İş yerinde tanışmıştık sonra ikimiz de işten ayrıldık ama görüşmeye devam ettik. Başta iyi biriydi, kafa yapıma uygundu iş yerinde konuşup sohbet ederken. Sonrasında o kadar soğudum ki. Ben aramadığım halde sürekli arıyo ve hep eski toksik ilişkisinden, hayatında yaşadığı sorunlardan bahsedip bunaltıyor. Ben hiç aramadığım halde telefonuna da çoğu zaman cevap vermediğim halde ısrarla aramaya devam ediyo nasıl kurtulabilirim? Bıktım gerçekten ve ben sınava hazırlanıyorum onun gibi evde oturmuyorum zaman önemli benim için.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam engellerdim. Daha önce bir tane kızla burdan tanıştım. Kız sabah akşam yazıyordu. Onu sınamak için kendi sorunlarımdan bahsedince görüldü atmaya başladı. Sürekli aynı kişinin sabah akşam şahsi sorunlarını yazması ve benden hep geçici onay alması beni rahatsız etti. En yakın arkadaşlarımla bu kadar konuşmuyorum. Bu sabah akşam barbunya yemeye benzer. Bir sabah ben bunu engelledim ve çok ağır konuştum. Annesini babasını kaybeden insanlar bile belli bir süre toparlanıyor bu altı sene evvel yaşadığı sorunu sürekli anlatıyor. Ben ne kadar destek olsam da karşımdaki beni kullanamaz ve vaktimi alamaz. Tuvalete giderken, yemek yerken bile yazıyordum.
Daha sonra Facebook'ta kadınla tanıştım 45 yaşında olduğunu sonradan öğrendim. Neredeyse sabah akşam yazıyordu, hayatıma müdahale ediyordu. En sonunda ben buna da gereken cevabı verip engelledim. Anam mı babam mı sanki? Şimdi kimseyle arkadaşlık kurmuyorum.
Sana gelince gereken cevabı yaz engelle ki bir daha yüzüne bakmasın. Eğer arkadaşın kızsa bu yazdığın ağır gelir ve kolay kolay unutamaz. Erkek erkekse biraz zor. Çünkü bazı erkekler başka başka hesap açar veya başka numaradan rahatsız edebilir. Hiç açıklama yapmadan direkt engelle. Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil. Benim sosyal yaşantım bile yok. Varsa yoksa işe git gel KPSS'ye çalış. Arkadaşım olsaydı derslerimden geri kalırdım. Seni iyi anlıyorum.49 Yorumla- +1 yıl
Çok makul.. bazen sorunları anlatabiliriz ama. Sorun şu ki. Karşında ki kişiyi de önemsemek lazim. Bu arkadaşlık değil. Düpedüz bencillik..
- +1 yıl
Yani ben de buna değindim. Bana hep bencil, nankör, hayırsız, saygısız, menfaatçi kişiler denk geldi.
- +1 yıl
Bana da kesinlikle. Hep ben dediğim olur hesabi yapanlar. Senin ne dusundugun ne hissettiginin önemi olmayan kişiler..
- +1 yıl
Yani bu konuda hemfikiriz.
- +1 yıl
Profildeki kara kedi güzelmiş.
Soran+1 yılAnlam veremedim ki kıza bir sürü sorunu var ve her aradığında aynı şeyleri sil baştan dinliyorum artık cidden bıktım. Sürekli bana başkalarının Instagram hesbını atıypdu ona istek at buna istek at falan bahane bulup atmıyodum tabi kullanmaya çalışıyo gibi geldi bana sonra dediğiniz gibi ben bi kere onu denemek için hesap attım ona buna istek atar mısın gibisinden lafı dolandırıp kendi hakkında konuşmaya başladı sinir oldum ya.
- +1 yıl
Doğru söylüyorsun sen iyi dayanmışsın.
- +1 yıl
Teşekkürler.. güzel evet. Kedimiz 😂😂
- +1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılAynı durumu bende yaşadım ama ben durumu yaratan tarafım ve senin tarafındaki kişi ise 4 yıllık en yakın arkadasimdi.
Şöyle ki atlatamadigi ve gerçekten yardıma ihtiyacı olan şeyler var ama onun yakın arkadaşı olmadığın için ona nezaketle bir dille ayrılma mesajı yazacaksin
Selam filanca yaşadığın zorlukları biliyorum ama seninle her konuştuğumuzda sorunlarını çözemediğimin sen de farkındasin. Her arkadaş arkadaşının yanında olmak ister ama günlük 2 3 saat boyunca tek kişi olarak yanında olamam. Biliyorsun ki sinavim da var ce herkes gibi geleceğimi sağlam adımlarla atmak istiyorum. Sana bir arkadaş olarak verebileceğim en büyük tavsiyem önünden bakıp sınava hazirlanman olacaktir.
