Ya yok be kızım suç sende değil adamda seninde mi hasta olmanı istiyormuş sor seni gerçekten seviyorsa hasta olmanı neden istesin seven adam eşinin en ufak bir acı yaşamasına üzülmesine dayanamaz.
Abaza erkekler coşmuş ben olsam yatarım gibisinden. Onlarda soydaşının keyfini düşünüyor maşallah.12 Yorumla- +1 yıl
doğru dedin harbi adamsın
ben olsam kırılırdım darılırdım gücenirdim herşeyi yapardım hissederdim nee var yaa ölmezsin ya ne olacak yani ? peki yarında sen grip olursan adam yatmazsa yanın da bi düşün.. şimdi kendi kendine içerliyordur yani karı bizi istemiyor diyor git gittt adamın gölünü al bence.. bak demedi deme aha yazıyorum buraya adam kara kara düşünüyordur hadi bi bak
02 Yorumla- +1 yıl
o kaçıyor ben napayım şimdi
+1 yılbunu yapman cok yanlis sonucta bir nevi o sana senden daha yakin neredeyse her seyini biliyor en yakinin ben olsam cok fena kuserdim bana boyle bir sey yapsa bende asla yapmazdim diye dusunuyorum alti ustu bir grip hem hasta olsan bile kocandan bulasmis olucak be var ki bunda;))
00 Yorumlaeşim grip olsa ben yanına gider yatar sıkılmasın diye yanlız bırakmaz kahvaltısını yatağına götürür çorba yapar götürürdüm ama ben hasta olursam onun yanıma gelmesini istemezdim nedeni ise onun hasta olmaması için onu hasta görmek beni üzer ikincisi ise beni güçlü görmesi gerekirken zayız güçsüz ve muhtaç görmesi hoş olmaz
00 Yorumla''Aşk, birbirine grip mikrobu bulaştırmaktır''
Şıpsevdi Sakızı - 1997115 Yorumla- +1 yıl
jsdghkjahgd
- +1 yıl
azuajflkasndkas
- +1 yıl
Okuyanın hmmna goin!
- +1 yıl
Kafa açar. Parça parça okudum. Virüslerden falan bahsediyor. Prospektüs gibi adam.
Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı. Bu tür şeylerde kırılma falan olmaz olmamalı seni çok seviyor olabilir ama bu sevgisini seni bu hastalıktan korumak isteyerek de gösterebilirdi seninde onla beraber grip olman hoşuna mı gidecek yani. Halbuki sevdiğine kıyamamalı onun hasta olmasından korkmalı ya onada bulaştırırsam diye düşünmeli. Düz mantık heh hasta oldum sattı beni gelmiyor aman ne haliv arsa görsün diye düşünmesi kötü. :(
10 Yorumla
+1 yılEşinin anlayışına bağlı tabi... Evli değilim lakin eşim grip olsa ben onun yanına gider hem onunla ilgilenir, hem de sarılır uyurdum... Sevgimi göstermem için çok mükemmel bir fırsat olurdu benim için... Gripten ölmek gibi birşey yok nasılsa...
30 YorumlaNe derler evlilik için; hastalıkta, sağlıkta... Yahu sen daha küçücük bir grip olayında adamı böyle yalnız başına bırakıyorsan, ya daha büyük bir durumda ne olacak? Sen onu seviyor musun yoksa mantık evliliği mi bu?
03 Yorumla- +1 yıl
mantık evliliği
- +1 yıl
evet kariyeri vardı ama hiçte kötülüğünü görmedim
+1 yılKardeş Sana Bişi Dicem Tamam Sende Ayıb Etmişsin De Yani Onunda Anlayışla Karşılaması Gerekiyordu Nasıl İş Anlamadım Yani Anlıyorum Canım Hasta Olmak İstemiyorsun Zaten Hasta Olursan Bana Nasıl Bakıcaksın Ve Bunun Gibi Şeyler Söylemesi Lazımdı Ama Sende Odun Gibi Ben Başka Odada Yatıcam Dediysen Ayrı Bişi Keşke Deseydin Ben Hasta Olmamalıyımki Sana Bakabiliyim Canım Gibilerinden Bu Tarz Şeyler Söylemeliydin
00 Yorumla
+1 yılBaştan gönül alsaydın şimdi gönül almak gibi bir derdin olmazdı...
