Sevgiliniz, özel günleri hiç önemsemediğini söyleyerek bir şekilde kendisinden beklentide bulunmamanızı açıkça ifade etmişse, buna rağmen siz o günleri önemsemeye devam eder misiniz? Neden?
Sevgilisi olmayanlar da "sevgilim olsaydı, şöyle yapardım" şeklinde düşünerek oylarını ve görüşlerini paylaşabilirler;)
Bay J ve Arkadaşları, anket sonucuna ve görüşlerinize, 14 Nisan Salı günü, programda yer verecek sevgili KS canlar... Canlı yayın linki için tıklayın.
Evet, bir gün değişeceğini umarak devam ederim.
Devam ederim, bir karşılık beklemem.
Hayır, sevgilim önemsemiyorsa ben de aynı şekilde davranırım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sevgiliniz doğum günü, sevgililer günü gibi özel günleri önemsemediğini söylemesine rağmen ona sürpriz yapmaya ve hediye almaya devam eder misiniz?
Özel Günler & Hijyen konusunda 2,1b cevap paylaştı.
Günümüz toplumunda bu olay hemen hemen herkes tarafından benimsendiği ve karşı taraf bize hediye alarak bizden de aynısını beklediği için hoşumuza gitmese bile onu mutlu etmek babından bir hediye alınması gerektiğini düşünüyorum. Ya da sorduğunuz soruya göre aynısını bekleyen biz oluyoruz. Yoksa tabii ki sevgimizi karşımızdakine sadece o günde ve bir güne mahsus hediye ile göstermek sevginin karşılık beklemeyen doğasına aykırıdır. Sevgililer günü, sevgiyi bile ticarete döken kapitalizmin bir oyunudur. Bu dediklerini sadece özel günlerde değil, başka zamanlarda da yapmak karşındakine değer verdiğini gösterir asıl. Özel günlerde böyle şeylerin yapılmasını herkes bekler zaten. Önemli olan ona herhangi bir günde dahi özel olduğunu ve değer gördüğünü hissettirmektir. Ama sadece özel günlerde alınan hediyeler ise, o günü sevmesek bile, sevgiyi kötülemektense, yaşasın sevgililer günü, doğum günü, yıldönümü... demektir. :))
Acikcasi ben özel günleri önemsemiyorum... Ancak sürekli hediyelere gözüme sokan bir sevgiliye katlanamam yahu.. Neticede bir beklenti icine girecek hanımefendi. Sonra ben sana hediye alıyorum sen bana neden almıyorsun aşkım derse dudaklarini büzerek
mutlaka farkında olmadan alıyorsundur. üzülmesine gerek olmaz :D ne var yani benimkide yontulmamıs kütük ama yanındayken bır tavla bıle atsak hesabı ödemesi biile yetiyor ya da canım bırsey cektıgınde alması ya da kıyafet seçerken yardım etmesi... kendini zorunda hissetme akışına bırak zaten yaptığının farkına varacaksındır :D
Hayır. Yapmam birşey Nitekim yapmadım da Baktım adam sevgililer gününü önemsemem ki ddoğum gününü onemsememki deyip benimkini şöyle bir usulen kutluosa Nitekim kimsenin doğum gününü kutlamioda zaten aile içinde de Öylede yetişmemiş onunkini de kutlamio ailesi Bende açıkçası bunu buraya yaziorm seninde doğum günün gelecek diye öfke duydum Kinlendim kinimde hep tazedir Ve kutlamadim bugün doğum günü Ha eski ben olsa anında gece on iki oldumu sipsak kutlar evine de hediye paketi yollardim
Her ne kadar sevgilim neredeyse tümü için "kapitalizmin oyunu" diye düşünse de günün anlam ve önemini de görmezden gelsin istemem. Bana gelince, bence de her biri kapitalizmin oyunudur. Buna alet olmamak için de gidip Zara'daki indirimi fırsat bilip hediye almak yerine, ne bileyim elimden gelen emek sarfedilmiş bir hediye vermeyi seçerim. Mesela resmini çizmek, ona kıyafet örmek gibi.