Çünkü bunu veya geleceğini kurmanı sağlayacak sorumlulukları yapmaya başladığında hayatin inan çok daha güzel olacak. Bunu yapmazsan geleceğini kaybedebilirsin.
Çünkü ben kaybettim. Istersen ona benden bahsedebilirsin. Gerçekten sadist ruhlu biri benimle uğraştı bu süre zarfında maalesef çıktık ve psikolojisi büyük ölçüde bozdu. Ancak şimdi üniversiteyi istediğim bölümde kötü sıralama ile okusam bile bölümün bana hitap etmediğini ve aile durumlarım yüzünden disarida okuyamadigim icib pismanim. 2 yilim kaldi 3. Sinifa gireceğim ve kendimi istediğim alanda hem geliştirip hem de çalışma hayatına atılmayı dusunuyorum.
Özetle bir insanın yaninda olmamak kötüdür ve benim de arkadaşım sınav bahanesi ile benimle iletişimini kesti ki bundan 6 ay önce ben de onunla iletişimini kesmeliydim birbirimizle uyumlu bile değildik.
Ancak sınavı 2 3 yılda kazandi. 1 yıl boyunca matematik çalışmadı sadece dil ile ilgili kısmında durduğu için oldu ve açıkçası çok üzgünüm ama suçu bana attı.
Ancak kimin ne hatası var yok gibi yarış yapmayacak kadar hala vaktimiz ve umudumuz var. O yüzden arkadaşını kırmadan yanında olduğunu ama artık yetmediğini soylemen gerek. Bana da zamanında en çok koyan cidden bir arkadaşım için uğraştım ve güzelce sana söylediklerimi söyledim ancak aynı tepkiyi en yakın arkadaşımdan goremedim. Böyle işte sonları karışık olduğu için özür dilerim. Sadece empati kurun kimse durduk yere geçmişe takılmaz büyük ihtimale kız da tramva oldu.024 Yorumla
Soran+1 yılHak veriyorum zor şeyler yaşamış olabilir ama onun yaşadığı şeyleri ben de yaşadım bana bir kere bile sormadı sen ne yaptın? nasılsın? ne hissediyorsun? Hep kendi hep kendi belki karşılıklı olsaydı ben de anlatıp rahatlıycaktım ve bana da iyi gelicekti ama hep birinin derdini dinlemek de insanı bunaltıyo gerçekten ve insanı bir nevi canım yerine koyması saçma yani
- +1 yıl
Seni canım yerine koymuyor öncelikle bunu bil. Sadece senin kadar bazı şeyleri kaldıracak psikolojisi yok
Bir insan önce kendinini saglamlastirir sonra başkalarına açık olur.
Arkadaşın zorlaniyor ve gücü kendine bile yetmiyor. O yüzden dışarıdan yardım alıyor. Kendi sorunu cozulmedigi ve hayatına sağlıklı devam edemedihi icin dışarıyı algilamiyor. Empatisiz olduğu için değil yani - +1 yıl
Tek hatası hayatında çözülmesi gereken ciddi problemleri ya da onda duygusal açıdan diğer insanlara göre daha yıpratan şeyleri arkadaşı ile konusarak değil uzman ile konusmasi. ya da imkanı yoksa kendi üzerinde çalışmasi.
Ama bu asla birinin yanında olmamak için bahane degil. Seni gerçekten çok iyi anliyorum. Dinlemek zorunda değilsin. Ama onun yanında daha fazla kalarak onu daha çok yıpratıyorsun. Bırak o da kendisi ile KARSILIKLI GERÇEK YAKINLIK kurabildigi biri ile olsun. - +1 yıl
Bu arada üstünü yüklenmek için söylemedim kesinlikle yanlış anlama umarım böyle çok aşırı derecede yanlış anlaşılacak cümlelerde kurmamışımdır Hani Çünkü bunu ben de yaşadım açıkçası En yakın arkadaşım ya benim hani yanımda olmaması o kadar çok koydu ki yani 2 yıl durumu atlatamadım ama gününün sonunda kabullendim mesela ortak değerlerimiz yoktu ve hani en yakın arkadaş diyoruz ama ikimiz de Aslında birbirimize en yakın arkadaşı olarak bile görmemişiz
- +1 yıl
Acısı tatlısı günaha sevabı ile kabul edip yoluma devam ettim yani yapabileceğimi de tek şey bu hatta daha önce kendimi bitirmeye çalıştım ancak yapamadım ve pasif agresif davrandım Mesela ben de o kadar çok hatalı davrandım ki
- +1 yıl
Hani sırf o bitirsin diye uğraştım Yani kendimi itiraf edemediğim için kimi zaman yaptım Geri çekildim
- +1 yıl
O süre zarfında o zaten başka bir okulda okuyordu Daha doğrusu bizim okuldan o okula geçiş yaptı ve orada daha kafa dengi birini buldu Hani o da en yakın arkadaş ihtiyacını onunla giderdi Hani bir noktada iki tarafta da şey var art niyet var Hemen kendimi %100 haklıyım demiyorum
- +1 yıl