Böyle zamanlarda ilgi, yanında uyumaktan daha önemlidir...
Eğer hem ilgisiz hem de sensiz bıraktıysan kırılmakta haklı olabilir...
Hala hasta ise daha fazla ilgilen hastalığıyla...07 Yorumla- +1 yıl
tamam portakal sıkarım artık
- +1 yıl
lütuf edersin...
- +1 yıl
portakal işe yaramadı değil mi...
- +1 yıl
istemiyorum dedi bende içme aman be tamam dedim
- +1 yıl
Sen şaka mısın... portakal sıkmayla düzelebileceğini düşünmedin herhalde...
Sen gönül almak değil, gönül kırmak için konuşmuşsun...
''içme aman be tamam'' denir mi...
İnsan iki hoş söz eder, sen beni yanlış anladın bitanem falan der... - +1 yıl
tamam şimdi gidiyorum yanına alnına bakım ateşi düşmüş mü diye sonra yanaklarını öperim
- +1 yıl
güzel konuş gönlünü al... sabırlı ol...
- Sağlık konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yıladam benim yazdıklarımı okumuş aklı başına gelmiş kesin, hasta diye adamı dışlarsan adam sana az bile yapmış , git kendini affettir sıcak bir çorba götür öncelikle
01 Yorumla- +1 yıl
tamam peki sağol
Sağlık konusunda 543 cevap paylaştı. ben olsam kırılmam.Eşiniz biraz duyfgusal davranmışAllahım.mantıklı düşünse şimid siz onun yanında yatsanız isze de bualaşcak ee sonra ikniz de hasta ee kim size bakacak evi kim çekip çevirecek biriniz sğalam olun ki işler yürüsün hey Allahım.
00 YorumlaYatmadan önce ikimize de türlü türlü meyvelerden sebzelerden c vitamini yükler, depolar sonrada sarılıp yatardım. Sabahta besleyici bi kahvaltı, 3-4 tane mandalin veya portakal. Eşin kırılmış olabilir. Hayat paylaşınca güzel.
00 YorumlaSaçmalığa bak , evlenirken hastalıkta sağlıkta diye yemin ediliyor . kocam grip yanında yatmıyım kocam turp yedi yanında yatmıyım kocam bana kızdı tavır yapıyım yanında yatmıyım vs.vs. saçmalığın daniskası ya
00 YorumlaSağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı. tabiki yatardım. kocanın yerinde olsam çok alınırdım ve küserdim. hastalıkta sağlıkta diye niye söz verdin ozamannn grip alt tarafı
14 Yorumla- +1 yıl
=) güzelmiş
- +1 yıl
olablir canım
Sağlık konusunda 517 cevap paylaştı. bana yapılsa ben kırılırdım
o hasta olsa yatağımı ayırmazdım.
bu laflar bu günler için ama o gün kimse ciddiye almaz... gün gelir insanlar kırılır.
hastalıkta sağlıkta...10 Yorumlatabikide yatarım iyi günde kötü günde diye birbirimize söz verdiysek ölümde olsa sonunda ölürüm gerekirse ne olucakmış ki seviyorum eşim karım tabikide herşeyi göze alıcam başka kimim var yanii
00 Yorumlaben grip olsam onun hasta olmaması ıcın yatak odasında yatmazdım ama o grıp olsa ben gıdıp yanında uyurdum
30 Yorumlagrip olunca ayrı odada yatıyosan tehlikeli bi hastalığa yakalansa sen boşanırsın... yaptığın hareket büyük bi saygısızlık... kocan ne yapsa haklı bu durumda..
20 Yorumlasana birsürü şey saydırmislar hiç birini takma kafana.esin gerçekten kirildiysa bencil biri ama senin üzüntünü kendine silah olarak kullanıp naz yapıyor kesin.ikimizde salya sümük yatinca size kim bakicakti.sen doğru olanı yaptın.
