Çok karışık bir durumun içerisindeyim. Ne yapmalıyım?

2.5 yıllık bir ilişkim vardı. Kendisi Polonyalı, Almanya'da yaşıyordu. İlişkimizde bir sürü sorunlar olmuştu. Zaten kendisi madde kullanıyor, dengesiz bir ruh hali var. Sürekli eleştirel ve küçümseyici konuşuyor. Ben de üniversiteyi Almanya'da okumak istiyorum, öncesinde de dil kursuna yazılmıştım. Geçen sene söz verdiği halde doğum günümü kutlamaya gelmediğinde ondan ayrılmaya karar vermiştim ama Almanya'ya gidince kalacak yerim olmadığı için ayrılmayı biraz erteledim. O ise benimle bir gelecek düşünüyor, çoluk çocuğa karışmak falan istiyor. Bu sürede bir de köpek sahiplendik beraber. Bir süre sonra benim kurs için Almanya'da başka bir şehre gitmem gerekti. Erkek arkadaşımla yine sorunlarımız devam ediyordu. Yeni gittiğim şehirde başka birisiyle tanıştım. O da yarı Rus yarı Alman. Sürekli buluşmaya başladık. O da benimle bir gelecek düşünüyor. Mesajlara geç cevap verdiğimde tedirgin oluyor. 1.5 aydır tanışıyoruz. Centilmen ve nazik birisi şimdiye kadar tanıdığım kadarıyla. Daha sonra o şehirde kalacak bir yerim olmadığı için onun yanına geldim. Şimdi de durumlar çok karışık. Ne yapmalıyım sizce?

Çok karışık bir durumun içerisindeyim. Ne yapmalıyım?