Çünkü daha önce Yalnız kaldığı için geldiğini biliyorum Hatta o yüzden ben 2-3 ay neredeyse çok mesafeli davrandım sonrasında ben de hani açıkçası çok 3-4 yıldır zor balık görüyordum ortaokul yıllarımdan bu yana başlayan sosyal anksiyete yüzünden dalga geçiliyordum bayağı Benim de aradan Tam 5 yıl sonra artık Hani gerçekten canıma tak etti ve Hani ilk gelen kişiyi kabul ettim
- +1 yıl
Ancak yani aradan tam 3 yıl geçtikten sonra fark ettim doğrusunu eğrisini mesela şimdiki aklım olsa kesinlikle Sadece kafa dengi insanlarla arkadaşlık kurardım insanların Yapmadığım bir şeyler alakalı bana ithamda bulundukları zaman hakkımız savunurdum Eğer biriyle iletişimim olmamasına rağmen sadece fiziksel görünümünden veya panik Halimden dolayı dalga geçen insanları açıkçası öğretmenleri şikayet ederdim ama o kadar pısırıyorsun ki o an çok kötü bir şey yani hani bunları 10 ile 15 yaş arasında yaşadım
- +1 yıl
Hani o dönem sadece hayatın ve senin benliğin o sınıfın içerisindeki 30-40 kişi etrafında döndüğünü sanıyorsun ama halbuki dışarıda milyarlarca insan var ya da hani atıyorum en kötü okulda 200-300 kişi var - +1 yıl
Hani bazen insanlar Bunları atlatamıyor Hani İnan bana seni kullanmak için yapmıyor O sadece yanında ona gerçekten değer veren biri yok Ve sen de onu dinlediğin için açıkçası O da hani sorunlarını anlatarak bir değer oluşturmaya çalışıyor Çünkü bunu ben de yaptım Hani beni anlattığım tüm hikayeye rağmen anlayıp kabul ederse o zaman birine güvenebileceğimi düşünüyordum ama hani bu sorunu anlatma arkadaşlık için oluşturulması gereken bağı şey yapmıyor pek etkili değil
- +1 yıl
Yani Öncelikle spontan tanışacaksın yavaş yavaş ilerleyecek bazı şeyler mesela sen fazla verici biriysen karşı tarafta sana bir şeyler verecek ki arada bir alma verme dengesi olacak Diğer türlü Sen kendini yıpratırsın ya da karşı taraf böyle biriyse karşı taraf kendini yıpratır
Soran+1 yılşu an bana gerçekten farklı bir bakış açısı kazandırdım çok teşekkür ederim yazdıklarını ara ara tekrar okuyacağım🙏😊
- +1 yıl
Benim en yakın arkadaşımla arkadaşlık ilişkimi birazcık sıkıntılı Bunun farkındayım yani sahtelik üzerine kurulan bir şey ama mesela en yakın arkadaşımda hissetmedim şeyi ben 3 aylık dil kursunda bir kızla hissettim Hani hemen tanıştık kaynaştık böyle her böyle normal el ele tutuştuğumuz ya da Normal paylaşım yaptığımızda sanki Hani daha öncesinden tanıyormuşum gibi hissediyorum onun yanında çok oldum ama o kadar mutsuzdu ve o kadar ben onun sorunlarına kendimce yetemiyordum ki günün sonunda benim de birazcık moralimi bozmaya başladı ve hani ona düzgünce de söyledim yani yanında oldum Hani birlikte kafeye oturduk iki saat sorunu hakkında konuştuk telefonda onu aradım devamlı güldürmeye çalıştım birlikte vakit geçirdik bir şeyler fark ettiğinde takdir ettim Hatta yeni okulla alakalı da konuları konuştuk Hani Okulundan ayrılmak istiyordu
- +1 yıl
Hani ben de senin gibi iletişimi Sadece o konuda kesmek istedim ben seni yine arkadaşınım Ama bu konularda Yardımcı olamıyorum diye biz yine arkadaş kaldık o kızla ama aradan tam 2-2,5 ay sonra benim durumum patlak verdi ve Birden biri oldu ve ben ilk o kızı aradım ancak benim verdiğim özveriyi onda göremedim Hatta benim durumumdan 2 ay sonra beni sadece Sevgili durumları için aradı ve ben ona her aradığımda ulaşamıyordum Hatta en yakın arkadaşımın arkadaşı var dedim ya o kızla da konuşmuştum durumumu Hani birlikte arkadaştık çünkü ancak o da aynısını yaptı mesela kendisi sınav yılı sevgili yaptı gayet de birlikte dersle çalışabiliyorlardı ancak bana sevgilisi konusunda sürekli yazıp arayıp kendi işi hallolunca benim sorunlarıma hiçbir şekilde görmüyordu yazdım şeye 5-6 saat bile cevap vermediği zamanlar oluyordu Hatta bazen hiç görmediği zamanlar oluyordu ben de mesela kendimi çok fazlasıyla şey yaptım Hani istenmediğin yerde durma ya da hani rahatsızlık duyuyorsun arkadaş olduğunu iddia ediyorlarsa o zaman de ki bitir yani içimi dökmüşüm gibi oldu Kusura bakma yani ettiğimi de bulmuş olabilirim hiç problem değil yaşayacağımı yaşadım zaten 3 yıla yakın depresyon gibi bir durumum da oldu hani insanlara güvenim de azaldı kendim sadece zorbalıklardan dolayı sürekli başkalarını kabul ettirmeye çalıştığımı fark ettim Böyle böyle ilerledi yani hani arkadaşın Umarım sağlıklı bir şekilde ilerler