Bende pek önemsemem. Her sene olan günler bunlar bana pek özel gelmiyor. Ama kendimi de soyutlamıyorum tabiki özellikle doğum ginleri arkadaşlarınızla dışarı çıkıp eğlenmeniz için bahane oluyor. İlişkinizde yıl dönümlerine bakınca ben yapılan organizasyonları alınan hediyeleri samimiyetsiz bulurum. İçinizde geliyorsa bunları zaten yaparsınız. Yıl dönümümde bana gösterilen ilgi mecburiyetten hissi uyandırıyor.
Özel Günler & Hijyen konusunda 796 cevap paylaştı.
ben onunkini önemsemem ama benim doğum günümde bir sürpriz yapmasını falan beklerim. mesela iş yerime hediye göndersin veya eve giderken karşıma çıksın çiçeklerle.. açıkçası bende de biraz odunluk var. özel günlerde ekstra bir şey yapmayı pek sevmem. ama insan hatırlanmak istiyor
Özel Günler & Hijyen konusunda 1,4b cevap paylaştı.
Sevgili Bay J. Ben senin benim görüşümü okuyabilme ihtimalini sevdim. Gerci okusan da ben o saatlerde uyuyor olacagim :)) Gorusume gelince valla cok isime gelir ozel gunleri sevmemesi. Çünkü ben o gunler icin hediye alinmasina karsiyim. Hediye icten geldiğinde alınması gereken bir sey. Tabi hic almazsa da olmaz magara kackini bir sevgili istemem :(
Öyle gerekli gereksiz günler benim için zaten özel gün değil. O yüzden benim için hatırlanması gereken noktaları ben önemser ve gereken özeni gösteririm. Onun tavrı pek önemli değildir bu noktada. Ama benim için özel olan şeyleri gereksiz bulmamalı bence. Bunlar sevgililer günü veya christmas filan değil tabi :)
Bizimkide önemsemiyordu lafta. Azimle hırsla herşeyin ilk adımını atarak, özel günlerin öneminin bilincine varmasını sağladım. Şimdi kendisi her özel günde hediyeler alıyor.. Hatta özel gün olmasını beklemeden ufak süprizler yapıyor.. Abi erkek odun olarak gelıyor , bize de yontmak düşüyor..
Evet yaparım. Değişmesi için değil. Değer verdiğimiz kadar değer görürüz. Ben ailemde bu özel günlerin önemli olduğunu görerek büyüdüm. Hatırlanmanın, küçük de olsa onu düşünerek bir şeyler yapmanın insanı mutlu ettiğini biliyorum. Ve bunu karşılık beklemeden yapmak daha mutluluk verici..
Babam böyle şeylere çok önem verir ve annemin her türlü şeyini kutlarmış yeni evlendiklerinde. Annem de sonradan sonradan alışmış. Biz de böyle büyüdük. Yani alışkanlık meselesi bir yerde.
Ben alırdım. O almıyo diye aynısını yapmam gerekmiyor ki ben özel gün beklemeden birşey gördüğümde bu sevgilime çok yakışır veya bunu çok sever diye hediye alan bir insanım. Zaten hediye karşılıksız yapılan bişeydir :)
Sevgilime ters biraz oyle seyler iki senedir birlikteyiz ben herseyi kutlamaktan yanayim o degil birtek birinci yilimizda almisti bir demet cicek o kadar onun yapisina ters bende artik alistim beklemiyorum o tarz seyler :)
Hediye de alırım sürpriz de yaparım. Önemsemese bile bu jestler karşısında kayıtsız kalmaz mutlu olur. Mutlu olduğunu gördüğümde bende keyiflenirim. Ama bunu alışkanlık haline getirmem. Ara sıra hiç beklemediği zamanlarda yaparım ki ayrıcalığı olsun.