00 Yorumla
+1 yıliyi günde kötü günde hastalikta saglikta birlikte olmaya söz vermedinmi.Simdi adam girip diye baska odadami yatcan pes dogrusu:)
sana ayni sey yapilsa sen ne tepki verirdin.01 Yorumla- +1 yıl
bir corba yap bari gönlünü al:)
uyyy beraber grip oluruz..n olur ki :D bu da soru mu ya :d kırılır tabi..o benim eşim..canımdır öyle yapılır mı bee :D
21 Yorumla- +1 yıl
evde işleri yemekleri kım yapacak ayrı aytmakta fayda var agır grıpse
Gizli Üye(36-45)+1 yıleşim grip olduğunda daha da sıkı sarılıp yatıyorum ona. yitiyor beni bak hastayım sana da bulaşacak diye bende diyorum ki 'olsun gelecek hastalık senden gelsin, hiçbirşey sarılıp yatmamıza mani olamaz!'
çok çok mutlu oluyor. hata yapmışsın sen :(10 Yorumlayatarım.hatta, bana gececegini bilsem normalden fazla oper koklarım ki ben hasta oliyim.erkekler hastalanınca cok nazlı oluyor.o nazı cekmektense hasta olmaya razıyım yani :(
20 Yorumla
+1 yılHastalıkta sağlıkta diye boşa demiyoruz. Tabiki de yatardım. Bi grip oldu diye yatağımı mı ayırıcam ?
10 Yorumla
+1 yılGribsin diyip atılmak başka,grib olmuşsun ama biliyorsun benim grib olmam çok fena olur diyip karşı tarafın anlaması başkadır.Anlayışlı olunmalı o günlük ayrı yatılmalı.Ama ben aldırmam gene griblide olsa yatardım.Aşk işte :P
00 YorumlaYalnızbırakmak yerine yanında olman lazım senin gibi bir eşim olsa ve aynı durumu yasarsam ciddi ciddi evliligimi gözden geçiririm. Sonuçta iyi günde kötü günde birbirniize bakacağıniza söz veriyorsunuz
01 YorumlaDuygusal boyuttan bakılcak bir durum değil. Ben olsam kırılmazdım. He sevdiğim grip olsa sarılır yatarım, hasta olsamda farketmez yani.
31 Yorumlalan ben sane ne dedim dinlemedın sozumu zırt pırt guncelleme yapma artık vur kafayı yat bu saatten sonraaa !
02 Yorumla- +1 yıl
kötüsün sen =(
+1 yılamaç hastalıkta sağlıkta bir ömür boyu ve aynı yastığa baş koymak değilmi .siz hasta olsanın ne olacak
00 Yorumla- Sağlık konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yıleh sen olunca o zaman seni karantina olarak banyoya kapatmak gerekir bu mantıkla
02 Yorumla- +1 yıl
alla allah
- +1 yıl
onla hastalıkta ve sağlıkta diye evleniyoruz zaten. onun hastalığı bile güzeldir. onu yalnız bırakacak olduktan sonra evlenmezdik zaten
+1 yıleşim derse o zaman başka yerde yatarım ,demez ise yatmam grip çok kolay bulaşmaz ,insanın vücut direnci hastalıklara karşı bağışıklığı farklıdır .
00 Yorumla- Sağlık konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yıltabiki yatarım ne demek ne ayıp şey hasta oldu diye yapamam iyileştiğinde nasıl bakıcam yüzüne kocam o benim kıramamda kıyamam da
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbuz gibi havada incecik giyinip dışarı çıkar, ben de hasta olurum. sonra onun yanına oturup birlikte hastalığımızın geçmesi için çare ararım. çünkü sevgilim, kendisi hastayken, benim hasta olmamam için benden uzak duracak kadar çok seviyor beni :)
00 YorumlaSümüklerini bile yalarım yaaa. Ayy ondan bana bi zarar gelmezzz. :D
42 Yorumlabi soru sorarız 10 kişi zor cevaplar kız burda bunu sormuş 300 kişi cevaplamış adaletini seviyim dünya!
20 Yorumla
+1 yılallah gecinden versinde felç olsa kucağımda taşır altını bağlarım...
