Eski sevgilimi stalklamayı nasıl bırakırım, aldatılma ve ayrılık acısı travmasıyla nasıl başa çıkarım?

2024 yılında ilk defa sırılsıklam aşık oldum, sevgili olduk, hayatımda hep ön plandaydı, kendimden çok onu düşünürdüm, ilişkimiz 2 sene sürdü ve hiç ayrılmamıştık. İlişkide benden gitmesin diye her şeye boyun eğdim, yeri geldiğinde bağırıp çağırıp küfürler saydırıyordu, öz saygımı kaybetmiştim, ona rağmen benden gitmesin diye sustum çünkü sürekli kaybetme korkusu veriyordu, hatta kız arkadaşlarına bile karışamaz hale gelmiştim. İlişkinin içinde ona yapmadığım fedakarlık kalmamıştı, o kadar çok seviyordum ki. İlişkinin son zamanlarında bir karın ağrısı vardı zaten, anlamıştım, en sonunda telefonunda gördüm, arkadaş olduğu kızla flörtleşmişler, beni aldattı. O günden sonra benim için hayat bitti. Sürekli beni stalkladı, yeri geldi iğrenç göndermeler yaptı, yeri geldi geri döndü. Ayrılalı 8 ay oldu ve ayrıldığımız bu süreçte ben kimseyle konuşamadım onun özleminden ama onun konuşmadığı kimse kalmadı. Ama ona rağmen hâlâ beni stalklıyordu. 8 ay oldu, yaram gittikçe derinleşiyor, asla düzelemedim, gün geçtikçe daha kötü oluyorum, sürekli hesabına bakıyorum
Eski sevgilimi stalklamayı nasıl bırakırım, aldatılma ve ayrılık acısı travmasıyla nasıl başa çıkarım?