Ben önemsemekten ziyade hatırlamam çok. bu yüzden hediye almak için özel gün beklemem :) hoşuma giden veya yakışacağını düşündüğüm şeyler varsa alırım hemen :) sevgilime karşı ben aldım sen niye almıyosun gibisinden şeyler de de bulunmam
10 aylık bir ilişkim var ve sevgilim özel günleri (doğum günü, sevgililer günü vb.) çok önemsemiyor ve ben bu durumu yargılamıyorum çok olağan bir durum fakat bu tarz günlerde hatta özel bir anlamı olmayan günlerde bile ona hediye alıyorum çünkü hediye almak içten gelen bir davranış benim için, örneğin bir filmde, bir reklamda gördüğüm bir şeyin ona yakışıcağını düşünürsem bu almam için yeterli, onunla ilgili karşılık beklediğim tek şey beni sevmesi gerisi gerçekten önemsiz...
Bence bunlar çok ufak şeyler.. mesela özel günlerde hediye vs. beklemem ama en azından bir kaç tatlı söz söylesin. Önemsemiyorum" diyor ise de konuşarak ortasını bulmak gerekiyor.
Ben de önem vermiyorum özellikle belli bir günde alınmasına. Herhangi bir zamanda içinden gelerek yaparsa daha çok hoşuma gider açıkçası. Önemli olan bana ne hissettirdiği.
Şimdi erkeklerin özel günleri önemsememesi bir moda oldu. Önemseyen erkekler de arkadaşları tarafından eleştiri topuna tutulup erkekliğine laf ettikleri için önemsemiyormuş durumuna geliyorlar. Ama sen yinede önemse hediye alarak süpriz yaparak değil sadece basit bir kutlama ile. İnan ki nekadar önemsemiyorum desede grurunu okşayacağından eminim sende asilliğinden ödün vermemiş olursun.
bazı insanlar özel günlerden hoşlanmaz bende onlardan biriyim benim için her gün özeldir ayrım yapamayacağım bu yüzden tek bir günün hediyelerle süprizlerle geçmesinden hoşlanmam :)
devam ederim, karşılık da beklemem. birinin bunları gerçekten önemsemediğinden asla emin olamıyorum. doğumgününde hediye alıp da gülümsemeyen bir tek kişi de görmedim
Kendi ellerim ile bir şeyler yaparım. Ona kendi duygumu kattığım bir şeyleri yapıp vermek sanırım onu hem mutlu eder hemde yaptığım hediyenin anlamı olur.
Başlarda alirim baktim değişecegi yok bnde birakirim aslinda bana normal gunlerdede alabilir ozel gün olmasına gerek yok ama sen hem ozel gunde alma normalde gundende alma oyle biriyle sevgili olmam zaten odun gibi
Ben birinden hediye almaya çok çekinen bir insanım ama aynı zamanda insanlara özellikle çok sevdiğim insanlara hediye almaya bayılırım o yüzden hiçbir karşılık beklemeden devam ederim
Sevgilim yok ama olsaydı elimden geldiği kadar özel günleri kaçırmamaya çalışır, ona hediye alır ve güzel sözler söyler, iltifat ederdim. Yalnız şu bir gerçek ki kadın bir yere kadar senden hediye, sürpriz, iltifat beklemez. O bir yerden sonra bu sefer sana durduk yerde trip atar, telefonlarına çıkmaz hatta yüzüne bile bakmaz birden ayrılık kararını 'şakkk'' diye yüzüne söyler. Yani işin özü hayaller aleminde yaşamıyoruz, kendimizi kandırmayalım. Aşk ve ilişki konusunda kadın ya da erkek üzerine düşeni yapsın ki en azından ayrılırken karşı tarafın aklında iyi bir izlenim bıraksın.