- +1 yıl
Ve şey de de benim bir arkadaşım var uzmanla bu tip konuları görüştü şu an daha iyi. Çünkü uzman o kişi için doğru sorulari soruyor çünkü egitimini almış yalnızca empati ile çözülecek şeyler değil bilgi birikimi de gerekiyor. Sende istersen maddi durum yeterli değilse halk sağlığı merkezlerinden vs uzmanla gorusebilirsin diyebilirsin.
- +1 yıl
Bitti. Snksks kusura bakma
- +1 yıl
Bu arada ben sosyal anksiyete tedavisi gördüm 5 yıl once.
O konuda doğru dürüst gecmisime inemesek bile faydası oldu ama asıl yuzlesmem o çok kötü olayı yaşadığım zaman oldu ve çevremdeki insanlar o kişiyi devamli anlattığım için uzaklaştılar. Şu an kendim halledebiliyorum ve uzmanla görüşeceğim
Ama yalniz bırakılmak ve karşıdaki kisiyi sucluyarak bitirmek süreci uzatıyor o yüzden sağlıklı bir şekilde sınır çizerek bitir. Sana kinlenmesik - +1 yıl
O da uzmanla derdi olan konuları konussun ve uzman artı kendi çabası ile aşmaya calissin sancılı ve uzun sürüyor bilmenizi isterim. Hemen sorunlar geçmiyor ama kısa sürede kendini daha iyi hissediyorsun.
Bende konuşacağım. O yüzden sadece onu bir çözüme inandırmak için benden örnek ver dedim ama sanırım benden bahsedip o da bunu yapacakmis diyebilirsin. - +1 yıl
Daha doğru olur böylesi çünkü ben başka konuda uzmana gitmistim kız arkadaşının konusundakine daha gideceğim gitmedim
- +1 yıl
Tamam şimdi bitti.
Soran+1 yılSosyal anksiyete tedavisiyle ilgili mesaj atmak istedim de mesaj gönderemedim size
- +1 yıl
R ile başlayan mi sizsiniz
Soran+1 yılEvet
+1 yılAynısı bende de var lise birden beri tanışıyoruz herkes ailesiyle sorunlar yaşar değil mi ben ona o bana anlatıyordu ama zamanla bununkiler büyümeye başladı sonra sınırını benden çıkartmaya kalp kırmaya başladı lisede tanıştığımız günden beri sürekli tartışıp küsüp barışıyorduk artık resmen yalama olmuştu geçen sene artık dedim ki yeter hep o mu üste çıkacak biraz da ben çıkayım çünkü o ben ne yapsam suratıma vurup vurup duruyordu ben hep susuyor ve alttan alıyordum geçen sene 8 ay kadar küsüp iletişimimizi koparttı heryerden engelledigim için normal mesajlardan yazmış neyse yine konuşmaya başladık çünkü seviyoruz birbirimizi ama Allah biliyor ya artık onu kaybetmekten korkmuyorum neyse ilk başlarda her şey guzelken yine bunun ailevi meseleleri ortaya çıktı bu yine sinirini benden çıkartmaya çalışıyor bakalım nolucak
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenimde toksik arkadaş grubum vardı sürekli buluşmak istiyorlardı sürekli beraber olmak istiyorlardı ben bu kadar içli dışlı olmayı sevmiyorum bide arkadaş grubunda hiç çekilmiyor kendime de zaman ayırmak istiyorum ben ama her zaman istemediğim halde ayıp olmasın kırılmasınlar diye hep kendimden taviz verdim sonra kendi sınırlarımı koyunca bana tepki göstermeye başladılar sonradan bitirdim arkadaşlığımızı şu an ki arkadaşlarım onlar gibi darlamıyor ve artık kendimden taviz vermeyi bıraktım gerektiğinde hayır demelisin o zaman yaşam kalitem artıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılÜniversitede ben de yaşadım bunu arkadaşlarıma hiç hayır diyemedim o zamanlar da sınava hazırlanmaya başladım sırf onlar hep bana gel buraya gidelim şuraya gidelim dedi diye ben de salk gibi atlıyodum hemen ve şu an mezuna kaldım. Suç onlarda değil onlara hiç hayır diyemeyen bende. Hatta bu sorunum yüzğnden aileme bile anlayamadığım büyük bir olaya karıştım. Sonradan kurtuldum çok şükür ama hayatımın içine etmiş olabilirdim. Bana tavsiyen var mı hayır diyebilmeyi nasıl başarabilirim?
Cevap sahibi+1 yılAynı şeyleri bende yaşadım hayır diyemediğin zaman insanlar hayatına karışma hakkını senin yerine karar verme hakkını kendinde buluyorlar kendinden taviz verdikçe canın sıkılıyor moralin bozuluyor insanız sonuçta bir yerde patlıyorsun bu sefer de sorunun sende olduğunu düşünüyorlar benim sana tavsiyem kendi sınırlarını çiz evet ve hayırların olsun sürekli kendini ifade et bu beni rahatsız ediyor ya da bu beni şu şekilde hissettiriyor diye duygularını da ifade etmekten çekinme içine attığın her şey sinende yük olur bunu hem yaşadığım için tecrübelerimden hem de bir psikoloji öğrencisi olarak öğrendiklerimden söylüyorum istediğin zaman her şeyi başarabilirsin
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel yorumunuz için. Ben duygularımı saklayan biriyim de bazen hoşuma gitmeyen bir şey oluyo o an farkında olamıyorum mesela sonrasında ya ben niye tepki vermedim ki falan diyorum sizce bu durum da duygularını, hislerini tanımamakla mı alakalı
Cevap sahibi+1 yılDuygularını saklayan birinin bir anda duygularını ifade etmesi kolay değil ama on hissettiklerini farkına vardıkça duygularını ifade etmeye kendini açıklamaya çalışarak zamanla daha rahat ifade edersin kendini
Soran+1 yılAnladımm teşekkür ederim tekrardan.😊
Cevap sahibi+1 yılRica ederim umarım her şey istediğiniz gibi olur
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
35Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılDirek konuşmayı kesin
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte kırmadan nasıl yaparım bilmiyorum
Güzel bir şekil de arayıp durumu izah edip anlatman ve ondan bu durum için anlayış beklediğini söyleyerek diğer türlü birden mesafe koyarsan neden ne oldu ne yaptım diye bu sefer daha çok sık boğaz eder belki benim fikrim bu doğrultuda karar yine senin fakat en sağlıklısi bu şekil de olur diye düşünüyorum
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler, mantıklı 👍
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAnlattıklarından yola çıkıyoruz , bence çoktan haddi aşmış. Direkt mesaj at. Seninle görüşmek istemiyorum seni engelliyorum diye.
Abartmıyorum. Hiç tahammül edemem bu gibi kişilere hatta o kadar net davranırım ki yüzüne karşı da. Hiç böyle toksik birisi rahatsız edemedi beni.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız ben de sabrederim ederim en son patlarım. Yani en son sinirlendiğimde gözünün yaşına bakmam
- +1 yıl
Aklıma ne geldi madem bu kadar rahatsız ediyor seni mesela sen de ona toksik görün 😁 borç işte. Hadi güzel bir yerde bir yemek ısmarla de ne bileyim bak bakalım o zaman nasıl davranacak
Ya engelleyeceksin ya da ben yapamam mazi var ayıp olur falan diyorsan bu sıralar çok konuşamam seninle vaktim yok işlerim var ararsan açamam de baktın aynı devam ediyor düzgünce konuşup arkadaşlığını bitir ben ikinizin açısındanda bakıyorum o biraz her şeyden habersiz duruyor tek arkadaşı sen olabilirsin o yüzden soğuk yapmak yerine açık olman daha iyi
03 Yorumla
Soran+1 yılEtrafında arkadaşı kalmamış zaten büyük ihtimalle bu yüzden herkes kaçmış ondan. Şuanda da ben onu hep dinlerim sanıyo ve hep beni arıyor
Soran+1 yılİnsanları kolay kolay kırmam zaten. Ama benim söylememe gerek kalmadan anlaması lazımdı telefona cevap vermememden ama ısrarla anlamak istemiyor
Laf anlatma gayretine sakın giymedin konuşma sonunda kötü hisseden sorunlu olan hatalı olan siz olursunuz, yavaş yavaş buluşmalara gitmeyin aradığın da açmayın ve meşgul olduğunuzu söyleyin bi anda ortadan kaybolun eski samimiyeti vermeyin denk geldiğiniz de konuşurken mesafeli olun
03 Yorumla
Soran+1 yılBen bunları yapıyorum zaten ama o zorluyo
Soran+1 yılFazla ısrarcı
Direkt konuşmayı deneyebilirsin ya da her seferinde açıp işim var deyip kapatabilirsin. Ha yine anlamayıp zeytin yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorsa (Toksik kişiler genelde böyle yapıyor tanıdıklarım oldu manipülatifler.) artık arama seninle arkadaşlığımı bitirmek istiyorum deyip her yerden silebilirsin. En kesin sonuç sonuncusu olur. Allah kolaylık versin sana.
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet dediğin gibi işim var ders çalışıyorum diyince de bırak ya bırak bu işleri ya da sen niye aramıyosun beni diyo acaba neden aw
Yorumunuz için teşekkürler son çare dediğinizi yapıcam galiba- +1 yıl
@milky7way En kesin sonucu var iken bu gizli kız konuşmamak için neden kırk takla atsın zaten tavrını ortaya koydun mu %70 seninle bütün dostluk bağını kopartır. Kopartmayan %30 luk kesimdeyse artık onun aklına şaşmalı. Ne meraklısınız ucundan kıyıdan hareketler etmeye.
- +1 yıl
Böyle diyerek sence onu ucundan kıyısından hareket ettirmeye, bahaneler uydurmaya, kırk takla attırmaya itelemiş olmuyor musun?:
"Direkt konuşmayı deneyebilirsin ya da her seferinde açıp işim var deyip kapatabilirsin." - +1 yıl
@Yardımistiyorummm Benim öyle bir niyetim yoktu ya düşünebilen bir insan hangisinin daha iyi bir yol olduğunu "sizin" gibi gayet anlayabilir yine söylüyorum bende bundan taraf değilim zaten sizin de belirttiğiniz kısım dediğiniz gibi bahaneler uydurmakla kişinin kendi mentali bozulur stres gibi birçok sorun oluşturur burada haklısınız o önermeyi yaparken yanına keşke bu sonucu da yazsaymışım uyarınız için teşekkürler
+1 yılAçık açık söyle biz seninle işte tanıştık, insanlar aynı ortamı paylaşırken konuşacak, tartışacak bir şeyler buluyordu ama şu an inan konuşabileceğimiz hiç bir ortak konu yok. Gözümde iyi biri olarak kalmak istiyorsan lütfen daha fazla konuşmayalım de bence
02 Yorumla- +1 yıl
Evet bu arkadaşın dediğini yap bence
- +1 yıl
Bu arkadaş sana teşekkür eder :) @Ebediyyecey
+1 yılTelefonlarını aç ilgisizce cevap ver hem buluşalım falan dediğinde işim var falan de ama işin olmasın ve bunu ona farkettir. Atıyorum dışarı Çıkmak istediğinde evde işim var ders çalışmam lazım de başka arkadaşınla story at. Ya da aradığında kapatmam lazım müsait değilim de çat diye kapat başkasıyla mesajla ve bunu göster. Aradığında hep muşgule at
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLütfen lütfen onu hemen hayatından çıkar engelle. Toxic olan her şey beni mahvetti o kadar güçlü biriyim ama mahvoldum. Toxic kimseyle hayat geçmez. Mesela son iki ilişkim ilk defa toxic çıktı. Kafayı yedim delirdim resmen. Senin arkadaşınmış kurtulman daha kolay kaç kurtar kendini.
