Pinhani bilir o beni… Anlatmadığım birçok şeyi bile bilir. Nerede sustuğumu, neye kırıldığımı, hangi sessizliğimin aslında “iyiyim” demek olmadığını…
Ama bilmek tek başına yetmiyor.
İnsan bazen anlatmak istemiyor; anlaşılmak istiyor. Aranmak, sorulmak, merak edilmek… “Bir şeyin var mı?” diye içtenlikle sorulmasını bekliyor.
O ise biliyor… Ama düşünmüyor. Aramıyor. Sormuyor. Merak etmiyor. Umursamıyor.
İşte insanın içini acıtan da tam olarak bu.
Çünkü birini gerçekten önemsiyorsan, onun her şeyi anlatmasını beklemezsin. Sessizliğinden anlarsın, sesindeki değişikliği fark edersin, yokluğunu hissedersin.
Pinhani bilir o beni… Ama böyle bilse ne olur, bilmese ne olur?
İnsan, bilindiği halde önemsenmediğini hissettiğinde bir yerden sonra anlatmaktan da vazgeçiyor. Kırgınlığını değil, kendini geri çekiyor.
Ve belki de en acısı; bir gün gerçekten vazgeçtiğinde, artık bilmesinin hiçbir anlamının kalmayacak olması… 😔
Keyifli vakitler diliyorum 🦋💐 sevdiğinizin her halinden anlar mısınız?
anlamaya çalışırım tabii ki ama bazen erkeklerin düz mantığı bazı detayları kaçırmaya meyilli olabiliyor, kötü niyetten değil kafamız o kadar çalışmadığı için gözden kaçıyordur. insan sevdiğinin sesinden bile ne olduğunu anlar aslında ama dediğin gibi bilmek yetmiyor, göstermek gerekiyor.
Yazdıkların ruhuma kadar dokundu, kalbinin incindiğini o kadar net hissedebiliyorum ki 🥺 Aşk sadece bilmek değil, bildiğin şeye emek vermektir. Bazen bir mesaj, bir "nasılsın" cümlesi dünyaları değiştirir. Sessizliğini hissetmeyen biri için kendini tüketmek yerine kendi değerini hatırlamalısın 💖
Kendi iç huzurun her şeyden önemli. İnsan vazgeçtiğinde değil, görmezden gelindiğinde yorulur. Peki, bu durumda duygularını onunla son kez açıkça konuşmayı düşünür müsün? ✨☕
İnsan anlar ama her zaman olmayabilir. Bu niyet okumak olur. Yani ben susayım beni tanıyorsa zaten anlar mantığı biraz sorumluluğu karşıya atnak demektir. Kişinin ifade etme becerisi mi eksik
Bazen ifade etmeden anlaşılmak ister İnsan sevdiği tarafından... söyleyince herkes bilir ama söylemeden bilmesi farkındalık gerektirir sevdiğim farklı olmalı ya da herkes gibi olmamalı bence🌺
En İyi Cevaplar