Doğum gününü kesinlikle sadece bugün doğum günün derim ve doğum gününü kutlamam ve bir hafta gibi bir süre veya daha fazlalaşabilir belkide ama max 7-10 gün arasında değişir o süre sonra ki bunun sebebi zaten ufak bir beklentisi olsa dahi karşılamamamdır. daha sonra yapacağım sürpriz onu şaşırtır ve benim mutlu olmam zaten onun şaşırmasıdır. hediye olarak ucuz şeylerin değerli olabileceğini ifade edebilecek şeyler olabilir. örneğin kibrit çöpleri ile onun 3d heykelini yapmaya çalışma veya üzerinde onun ile olan güzel resimlerimizin olduğu iskambil destesi hediye etme olmadı içerisinde seni çok seviyorum diye bağarıp sesimi kaydettiğim bir sd kartını bir balonun içerisine koyup şişirilmiş vaziyette vermek filan olabilir bilmiyorum o an aklıma ne gelirse.
Kalbinde bir yer açması, sevgisine karşılık vermesi hediyenin ve hatırlamanın en kutsalı, en kıymetlisidir. Hiçbir hediye ve hatırlama günü sevgi emeğinin karşılığını ödeyemez.
Önemsememek sevgide samimiyetsizlikten gelmektedir. Eğer bir insan sevdiğini hergün hatırlıyor ve ilgisini taze tutuyorsa, özel günler sadece sembolik anlamlar taşımaktadır; kutlanması ya da kutlanmaması arasında fark yoktur.
Supriz yapmaktan hic anlamam. Supriz yapmamak icin bahane ariyoken sevgilimin boyle bisey soylemesi bana bayram havasi yasatir, bahane olur yemin ederim :D gerci kizlar degisik varliklar once istemiyorum derler; sonra neden bana supriz yapmadin, sen artik beni sevmiyosun diye trip atarlar. Ozellikle o kiz Turk kizi ise o da trip atmak icin bahane ariyodur. Dudagini buzer, gozleri dolar cok bisey beklemedim ki en azindan hatirlasaydin der her kavgada bunu yuzune vurur. O yuzden supriz yapin gencler yapin bosverin siz :D
Belki farklılıklar olabilir ama genelleme yapacagim bu konuda. Kadınlar onemsemiyorum derse bile onemserler ve birşeyler beklerler. Erkekler ise onemsiyorsa önemsiyorum der (ya da tersi). Kadin, erkeğin ne dediğini önemsemez, bir beklenti içinde olduğunu düşünür ve birşeyler yapar. Sonuç , eğer erkek onemsemiyorsa kriz. Erkek ise, kadin ne demisse ona göre hareket eder ve eğer kadin beklenti içindeyse ve tersini söylemişse kriz... Su ana kadar deneyimlerime göre varsa da istisnaya denk gelmedim.
Çok önemli bir faktör değil bence bu özel günler. Zaten ben özel günlerde hediye almıyorum. Çünkü farkettigim bisey var odA şu kadınlar için önemli olan şeylerden birisi düşünülmek yani düşünceli bir erkek. Onun için arada küçük güzel bir hediye alıyorum ve bu hediye özel günlerde verilen hediyenin değerinden 1000 kat daha fazla olabiliyor. Özel günler zaten herkesin aklında önemli olan o günler dışına çıkabilmek. En son kıza bir tane gül almıştım tüm gün çok mutlu gezmisti herkese bak yılmaz (gerçek ismim değil) bana ne aldı diye.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Cümle yarım kaldıya la unutmusum. Bak yılmaz bana ne aldı diye herkese göstermisti.
genede hediye alırım çünkü kesin beni zarflıyor dur :D
burada hatun dan bahsediyoruz , bir bayanın hediye cart curt gibi şeyler sevmemesi mucize :>) ki doğum günü ve özel günlerden bahsediyoruz. pardon ama mezarımı kazmaya niyetim yok hediye almayarak :D
bu sekılde dusunme derım :D bır kıza mesaj atman bıle yeter onu mutlu etmeye :D mezarını kazmaya calısacaksa da kusura bakmada bu cıkar ılıskısıdır bosver ayrıl gıtsın :D hedıye onemsızdır aslında onu hedıye olarak sunan onemlıdır :D
Özel Günler & Hijyen konusunda 1,3b cevap paylaştı.
