En İyi Cevaplar
3 senedir kompulsif obsesyon hastasi olan bir bayan ile iliski yasamaktayim ve evlenmeyi dusunuyorum. Tabii kompulsif hasta bir kisiyle cikmak ve devam ettirmek her baba yigidin harci degil. Ama sunu unutmayin sizi her ne kadar cileden cikaracak davranislar sergilemis olsalar bile size ihtiyaclari vardir. Siz onun icin aileden bile daha yakinsiniz. O sizi oyle gorur. Benim iliskimde hep sorun olurdu. Sorunlari hicbir anlam veremedigim hareketlerunden dolayi ben cikarirdim. Daha sonra bir gun iliskimizi sonlandirmaya karar verdim. Onu kampuste konser cikisi yalniz birakip kactim ordan, arkama dönup baktigimda agliyordu. Icim parcalandi donmek istedim fakat öfkeme yenik düstum. Biraktim orda ve sehir merkezine geldim. Bir iki saat sonra kizin akrabalari beni aramaya basladi. Kiz eve gelmedi ve ulasamiyoruz diye. O an ofkeme yenik dustugum icin baya hayiflandim. Ama bu olaydan sonra kizin akrabalari bana kompulsif obsesyon hastasi oldugunu soylediler. Bu saatten sonra arayi duzeltmeye calistim. Barismak icin her yolu denedim ve baristim. Bundan sonra sinirlenmemeye basladim. Onu iyilestirmek icin hastanelere psikologlara goturdum. Ama hicbir hastane ve psikolog tedavi edemedi. Ben bu isin tedavisini biliyorum aslinda. Kompulsif takintisi olan bir hastanin oncelikle her ne kadar doktor ve psikologlara gidip tedavi olmamis bile olsa. Iyilesecegine inanmalidir. Inanmak en buyuk adimdir. Siz kendinize iyilesemem derseniz hicbir yerde deman bulamazsiniz. Oncelik eski kaliplari kirmakla baslayacak sonra beyninize komut verin. Bir an duraksayin ve ben neden bunu yapiyorum deyin. Hareketleri yapmaya devam edin fakat kendinize bu soruyuda sorun. Neden yapiyorum. Ölüm disinda her seyin tedavisi mümkündur bunu unutmayin. Cok uzattim dinlemek isteyen olursa cihanishle@gmail. com adresinden bana ulasabilirler. Ama oncelikle kendine basaracagina inananlar ulassinlar cunku kendine basaracagina guvenmeyen insani dogrultamazsiniz.
60 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 20,1b cevap paylaştı.
+1 yılne yapıyo sana karşı hareketleri nasıl_ ?
22 Yorumla
Soran+1 yıltemiz titiz birşymiş. takıntıları varmış.
- +1 yıl
ne güzel işte sana çok zararı olmassa devam et
sende pasaklı biri değilsindir herhalde?
Böyle insanlardan asla zarar gelmez ben bu hastalıgı 5 yıldır yaşıyorum zaten en cok kortuklari sey kötü bisey olmasi onun gerçekleşeceğini düşünmesi sadece kendi icinde firtinalar kopar ama kimse bunu duymaz çok kisi bunu şizofreni gibi büyük hastaliklarla ya da benzetirler boyle insanlar tam bir cahil ötesi obsesif hastaligi olan insalanlar sadece kendi iclerinde aoru cevaplarla savasirlar kendisinden baska kimseye zarari olmaz ve dünyanin en iyi varliklari bence bikere kötüluk yapma şansları 0 yaparlarsa kendisine kötü bişey olucakmış gibi hisserderler ve aklindan bile gecirmezler mesala bir bebeginin olduğunu düsünelim o bebe asla zarar vermez diger insanlar bunu butun rih sagligini şizofren gibi büyük hastalarla gördüğü icin uygun görmezler çok saa bisey korkulacak hic biseyi yoktu anlayiş ve sevgi gösterin bu onların en etkili ilacı benim 2 yillik iliskim olucak hersey cok yolunda bunu biliyor hastaligim oldugunu asla bunu bir jastalik olarak görmemesi ben daha da çol mutluvediyo diyceğim şu ki obseaif koplosif bozukluğu bir kişiyle sevgilide olinur arkadaşda eş de onlari çok sevin onlar sizi daha çok sevicektir
00 Yorumla
anlardım öyle olduğunu diye düşünüyorum,bu hastalığı az çok biliyorum çünkü
önce tanıyıp da sonra böyle olan sevdiğim bir insansa,beraber doktora bile giderim
öbür türlü olmaz diye dşn./ilaç kullanması sorun değil ama tedavi şart,ilişki yürütemez çünkü bu durumda...010 Yorumla
Soran+1 yılarkim 3 ay çıktıktan sonra söylemiş bu durumu.