10 YorumlaHani iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta birlikte olacaktınız? kolpalar siziiii...
10 YorumlaTabii birde onun yerine koyup kendinizi düşünün size ayni şey olsa mesela kırılmaz mısınız ?
10 Yorumla- Sağlık konusunda 547 cevap paylaştı.
+1 yılhasta olmanın ortak ne paydası var yasam kalitesini düsürmekden baska bence eşin cocukluk yapmıs böle bi durumda ben eşimi yanıma yaklastırmam sadist degilim cünkü..
00 Yorumla Az bile demiş. Allah senin gibi eş nasip etmez inş. bana. Hasta da olsa fark etmez ölümcül bir virüs değil bu sonuçta. Canı sağolsun bana da bulaşırsa bulaşsın. Grip diye yatakları ayırıyorsan yazık. !
00 YorumlaZOR BENCE BEN OLSAM KOLAY-KOLAY AFF ETMEM,KALIBA ISIN ZOR
00 Yorumla"Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" (Sülüman'ın repini verdim)
00 Yorumla
+1 yılkolaymı öyle yataktan ayrılmak biz imza atarken hastalıkta ve sağlıkta gripte nezlede herseyde beraberiz ona göre imza attık
20 YorumlaSağlık konusunda 452 cevap paylaştı. yatardim ben :)
olsa olsa biraz hasta olurum, ama yalniz birakmazdim yaninda yatardim yinede00 Yorumla
+1 yılyatardım, zaten düşünsenize erkek olsun kadın olsun sen gripsin senle yatmam dendigini, hiç iyi bir davranış olmaz
00 Yorumlakımsenın yerıne konusmadan kendı adıma söyleyım , haklı bulmama ragmen gerekcenı kırılırdım
00 Yorumla
+1 yılTabi ki,onun hastayken aldığı nefes bile acı çektirir bana.Ayrılamam yanından.
00 Yorumlaben olsam kırılırım. ama ona özel ilgi göstersen hasta oldu diye oda ayrı hoşuna gider.
00 Yorumla
+1 yılDuygusal bir adama yapılacak iş değil. Eşimin duygusal olup olmadığına göre davranışımı ayarlardır. Özür diler, sıcak bir çorba nane limon v.s. ile yanına gidersen yumuşar.
00 Yorumlabugun nezle oldu dıye yanında yatmayan yarın kımblılır daha kotu bısey olursa hıc bakmaz
bence senı boşamadıgına dua etmelisin12 Yorumla- +1 yıl
okadar mı büyük bir kabahat etmişim
- +1 yıl
bana göre evet onu sevıyosun ve sız evlısınız ? karı kocasınız ? bunu kavrayamadınmı buzamana kadar ? ölümcül bi hastalık degılya altta yorum yapan asalaklar sürüsünü ne dınlıyosunki sen ? yok süründürür yok bilmem ne yapar dıye bos bos konusanlar var
kocan lan senın o KOCAN ?
+1 yılYatarım hatta sevişirimde
öpüşmek sevişmek o heyecan hastalığın cabuk geçmesini sağlıyormuş kan dolaşımı hızlanması felan...
bana geçsin hiç mühim değil00 Yorumla
+1 yılyatarım hıc sorun degıl kıyamam kı ben ona sarılırımda yatarken ondan gelen gırıp olsun
00 YorumlaBuldurtup dövdürteceksin o denyoyu şimdi bize ha..
Yeter, güncelleme ya..00 Yorumlahastalıkta sağlıkta denio :))
Sen bi gripte bırakmışsın adamı..pehh :D10 Yorumlakırılır tabi nasıl bir zihniyettir bu...yazıklar olsun sana:)
30 Yorumla
+1 yılYani sevgi falan tamam da eşiniz zaten yatmanıza izn vermemeli hasta olmayasınız diye. Anlayışı bu açıdan anlayın.
01 Yorumla- +1 yıl
Eksi veren arkadaş neden eksi vermiş acaba...
+1 yılBence gayet normal bir davranış bozulmaması lazım insanın başkasına aileme neden hastalık bulaştırıyımki kendimi iyileştirmeyi düşünürüm bunlardan önce zaten
00 YorumlaBen olsam yaninda yatarim isterse aids olsun sevdikten sonra grip falan viz gelir
00 Yorumla- Devamını Gör (114)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne