Beni aldatıyor mu nasıl emin olabilirim?

Erkek arkadaşımla 10 aylık bir ilişkimiz var, ben ona açıldım. 1 ay önce sevgilisinden ayrılmış, sonradan öğrendim, yani bana söylediği o, ama geçen gün bu kızla minimum 3 kez WhatsApp'tan konuştuğunu öğrendim ve yalanını yakalayarak öğrenebildim bunu. Hatta biz 4 aylık iken buluşmuşlar, kız onu çağırmış, o da gitmiş ama hiçbir duygu yoktu diyor. Yazmasının nedeni de iyi olduğunu bilmek istiyormuş, onu kendisi terk ettiği için kendini suçlu hissediyormuş. Neyse, sonra mesajlara bakmayı düşündüğümde sildiğini, görmek istemediğini, bitmiş bir mesele olduğunu söyledi. Ben onu takip etmiyordum, az takipçili, pek kullanmadığı bir Instagram hesabı var. Sonra izin istedim, takip edebilir miyim diye, takip edince hâlâ takipleştiklerini gördüm, ne kız ne o çıkarmış. Sorduğumda hiç girmediğini, aktif olsa çıkaracağını, aklına bile gelmediğini söyledi ama üzerinden 1 gün geçti, yine de çıkarmadı. Ben daha sonra sorun çıkarınca çıkardı. Ne düşünmeliyim, nasıl emin olabilirim

Güncellemeler
17 gü
Buluştuklarında da eski sevgilisi şimdi bitti mi yani demiş ve gittiği zaman üzülmesin diye sevgilim var dememiş beni söylememiş benim erkek arkadaşım
Beni aldatıyor mu nasıl emin olabilirim?