Soran+1 yılciddiydi durumları aileler falan biliyorlardı.
Soran+1 yıldestek olmasına da izin vermemiş ki aldatmış hayvan
Soran+1 yılkendi ne hali varsa görsün artık. arkim bitirdi herşeyi aldattığı için.
Soran+1 yılhayvan desen ona bile hakaret olur ya.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkb
allah dusmanım versin
ben bir manyakla evlendim
hayatımı maf ettim.
Bütün dunyam cöktü.
Hastaydı biliyordum.
Vazgecmedim yinede evlendim.
Kopmadım cabalıdım
bulaşık yemek yer silme
aklınıza ne gelirse köle bile olmustum.
İlac kulanıyor diye.
Bir cok sey yoktu his arzu sevhet filan.
yinede ayrılmadım birakmadım aldatmadim.
S”ca sıca hayatıma guzelce sıctı sıvadı bide ben suclu oldum.
Oh ne guzrl memleket.
aklı olan diyecemde
herkesin pskolojisi bozuk. Saglam insan nasıl biseydi ben unuttum?
Yahut hıc görmedim.
Bu ulkedeki pskolok ve pskyatrilerin yuzde 90 nı hikaye dandik bana göre.
Hele ilişki uzmanı yok bilmem ney para tuzagı.
Dedigim gibi rabbım dusmana okb versin.00 YorumlaBence takintilarinin hangi konu uzerinde yogunlasmis olduguna bakmak lazim. Kiminin temizlik uzerine kiminin kisiler kiminin de objeler uzerine takintisi var.
Cogu kiside var bu rahatsizlik ama dereceleri farkli tabiki. Bence sevgilisinin okb sinin hangi yonde oldugu ve derecesiyle ilgili bilgi almali oncelikle ondan sonra da kendi psikolojisinin bunu kaldirip kaldiramayacagina dair bi karar vermeli.01 Yorumla
Soran+1 yıltemizlikmiş canım. ve çok ilerlemiş
+1 yılbir yıldır birlikteyseniz zaten bu hastalığının etkileriyle de birlikte yaşamışsınız demektir. bu zamana kadar hastalığı nedeniyle sergilediği tutumlar ayrılığa neden olmadıysa öğrendikten sonra da olmamalıdır Hanımefendim. Sizin öğrenmeniz onun davranışlarını değiştirecek değildir. Öncesinden tek farkı davranışlarının nedenini biliyor olacaksınız.
10 Yorumla
+1 yılBen ayrılmam, yardımcı olmak icin elimden geleni yaparım. Onu sakinleştirici şeyler yapmaya çalışırım, doğaya çıkarma, meditasyona başlatma gibi. (Bende de takıntılıyım, teşhis koyulmamasi icin gitmiyorum doktora)
20 Yorumlamanken bile olsa karşında dayanamazsın. demişsin ya zaten iş orda bitiyo eğer katnacak durumda olsan onu kabul eder ve susardın ama belli yani istemiyorsun bırak gitsin
04 Yorumla
Soran+1 yılhastalığı sorun değilmiş arkadaşım için.aldatması vurmuş onu.
Soran+1 yıldeğil tabiki de. sadece merak işte böyle hastalığı olan bir sevgilinizle beaber olur musunuz diye. kızların merakını bilirsin.
+1 yılAsıl soru şu o kişiyi mi seviyorsun yoksa şeklen zihnindeki kalıplara hayalindeki kişiye uyuyor diye mi onu seviyorsun buradan kendi sonucuna kendin varabilirsin.
00 Yorumlailerlemeyecekse eğer şuana kadar problem yaşamamışlın ki farkedememişin bu saatten sonra da sıkıntı olacağını zannetmem fakat ilerlemesi veya aynı evde yaşamaya başladığınızdaki tavırları seni çileden çıkarabilir
00 Yorumlahiç duymadığı bir hastalık biraz azçıklarmısın he ama benim görüşüm hangi hastalık olursa olsun aşkta aşılmayacak birşey yoktur
04 Yorumla
Soran+1 yıltakıntı hastalığı. psikolojik bir rahatsızlık
Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. okb hastalığın mı var bence doktora git tedavi olur takıntı çok kötü bşy :( sorunun cevabına gelince basit şeyler bunlar seven insan dert etmez ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılbenim değil bir arkadaşımın başında.
+1 yılokb li kişiler sadece kendilerine zarar verir insanlara bir zararı olmaz. O yüzden önce sen tedavi olmalısın. kendini düşün.
00 Yorumlaama 1 sene olmuşsa ilişkiye başlayalı bi bağlılık oluşmuştur onun için üzülür yardım etmeye çalışırım. yine de zor kimsenin başına gelmesin inşallah
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen psikolojik olarak bu durumu kaldıramam bu nedenle ayrılırdım
00 Yorumla
+1 yılne yalansöyliyim takıntılı insnalarla yapamam ben tam aksine hiç bi şeyi takmayan bi insanım ımkansız bı sey zaten :)
00 Yorumla
+1 yılduruma bağlı hastalık ne kadar etkiliyor eğer çok etkiliyorsa ayrılırdım
00 Yorumla
+1 yılonu üzmeden kırmadan yavasca ayrılma planları yaparım..Kanser olsa yine ayrılmazdım fakat obeziteye evet dıyemıcem
07 Yorumla
Soran+1 yılobezite değil ki bu hastalık. psikolojik takıntı hastalığı.
- +1 yıl
Hızlı hızlı okudum obsesifi obesite anlayan gözlerım işte kusura bakma
Soran+1 yılönemli değil. ee cevap?
- +1 yıl
Pskilojil tedavi ve ılaclar şu ankı cozum bu
Soran+1 yılilaçların hiçbir faydası yokmuş 1 yıldır kendisi böyle söylemiş.
+1 yılsifir km de bakim gerektirmeyen, bikac sene garantili konforlu bisey bakardim
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. ilacın kafası nasılmış. tamam tamam kızma ilacın etkisinin ne olduğunu bilmiyorum rahatsızlığı ne o ilacı kullanan arkadaşın.
00 Yorumla
+1 yılpsikolog olduğum için eğer hoşlanıyorsam onunla olurum ve tedavisiyle bizzat ilgilenirim :)
00 Yorumla
+1 yılben olurum olmasına da onda böyle bir rahatsızlık varsa o biriyle sevgili olmayı tercih eder mi ki? sanmam.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO da bişeymi canım benim arkadaş, yediği mantıları sayıyor , bide yemeklerde önce yemeğin suyunu, sonra sebzesini sonra etini veya tavuğunu yiyor, aman daha neler neler çıldırasım gelio bazen
00 Yorumla
+1 yılSeviyorsam eğer ertesi gün öleceğini bilsem bile ayrılmam ben.
12 Yorumla- +1 yıl
dayanamam evet belki ama bırakmam.
O hastalık ne açıklarmısın belki ben olurum. Ama neymiş açıkla
04 Yorumla
Soran+1 yıltakıntı hastalığı
Soran+1 yılmesele cafeye gittiğinde tuvalete varamama, kapıyı tutamamak. şuraya dokunmak istediğinde illa dokunması gerektiği. birisi tuvaletten çıkınca elini sıktığında belki eli pistir diye elini yıkamak. pantolonuna su sıçradı diye çıkarıp makinaya atmak.
Allah korusun bi kere benim başım yandı bi daha istemiyorum...
05 Yorumla
Soran+1 yılbaşına geldi mi böyle birşey? nasıldı? arkim ayrılma yolunda. zaten çocuk kızlarla konuşuyormuş internette
Soran+1 yılevet aldatmış çocuk bi de. internette karı kız peşinde dolaşmış
Soran+1 yılanladım arkadaş. sağol
+1 yılBen obsesifim ama temizlik takıntılarım yok zamanında bir kıza davranışlarımdan ötürü zarar verdim kendimden utanıyorum barışmak istiyorum barışamıyorum
00 Yorumlabu durum biraz kalıtsaldır canım / takıntılı ruh hali genetiktirde yarın öbürsü gün çoluğuna çocuğunada bulaşır bile bile lades demek olur genede tararuf senin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende de var hiçbir sorun yapmıyor o hastalık düzenli 12 aylık tedavi ile geçiyor
00 YorumlaNe var bundaki her insan bir hasta ve özürlü adayıdır bende ilaç kullandım.
00 Yorumlabu hastalık çok yaygın takıntı hastalığı bence 100 kişiden en az 85 kişide vardır
00 Yorumla
+1 yılO da insan değil mi? Neden ayrılıyorsun? Senin ilerde bir rahatsızlığının çıkmayacağının garantisi var mı?
