Toksik ilişkiden çıkıp ortak arkadaş çevremi ve kendimi nasıl toparlayabilirim?

Arkadaşlıktan hiç flört etmeden sevgililiğe taşıdığımız bir ilişkim oldu. Bu kişiyle ortak arkadaşlarımdan tanıştım, ilk başlarda melek gibiydi. Sanırım buldum diyordum kendi kendime. Beni önemseyip merak ediyordu. O dönemde aşırı bunalımdaydım. Bir dönem psikiyatri ilacı kullanıp bırakmış biriyim ama o bunalımda öyle bir duruma girdim ki hani boşluktaydım resmen, bırakın yarını, 1 saat sonra ne yapacağımı düşünemiyordum, bomboştum. O girdi hayatıma, beni bu durumdan çıkardı. Ona karşı hisler besledim, açıldım ona. 1 gün bekletti beni, sonra kabul etti. Biz arkadaşken çok dertleşmiştim onunla, ben ona platonik ret yediğim kişiyi anlatıyordum, o da bana etkisinde kaldığı eski ilişkisinden bahsediyordu. İlk buluşmamızda sevgili olarak bu konuyu açtım, aşamama durumun var mı diye, kendisi bana aştığını söyledi ve bana şunu da söyledi: Zamanında o kişiden çok kötü ayrılmış, ağır laflar etmiş, hatta o kişi karşısına gelse “Ben seni affettim” dese o kendisini affetmezmiş. O şekil ağır konuşmuş yani. Keşke o gün anlasaydım kendisinin sinir problemi olduğunu. Neyse, ilişkinin başlarında melek gibiydi, dışarı çıktığımda keyif alırdım, son zamanlarda asla keyif alamaz hale geldim. Hatta yaklaşık iki ay dışarı çıkmadım. Bu durumu dile getirdim, bunaldığımı, çıkamadığımı, kendisinden destek beklerken bana “Zamanında haftada 3-4 gün dışarı çıkarken de aynı şeyleri söylüyordun, sana dışarı çıkmalar yetmez.” demişti. Kırıldım tabi. Konuyu kapatalım, vazgeçtim, bunalmadım deyince “Biz seninle bir şey konuşup anlaşamayacak mıyız?” demişti. Hani öyle tartışmalarımız oluyordu ki atıyorum, ben yaptığımda tartıştığımız konuda kendisi yapınca ben tepki koyunca ona da kızıyordu. Yani aklıma gelen tek şey, bana kızıp beni azarlayışları. Zamanında iş yerinden çıkamayıp yiyecek bir şey alamayacağım durumda çekmecede bulduğum çubuk krakeri yedim (iş yerindeki departmanımdaki herkes erkek ve buna karşı bile hassasiyeti vardı) diye “Bana bu yaptığın iğrenç bir hareket, başkalarının yiyeceklerini yiyorsun, senden iğrendim.” dedi. Kızdığı şey benim onu yemem değildi, yediğim şeyin bir erkeğe ait olmasıydı. Neyse, ayrıl barışla, beraber bir iki kere ayrılıp barıştık. Bu üçüncü ayrılışımız, umarım bir daha yollarımız kesişmez diye umuyorum. Kendisinin beni onunla tanıştırdığı arkadaşı ile aynı yerde çalışıyorum, yakın zamanda düğünü olmuştu ve katılmadım. E tabi doğal olarak arkadaşı bana karşı soğuk ama ortak arkadaşlarla beraber yaptığımız organizasyonları, buluşmaları aşırı özlüyorum. Arkadaşlar ile durum belli, hepsiyle arama mesafe, soğukluk girdi. Ne yapacağım bilmiyorum, eski sevgilim zamanında beni çekip çıkardığı durumdan daha beterine soktu.
Toksik ilişkiden çıkıp ortak arkadaş çevremi ve kendimi nasıl toparlayabilirim?