Bayanlar özel günleri önemsemediklerini söyleseler bile içlerinden sevgilinin, erkek arkadaşının ve eşinin ona süpriz yapma ihtimali ile o günü iple çektiklerini az çok biliyoruz.
Bu yüzden bizlerde, bize bir şey alınmasa bile özel güne son derece hassas hazırlanırız.. Hiç yoktan çiçek alır gideriz yaw. :)
Özel Günler & Hijyen konusunda 10,5b cevap paylaştı.
Yeni şimdi burada kadınlar ilgi bekler sonuçta genelde önemser önemsemediğini varsayarsak eğer aslın bir çok erkeğinde işene gelebilir ama ben önemli günleri hatırlamaya çalışır ve önemserim süpriz yapmayı severim ama özel gün dışında da süpriz yapmayı severim bir çiçekle bile olsa bir sevgilimin hatırlayıp hatırlamaması beni çokta üzmez devam ederim çünkü o mutlu olunca bende mutlu olurum ki hediye alan herkes mutlu olur
Tamamiyle tuzaklı bir durumdur. Bir kız ben onu bunu önemsemiyorum der ki karşısındaki erkeğin o tepkisinide görür. Tabi bu durum yeni tanışmış kaynaşmış çiçeği burnunda çiftler için. Ben böyle gördüm böyle söylerim tuzak sorudur önemsemiyorum desen bile yinede sürpriz yapmalısınız. Çünkü kadınlar böyle sürprizlerden az çok yinede hoşlanır ne olursa olsun. Doğalarında var :)
O önemsemiyorsa bir iki defa daha yaparım hediye alırım. Baktım halen aynı tavırla devam ediyor hediye almam kaktüs alırım üstüne otursun. İyilik yaramıyor.
sevgilim onemsemıyosa neden kendimi o zamanda sıkıntıya sokayım ki onun yerine normal bir zamanda cıkar tatile gıderız festval etkinlik gibi aktivitelerde harcarım paramı sacma bı seye para baymak sacma paramı guzel anıları olusturmak için harcamayı tercıh ederım
Karşılıklı benim için önemli değil diyoruz fakat her özel günde yaptıklarımız birbirimize yalan söylediğimizi veya kendimizi kandırdığımızı kanıtlar cinsten
Sevgililer günü, özel gün bir değildir. Bana kalırsa uyduruk bir gün. Ama evlilik yıl dönümü, tanışma yıl dönümü ve doğum günleri kutlanabilir. Sakınca görmüyorum. Fakat söylediğim gibi sevgililer günü kutlamak kadar saçma bir şey yoktur.
Devam ederim zaten ben sevdiğime ''Karşılık beklemek'' için birşeyler yapmam ki... :O Hatta durumu yoksa bana birşey yaparsa kızarım da o derece (Tatlı kızarım :) ) ...
bu tip şeyleri pek önemsemem, ileride şayet bir sevgilim olursada önemsemeside terchim olur, es kaza olduda önemsiyen biri çıktı o zaman jestimi yaparım...
O onemsemiyo incelikleri gormuyo olabilir ben yapmaya dwvam ederim ha bu onun biyerlerini kaldirir terk ederse kendisi bilir yok hediywnin hakkini verirse zaten mutlu olmamiz icin bir engel yok :)
Sevgiliye harcanan para miktari ile akilli adam Harem kurar çeşit çesit tenlerde farkli mevsimlerin tadina bakar :) Ha benim haremim var mi yok , cunku sevgilim yok.
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Anketler > Sevgiliniz doğum günü, sevgililer günü gibi özel günleri önemsemediğini söylemesine rağmen ona sürpriz yapmaya ve hediye almaya devam eder misiniz?
En İyi Cevaplar