00 YorumlaBU hastalığı çocukşuktan beri yaşıyorum bana bazen cidden çok kötü geliyor çünkü insanlar beni takıntılı buluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim iş yerimde var böyle bi tip, çok da önemli değil bence niye sevgili olmayayım kii
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyrılmam ama bile bile de birlikte olmam. Sevmiyorum ben öyle çılgın kişileri. Bi' daraltı geliyor bana..
00 Yorumla
+1 yılTakıntıları hangi konularda oluyor o önemli bir de bunlarla baş edebilme derecesi ne?
00 YorumlaBir de bu sitede birisini engelleyince ona bildirim gidiyor mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyenebilir zamanla bu takıntılarını ama obsesyonları olan biriyle uğraşmak zorr
00 Yorumlane olduğu konusunda bilgim yok açarmısın?
02 Yorumla
Soran+1 yıltakıntı hastalığı. psikolojik bir rahatsızlık.
Bende de var bu hastalık
00 Yorumla
+1 yılbu hastalığın türkçesi ne ola ki
01 Yorumla
Soran+1 yıltakıntı hastalığı
sevdiğimden hiç bir hastalık ayıramaz beni.
00 Yorumlabir tür takıntı hastalığımı ?
01 Yorumla
Soran+1 yılevet. çok ilerlemiş şekli
senin başına gelse seni bırakmayı düşünsünler
10 Yorumlaayrılmam hoşuma da gidebilir.
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıltoplumumuzun büyük bir bölümü bu halde merak etme
00 Yorumla
+1 yılGrip olsa bile ayrılırım. Iy virüslü.
10 Yorumlakötü durum ama bi şekilde anlaşırdık
00 Yorumla
+1 yılolurum hatta çözerim durumu sıkıntı olmaz yani
02 Yorumla- +1 yıl
çok dizilerden fırlamış gibi bi laf olur belki bilemiyorum ama gerçek sevginin yenemeyeceği bişeyin olduğunu sanmıyorum ben
o nassı bi hastalıktır öyle :O
00 Yorumla
+1 yılbenim de sevdgme takıntım var..
00 YorumlaIlk önce değer mi ayrılmaya ona bakarim
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. tam benlik <3
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzaten bende o hastalık var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaşırı takıntılı birisiyse zor
00 Yorumlatedavi ederim
00 YorumlaOlmalı olunmalı :(
01 Yorumla- +1 yıl
Deme öyle...
hayırlısı...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO ne hastaligi
00 Yorumla
+1 yılO ne hastalığı yaaa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılheralde ayrılmazdım
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Obsesif kompulsif bozukluk tedavi edilebilir bir hastalıktır.
Bu hastalığın özelliği kişinin aklına takılan düşünceler nedeniyle bir takım hareketleri tekrarlamasıdır. Örneğin; sürekli ellerini yıkaması ya da temizlik kaygısı nedeniyle genel tuvaletlere girmemesi ve takıntıları nedeniyle bir takım kaygılar yaşamasıdır.
Bu hastalık arttığı zaman yaşantıyı zorlaştırır ama tedavi olduğu zaman sorun yoktur. O yüzden sevgilisinde obsesif kompulsif bozukluk var diye sevgilisinden ayrılması gerekmez. Ancak obsesif bozukluğun çok arttığı durumlarda yaşantı zorlaşabilir.
Kişi sürekli olarak takıntıları ile uğraştığında sevdiği insanında yaşantısını etkileyebilir
Örneğin; temizlik hastasıysa onunda aşırı temizlik yapmasını isteyebilir. Kendisinin dikkat ettiklerine onun da dikkat etmesini, kendisinin yapmadığını onun da yapmaması konusunda zorlayabilir.
Bu nedenle obsesif bozukluğun ağır olduğu durumlarda gerek birlikte yaşantı zorlaştığı ayrılıkta zorlaşabilir çünkü bu insanlar sevdiklerinden kolay ayrılamazlar. Takıntılı bir şekilde sevebilirler, hafif düzeylerde ise çok sorun yaşamadan baş edebilirler. Zararları kendilerinedir.
Böyle bir hastalıkları var diye onlardan ayrılmayı çok önermem. Bunun yerine ilaç ve terapiyle tedavi olmalarını teşvik etmek daha önemlidir
Bende de var sürekli el yıkama takıntı ne yapmam gerekiyor. Hastaneye gidemiyorum virüs korkusundan.
Bende de var sosyal olarak. zorluyor ama geçiyor artık:)