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim de son ilişkim toksikti onu atlatamadan bu geldi. Nasıl bitiriym peki
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimde vardi boyĺe toxic biri hayatimda kurtulali 2yil oldu hic hayatımdan cikmiyacagini kurtulamayacağını zannediyordum ta ki surekli aramalarina ve mesajladina geri donus donus yaomadigim iki gun boyunca kendisi engel atti bana 😅 saka gibi ama gercek engeli atan o oldu niye ki 2 gun boyunca telini acmadim diye
02 Yorumla
Soran+1 yılBu da bana diyo ki bak en sonunda engelliycem seni niye açmıyosun ya da niye aramıyosun
Cevap sahibi+1 yılIste hepsi ayni bunların sende acka birkac gun atsin engeli boş ver
Gizli Üye(25-29)+1 yılYKS'ye hazırlanıyorsunuz sanırım çok haklısınız vallahi insan hep dram dinlemek istemiyor ders çalıştığınızı derslerinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu sosyal aktivitelere vakit ayıramadağınızı uzun bir süre görüşmek istemediğinizi söyleyin baktınız sulandırıyor açık açık görüşmek istemiyorum artık arkadaşlığımızı bitirmek istiyorum diyebilirsiniz ve arkadaşlar bende bu konuyla alakalı yardım istiyorum banada yardımcı olur musunuz aynı durumdayım
04 Yorumla
Soran+1 yılDgs ye hazırlanıyorum ve dediğiniz gibi benim için çok önemli bir sınav son şansım gibi bir şey kendi de aynı sınava girecek o çalışmıyo acaba beni de sabote etmeye mi çalışıyo diye de düşünmüyor değilim. Defalarca söyledim ders çalışıyorum kütüphanede yatıp kalkıyorum resmen onun derdini mi dinliycem bi de
Cevap sahibi+1 yılBence açık açık artık görüşmeyelim beni arama diyin aynı sorunu yaşıyorum bende ne yapacağımı bilmiyorum
Soran+1 yılHadi 3 deyince söylüyoruz o zaman djdşdkdl
Cevap sahibi+1 yılOlur tutuoduy
Gizli Üye(30-35)+1 yılcok anlayissiz insanlar var gercekten. hani konusurken bir sessiz olur da sadece hmm falan dersin karsi taraf anlar sıkıldığını ve uzatmaz. galiba arkadasin farkina varmiyor. ya da sen cok iyi niyetlisin🥲. ayyy cok sinir bozucu bir durum. bende cok yasadim. mesgul oldugunu söyle. zamanla anlar herhalde
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten muhabbeti sarmıyo onu da geçtim telefonunu çoğu zaman açmıyorum ama yüzsüz ya ben olsam benle konuşmak istemiyo der bi daha aramazdım
Cevap sahibi+1 yılnerden yüz buluyo ki bu kiz ozaman. ben olsam bende kesinlikle armamazdim. acaba bir cikari mi var. düsündürtmüyo degil
Arkadaslikran diye başlamışsın soruda sonra eski iliskisini anlatiyor sıkılıyorum demissin. Arkadaslik falan degil bu bir kere dupeduz flört 😆 once kendinize cesur davranin bizi de yemeyin. İnanip yıllarımızı veriyoruz
04 Yorumla
Soran+1 yılBu anlattığım kız arkadaş zaten ben de kızım neyin flörtü födldşe
+1 yılBazı insanlar takiktir beni de halamin kızı arardı geceleri kız uyuma derdi bende ondan zor kurtuldum şimdi ise babami arayip rahatsız ediyor bu da babamin hoşuna gidiyor babam da ilgiden hoşlandığı için tabii hoşuna gidiyor
00 Yorumla
+1 yılSana sorunlarınj bahsetmesi seni sıkıyor olabilir ama hem o terapi yapıyor hem de bir gün seni dinleyecek arkadaşların olması güzel bir şey.
00 Yorumla
+1 yılOnun seninle ilgili fikirleri umrunda olmasın soğuk davran işim var de ertele yanıt verme ya da düşüncelerini açıkça söyle
00 Yorumla
+1 yılBaşka konular hakkında ve daha az sıklıkta konuşmak istediğinizi söyleyebilirsiniz zor bir şey değil
00 YorumlaNumaranı değiştir veya ders çalışmam gerekiyor yazmasan aramasan iyi olur de
03 Yorumla
Soran+1 yılOnun için numaramı değiştirmem valla. Ders çalıştığımı da söylüyprum ama yine de arıyo bana sanki ders çalıştığım için çekemiyp gibi geldi çünkü kendi de aynı sınava girmek istiyo ama çalışmıyor beni de sabote mi etmeye çakışıyo acaba kazanamıyım diye
- +1 yıl
Telefonunu. Açma kızım sessize al bakma bu kadar basit
Soran+1 yıl@Ebediyyecey şu an onu yapıyorum zaten ama arkadaşlığım bitsin istiyorum bağım kopsun
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenim gibi yapacaksın açık ve net tek kelime senle artık arkadaşlık etmek istemiyorum. Diyeceksin bu gibi tipler başka türlü anlamıyor çünkü
00 Yorumla Sen önden söyle uyar yani baktın anlamıyor laftan anlamayanın hakkı kötektir engelle heryerden
010 Yorumla
Soran+1 yılHak ediyo
Soran+1 yılAynen öyle valla
Soran+1 yılGerçekten öyle başkasını düşünmekten kendimizi düşünmüyoruz
Soran+1 yılFarkına varmışsak düzeltebiliriz de
Soran+1 yılGenelde sorularımı gizliden sormayı tercih ediyorum
- Aile & Toplum konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılAç telefonu, "Ders çalışıyorum, müsait olunca arayacağım." de.
06 Yorumla
Soran+1 yılDers çalıştığımı biliyo zaten. Çoğu zaman da kütüphanedeyim bunu da biliyo ama yine arıyo ısrarla artık bağımı koparmak istiyorum cidden ama nasıl bilmiyorum
- +1 yıl
Konuşmak istemiyorum de
Soran+1 yılAyıp olur diye söyleyemiyorum
- +1 yıl
yabi sürekli araman odaklanamadığını söyle ben müsait oldukça ararım de
Soran+1 yılO yine arar laftan mı anlar 😂 iş başa düştü artık uğurlama zamanı gelmiş
- +1 yıl
Uğurlar olsun uğurlar olsun
Laftan anlamiyorsa engel at gitsin ben olsam acimdan engel atardim
10 Yorumla
+1 yılEngelle butonu var hayatımızın heryerinde denesen mi acaba?
10 YorumlaDürüst olup, kendisi ile arkadaşlığa devam etmek istemediğinizi söyleyerek...
10 Yorumla
+1 yılEngelle, ya da hattını değiştir ya da açık açık yüzüne soyle
00 Yorumla
+1 yılCevap vermeyeceksin telefona, başka tarafa yönelir o zaman.
00 Yorumla
+1 yılYa birden uzaklaşıyorum ya da yüzüne vurup uzaklaşıyorum.
00 Yorumla
+1 yılSeni resmen beleş psikolog yapmış. Suratına düzgünce şöyle anlamıyor ise sert davran
00 Yorumla
+1 yılEngelle geç bende aynı durumu yaşadım zor kurtuldum
00 YorumlaGörüşmek istemediğini söylemek zorundasın. Yakana yapışacak hali yok daha da heralde
00 Yorumla
+1 yılDirek benle konuşma geriyorsun beni derim iletişimi keserim
00 Yorumla
+1 yılBenim etrafımı sadece toksit arkadaşlıklar değil ilişkilerin bile toksiti sarıyor. 😀
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGörüşmeyerek bir iki telefonu açmayıp mesajlaşmayınca soğuyor zaten ara
00 Yorumla
+1 yılSoypemelisin rahatsizligini. Sonrasinda cevap vermezwen eger cok sacmaliyorsa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben de yaşadım böyle durumu ve tam bitmedi ara ara aklına gelip hala yazıyor yıllar geçti.
03 Yorumla
Soran+1 yılAşırı bunaltıcı ya saatlerce telefonda tutuyo insanı ve sadece kendi konuşuyo
Cevap sahibi+1 yılayniiiiisiii. bir gün bile senim nasıl gidiyor demedi asla. engelledim annemden ablamdan yazdı sordu beni. yüzüne vuramadım hiç
Soran+1 yılEvet evett. Ben engelleyemşyorum ayıp olur falan diye ama en son engellicem galiba katlanamıyorum çünkü
Belli ki yardıma ihtiyacı var kişinin herkes engelle uzaklaş falan demiş ama mümkünse sen yardımcı ol
00 Yorumla
+1 yılonunla alakalı bütün bağlantılarını zor da olsa kes sosyal medyadan takipleşme numarasını engelle ortak arkadaşınız varsa aranıza mesafe koy
10 Yorumla
+1 yılYani engellerin ama o bunu demekki beni önemsiyor ki beni engelledi der
04 Yorumla
Soran+1 yılAynenn
- +1 yıl
Aynen ne *mk
Soran+1 yılKatılıyorum ya
- +1 yıl
Ha tamam güzelim kusura bakma
+1 yılMesafeli davran aradığında açmana özgürlüğe sahipsin
10 Yorumla
+1 yılNet bir dille sorununu yüzüne söyleyip birdaha görüşmek istemediğini belirtin
00 YorumlaArkadaşım anlama sorunun mu var ne boş insansın ders çalışıyorum diyorum yeter de bitsin.
00 Yorumla
+1 yılTersle ne olacak ya da cevap verme numaranı değiştir cevap verme hastayım de yapacak bise yok
00 Yorumla
+1 yılAy benimde başımda vardı öyle en son çok kötü bir olay yaşadık sonra küstük
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Engelle gitsin
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
keşke öyle bir arkadaşım olsa
01 Yorumla
Soran+1 yılİyi ki yok cidden aşırı bunaltıcı kimse katlanamaz bir çok arkadaşı küsmüş onunla niye olduğunu sormadım ama eminim ki bu davranışı yüzündendir
+1 yılUçak moduna alabilirsin🙃
10 YorumlaYokmuş gibi yapcan dhdjn
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılSoğuk yaparak
00 Yorumla
+1 yılÇak engeli gitsin ya ne uğraşıyon
00 Yorumla
+1 yılEngelle gitsin
00 Yorumla
+1 yılNumaranı değişir
00 YorumlaBir de soruyor musun? Uzak durarak tabıkı de…
00 YorumlaSilerek muhatap olmayarak
00 Yorumla
+1 yılnumarasını sılıp englleyeek
00 Yorumla
+1 yılEngelliceksin görüşmiceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNumarasını engelleyebilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ayrilarak
01 Yorumla
Soran+1 yılKız arkadş
+1 yılKurtulamıyoruz
01 Yorumla